- Konu Sahibi BettyRuble
Valla isterseniz gayette yeterli oluyor bide ben kredi ödüyorum ev aldım :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Biz de kredi ödüyoruz kocamın arkadaşının borcunu. Yoksa aylık gelirimiz 10 bine yakın.Valla isterseniz gayette yeterli oluyor bide ben kredi ödüyorum ev aldım :)
Kötü gün için demeyelim araba filan istersek almak için duruyorlar açıkçası. Ama 1 bilezik bozdurup 6 ay boyunca 1000 yerine 1500 ile geçinebiliriz söylediğiniz mantıklı. Sıkışırsak bu yöntemi kullanırızBin lira ile geçim çok zor. Kötü günler için dediğiniz altınları bir kısmını bozdurup kullanın. 4 yıl işkence cekeceginize kötü günler için birikim olmamis olsun. Zaten kötü günler için birseyi saklamakta kötü enerji getirir.
Söylediğinizden başka yapacak bir şey yok. Midem problem çıkarmaya başladı ağrıyor sürekli stres yaptım. Kendimizi toparlamamız bakalım ne kadar sürecek psikolojik olarak.Geçinmeye geçinilir de 4 yıl boyunca başkası yüzünden bu sıkıntıları yaşamanız çok üzücü vallahi ben burdan hırslandım o kişiye. Misafir falan demişsiniz bence takılmayın onlara yemeğe almazsınız gelen hoş sohbete gelsin en,son düşüneceğiniz o olsun. Malesef gelmiş başınıza bu elele verip bu günleri atlatırsınız dert etmeyin
Durumu ne kadar çabuk kabullenirseniz zor biliyorum ama o kadar kolay toparlanırsınız. Eşinizinde bir suçu yok tek suçu insan olmak iyi olmak kimse istemez başına böyle bir şey gelsin. Bu paranın çıkacağı varmış. Hastalıkla çıkmadı ya ona da şükür varsın böyle çıksın. 4 yıl sonra yapmak istediğiniz herşeyi yaparsınız bu da imtihanmış. İnanın çok üzüldüm ben zaten üzülürüm her şeye :)Söylediğinizden başka yapacak bir şey yok. Midem problem çıkarmaya başladı ağrıyor sürekli stres yaptım. Kendimizi toparlamamız bakalım ne kadar sürecek psikolojik olarak.
Kime anlatsam üzülüyor zaten ailelerimize anlatmadık üzülürler diye. Borç biraz erimeye duraun söyleriz. 160 bin söylesek üzüntüden hasta olurlar yazık.Durumu ne kadar çabuk kabullenirseniz zor biliyorum ama o kadar kolay toparlanırsınız. Eşinizinde bir suçu yok tek suçu insan olmak iyi olmak kimse istemez başına böyle bir şey gelsin. Bu paranın çıkacağı varmış. Hastalıkla çıkmadı ya ona da şükür varsın böyle çıksın. 4 yıl sonra yapmak istediğiniz herşeyi yaparsınız bu da imtihanmış. İnanın çok üzüldüm ben zaten üzülürüm her şeye :)
Bu ay doğalgaz su elektrik 260 tuttu benim. Sanmıyorum dediğiniz gibi 550’yi bulsun.
Sadece misafir korkutuyor beni çünkü evde pratik bir öğün geçiştirilir ama misafir bilemiyorum.
Şu an ayrı evde yaşıyor. Tüm hesaplarıma göre minimum 1000 kalacak bize faturaları katmadım hesabıma çünkü ne şekilde değişeceğini bilmiyorum. Öğretmen kendisi, şansımıza ek ders verirlerse gelirimiz artar. Ama ara dönemde gelip ek ders bulabilmek ne derece mümkün olur görücez.Tek olduğunuz için olabilir mi ?
Eşiniz geldiğinde doğalgazda artıcak su da elektrikte o da kullanacağı için
Hergün pratik basit şeylerle olmaz. Sonra hastane hastane gezip vitaminlere yatırırsınız parayı.
1000 lira fatura ve mutfak için yazın yeter hersey daha ucuz fatura az ama kışın çok zorlanırsınız.
Makarnayla hayat geçmez et lazım meyve çerez lazım.
Şimdi ailesiyle mi yaşıyo ? Mutfak fatura kira veriyo mu ?
Aileleriniz nerede hiç gitmiycek misiniz yanlarına ?
Yazın eşiniz başka iş yapabilir tatilde olduğu için ama yaza çok var
Tiyatro planınız var bu parayla tiyatroya bütçe ayrılmaz
1 yıl olsa hadi diyelim ama 4 yıl ne masraflar çıkar bulaşık bozulsa elde yıkarsınızda çamaşırı ?
Buzdolabı bozulsa kışın balkona koydunuz diyelim e yazın ?
Deterjan kozmetik masrafınızda olucak aniden dişiniz ağırır devlette çook süre beklersiniz mecbur özele gidiceksiniz başka şeylerde olabilir
Sakın asgari ücretle 4-5 kişilik aile geçiniyo diye düşünmeyin kime göre geçiniyolar bilemiycem
Makarna ekmek pırasa ıspanak özel gün bakliyat birde kurbandan kurbana et
Şu an ayrı evde yaşıyor. Tüm hesaplarıma göre minimum 1000 kalacak bize faturaları katmadım hesabıma çünkü ne şekilde değişeceğini bilmiyorum. Öğretmen kendisi, şansımıza ek ders verirlerse gelirimiz artar. Ama ara dönemde gelip ek ders bulabilmek ne derece mümkün olur görücez.
