- 30 Mart 2014
- 305
- 203
- 103
- Konu Sahibi kevserrrrr
-
Özelden gönderiyorumaçık adres alıyım :)
emin çalışan annenin içi gerçekten zor . Anne baksa dert bakıcı baksa dert kaynana baksa dert. çok yıpranıyor insanÖzelden gönderiyorum
Benimkine de bakıcı mı kreş mi derken; bi süre ananne babaanne sırayla bakacak sanırım şimdilik. Ben de fenalardayım. En son isteyeceğim şeydi ama bi süre mecbur kaldık. Allah kolaylıklar versin cümlemize
Sadece kovdular o şokla. ama anne 4 yıl oldu yaşadığı vicdan azabından kurtulamıyor, sağlığını kaybetti nerdeyse. Nasıl yavrumu emanet ettim diye ağlıyor zaman zaman. Kimse çocuğa annesi gibi özen göstermez bunu anladım. Bakıcı işine yüreğim yatmıyor artık. O yüzden ya anneanne,babaanne ya da kreş diyorum. Hatta kreş sosyalleşme açısından ilk önceliğim hep.. Allah korusun yavrularımızı bütün kötülüklerdenNeeeee küçücük çocuğa uyku damlası şikayet etmedilermi insan kimseye guvenemicekmi hem evin icinde dışarda değil hem para ver hemde çocuğa bakacağına uyku ilacı versin hey Allahım sen bilirsin
asil kadınmış .ayy şaka gibi ya
hani, bu akşam yorgunum ya da işte bir yere gideceğim, eve gidip yemek yapamayacağım dese neyse de her akşammış, çocuk da 35 yaşında
bizim bakıcıya eşimle iki kere süt almışız kalmasın diye verdiğimde bile kadın zor alırdı, açılmamış süt işte oğluna puding yap vs diye verirdim
gelirken yufka alır içine de bizden koyar börek yapardı biraz bize bırakır biraz kendine alırdı vs vs
nasıl anlamışlar uyku ilacı damlattığınıSadece kovdular o şokla. ama anne 4 yıl oldu yaşadığı vicdan azabından kurtulamıyor, sağlığını kaybetti nerdeyse. Nasıl yavrumu emanet ettim diye ağlıyor zaman zaman. Kimse çocuğa annesi gibi özen göstermez bunu anladım. Bakıcı işine yüreğim yatmıyor artık. O yüzden ya anneanne,babaanne ya da kreş diyorum. Hatta kreş sosyalleşme açısından ilk önceliğim hep.. Allah korusun yavrularımızı bütün kötülüklerden
bir ya da iki odaya kamera koymuş eşi sağdan soldan böyle hikayeler duyunca. Ama o ,bakın bakıcı dediğiniz böyle olur ,diye hava yapmak için koyuyor. Arkadaşlarına gösterecek. Çünkü bakıcı çocuk gelişimi bölümü mezunu bu arada. O da hiç beklemediği bi durumla karşılaşmış oldu.nasıl anlamışlar uyku ilacı damlattığını
çocuğun sağlığı ne alemde
Allah yavrularımızın karşısına hayırlı insanlar çıkarsın
bir ya da iki odaya kamera koymuş eşi sağdan soldan böyle hikayeler duyunca. Ama o ,bakın bakıcı dediğiniz böyle olur ,diye hava yapmak için koyuyor. Arkadaşlarına gösterecek. Çünkü bakıcı çocuk gelişimi bölümü mezunu bu arada. O da hiç beklemediği bi durumla karşılaşmış oldu.
Fiziksel bi sorun olmadı sanırım çocukta ama uyku hep sorun oldu . Yani uyarıcılarla uyumaya alışmış çocuk tabi.. Uyumayan, ağlayan anneyi ve babayı gerçekten çok uğraştıran bi çocuk oldu. uykudan sıçrayarak uyanmalar falan.. Anneanne biraz baktı o da yıldı en sonunda. Kreşe verdiler onlar da .orda uykusu, yemeği herşeyi zamanla düzene girdi. Psikolog, çocuk gelişimi konusunda eğitim alanlar bakıyordu çünkü.
