Bu işin sonu?

eşinizin size saygısı yok. ben ilişkide başkalarının yanında bu tip size göre atışma bana göre ciddi tatsızlıkları hoşgörü ile karşılayamıyorum.
iki kişinin derdi olursa başbaşa kalınca konuşulur. arkadaş ortamında değil.
ayrıca insanın ruh hali değişebilir. o an konuşulan konular size sıkıcı gelebilir. biriyle evlenince veya sevgili olunca hep aynı şeylerden keyif alıp, aynı esprilere gülünecek diye bir kural yok.
üzgünüm ama eşinizin size sevgisi olmadığı için taa evliliğin başından beri sık sık boşanmayı gündeme getirmiş.
dışarıdan bir göz olarak yorumum: ya siz sürekli alttan alır, ite kaka senelerce tatsız bir evlilik yaşarsınız ama kendinizi yıpratırsınız yada farklı bir çözüm yolu bulur, hayatlarınızı ayırırsınız.

Adam psikolojik problemli bir insan bence

Sevgisiz ailede falan mı büyümüş, normal biri değil çünkü

Arkadaşların yanında tartışması ve boşanalım demesi ayrıca rezillik, 2nizi de başkalarının önünde rezil ediyor. Cidden boşanacaksan git evinde konuş kardeşim. Eşinizin problemli biri olduğunu arkadaşlar da anlamıştır eminim. Siz bu insanlar niye beraber yaşıyorsunuz ki başka acaiplikleri de var m ?

Onlar eşimi benden önce tanıyorlar, bazı hareketlerine alışkınlar.
Aileye gelince, evet uzun süre aileden ayrı yaşadığı için aile bağı çok kuvvetli değil, ama herhangi bir saygısızlığı da yoktur ailesine karşı, düzenli ziyaret eder arar sorar vs.

Yani benim alıştığım ama başkalarına farklı gelen huyları vardır illa ki.

Bence hiç küçük mesele değil en son alkollüyken boşanalım dedi desek daha önce de dile getirmiş bunu.Eşim ile Giyim zevklerimiz,izlediğimiz filmler,tatil tercihlerimiz,boş zaman değerlendirme seçeneklerimiz,sevdiğimiz yemekler tamamen farklıdır ama hiçbir zaman ayrı dünyaların insanı olduğumuzu düşünmedik bence çocuk yoksa bir süre daha düşünmeyin

Adam sizi sevmiyor artık ve mutlu değil . Boşanmayı tabiki düşünmüyorum demeniz de ilginç . Çünkü adam boşanmak istiyor farkındamısınız. Sizi kendinden soğutmaya çalışıyor bariz bir şekilde .

Merhaba,

Benim işin içinden çıkamadığım bir durumum var, konu eşim...
Eşim özünde iyi ve merhametli bir insandır ama nedense bazen özellikle kötü birine dönüşür (bence bu psikolojik bir sorun, uzun zamandır tek başına, aileden ayrı yaşamış, küçük yaştan itibaren çalışmaya başlamış, hayatın pek çok zorluğunu görmüş biri olduğundan ben bunun biraz savunma mekanizması olduğunu düşünüyorum)
Yani kötü dediğim de dalgacı, sarkastik birine dönüşür, bazen insanları ve beni bilerek kırar, çok fazla ben böyleyim'cidir. Sonra içine dert olur, pişman olur gelir özür diler, ailesindeki ve çevresindeki insanlar onu böyle kabullenmiş, ben de dahil.
Yani bir ortamda adı geçtiğinde "oooo x de delidir ne yapsa yeridir ama çok da iyi insandır" muhabbeti döner özetle.Biraz değişik bir karakter yani, nasıl diyeyim, çocuk desem değil, olgun desem hiç değil, tam büyümemiş bir adam, yaşlar 33 bu arada.

