Bu para bize yeter mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama 1 yil sonra :)
4 yilda hic mi ustunuze basiniza bisey almiycaksiniz?
Hic mi ailenizin yanina gitmiyceksiniz?
Hic mi tatile gidelim gezelim demeyeceksiniz?
Herseyi gectim ayakkabi derdiniz muhakkak olacak ikinizinde kuaforunuz olucak
Kazara hamile kalsaniz yandiniz bezi dogumu kontrolu mamasi ilaci giysisi altindan kalkamazsiniz
Doğurmam aldırırım dese o bile bi bilezik gitti demek yani düşünün. Hepsi ayrı dert.

Arkadaşlar merhaba.
Allahım bizi sevdiklerimizle sağlığımızla sınamasın diyerek konuyu açayım.
Eşimle tayin durumundan ötürü ayrı yaşıyoruz.
İkimiz de çalışıyoruz yeni evliyiz.
Normalde gelirimiz çok iyi amaa ciddi bir borca girdik istemeden (arkadaşına kefil olduğu için ciddi bir borcun içindeyiz karışık konular).
Bu konu çok canımı sıkıyor beni boğuyor.
Şimdi ayrı yaşadığım eşimin eş durumu tayini açıldı ancak şöyle bir durum var.
Yanıma gelirse doğuda aldığı maaştan epey düşüş olacak (ek ders kesintileri malum).
Kredi kartlarından kurtulduk. Kira ve borç kredisi sabit ödememiz var.
Her şeyi çıkarırsak elimizde temiz 1.000 tl kalıyor.
Aylık geçinmeye 1.000 tl yeter mi. :cry:
Bebek yok ikimiz yaşıycaz arabamız yok benim yol masrafım yok onun 60 tl gibi bir masrafı olacak yol için aylık.
Çaresiz hissediyorum kafam karışık borç altında eziliyoruz. :cry:
Evet sorum bu 1.000 tl iki kişiye yeter mi?
bu arada eşiniz orada nerede yaşıyor? Kira vermiyor sanırım çünkü o zaman yanınıza taşınsa zaten vereceği kirayı düştüğünüzde elinize fazladan para kalacağını düşündüm?

bu arada eşiniz orada nerede yaşıyor? Kira vermiyor sanırım çünkü o zaman yanınıza taşınsa zaten vereceği kirayı düştüğünüzde elinize fazladan para kalacağını düşündüm?
Oradaki kira artı faturaları 1000 tl.
Buraya gelince maaşı 5’ten 3’e düşecek -2000 yani.
Ama oradaki geçim bedeli +1000 gibi yansırsa bize elimizde 1000 kalıyor.
Velhasıl ben o kadar kötümser bakmıyorum çünkü dediğim gibi 1 bilezik bozdurulsa 3 bin tl paramız olur ekstrem durumlarda kullanmak üzere.
Ve 2018 bitiminde kyk borcundan 700 tl kalacak bize bu da gayet iyidir diye düşünüyorum.
Zaten 2018 eylülde yeni eğitim döneminde maaşın üzerine illaki ek ders eklenir üç beş diye düşününce.
Çok da sıkıntı kalmıyor.

Son düzenleme:
Ankara'da daha uygun fiyatlara da kira bulabilirsiniz. KYK borcunuz bitince de eklenecek. Branşı ne eşinizin bilmiyorum ama kurs açarsa geliri fazlasıyla yükselir. Bizim okulda maaş kadar ek dersi olan arkadaşlar var kurs ve sınavlardan dolayı.

Ankara'da daha uygun fiyatlara da kira bulabilirsiniz. KYK borcunuz bitince de eklenecek. Branşı ne eşinizin bilmiyorum ama kurs açarsa geliri fazlasıyla yükselir. Bizim okulda maaş kadar ek dersi olan arkadaşlar var kurs ve sınavlardan dolayı.
Doğuda ek ders olayı müthiş ama Ankarayı bilmiyoruz bir yoğunluk varsa ek ders kalmayabilir eşime. Yoksa kurs ücretidir ek derstir sınav görevleridir. Bunlar muhtemel ek gelirler ve güzel ek gelirler. Ama o ihtimal ne kadar yüksek bilemiyoruz. Branş kimya.

