- 29 Mayıs 2021
- 14.249
- 92.786
- 548
- 36
Ne diyelim, "seni öldürene kadar devam et" mi diyelim?Bana boşan demeyin lütfen burada çok kolay olmuyor o işler
Haha bosanmayın o zaman dayak yemeye devam. Adam issiz ne yiyip iciyorsunuz. Bir de issiz adam sizin kilolarinizı mı dert ediyor ciddenHerkese merhabalar, Yaklaşık olarak 4 buçuk sene önce, yaş 28 olunca ailesi de iyi kendisi de iyidir diye düşünüp bir evlilik yaptım . 2 buçuk yaşımda bir kızım var. Evlendiğimizden beri birçok sorun yaşadım. Beni defalarca kez dövdü, ailemin yanına gittim onlar alttan al evlilik bu kolay kolay yakılmaz dedi. Tartışma değil dayak … hayatımda kimseden bu kadar şiddet görmedim. İşin en kötü tarafı ne biliyor musun beni dövüp birde hep kendini haklı buldu, hakketin dedi bana . Benim bu evde varlığım var mı yok mu onu da bilmiyorum. Söylediklerimin hiçbir kıymeti yok, kilo aldığım içinde beni beğenmiyor. Artık evden gidiyorum desem bile umrunda değil. Ailemde üzülüyor böyle olunca… ben kimseyi üzmek istemiyorum ama değer görmek istiyorumÇok yoruldum ..: Kendisi çalışmıyor ve gece gündüz evde . Evlendiğimizden beri bu durum hiç değişmedi. Bana boşan demeyin lütfen burada çok kolay olmuyor o işler . Ne yapabilirim her tartışmada haksız bile olsa kendini haklı çıkaran birine karşı .
Bir kadın illa ki ailesinde veya kocasında mı yaşamak zorunda? Kendi hayatını gayet kurabilir çocuğuyla beraber, çünkü eşi çalışmıyormuş konu sahibinin maddi geliri muhtemelen var. Ve şiddet görmeye razı gelen kadınların sonu maalesef yüksek oranda cinayet. Bunu hepimiz biliyoruz durumu yumuşatmayın. Ayrıca aile büyükleri ile konuşun demişsiniz bu adamın yetiştiği aile ona ''karını dövme'' mi diyecek?Arkadaşlar inanın sizi çok iyi anlıyorum. Bende keşke fırsatı olsa da hem o eşten hem o aileden kurtulsa istiyorum ancak birde hayatın gerçekleri var. Ailesinin kabul etmediği, eşinin şiddet gösterdiği bir kadın. Muhtemelen kendisine yetecek kadar geliri ve mesleği de yok. Nasıl boşansın gerçekten zor. O adam şimdi bile böyleyse boşanmaya karar verdiğinde adliye önüne kadar bile gidemez. İnsanlara ölümden 3. sayfalardan bahsediyorsunuz. Biraz empati yapın. Ha şimdi diyeceksiniz ki ben kendimi bu duruma sokmam evet doğru ama bu kadın öyle ya da böyle kendini bu duruma sokmuş ve olabilecek en iyi çıkış yolunu arıyor. Birde her konuda neden bebek yaptın. Ülkede herşey çok mu düzgün nerden bilelim isteyerek keyifle yapıldığını? Belki tecavüze uğradı eşi tarafından bilmiyoruz ki.
Aile büyüğü olur veya kocanın lafını sözünü dinlediği biri olur onunla konuşamaz mısın? Eşin ailesi ne diyor?
Ben bu dediklerinizi savunan bir insanım olayı yumuşatmıyorum asla kabul edilebilir yanı yok keşke boşanabilse ama o en ortada en olması gereken şeyken kadın bunu önermeyin demiş. Bu kadının min 20 bin lira geliri olması lazım bu dediklerinizi yapabilmesi için en iyi ihtimalle gerçekçi olalım sizce var mıdır? Bu kadın boşanıp aynı şehirde yaşayabilir mi? Farklı bir şehirde hayat kurucak çocuğuyla. Kiralar faturalar giderler. Biraz ütopik olmuyor mu sizce?Bir kadın illa ki ailesinde veya kocasında mı yaşamak zorunda? Kendi hayatını gayet kurabilir çocuğuyla beraber, çünkü eşi çalışmıyormuş konu sahibinin maddi geliri muhtemelen var. Ve şiddet görmeye razı gelen kadınların sonu maalesef yüksek oranda cinayet. Bunu hepimiz biliyoruz durumu yumuşatmayın. Ayrıca aile büyükleri ile konuşun demişsiniz bu adamın yetiştiği aile ona ''karını dövme'' mi diyecek?
Konu sahibi çevresinde onu destekleyecek, boşan ayaklarının üzerinde dur diyebilecek aile veya arkadaş ortamına sahip değil belli ki. Buraya yazdığına göre biz destek vermeli ve onun bu hayatı yaşamaya mecbur olmadığını anlatmalıyız. Mesleği hakkında bilgi vermemiş fakat evlendiğinden beri kocası evdeyse muhtemelen bu kadının bir mesleği var. Aile parasıyla geçindiklerini sanmıyorum, diyelim ki öyle, ailesi 4 yıllık evli evladını geçindiriyorsa, boşandığında da sahip çıkar aynı şekilde ona bakar. Boşanma hakkını kendisinde göremediği için bunu önermemizi istememiş, çünkü zaten çevresinde bu desteği görmemiş. Ama burada bizim yapmamız gereken elimizden geldiğince onu bilinçlendirmek ve desteklemek.Ben bu dediklerinizi savunan bir insanım olayı yumuşatmıyorum asla kabul edilebilir yanı yok keşke boşanabilse ama o en ortada en olması gereken şeyken kadın bunu önermeyin demiş. Bu kadının min 20 bin lira geliri olması lazım bu dediklerinizi yapabilmesi için en iyi ihtimalle gerçekçi olalım sizce var mıdır? Bu kadın boşanıp aynı şehirde yaşayabilir mi? Farklı bir şehirde hayat kurucak çocuğuyla. Kiralar faturalar giderler. Biraz ütopik olmuyor mu sizce?
Katılıyorum ama önce konu sahibi gereken detayları verir ne iş yaptığı gibi ki en önemlisi şuan. Sonrasında bizde aa bak o zaman buda bir seçenek şöyle şöyle yapılır şeklinde yönlendiririz. Ben direkt 3. Sayfalardan cinayetlerden bahsedenler be direkt yargılayanlar için sitemde bulundum. Yazık değil mi? Birden böyle en kötü şeylerin yüzüne vurulması bu kadın sanki bilmiyor başına gelecekleri.Konu sahibi çevresinde onu destekleyecek, boşan ayaklarının üzerinde dur diyebilecek aile veya arkadaş ortamına sahip değil belli ki. Buraya yazdığına göre biz destek vermeli ve onun bu hayatı yaşamaya mecbur olmadığını anlatmalıyız. Mesleği hakkında bilgi vermemiş fakat evlendiğinden beri kocası evdeyse muhtemelen bu kadının bir mesleği var. Aile parasıyla geçindiklerini sanmıyorum, diyelim ki öyle, ailesi 4 yıllık evli evladını geçindiriyorsa, boşandığında da sahip çıkar aynı şekilde ona bakar. Boşanma hakkını kendisinde göremediği için bunu önermemizi istememiş, çünkü zaten çevresinde bu desteği görmemiş. Ama burada bizim yapmamız gereken elimizden geldiğince onu bilinçlendirmek ve desteklemek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?