- 31 Ocak 2014
- 3.305
- 344
- 88
Oncelikle sunu soyliyim ilerde evliliginizde mutsuz oldugunuz anlar olacak, surekli her an her saniye mutluluk diye bir sey yok malesef. Bunlarin hepsini gene bu aha falan baglamayin. Ayrica "self fulfilling prophecy" "kendini gerceklestiren kehanet" ne demek bir arastirin. Son olarak siz sevgilinizi hakli buluyor musunuz bulmuyor musunuz? Onemli olan bu. Bir sucu yoksa ah mah tutmaz. Oldu o zaman her gun beddua alinan meslekler var bazen de olaya bi seyin duasi kabul olsa gokten bi sey yagardi diye bakmak lazim. Tum olay sucunun olup olmamasinda.
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Burda su su su gerekcelerden nisanlimdan sogudum diyenlere hep nisanlilik birbirini tanimak icin bir adimdir yol yakinken birak diyoruz hatta dugunu yakin olanlara bosanmak daha zor nisan attim diye uzulme kendini mutsuzluga mahkum etme diyoruz. Sonra burda bir erkek aynisini yapinca yari yolda birakmis oluyor, beddua tutar oluyor. Ben kadinlari anlamiyorum cidden.
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
benim derdim de beddua..
Sevgilim benden once baskasiyla sozluydu o kizi sevmis ama zamanla hareketlerinden davranislarindan sogumus 4 ay sonra dugun planlari yaparken bu kizi sevmedigini ve onunla mutlu olamiyacagini anlamis baslarda bitirememis soguk davranmis en sonunda kiz ayrilmis ve bitmis..kiz hala ona beddua ediyomus insallah kimseyle mutlu olmaz ve hicbir isi duzene girmez falan diye sizce sevgilim onun ahini almis midir ben o kizin gunahina mi giriyorum vede en onemlisi ya o beddualar biz evlenince tutarsa ve mutlu olamazsak cok korkuyorum ne yapmaliyim
Şaka gibi bir konu gerçekten, yok yani burada beddua tutar diyenlerin sözüne bakarak ayrılacak mısınız sevgilinizden? Ya köpeğin duası kabul olsa gökten kemik yağarmış.
Nişanlılık dönemi tanıma, tanışma dönemidir. Aynı duruma kendinizi koyun düşünün. Nişanlısınız ve evlenince mutlu olmayacağınızı düşünüyorsunuz. Ne yaparsınız? Valla ben ayrılırım. Evlenipte mutsuz olmaktansa, ne kendime ne de karşı tarafa daha büyük acılar yaşatmaktansa o an ayrılırım. Bu yarı yolda bırakmak değildir ki.
Ayrıca, bu kk bayanları da ilginç gerçekten. Burada düğününe az kalmış, ama nişanlıysa mutlu olmayacağına inanan bir sürü kıza "aman nişanı at, boşanmak daha kötü, yol yakınken ayrıl" diye akıl veriyorlar. Bunu yapan bir erkek olunca, "yarı yolda bırakmış, seni de bırakmayacağı ne malum" diyorlar. Hayret bir şeysiniz bayanlar.
Bence o kızın psikolojik sorunlar var, beddua döner sahibini bulurmuş. Bundan da haberi yok sanırım. Boşverin bunları, hangimizin ah alıp almadığını, hangilerinin tutup tutmayacağını Allah bilir.
Bu arada, bence sizde sevgilinizi sevmiyorsunuz. Sırf böyle bir sebep yüzünden ayrılmayı düşündüğünüze göre. O yüzden belki de ayrılmanız en iyisi olur, çocuğa da yazık.
bence tutar abmde sôzlüydu 1ay snra evlenceklerdı aileler yuzunden ayrıldılar kız cok agladı ah etti beddua ettı baskasyla nısanlandi olmadı ayrldı snra bı baskasıyla evlendı simdı hamile ama abim o kızdan snra hc bi ılıskısınde duzgun brnı bulamadın evlenmek ıstyor olmuyor bı turlu cok pisman hep onun ahı tuttu diyor kimsenin ahnı almamak lazm bende eskı sevglm benle bırlıkteyken bı kızla evlenmstı beddua etmedm ama cok agladım ah ettim simdi evlilignde cok mutsuz uzaktan akrabamzdı hep benim ahımın tutunu hc bı ısının hayrlı gtmedni soyler ...affetrsn kendini hakknı helal ettrsn
bence tutar abmde sôzlüydu 1ay snra evlenceklerdı aileler yuzunden ayrıldılar kız cok agladı ah etti beddua ettı baskasyla nısanlandi olmadı ayrldı snra bı baskasıyla evlendı simdı hamile ama abim o kızdan snra hc bi ılıskısınde duzgun brnı bulamadın evlenmek ıstyor olmuyor bı turlu cok pisman hep onun ahı tuttu diyor kimsenin ahnı almamak lazm bende eskı sevglm benle bırlıkteyken bı kızla evlenmstı beddua etmedm ama cok agladım ah ettim simdi evlilignde cok mutsuz uzaktan akrabamzdı hep benim ahımın tutunu hc bı ısının hayrlı gtmedni soyler ...affetrsn kendini hakknı helal ettrsn
Tutar. Beddua asla geri çevrilmez. Ama nişanlın hak ediyorsa tutar, hak etmiyorsa beddua edene geri döner. Sen bence bir nişanlını sorgula beddua hak edecek bir şey yaptı mı diye... Tabi bir de kendini. Mesela ayrılmalarında senin payın var mı?
Benim sevmedigimi nerden cikardiniz ayrilmayi dusundum cunku burdaki bayanlarin %40 tutar diyo ahini aldigini soyluyorlar eger ben onunla evlendigimde bu adam mutsuz olacaksa ben neden bunu bile bile evlenerek hata yapiyim bii gun aglarim iki gun aglarim ucuncu gun hayatima devam ederim.
Canım sadece Allah'ın bileceği bir konuda burdaki bayanların %40ı öyle dedi diye bırakacaksan zaten işin var. Burdaki kadınların %40ı bir kerelik aldatmadan ya da dayaktan bir şey olmaz da diyor. Sen hayatını burdaki kadınlar öyle dedi diye mi sürdireceksin. Cidden olayın dini boyuntunu merak ediyorsan diyanete ya da ilmine güvendiğin birine danış. Haklarında hiç bir şey bilmediğin 10-15 kadın öyle dedi diyerek mi hayatına yön vereceksin. Burda öyle konular oluyor ki insanlar yorumlarda devam etmek için bir umut pozitif bir yön arıyor. Sen bitirmek için sebep aramışsın bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?