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi düğün takılarımdan bir bilezik bozdursam aylık gelir 6 ay boyunca 500 artar bu da faturaları karşılar. Baktık olmuyor o şekilde yaparız.
Hesaplayınca var olan bilezikler borcun bitimine kadar yani 40 ay boyunca bize her ay 500 tl destek sağlıyor. Vadeli hesaba sıcak bakmıyorum, 1000 ile baktık yapamıyoruz altın bozarız artık ek gelir gibi düşünüp. Gerekirse borç bitene kadar.İyi de seneye maaşlar zamlandı diyelim ama kiranızda faturalarda mutfakta artıcak e çocuk isteseniz ? 4 yıl boyunca sürekli bilezik bozdurarak mı yaşıycaksınız?
Madem öyle hepsini bozdur koy vadesiz hesaba aylık faiz al hem para bozulmaz hem ek gelir olur
Eşim öğretmen. Özel ders kurs vs araştırıcaz bulabilirsek ne âlâ. Ben öğretmen değilim memurum.Anladigim kadariyla ogretmensiniz. Özel ders verebilirsiniz.
Demek istediklerimi daha ayrıntılı şekilde ifade etmişsiniz. Konu sahibi çok üzgün olduğu için üzerine gitmek istemedim ama aynen sizin gibi düşünüyorum. Yalnız zor günler için altın alternatifi varmış. Eğer onları kullanırlarsa geçinmek kolaylaşabilir. Ailelere de haber verilip yardım istenebilir. Bir arada olmak için başvurulacak alternatif yollar var anladığım kadarıyla. Ama illa 1000 liraya geçineceğim diye zorlarsalar kendilerini o zaman var olan birikim de hastanelere gider Allah korusun. Aylık gelire ekleme yapmanın mümkün olan tüm yolları aranmalı.Tek olduğunuz için olabilir mi ?
Eşiniz geldiğinde doğalgazda artıcak su da elektrikte o da kullanacağı için
Hergün pratik basit şeylerle olmaz. Sonra hastane hastane gezip vitaminlere yatırırsınız parayı.
1000 lira fatura ve mutfak için yazın yeter hersey daha ucuz fatura az ama kışın çok zorlanırsınız.
Makarnayla hayat geçmez et lazım meyve çerez lazım.
Şimdi ailesiyle mi yaşıyo ? Mutfak fatura kira veriyo mu ?
Aileleriniz nerede hiç gitmiycek misiniz yanlarına ?
Yazın eşiniz başka iş yapabilir tatilde olduğu için ama yaza çok var
Tiyatro planınız var bu parayla tiyatroya bütçe ayrılmaz
1 yıl olsa hadi diyelim ama 4 yıl ne masraflar çıkar bulaşık bozulsa elde yıkarsınızda çamaşırı ?
Buzdolabı bozulsa kışın balkona koydunuz diyelim e yazın ?
Deterjan kozmetik masrafınızda olucak aniden dişiniz ağırır devlette çook süre beklersiniz mecbur özele gidiceksiniz başka şeylerde olabilir
Sakın asgari ücretle 4-5 kişilik aile geçiniyo diye düşünmeyin kime göre geçiniyolar bilemiycem
Makarna ekmek pırasa ıspanak özel gün bakliyat birde kurbandan kurbana et
1 yıl sonra 700 tl kyk borcum biticek o eklenecek mesela.Demek istediklerimi daha ayrıntılı şekilde ifade etmişsiniz. Konu sahibi çok üzgün olduğu için üzerine gitmek istemedim ama aynen sizin gibi düşünüyorum. Yalnız zor günler için altın alternatifi varmış. Eğer onları kullanırlarsa geçinmek kolaylaşabilir. Ailelere de haber verilip yardım istenebilir. Bir arada olmak için başvurulacak alternatif yollar var anladığım kadarıyla. Ama illa 1000 liraya geçineceğim diye zorlarsalar kendilerini o zaman var olan birikim de hastanelere gider Allah korusun. Aylık gelire ekleme yapmanın mümkün olan tüm yolları aranmalı.
Demek istediklerimi daha ayrıntılı şekilde ifade etmişsiniz. Konu sahibi çok üzgün olduğu için üzerine gitmek istemedim ama aynen sizin gibi düşünüyorum. Yalnız zor günler için altın alternatifi varmış. Eğer onları kullanırlarsa geçinmek kolaylaşabilir. Ailelere de haber verilip yardım istenebilir. Bir arada olmak için başvurulacak alternatif yollar var anladığım kadarıyla. Ama illa 1000 liraya geçineceğim diye zorlarsalar kendilerini o zaman var olan birikim de hastanelere gider Allah korusun. Aylık gelire ekleme yapmanın mümkün olan tüm yolları aranmalı.
1 yıl sonra 700 tl kyk borcum biticek o eklenecek mesela.
Bir sene idare edersiniz. Ama bence en azından kışı atlatmayı bekleyin çünkü faturaların en yüksek olacağı, zamların geldiği dönem. Bahara kadar sabretseniz 7-8 ay idare edersiniz kyk borcu bitene kadar. 700 tl düşecekse borcunuz, toplam 1700 liranın yeteceğini düşünüyorum. O zaman altın bozdurmanıza gerek kalmayacaktır. 3-4 ay için altın olayına girmeyin bence baharı bekleyin derim. Kışın doğalgaz faturası en azından 300 iken 20-30 tl ye düşüyor bahar ve yaz aylarında çünkü. Nereden baksanız 250 tl farktan bahsediyoruz.1 yıl sonra 700 tl kyk borcum biticek o eklenecek mesela.