- 22 Aralık 2019
- 490
- 983
- 23
- 39
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
Tam da paranızla tehdit etmişsinizParamla falan tehdit ettiğim yok.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tam da paranızla tehdit etmişsinizParamla falan tehdit ettiğim yok.
O zaman bende gidere ortak olmam dediginiz için dedim. Benim eşim inanılmaz tembeldir. Kendisi mutfakta otururken kız kardeşinden su isteyecek kadar tembeldir. Çok söylendim, hatta söylemekten biktim. Yatağı niye topluyoruz derdi mesela, aynen sizinki gibi bisey olmaz pis kalsın derdi. Ben yaptıra yaptira ve temiz evin ferahligina alıştığı için zamanla kendisi yapmaya basladi. Yine söylüyorum ama eskiden 40 kere diyosam şimdi 4 kere falan söylüyorum. Biraz daha sabredin veya dediğim gibi iş çizelgesi yapın, mesela siz yemek yapin bulaşık hep onda olsun gibiParamla falan tehdit ettiğim yok.
o cok zor bir surec.. benim 5 yili gecti kavga etmeden tatli dille soyleye soyleye biraz ogrettim. ama yine bizim gordugumuz gibi gormuyorlar yapilmasi gereken seyin ustunden atlayip yuruyup gidiyor yine de gormuyor. yaparsa da gonulsuz yapiyor bastan savma yapiyorlar. cunku kv sagolsun hepsini asilzadeler olarak yetistirmis.Kesinlikle. Aynen yazdığınız gibi o tabakların bardakların mutfağa götürülmesi gerektiği bilincinden istiyorum. Yani bu yapılacak sonuçta niye benim beynimi oyalıyor sadece o bardak tabak mesela.
Paşazade yetistirmekten bahsetmiyorum herhalde.erkek de olsa kiz da olsa bir anne devamli arkasini toplarsa, sorumluluk almasina izin vermez, o bir is yapmadan dur sen kirarsin dokersin, dur ben yapayim, yok sen anlamazsin, dur odani ben toplayayim yaparsa.. hangi cocuk hayir anne bana birak ben kendim ogrenmeliyim der?
cocuk egitiminden bahsediyorum. 30 yasina gelmis evlendigimiz adamlardan evle ilgili sorumlulugu almasini bekliyoruz. cay ictik diyelim tepsi var boslar var bos tatli tabaklari var sehpada. erkeklerin yuzde kaci mutfaga su icmeye gidiyorum. elim bos gitmeyeyim bunlarinda gitmesi lazim der ve toplar goturur? bir de makinaya dizer bulasiklari? konu sahibi boyle bir sorumluluk bekliyor. o egitim caginda egitilmeden cok zor sonradan yaptirmak.. bu da annenin yapacagi bir sey oldugu icin kiziyorum. benim annem erkek kardesime her seyi yaptirirdi kavga dovus de olsa.. simdi tabiki hanimi soylemeden yapiyor yardim ediyor. bundan bahsediyorum.
bu konuda hangi erkek kendimi gelistirmeliyim artik evliyim ben de dagittigimi toplamaliyim der ki? hepsi pasazade yetistirildikleri icin. o yasa kadar annesi hizmet etmis o yastan sonra da karim hizmet edecek saniyorlar, bekliyorlar.
Bakın burada bile annesine kızıyorsunuz farkındaysanız eşinizin babasına değil. Yine sadece kadına yüklüyoruz bizde göz göre göre bazı şeyleri. Abimlere kendi işlerini yapmasını söyleyen, annem yapınca ona müdahale eden bir babayla büyüdüm ben. Çocuk eğitimi sadece anneye ait değil neticede.esinizi cikarin karakter olarak ev arkadasim kelimesini koyun bu metnin icine eyvallah..
esinizle olmaz bu sekilde. beklentileriniz gencken evlilikten once ogrenebilecegi seyler.. o zaman kendi sorumluluk almadiysa, annesi ogretmediyse simdi elli kere soyleyin. yaptirmaniz cok zor. gorev bilmez oyle alistirilmamis cunku. ben esimle ilgili rahatsiz oldugum pek cok seyde annesine kizarim ogretmedigi icin.
bir kere toplayin temizleyin beraber ve sonrasi icin toplu tutmama yardim et deyin. yani kirli cikardiysa sepete atsin. yemek yediyseniz kendi tabagini kaldirsin.
Erkeklerin yapmadığı işten annesi sorumlu oluyor ,yine kadın suçlanıyor.Tamam annesi öğretmemis ama kendi de düşünsün yapması gerektiğini yapsın.Benim erkek kardeşimin de annem mutfaktan tuz getirmwsine bile fırsat vermez kalkar kendi getirmeye çalışır ama kardeşim herşeyi yapar hani,anneme kizariz bize böyle davranma diye.
Söylemekle yapıyorsa süpürgeyi yapar mısın diye tek cümle söyleyin ,büyük işler için az öz konusun,uzun uzun anlatmayın ,ya da sanırım ben olsam onun yaptığını yapardim yani evde canım neyi istiyorsa yapardım,neyi istemezsem yapmazdım.İsterse ev çöp ev olsun ,çok da tın.
Para konusu kenarda birikirse saçma ama paranı kendine harcarsan o dokunabilir.Masaj,kuaför ,yüzme havuzu ,akşam yemekleri gibi...
Tabi bu yola girerken büyük kavgaları da göze alman gerekir.
