- 31 Temmuz 2017
- 1.012
- 1.200
- 133
- Konu Sahibi lavitabella1
-
Ya sürekli babanız sizi okuttu bak akrabalara sizin gibi okuyan var mı gibi manipüle ediyor .Düğüne gitmek yerine arkadaşlarınla takılmak istediğin için seni hiç okutmamış olmayı mı diledi gerçekten. Okutmamış kadar oldun sağol deseydin
Farklı şehir düşünüyorum iş bakacam öyle .üniversiteden geldikten sonra huzurum kalmadı . İyi ki şehir dışında okumuşumEğer imkanınız varsa başka bir eve çıkın böyle insanlarla hayat geçmez
Sana kendi seçimini yapacak kadar özgürlük sağlamayacaksa doğurmasaymış zaten. Bu bir lütuf değil ki. Annelik 14 yaşında kızını hizmetçi diye köy yerinde evlendirmek mi?Ya sürekli babanız sizi okuttu bak akrabalara sizin gibi okuyan var mı gibi manipüle ediyor .
Yalnız ben ne özel ders ne dershane olmadan o kadar çok çalıştım kendi emeğimle kazandım .
Bize verilen hak gibi görüyor bunu .şimdiye evlenmiştiniz memlekette olsaydınız lafları artık bunaltıyor .
Ya bunlar kötü evlat görmemiş ondan böyle davranıyor
Ama ben yakın bir yerde buluşmadım arkadaşlarla .Akraba nişanına 2 dk gidip görünebilirdin bence. Sonuçta her hafta olan bir şey değil. Hele de evinizin yakınındaysa gitmemek ayıp bence
2 saate gelemeyecek mesafede olmak için şehirdışında falan olmak gerek. Akraba nişanını da bir anda yapmadı sonuçta di mi önceden belli. Evinizin dibinde akraba nişanı var ve gidilmiyorsa bence cidden ayıp.Ama ben yakın bir yerde buluşmadım arkadaşlarla .
Babamın kuzenin nişanına gitmemek mi ayıp .zaten anne baba gidecek nişana . Fitneci insanların olduğu ortamda olmak istemedim açıkçası .etrafa yapmadıkları kötülük kalmadı .2 saate gelemeyecek mesafede olmak için şehirdışında falan olmak gerek. Akraba nişanını da bir anda yapmadı sonuçta di mi önceden belli. Evinizin dibinde akraba nişanı var ve gidilmiyorsa bence cidden ayıp.
Siz haklısınız. Ne güzel okumuş ve doğru bildiğiniz yoldan gidiyorsunuz. Bunun neresi yanlış ? Ailenizin görüşünü benimsemek zorunda değilsiniz kaldı ki bu görüşlere ayak uydurmakta zorunda değilsiniz. Bildiğiniz şekilde yapın. Aileniz bir süre sonra alışır, alışmak zorundaMerhaba işe başladığımdan beri ailemle problemliyim .başkalarına özendiğim için dik başlı olmuşum onlara göre . Haftanın 6 günü amele gibi çalıştığım için kalan bir günü de arkadaşlarla buluşalım takılalım dedik .dün de yarın kızlarla çıkacam dedim . Öyle izin alma olayına girmedim haber vermek istedim 23 yaşındayım artık .
Bugün de sevmediğim akrabanın nişanı varmış .
Annem açıyor arkadaşları yanında iki saate burda ol gidecez baskısı kuruyor .ikiniz gidin diyorum biraz tersleştik .
‘Keşke seni okutmadaydık . Babandan izin almadan gidiyorsun .sevgilinle o kadar gezdin tozdun sonra ayrıldınız baban bi şey dedi mi millete özenerek hayatını mahvedeceksin farkında değilsin dedi .’
Kaş yaşında insanlar artık değişmez farkındayım o kadar zoruma gitti ki bu dedikleri .
Tek korkusu elalem ne der .çocuklarım akrabadan kopar yabancı gibi olacak .
Ben mi haksızım nasıl davranmam gerek .
Ya ben de o kız gibiyim .haftada bir boşluğum olurdu onda da sevgilimle buluşurdum .aradı annem sürekli başımızı öne eğdirme ya biri görse falan falan . Ben bu hayatta hep diken üstündeymiş gibi yaşıyorum .Ne kadar erken aileni alıştırirsan o kadar rahat edersin. Dün bir konserdeydim, fazla biletim olunca bugünlerde mutsuz bir arkadaşım var, onu çağırdım. İkimiz de 31-32 yaşındayız.ayni mahalledeyiz, ben o kızı evine bıraktıktan sonra biraz daha yürüyorum.
Etkinlik 23.30da bitti, yağmur,trafik,metronun çok geç gelmesi falan azicik geciktik. Ama sokaklar tıklım tıklım o saatte, issizda da değiliz. Kızın ailesi milyon kere aradı, darladi.
Çünkü kız her gün 6da işten çıkıyor,7de evde. Sosyal hayatı annesiyle kuzeniyle avmye gitmekten ibaret. O yüzden bu bile ailesine çok çok ekstrem, kavga çıkarmaya bir olay gibi geliyor
Yani eğer aileni alistirmazsan tünelin sonunda ışık yok, hala 32 yaşında telefonda azar isitirken bulabilirsin kendini
Anneme göre babam beni okuttu diye sürekli şükretmem gerek nereye gitsem izin almam gerek babamdan falan falanSiz haklısınız. Ne güzel okumuş ve doğru bildiğiniz yoldan gidiyorsunuz. Bunun neresi yanlış ? Ailenizin görüşünü benimsemek zorunda değilsiniz kaldı ki bu görüşlere ayak uydurmakta zorunda değilsiniz. Bildiğiniz şekilde yapın. Aileniz bir süre sonra alışır, alışmak zorunda
Ya bi de babam telefonda bağırdı bana ya karşı çıktım diye .Evet ya okutmayip eve kapatsaydi sizi arada da yaninda canta gibi akraba gezmelerine goturup dursaydi bi de görücü cikardi evlendirirdi. Hayatiniz super olurdu.
Nedir bu akraba aşki bazilarinda onu da anlayamiyorum ama siz annenize bakmayin. Kimse arkadaslariyla gezdi, sevgilisi oldu diye hayatini mahvetmiyor akli basinda olduktan sonra. Asil annenizin normal gordugu hayat hayatini mahvetmek demek olur.
Ben de çok sevmediğim insanların cemiyetine gitmem. Neden gideyim ki?2 saate gelemeyecek mesafede olmak için şehirdışında falan olmak gerek. Akraba nişanını da bir anda yapmadı sonuçta di mi önceden belli. Evinizin dibinde akraba nişanı var ve gidilmiyorsa bence cidden ayıp.
Şehir dışında okuyup geldikten sonra aile evi çekilmiyor ciddenBeraber düğüne gitmek için mi okutmuşlar sizi,saçmalıkta son nokta bu gerçekten. Mümkünse uzakta yaşayın ailenizden.
Valla öyle,hele hele 20li yaşların başına ulaştıysanız.Şehir dışında okuyup geldikten sonra aile evi çekilmiyor cidden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?