Ama anne ve baba yıllardır ne zaman konu açılsa hala gözleri doluyor. Vicdanen yıkıklar evlatlarına karşı.
1600 tl cok fazla degil mi? Sadece cocuga mı bakiyor yoksa yemek falan da yapiyor mu? Evli arkadaslarim var o kadar hicbiri bakicinin yol parasin verdigini soylemedi. Evdeki ekmege tenezzul etmesi de ayri bi komiklikkızlar merhaba , 1,5 aydır bakıcımız var 1600tl para veriyorum . 1500 anlaşmıştık ama yol parası isteyince 1600 oldu .
dün akşam iş ten çıktım evde elimi yüzümü yıkarken . daha yüzüm köpüklüyken bana bir şeyler söyledi . ...sunu bu alsam haram olur mu ?gibi. yüzümü yıkadım anlamadım dedim . akşam giderken oğlum Nusret e ekmek arası bir şeyler alsam haram olur mu dedi .bende şaşırdım oğlu 35 yaşında 1 ay sonra düğünü var koca adam yani . bende o anın şaşkınlığıyla al dedim bi durum mu var bu akşam gibi konuştum . bu akşam için demediğini bundan sonra akşamları eve giderken ekmek arası bir şeyler alacağını haram olmaz demi diye açıkladı . bende şaşkın bir şekilde al dedim .
ama şaşkınım buna niye tenezzül ediyor ki . neyin yolunu yapıyor. oğlu gümrükte çalışıyor. kızı öğretmen , gelinine Trabzon set aldım diye hava atıyor. ama evdeki yarım ekmeğe ve içine koyacağı şeylere tenezzül ediyor.
bu sebepten soğudum kadın dan . haksız mıyım . sen zaten gün içinde istediğini ye kullan demişim .bize yemek yapmıyor zaten .evimde sadece kahvaltılıklar ve meyve var .
haksız mıyım kızlar . hani ihtiyacı olsa . sadaka diye ben veririm amam istemesi beni çok iğreti etti
şuan şartlarım buna el vermiyor . çalışmak zorundayım . kreşi araştırmaya başladım . en doğrusu bu . şuan sadece pişmanım . çocuk evde kalsın . uykusu düzeni bozulmasın dedim .Ben bursadayim anaokulu ogretmeniyim suan calismiyorum ama istediginiz ozel anaokuluna koleje yollarsiniz o ucrete ve cocugunuz her yonuyle mukemmel bakilir. Sizin cocugunuz kati yemiyorsa saglik sorunu varsa ona uygun beslenir alisma sureciyse alistirilir . Siz on bin kazansaniz verinde size geriye 850 tl kaliyosa cocugun annesiz kaldigina degiyor mu ? Bu sartlarda egr uygunsa veya uydurulabiliyorsa once cocuk anne bakmali uc yasina kadar. Ikinci secenek uc yasina kadar aile bireyleri sonra kres anaokuludur ... lutfen cocigunuz icin en iyisini ister hr anne sizde dusunun biraz bunu
evet fazla amam bulamadım kimseyi 1500 yapayımda gelsinler dedim .ayrıca yol parası istedi1600 tl cok fazla degil mi? Sadece cocuga mı bakiyor yoksa yemek falan da yapiyor mu? Evli arkadaslarim var o kadar hicbiri bakicinin yol parasin verdigini soylemedi. Evdeki ekmege tenezzul etmesi de ayri bi komiklik
Kadin istifade ediyor bu durumdan bence. Sömürmeye calisiyor resmen. Bence cikarin ya bulursunuz birini. Ayrica yeni bakiciya ucret belirlerken yol parasi da icinde deyin. Ben hic 1600 tl bakici maasi duymadim. En fazla 800 diye biliyorum. 2 milyon nufuslu bir sehirde yasiyorum. Hele kucuk sehirlerde cok daha uygunevet fazla amam bulamadım kimseyi 1500 yapayımda gelsinler dedim .ayrıca yol parası istedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?