Neyse, konu şu, dün bir arkadaşımızın doğum günü için toplandık bir kaç kişi, alkol alınıyor, ben almıyorum, bir ara dönen muhabbetten sıkıldım ve telefonla ilgilenmeye başladım, eşim sürekli bırak telefonu diye beni uyardı, bıraktım, geri aldım falan, sıkıldım çünkü.
Eşim çok içmez, sınırını bilir aslında ama dün nedense biraz fazla içti ve bir konu açıldı, evde iş paylaşımı hakkında, sonra beni eleştirmeye başladı, hawana çok titiz ben değilim uyuşmuyoruz bu konuda gibisinden, sonra bir kaç eleştiri daha.Orada küçük bir atışma yaşadık ve bana sessizce, biz ayrı dünyaların insanıyız, en iyisi boşanmak dedi ben de tamam dedim (bunu bir kaç kere daha söylemişti, ilk evlendiğimizde saha sık söylüyordu, sonra sinirliyken söyledim ciddiye alma diyordu, bir ara bırakmıştı demeyi)

Arabaya bindik, bu akşam bana olan tüm nefretini kustun sanki neden böyle bir şey yaptın dedim.Telefonla ilgilenmene çok kızdım, demek ki seninle aynı ortamlarda eğlenemiyoruz, aynı şeyleri hissetmiyoruz, bunu ilk defa bu gece düşünmedim ama bu gece iyice anladım, daha fazla uzatmayalım dedi ama konuşurken dili dolanıyordu resmen.

Bunu ara ara söylerdi, biz seninle çok farklıyız diye, evet farklıyız, aile yapımız, alışkanlıklarımız her şeyimiz farklı ama bizimki zıtların uyumunun olduğu bir ilişki ve evlilik oldu, bunu ikimiz de inkar etmiyoruz, iyi olduğumuz zaman çok iyiyiz ama kötü olduğumuzda da canımız yanıyor.
Eve geldik, bir kedimiz var, nedense kediyi bir sert sevmeye başladı hayvan bir iki kez sertçe miyavladı, napıyorsun hayvanın canını yakıyorsun dedim çekil git başımdan dedi, ben de artık dayanamadım ve ilk kez eşyalarını toplayıp gider misin bu evden, senin bu evde miyadın doldu dedim, belli kimin miyadının dolduğu dedi ve yatak odasına geçip uyudu.

Daha önce böyle büyük tartışmalarda hep ilk adımı atan ben oldum ama şu anda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çünkü daha önce hiç vermediğim bir tepki verdim.
Tabi ki de boşanmak istemiyorum, bana göre küçük bir mesele...

Ne yapmalıyım?
Bosanmaktan korkmayin öncelikle. Cunku bu sizi etkisiz biri haline getirir. Savaşın birazda siz bencil olun. Mutlulugunuza gore hareket edin. Karsi tarafa sessiz kaldiginiz icin kendini mukemmel sanıyor. Oyle bir Dünya yok ama toplum icinde ne kadar sıkılsakta telefonla ugrasmama görüşündeyim ben. Bazen bizim aramizda da böyle tipler çıkıyor herkes eğlenirken ne var o telefonlarinda anlamiyorum. Sohbet etmeye calisiyorsun bilmem ki neler yapıyorsun diyorsun ev is iste. Bunlari soylerkende hala gozleri telefonda. Saygısızca geliyor bana 3 4 saat görüşeceğiz sosyal medyada hikayeden hikayeye kosuyorlar. Dayanamayıp söylüyorum da. Bizde esimle farkli yapidayiz ve birbirimize gore kendimizi şekillendiriyoruz. Kendi ailesinin evine ayakkabilarla girer ama ben izin vermem. Ev kurallari esler arasinda konur. Bir profesyonelden yardim alin

