- 22 Kasım 2014
- 3.147
- 3.141
- 248
- 31
- Konu Sahibi kurk mantolu madonna
-
Uç kız kardesiz biz. Ortanca kardeşime de boyle, bir de küçük kardesim var 2'ye gidiyor. Küçük kardeşimin üstüne çok titrer, tamam küçük ama, biz küçükken durum böyle değildi.kaç kardeşsiniz diğerleri,ne böylemi davranıyodu
O da çok çekmiş, 14 yasında köyde kardeşleriyle bir başına kalmış dedemler gurbete gelmişler. Çok zorluk çekmiş, ama bu böyle yapmasını gerektirmez ki..Söz konusu anne olunca pek yorumlayamıyor insan. Ama bencil bir karaktere sahip olduğu kesin. Belki onunda geçmişte içinde bastırdığı bir şeyler var bilemiyorum.
Siz doğru bir karar almışsınız. Kesinlikle kendi kanatlarınızla uçun.
Ben sevgisini belli etmeyen insanları anlayamıyorum. Sevgi paylaşılan birseydir, bir insan hem içinde tutup sevgiyi nasıl hissedebilir, ya da verebilir ki, anlayamiyorum..benim annemden svgisini gostermezdi ben anneme çok düşkünüm sarılır öperim ama o yapmaz sadece iş yaptığında severdi benimde üstümde halâ onun psikolojisi var, çocuklarım olursa sevgimi hep belli edicem inşallah..
O da çok çekmiş, 14 yasında köyde kardeşleriyle bir başına kalmış dedemler gurbete gelmişler. Çok zorluk çekmiş, ama bu böyle yapmasını gerektirmez ki..
Kesinlikle bu güne kadar aldığım en doğru karar bence bu. Hedefinde birkaç yer var, insallah olur. Çünkü artık içimde bir iç çatışma yaşıyorum, çok etkiliyor beni..
Seni kardeşime benzettim :) o da hazırlanıyor dershaneye gidiyor, aylık düşen para çok fazla olcağı için de çalıştı bir miktar bu ay sonu cikcak işten neyse ki. Annem de ona cok yükleniyor, her konuda o da senin dediklerini söylüyor. Üzülüyorum duruma, ama ben kardeşime motive edici konusup, olasılıkları anlatıyorum hep.Geçmişteki türk annelerinin genel tavrı bundan beterdi , onlardan göre göre bizim anneler de böyleleşmiş.
Kendime bazı konularda benzettim.. Normalde annem bana iş yerinde yanındayken, evde, yani ev iş ortamında sarılır gayet ama, bir keresinde parktayken (bisiklet çeviriyordum , 15 yaşındaydım) öpmek istedim yanına gelip, yapma demişti. Şimdi beni ne kadar dışarda içerde öpse de sevse de illa o gelir aklıma. Kazınmış yani.
Benim annem de bana sürekli çalışmıyorsun, yok nasıl kazanıcaksın biryeri, yok niye oturuyorsun diyor. Yeni mottosu bunlar. Yahu birincisi benim hayatım çalışmazsam sonucunu ben çekeceğim. İkincisi tam çalışmayı planlamışken hevesim kaçıyor böyle dedikçe. Uyarsam da anlamıyor.
Bir zamanlar arkadaşımın benden güzel olduğunu ima etmişti. Zaten o imasından sonra soğudum annemden, eskisi gibi sevmiyorum, sevemiyorum. Bende kendime söz verdim, böyle bir anne olmayacağım , hele son söylediğim olaydaki gibi.
Biliyor musunuz, bunu dusundugume inanamiyorum :) su ana kadar kısa sureli olarak hariç hiç ailemden ayrı kalmadim. Ama böyle kalirsam, hep çocuk kalcagim. Hep annem tarafından azarlanan, zorluk nedir bilmeyen, en küçük bir zorlukta ağlayan zirlayan bir kız olarak kalcagim. Sonrasinda ise hedeflediğim hayata ulaşıncaya dek, çekeceğim zorluklar inanın su yasa kadar hissettiklerimden yaşadıklarımdan, zor olamaz.Kesinlikle gerektirmez.