Ek ders olayını şimdiden bilemiyoruz olabilecek en minimum bütçeye göre hareket etmemiz gerekiyor, o ihtimal ile.
BES’ten çıkabilir miyiz bilmiyorum kalsın diye kararlaştırmıştık, onu bi düşüncem.
Güzel tavsiyeler için teşekkürler.
Bes'ten çıkmanıza gerek yok ki durdurabilirsiniz durumunuz düzelince tekrar ödemeye başlarsınız

Oradaki kira artı faturaları 1000 tl.
Buraya gelince maaşı 5’ten 3’e düşecek -2000 yani.
Ama oradaki geçim bedeli +1000 gibi yansırsa bize elimizde 1000 kalıyor.
Velhasıl ben o kadar kötümser bakmıyorum çünkü dediğim gibi 1 bilezik bozdurulsa 3 bin tl paramız olur ekstrem durumlarda kullanmak üzere.
Ve 2018 bitiminde kyk borcundan 700 tl kalacak bize bu da gayet iyidir diye düşünüyorum.
Zaten 2018 eylülde yeni eğitim döneminde maaşın üzerine illaki ek ders eklenir üç beş diye düşününce.
Çok da sıkıntı kalmıyor.
İdare edilir gibi duruyor, sadece eksta çıkabilecek giderleri göz ardı edip hesaplama yapmayın ve kredi borcu bitene kadar çocuk yapma durumu çok zor gibi duruyor onun için de çok dikkat etmelisiniz. Borç bitene kadar sosyal yaşantınızı bir kenara bırakırsanız geçim mümkün olur. Bu da sizin sınavınız. Çok zor olacak ama yine de imkansız olmasa gerek.

İdare edilir gibi duruyor, sadece eksta çıkabilecek giderleri göz ardı edip hesaplama yapmayın ve kredi borcu bitene kadar çocuk yapma durumu çok zor gibi duruyor onun için de çok dikkat etmelisiniz. Borç bitene kadar sosyal yaşantınızı bir kenara bırakırsanız geçim mümkün olur. Bu da sizin sınavınız. Çok zor olacak ama yine de imkansız olmasa gerek.
Kredi boyunca 1.000 tl mutlaka artaracaktır 2’yi bulur ilk sene sonunda rahat. 2018 pek sevimli gelmedi bakalım iyi olur inşallah :dua:

Arkadaşlar merhaba.
Normalde gelirimiz çok iyi amaa ciddi bir borca girdik istemeden (arkadaşına kefil olduğu için ciddi bir borcun içindeyiz karışık konular).
Yanıma gelirse doğuda aldığı maaştan epey düşüş olacak (ek ders kesintileri malum).
Bebek yok ikimiz yaşıycaz arabamız yok benim yol masrafım yok onun 60 tl gibi bir masrafı olacak yol için aylık.
fazlası ile yeter ama şehrinizde önemli .. ayrıca elektrik su doğalgaz 1000 bin tl içine mi dahil

Konu açılalı uzun süre olmuş, son durumu merak ettim. Ve hep şunu düşündüm, kira 1000₺ demişsiniz her seferinde orada değil de daha uygun bir evde oturmanız mümkün mü? 1000₺ değil de 1200₺ kalkr fatura ve mutfak alışverişine..

Arkadaşlar merhaba.
Geçinme derdi hangi şehirde yaşadıgına baglı eğer Adana , Mersin gibi bir yer ise çok rahat geçinebilirsin fakat izmir , Samsun ve İstanbul gibi bir yer ise geçinmek biraz zor olabilir. Yani kısacası yaşadıgın şehrin yaşam şartlarına baglı diyebilirim.