Kocanızın size sevgisini bilmem ama zerre saygısı yok, sizi adam yerine koymuyor, üstelik bunu çevresinin gözüne sokmakta da bir sakınca duymuyor, bunun nedeni de sizin kendinize saygınız yok, zira kendisine saygısı olan kadın, sanki nikahını size sadaka gibi görüp, her hoşuna gitmeyen hareketinizde sizi boşanma ile tehdit eden adama çoktan tekmeyi basmıştı. Boşanmak bir sizin için mi kötü de kocanız bunu bu kadar kolay ağzına alıyor, siz kocanız sizi ilk bununla tehdit ettiğinde adam gibi resti çekseydiniz ve adamı boşanma lafını ona yedirseydiniz bir daha ağzına alamazdı ama bunu blöf için değil gerçekten yapmalıydınız. Şimdi de kendinizi iyice ezik duruma düşürüyorsunuz, adama akşam haklı olarak kapıyı gösterdikten sonra, bunu yutarsanız, iki gün sonra adam sizin onurunuzu iyice ayak altına almayı kendine hak görür.

Size göre ne olursa boşanma sebebi olur? Adam resmen boşa beni diyor neyin üzerine gidiyorsunuz.Bunu da diğer huyları gibi kabullenmişsiniz anlaşılan. Gözünüze perde inmiş kaldırın Bi dışarıya bakın Bi erkek eşine nasıl dvaranması gerekir. Bi telefon meselesi değildir ayrıca söyleyecek o zamanı mı bulmuş.

Küçük bir mesele mi? Eşim bana ara ara biz ayri dünyaların insanlarin insanıyız, ayrılalım dese gerçekten bitirirdim. Heran 'acaba ne zaman ayrilacagiz' diye yaşanır mı?

Sarhoş olduğu icin saçmalamadı, sarhoş olup içindekileri söylecek cesareti bulduğu icin, icindeki gerçekleri söyledi. Bence evliliğinizi gözden geçirmeniz gerek, telefonunla oynamanizı bahane edip insanlarin yaninda sacma sapan davranması ayrica çirkin bir boyut. Madem rahatsiz olmuş telefonunu bırakırmısın demek bu kadar zor olmasa gerek

Bosanmaktan korkmayin öncelikle. Cunku bu sizi etkisiz biri haline getirir. Savaşın birazda siz bencil olun. Mutlulugunuza gore hareket edin. Karsi tarafa sessiz kaldiginiz icin kendini mukemmel sanıyor. Oyle bir Dünya yok ama toplum icinde ne kadar sıkılsakta telefonla ugrasmama görüşündeyim ben. Bazen bizim aramizda da böyle tipler çıkıyor herkes eğlenirken ne var o telefonlarinda anlamiyorum. Sohbet etmeye calisiyorsun bilmem ki neler yapıyorsun diyorsun ev is iste. Bunlari soylerkende hala gozleri telefonda. Saygısızca geliyor bana 3 4 saat görüşeceğiz sosyal medyada hikayeden hikayeye kosuyorlar. Dayanamayıp söylüyorum da. Bizde esimle farkli yapidayiz ve birbirimize gore kendimizi şekillendiriyoruz. Kendi ailesinin evine ayakkabilarla girer ama ben izin vermem. Ev kurallari esler arasinda konur. Bir profesyonelden yardim alin
Sonuna kadar katılıyorum halka bir tespit 👍🏻

Öncelikle kendinize saygınız olsun bunu hep hatırlatın kendinize ,saygı sevgi bunlar karşılıklı olması gereken duygular.siz o şekilde davransanız kıyamwtleri koparırdı.sizi üzmek istemem bence eşiniz ara ara boşanma konusunu düşünüyor bunu da sizden dem vurarak yansıtmaya çalışıyor boşanmak için somut şeyler bulamadığı için küçük sebepleri büyütüyor eşinizin içsel sorunlarının olduğunu düşünüyorum bence sizi eleştirmeden önce kendisini bir silkelemesi gerek eşiniz olgunlaşamamış

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim, hepsi de benim zaten düşündüğüm şeyler ama maalesef yapım geregi ben bir seyden vazgececeksem sonuna kadar giderim, arkami donup baktigimda keskelerim kalirsa her sey bana daha da zehir olur, savasmayi birakmam icin hic umut isigi gormemem gerekir ama ben tedavi teklif ederek son bir sans vermeyi dusunuyorum, olursa ne ala, olmazsa pekala deyip yoluma bakarim, az once bir konusma yaptim ve kabul ettirdim.

