Bu nasıl hemşire!!

Hemşirelerden oldum olası nefret etmişimdir...

neden öyle diyorsun hemşireler doktorlar kadar rağmet görmüyor ama onlar da her türlü sağlık konusunda hastaların yanında oluyor. benim ameliyatımda dr ameliyatı yaptı ama bütün gece bana bakan da hemşireydi sağolsun bebek gibi baktı. ertesi gün gelen hemşire de bi o kdr gıcıktı ama gece hemşiresini unutamam. bence insanların karakterine göre değişiyor mesleği önemli değil iyiside kötüsü de var

Bence saglik bakanligina sikayet et o hadsizi

Hemşirelik bence sağlık sektöründe en zor dallardan biri.Acile hasta gelir hemşireyi azarlar,bir işi hallolmaz bir sorun çıkar yine hemşire azarlanır,doktorlar zaten kendini hemşirelerle bir tutmuyor,yani gelen vuruyor giden vuruyor.Hemşireler de genelde bu yüzden agresif ve soğuk oluyorlar(her genellemenin bir istisnası vardır tabiki.).Bu hemşire de büyük ihtimalle tecrübeli bir hemşiredir,sizi azarlamaması gerekirdi ama sonuç olarak yanlış bir şey söylememiş.Zaten senin raporun varsa o iğneyi yapmak zorunda ki yapmış da zaten.Şikayet edecek bir şey yok elinde,hem bence insanların ekmeğiyle de bu kadar kolay oynanmamalı.Sağlık bakanlığına şikayet edecek kadar büyük bir şey göremiyorum.

Zararlıdır değildir bilemem , fikrini söylemesi de normal, sağlıkçı sonuçta ama sizi azarlamaya hakkı yok, şikayet edin, gerekirse değiştirin.
Bizim aile hekimliğindeki , kızımın aşı ve takibini yapan hemşirede bana bazen haddini aştı. Tek çocuk olmaz, kardeş lazım vs.tarzında konustu. Siz mi bakacaksınız?. Sizi ilgilendirmez benim çocuk yapıp yapmamam dedim bir daha duymadım bu konuda bir yorum. Haddini biliyor artık.
Birde sanırım onlarada çocuğu teşvik etmelerini salık veriyorlar , ben bu izlenime kapıldım sizin anlattıklarınız ve yaşadığımdan.

arkadasım gebe kalındıgında aile hekimine bildirmek zorundasın onlar keyiflerinden milleti aramıyolar cocugun asıları gebe takibi için yok yere suclamayın bence

Hemsirenin uslubu cok yanlis. Mahremiyetinize ozen gostermemeside cok cok yanlis.
Bir yandanda en zor meslegi icra eden en yorucu en stresli isi yapip karsilinda.cok az kazanan bir gruba boyle yuklenilmesi.cok aci...
Ama size bu haksizligi yapan hemsireye ben daha cokkizdim.
Zarar vermemek ve.kotu davranmamakti tek yapmasi.gereken.

hemsirenin mahrimiyetini koruması gerek tabiki ama ben seni iğne konusunda uyarmasında bir sorun göremedim.keske bu durumu burda yazdıgınız gibi hemsireye bildirseydiniz yüz yüze.özel hayatınıza karısmasıda dogru degil ama dediğim gibi rahatsız oldugunuz söyleye bilirdiniz.sikayettede bulunabilirsiniz tabi.

bende hemsireyim bu arada lütfen hemsireleri sert davranan kaba asık suratlı insanlarmıs gibi lanse etmeyiniz.lafım bazı arkadaslara.insan canıyla ugrasmak kolay degil.kimsenin hastaları kücük gördüğü yok ama bazı hastalarda gercekten insanı bezdiriyor siddet uygulamaya kalkanlar bile var el insaf.gece gündüz nöbette insan canıyla ugrasılıyor.bende hemsireyim hiçte ezik degilim ezik diyen arkadasım.