Arkadaşlar merhaba.
Gerçekçi olmak gerekir bu konularda evet. Bizzat içerisinde olduğum bir konu. Hiç yabancı gelmedi. Üstelik4 aylık bebeğim var. Evlenir evlenmez nasıl olsa para biriktiremeyiz deyip takılarla araba aldık biraz üstüne kredi çekerek. Düğünü de kendimiz yapmıştık krediyle üstüne bal kaymak oldu araba tabi. İlk sene fena değildi bnim ekders fazla fazla koşturduğum için epey cebimize kalıyordu ama hamileydim. doğum yapınca ekmders kesildi ve nerdeyse 6aydır. Fatura ve ayın 15 inde yaptığımız temel ihtiyaç alışverişi sonrasında eşimin cebinde 150 tl kalıyor. İki kişiye her şeyin sonrasında 1000 lira kalaacak diyorsun. Çok rahat geçinmen lazım. Tabi sinema dışarda yemek öyle uuzn yolculklar tatiller imkansız ... biraz fedakarlık göstermek gerekiyor.

Gerçekçi olmak gerekir bu konularda evet. Bizzat içerisinde olduğum bir konu. Hiç yabancı gelmedi. Üstelik4 aylık bebeğim var. Evlenir evlenmez nasıl olsa para biriktiremeyiz deyip takılarla araba aldık biraz üstüne kredi çekerek. Düğünü de kendimiz yapmıştık krediyle üstüne bal kaymak oldu araba tabi. İlk sene fena değildi bnim ekders fazla fazla koşturduğum için epey cebimize kalıyordu ama hamileydim. doğum yapınca ekmders kesildi ve nerdeyse 6aydır. Fatura ve ayın 15 inde yaptığımız temel ihtiyaç alışverişi sonrasında eşimin cebinde 150 tl kalıyor. İki kişiye her şeyin sonrasında 1000 lira kalaacak diyorsun. Çok rahat geçinmen lazım. Tabi sinema dışarda yemek öyle uuzn yolculklar tatiller imkansız ... biraz fedakarlık göstermek gerekiyor.
Her seyin sonrasinda demiyor sadece kira haric diyor. Bunun icinde faturalar, market vs de var yani.

Konu açılalı uzun süre olmuş, son durumu merak ettim. Ve hep şunu düşündüm, kira 1000₺ demişsiniz her seferinde orada değil de daha uygun bir evde oturmanız mümkün mü? 1000₺ değil de 1200₺ kalkr fatura ve mutfak alışverişine..

He

Her şey derken borç ödemelerini kastettim faturalar 300 lira tutar sadece diyor. Elde var 700. Temiz para.

Market, pazar, yol bunlarla ancak yani. Iyi bir para degil bence kit kanaat ancak ama konu acilali nerdeyse 6 ay llmus zaten.

Sömestrda açmıştım konuyu. Herkes eşin yanında olsun geçinilir dedi ama eşimin tayini çıkmadı. Elimizde faturalar dahil daha da düşük bile kaldığı oluyor. Geçiniyoruz bir şekilde. Şimdi eşim gelicek onun oradaki masrafları sıfırlanacak. Problem yok sinema tiyatro sevmem ama dışarıda yiyorum alışveirşimi de yapıyorum. Şimdilik sorun yok :kahve:

Edit: eşim gelince yani ek ders artık kesildi bundan sonra ne olur bilmem ama bu sürede aylık 300 tl güne bile girdim onu ödedim.

Sömestrda açmıştım konuyu. Herkes eşin yanında olsun geçinilir dedi ama eşimin tayini çıkmadı. Elimizde faturalar dahil daha da düşük bile kaldığı oluyor. Geçiniyoruz bir şekilde. Şimdi eşim gelicek onun oradaki masrafları sıfırlanacak. Problem yok sinema tiyatro sevmem ama dışarıda yiyorum alışveirşimi de yapıyorum. Şimdilik sorun yok :kahve:

Edit: eşim gelince yani ek ders artık kesildi bundan sonra ne olur bilmem ama bu sürede aylık 300 tl güne bile girdim onu ödedim.

İmkan varsa kendını sıkıntıya sokmamak lazım. Eşinizin yanınızda olmasını tabıkı ıstersınız ama sımdı sızın için daha ıyı oldu sanırım ve eşiniz de gelecek. Fatura veya yemek ikisinden bırı 1000tlnın içinde olmasaydı daha rahat olurdu ama 1.000tl ile zordu gercekten :) geçinme olayı çiftleri yıpratan bısey.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X