Mune Mune konum kapatilabilir, herkese tekrardan teşekkürler.

sen istedigin kadar bosanmak isteme, adam seni sevmiyor, bu bir gercek. Seni sevmeyen ve sürekli degersiz hissettiren birisiyle ömrümü illa da gecirecem diyorsan buyur, hayat senin 😉

Esın ozunde iyi veya merhametli degıl.
Aılesınden uzak yasadıgı ıcın degıl fıtratı boyle oldugu ıcın size kabalık ıcınde saygı göstermiyor. Genel halı bu. Adam bu yanı.

Aılesınden uzakta yasamayı bırak, aılesız kımsesız, yurtlarda buyuyen cıcek gıbı ınsanlar var su hayatta. Sevgisiz saygısız adamların su tavırlarına, aılesı boyle.. Aılesınden boyle gordu.. Ailesiyle buyumedı cunku, gıbı sacma sapan bahaneleri uydurmayın.

Kalabalıkta sızı yeren bırı, basbasayken neler yapıyordur kimbılır.

Bence eşiniz sarhoştu. Bu arada herkesin içip benim içmediğim ortamlarda öyle sarhoş muhabbeti beni de sarmaz sıkılırım. Bence sizin de sıkılmış olmanız doğal ama insanlar sarhoşken bunu anlamıyorlar Benim görümcem de içti mi çok içer, ayarı yok, bana da zorla içirmeye çalışır "benimle aynı ayarda değilsin seninle konuşmam" der. Bazı insanlar gerçekten saçmalıyor içtiklerinde. Biz de eşimle çok zıt karakterdeyiz, zevklerimiz hobilerimiz, uyku saatlerimiz vs neredeyse herşey konusunda ama sorun yaşamayız. Zit olmak bir sorun olacağı anlamına gelmez, uyum sağlamak için insanın yaratıcılığı gelişiyor. Bilmiyorum eşiniz özür dilemiş sizden. Sizin ilişkiniz en iyisini siz bilirsiniz.

Alkollü olduğu için öle dedi diye düşünmemelisiniz alkollüyken gerçekleri söylüyo insanlar genelde cesaret alıyo. Çok da küçümsenecek bi durum değil hele ki bi ortamdayken

Merhaba,

Benim işin içinden çıkamadığım bir durumum var, konu eşim...
Eşim özünde iyi ve merhametli bir insandır ama nedense bazen özellikle kötü birine dönüşür (bence bu psikolojik bir sorun, uzun zamandır tek başına, aileden ayrı yaşamış, küçük yaştan itibaren çalışmaya başlamış, hayatın pek çok zorluğunu görmüş biri olduğundan ben bunun biraz savunma mekanizması olduğunu düşünüyorum)
Yani kötü dediğim de dalgacı, sarkastik birine dönüşür, bazen insanları ve beni bilerek kırar, çok fazla ben böyleyim'cidir. Sonra içine dert olur, pişman olur gelir özür diler, ailesindeki ve çevresindeki insanlar onu böyle kabullenmiş, ben de dahil.
Yani bir ortamda adı geçtiğinde "oooo x de delidir ne yapsa yeridir ama çok da iyi insandır" muhabbeti döner özetle.Biraz değişik bir karakter yani, nasıl diyeyim, çocuk desem değil, olgun desem hiç değil, tam büyümemiş bir adam, yaşlar 33 bu arada.