Son düzenleme:
evet haklısınız cekemeyen insanlar cok hemsireleri
Çekilmeyecek birşey yok hanımefendi benden alt rütbede olan birilerini neden çekemim ki komik olmaz mı

Ha varsayalım ki tıp okumuyorum bana bir hastanız gözüyle bakıp ''çekememezlik'' kelimesini kullanmanız yanlış..
Sağlık çalışanı olarak beni memnun etmek hizmet etmek zorundasınız zaten mesleğiniz bunu gerektiriyor...
Hemşireler hastalarına bakın benim ne güzel mesleğim var sizden üstünüm beni çekemiyorsunuz gözüyle baktıkça kimsede hemşireleri sevmez saygıda duymaz.

Konuya ve yorumlara goz attimda. Yani gercekten.hemsirelerin isi ne.kadar.zor.. On yargili hastalar.. Daha mezun.olmamis tip ogrencileri nasil bir.nefrettir bu aklim almiyor... O mezun olamamis.gelecegin.doktorlari hemsireler ebeler olmadan calissinda goreyim..
Hemsirelerden.hoslanmayan ve onlari kucumseyen tip ogrencileri. Gun.gelicek o hemsireler sizin arkanizi topluycak.. Hastalarinizin hayatini kurtaricak... Goreceksiniz... Saglik hizmetini bekleyen saygi deger hanimlar gun gelicek size.en.zor zamaninda.destek olacak.. İnanin buna...

Hemsireler sizden alt rutbede degiller.. Oyle bir sey yok.. Universitede boylemi ogretiyorlar size.. Mezun olup ise basladiginizda oslerin.boyle yurumedigini anlayacaksiniz..

Valla asistan doktor var uzman doktor var doçent doktor var profesör doktor var... ve bu böyle sıralanır gider..
Yeni mezun olmuş bir doktor mesela profesördan alttadır doğal olarak dimi..
Doğru dediniz ama hemşireler bu kategoride bile değil pardon hata benim.

Yorumunuzun çoğu banaysa lütfen havaya konuşuyormuş gibi yapmayın direk benden alıntılayın.. kızmam.

saglikta rutbe yokturdur arkadasim sende memursun calisan hizmetlide.rutbe askeriyede olur.tip okumaniz bizden yukseksiniz anlamina gelmez.ayrica doktorlara saygim sonsuzdur devletin her makaminda calisan memurada.ama hemsireleri sevmem deyince sanki hemsire kompleksiniz var gibi geldi varda.iyi gunler lutfen benide kompleksinize dahil etmeyin

doktorlar hemşireler,psikologlar,psikiyatr,diyetisyenlerle kendilerini karşılaştırmazlar bile zaten,egodan dolayı.Bakın bunda hiç istisna görmedim,gördüğünüz gibi tıp okuyan öğrenci bile kendini tecrübeli bir hemşireden üstün görüyor.

evet guzeliz genciz kiskaniliyoruz buarada sizde hizmet etmek zorundasiniz bize dediginiz gibi goreviniz

Hemsirelik doktorluk ebelik herbiri farkli.bir.meslek grubudur. Hemsire doktor saglik.memuru herbiri ekibin farkli.meslekten uyeleridir. Koordine sekilde calisirlar. Benim ustum ya da altim ancak bir hemsiredir. Doktor degildir. Hastanedede asm lerdede herkes kendi isini yapmaktadir. Biz.hemsirelerdede yard. Doc. Doc. Prof olur. Cok net.olarak doktorlar hemsirelerin islerine gorev tanimlaina.uygun.olarak yarimci olurlar. Onlarin yazdigi.tedaviyi takibi uygularlar. Ama buradada.hemsire kendi gorev tanimini yapmaktadir.

Ben sevmem dedim çünkü bir hasta olarak hiç bir hemşireden güler yüz görmedim..
Ben bir hasta olarak yorumumu yaptım en başta...
Direk konuya dalıp ben bilmemne okuyorum hemşirede benden alt sınıftır fln demedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…