Esinin tavrı da çok çirkin,kendisine seve seve hizmetçilik edecek birini arıyor ,bu egoya sahip insanlar bana çok itici geliyor ,demeden gecemedim,kusura bakmayın.
Ve evle ilgili olan şeylerin neyi gencken öğrenilecek şeyler ?esinizi cikarin karakter olarak ev arkadasim kelimesini koyun bu metnin icine eyvallah..
esinizle olmaz bu sekilde. beklentileriniz gencken evlilikten once ogrenebilecegi seyler.. o zaman kendi sorumluluk almadiysa, annesi ogretmediyse simdi elli kere soyleyin. yaptirmaniz cok zor. gorev bilmez oyle alistirilmamis cunku. ben esimle ilgili rahatsiz oldugum pek cok seyde annesine kizarim ogretmedigi icin.
bir kere toplayin temizleyin beraber ve sonrasi icin toplu tutmama yardim et deyin. yani kirli cikardiysa sepete atsin. yemek yediyseniz kendi tabagini kaldirsin.
Komik olmayın. Biz de öğrenmedik evlenmeden önce. Sanki biz ev hanımı olarak yetistirildik kadınlar olarak. Şimdi nasıl biliyoruz bir şekilde bazı şeyleri? Asıl kadını çıkaralım karakter olarak hizmetçi diyelim ozaman nasıl olur?esinizi cikarin karakter olarak ev arkadasim kelimesini koyun bu metnin icine eyvallah..
Ne güzel örnekler okuyorum. Ben söylemeye devam edeceğim o halde yeterki içinden gelecek kıvama gelene kadar.O zaman bende gidere ortak olmam dediginiz için dedim. Benim eşim inanılmaz tembeldir. Kendisi mutfakta otururken kız kardeşinden su isteyecek kadar tembeldir. Çok söylendim, hatta söylemekten biktim. Yatağı niye topluyoruz derdi mesela, aynen sizinki gibi bisey olmaz pis kalsın derdi. Ben yaptıra yaptira ve temiz evin ferahligina alıştığı için zamanla kendisi yapmaya basladi. Yine söylüyorum ama eskiden 40 kere diyosam şimdi 4 kere falan söylüyorum. Biraz daha sabredin veya dediğim gibi iş çizelgesi yapın, mesela siz yemek yapin bulaşık hep onda olsun gibi
Biraz önce bunu konuşuyorduk arkadaşımlaEv işleri paylaşımı konusunu hallemiyoruz. Çalışmasam kabul yaparım her şeyi ama eve iki kişi de para getiriyorsa işler de paylaşılmalı düşüncesindeyim. Ben nasıl görev bildiysem eşimin de bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şunu yap bunu yap kaldır topla diye neden söylemem gerekiyor ben de söylemekten bıktım açıkcası. Evet söyleyince yapıyor ama neden söyleyeyim neyse kavga ettik yapma yemek temizlik kendine kadar yap o zaman dedi e öyle de olmaz ki. Ya işleri paylaşırsın ya da ev giderlerine ortak olmuyorum dedim ben de. Ortak olmasam ne olacak sanki maaş hesabımda duruyor birikiyor harcamam pek yok gün gelecek yine o para ortaya dökülecek. Tıpkı ev alırken yarı parasını benim biriktirmiş olmam gibi. O zaman ev giderlerine ortak olmuyorum dememin de pek anlamı kalmıyor sanki.
babaniz iyi bir anne egitimi almis da o sebepten.. bir yerde zincir kiriliyor.. bizler iyi erkek evlat yetistirisek onlar es oldugunda esine yardim edecek, baba oldugunda evladina ogretmeyi gec ornek olacak.. evde erkegin de is yaptigini sorumluluk aldigini gorecek.. ama bir yerde zincirin kirilmasiyla olur bu.. hepimiz bir annenin egittigi yada egitemedigi erkeklerle evliyiz.. biz egitsek cocugumuz babasini is yapmaz goruyor..Bakın burada bile annesine kızıyorsunuz farkındaysanız eşinizin babasına değil. Yine sadece kadına yüklüyoruz bizde göz göre göre bazı şeyleri. Abimlere kendi işlerini yapmasını söyleyen, annem yapınca ona müdahale eden bir babayla büyüdüm ben. Çocuk eğitimi sadece anneye ait değil neticede.
Birde aile de bitmiyor herşey, biz aileden aldiklarimizla kalmıyoruz, üniversite zamanında ailenin yanından ayrılıyor çocuğu çocuk, kendine birşey katmiyor, hayatı paylaştığı eşine merhamet göstermeyip her işi ona yıkmaya çalışıyor, bu konuda psikojik olarak onu yoruyorsa ailenin ötesinde eksik olan şeyler var demektir.
Hiç anneye suç bulmayin insanın içinde olacak. Benim eşim beş erkek kardeş. Hepsi de birbirinden farklı. Esime söylememe bir şeye hiç gerek yok. Hatta ben pisim onun yanında . Kendisi açar süpürgeyi ve bana söylenir. Kendi esinizin eksikliğini genellemeyin ama ya.o cok zor bir surec.. benim 5 yili gecti kavga etmeden tatli dille soyleye soyleye biraz ogrettim. ama yine bizim gordugumuz gibi gormuyorlar yapilmasi gereken seyin ustunden atlayip yuruyup gidiyor yine de gormuyor. yaparsa da gonulsuz yapiyor bastan savma yapiyorlar. cunku kv sagolsun hepsini asilzadeler olarak yetistirmis.