Neyse, konu şu, dün bir arkadaşımızın doğum günü için toplandık bir kaç kişi, alkol alınıyor, ben almıyorum, bir ara dönen muhabbetten sıkıldım ve telefonla ilgilenmeye başladım, eşim sürekli bırak telefonu diye beni uyardı, bıraktım, geri aldım falan, sıkıldım çünkü.
Eşim çok içmez, sınırını bilir aslında ama dün nedense biraz fazla içti ve bir konu açıldı, evde iş paylaşımı hakkında, sonra beni eleştirmeye başladı, hawana çok titiz ben değilim uyuşmuyoruz bu konuda gibisinden, sonra bir kaç eleştiri daha.Orada küçük bir atışma yaşadık ve bana sessizce, biz ayrı dünyaların insanıyız, en iyisi boşanmak dedi ben de tamam dedim (bunu bir kaç kere daha söylemişti, ilk evlendiğimizde saha sık söylüyordu, sonra sinirliyken söyledim ciddiye alma diyordu, bir ara bırakmıştı demeyi)

Arabaya bindik, bu akşam bana olan tüm nefretini kustun sanki neden böyle bir şey yaptın dedim.Telefonla ilgilenmene çok kızdım, demek ki seninle aynı ortamlarda eğlenemiyoruz, aynı şeyleri hissetmiyoruz, bunu ilk defa bu gece düşünmedim ama bu gece iyice anladım, daha fazla uzatmayalım dedi ama konuşurken dili dolanıyordu resmen.

Bunu ara ara söylerdi, biz seninle çok farklıyız diye, evet farklıyız, aile yapımız, alışkanlıklarımız her şeyimiz farklı ama bizimki zıtların uyumunun olduğu bir ilişki ve evlilik oldu, bunu ikimiz de inkar etmiyoruz, iyi olduğumuz zaman çok iyiyiz ama kötü olduğumuzda da canımız yanıyor.
Eve geldik, bir kedimiz var, nedense kediyi bir sert sevmeye başladı hayvan bir iki kez sertçe miyavladı, napıyorsun hayvanın canını yakıyorsun dedim çekil git başımdan dedi, ben de artık dayanamadım ve ilk kez eşyalarını toplayıp gider misin bu evden, senin bu evde miyadın doldu dedim, belli kimin miyadının dolduğu dedi ve yatak odasına geçip uyudu.

Daha önce böyle büyük tartışmalarda hep ilk adımı atan ben oldum ama şu anda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çünkü daha önce hiç vermediğim bir tepki verdim.
Tabi ki de boşanmak istemiyorum, bana göre küçük bir mesele...

Ne yapmalıyım?

Güncelleme: Az önce yanıma gelip olanlar için özür diledi, ben de uzun bir konuşma yaptım.
Sonrasını zaman gösterecek.
Üzgünüm eşiniz ayrıca yılışık ve yalaka onca insanın içinde size değil etrafa neyi kanıtlamaya çalışmış hiç anlamış değilim..hemende affettiniz bu gidişle daha çoooook konuşma yaparsınız uzun uzun,kendinize bir kürsü alın...

Orada küçük bir atışma yaşadık ve bana sessizce, biz ayrı dünyaların insanıyız, en iyisi boşanmak dedi ben de tamam dedim (bunu bir kaç kere daha söylemişti, ilk evlendiğimizde saha sık söylüyordu, sonra sinirliyken söyledim ciddiye alma diyordu, bir ara bırakmıştı demeyi)
Eşinizin psikolojisi bozuk değil, karaktersiz. Bahane buluyor. Siz de bahanelere inanmayın. Askeriyede yedi yaşından itibaren yatılı okuyan, o kadar disiplinli ve sıkıntılı yerlerde okuyan, kendini geliştiren bir sürü insan var. Sizin ki sizi terbiye ediyor kendince, gerçekten özür dilediği de yok. Sadece siz inanın, affedin aman huzuru devam etsin sonra laf sokabilsin diye gelişine vuruyor, sizi idare ediyor. Gerçek sevgi karşıdakini kırmadan iletişim kurabilmektir, onun için kalbinizin acıyarak düşünmenizdir. O sizi idare ediyor, ıssız adam pozlarında, kabul etmezsen kapı orada sevgisi. Aman dikkat edin. Kendinize değer verin. İlk önce siz kendinizi sevin.

Back
X