Çok var örneği, ilk zamanlarda zorluk çekersiniz ama inanın değer. Hayatınız düzene girince iyikileriniz çoğalır.
Haha, opmeye calissam iter, tuhaf tuhaf bakar :) ama sorun bu değil ki, hatta benim içimde öfke falan da yok, kin de tutamam ben ama anneme anlam veremiyorum. Zaten uzun suredir planladigim birseydi uzağa gitmek, belki de değerimi anlar, belki bir kızı daha olduğunu, 22 yasında olsa da hala ne kadar çocuk mizaçlı olduğunu anlar, belli mi olur, belki biraz uzaklaşmak iyi gelir..Kimileri vardir sevgisini icinde yasar, kimisi sert mizaclidir, kimisi esirger herseyini.... siz annenizin yanlislarini gorup, rahatsiz oldugunuzu beyan etmissiniz ama sunu da unutmamakda fayda var herkesin 1 tane annesi var... siz affedici olun, affettikce daha cok mutlu olacak, rahatlayacaksiniz. Anneniz belki dusuncesiz bir insan belki de psikolojik rahatsizliga sahip ama bir gercek var ki anneniz o sizin, ofkeniz gozunuzu kor etmesin buna izin vermeyin, annenizide opun yanaklarindan :)))
Seni kardeşime benzettim :) o da hazırlanıyor dershaneye gidiyor, aylık düşen para çok fazla olcağı için de çalıştı bir miktar bu ay sonu cikcak işten neyse ki. Annem de ona cok yükleniyor, her konuda o da senin dediklerini söylüyor. Üzülüyorum duruma, ama ben kardeşime motive edici konusup, olasılıkları anlatıyorum hep.
Senin annen, yine anlamış birseyleri sarılmış az da olsa sevgi göstermiş. Benim annem bana hiç sarilmadi, opmedi anlattığım gibi sevmeye çalışırken ittiği için çok nadir bayramda seyranda öperim..
Aynen sen de oyle bir anne olma.. İlerde çocuklarına cevrendekilere hep sevgi aşıla..
Peki şuan güçlü hissedebiliyor musunuz, tamam genel olarak guclusunuzdur belki ama bazı anlar gelir ki o gozunuzu korkutan güç tuzla buz olur. Ben annemden sevgi sevkat ilgi alaka hiç gormedim. 19 yazımda neler yasadigimi neler sakladigimi bilmez mesela.. Belki benim anneme gore de öyledir, ama oyle bir anne olmayacağım ben..Benim annem de bir cocuk olarak asla nazlanmama izin vermezdi...nede sevdirirdi kendini....
ona gore boyle seyler zayiflik gostergesiydi bence su an anliyorum.
Seni anliyorum, su aralar sana kafa dagitabilecegin bir film onereyim o halde "into the wild" sevecegine eminim... :)Haha, opmeye calissam iter, tuhaf tuhaf bakar :) ama sorun bu değil ki, hatta benim içimde öfke falan da yok, kin de tutamam ben ama anneme anlam veremiyorum. Zaten uzun suredir planladigim birseydi uzağa gitmek, belki de değerimi anlar, belki bir kızı daha olduğunu, 22 yasında olsa da hala ne kadar çocuk mizaçlı olduğunu anlar, belli mi olur, belki biraz uzaklaşmak iyi gelir..
O zaman siz evladiniza o goremediginiz, sevgiyi alakayı verin ne olur.. Beni en iyi siz anlarsınız, insanlar dışardan bakarlar ne mükemmel anne derler, ama..şu hayatta eksikliğini dolduramadığım tek şey anne sevgisi görmedim görüceğimide sanmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?