Bu Yaştan Sonra Oluru Var Mı ?

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
27
hepinize meraba tekrardan özür dileyerek başlıyorum hep neden depresif konular açıyorsun diyeceksiniz ama 22 yaşında hayatını düzeltmeye çalışan bi genç kızım ve çok takılıyorum yardım alacak bana yol gösterecek kimse yok burdan başka.Spora başladım kitap okuyorum sorunlarımı aşmak için zaten 4 yıldır ilaç kullanıyorum psikolog imkanım yok hem yaşadığım şehir hem maddi.Sorunuma gelecek olursam annem bana bakmadı anneannem teyzem beni döverek büyüttü aşağılayarak silik bir karaktere sahip oldum okul hayatım çok sıkıntılı geçti hiç pes etmedim herşey düzelecek dedim.Üniversite için çok çalıştım çabaladım 20 yaşında 2 yıl önce mühendislik kazandım gittim ama sadece 1 dönem okudum 2.dönem saçma bi kararla bıraktım ertesi yıl başka bi yere geçiş yaptım psikolojik sorunlarımdan orda devam edemedim eve dönüp tekrar hazırlandım bu yıl yaşadığım şehirde 2 yıllık sağlık bölümü okuyorumbabam başka şehirde artık okutmam dedi hedefim dgs ile hemşireliğe geçmek.Ama bakıyorum sınıfımdakiler benden 5 yaş küçük kardeşim kuzenimle üniversiteye başlayacak seviyeye düştüm kendimi affedemiyorum bıraktım diye hergün ağlıyorum hayatım boyunca kendi yaşıtlarımla birlikte üni okuma şansını kaçırdım canım çok yanıyor en büyük hayalimdi başka şehirde üniversite okumak kendi ayaklarım üstünde durmak arkadaşlıklar eğlence dersler kendimi geliştirmek ama çoktan kaçırdım ahmaklığım yüzünden

Bir hatadır yapmışsınız ama yine de güzel bir bölüm kazanmışsınız.
Üniversitede yaşların denk olması çok bir değişiklik yaratmıyor inanın. Herkes büyümüş oluyor artık. Bizim sınıfta yaşı büyük insanlar var ama arkadaşları dostları da var. Hiç üzülmeyin dgs ile okulunuzu eğitiminizi tamamlayın kendi kendinize yetersiniz. Üzülecek hiçbir şey yok yaşınız daha genç.

22 yas mi ya?? Benim tanidigim ileri yaslarda bir suru insan var universite bitiren. Hatta KKda bile var. Gecen bir kadin yazmisti evlendikten sonra okul oncesi okuyup simdi atanmis falan...benim is yerindeki bir arkadas da cocuk sahibiyken hukuk kazanip okuyup bitirdi yasi 32ydi ruhsatini aldiginda.
Bir baska akrabam da hayali hukuk okumak diye kac yildir calisiyorken ozel uniye basladi-mezun oldu- birikmis parasiyla buro acti kendine. Yasi otuzlarin sonunda bu arada bahsettigim arkadasin.
En basiti benim annem bile 50leri bitecek aciktan liseyi bitirdi OSSye hazirlaniyor.
Sen daha coooook gencsin,yolun cok basindasin. Hicbir zaman icin gec degildir

Benim sınıfımda dgs ile gelen 30 yaşında 32 yaşında kişiler vardı gayette hedefleri belli ilerleyen insanlardı. Sizde daha gençsiniz bence çok mantıklı ve makul bir fikir hemsirelige geçip onuda okumak .ama artık kararlı olun ve belli yonde çalışıp ilerleyin. Bunun dışında yaşınız cidden genç aksine uygun eğitim icin

Hicbirsey icin gec degil. Ben doktorami birakip evlendim. 5 yil sonra tekrar doktoraya basladim. Ben doktora yaparken de herkes benden yasca cok kucuktu. Ama ben sorun etmedim. Nesi sorun seni de anlamadim. Amacin meslek sahibi olmak degil mi? Yasla ne alakasi var? Boyle bir kanun mu var? Birini öldürmüssun gibi surekli neden boyle duygular icindesin. Senin kimseden farkin yok. Ne guzel seni doven insanlardan uzaklasmissin. Hayatinin en guzel yaşlari ve sen neleri dert ediyorsun kendine...

ben de hiç yaşıtlarımla üniversite okumadım.
Iki lisans bitirdim, birine başladığımda 16 yaşındaydım, (sınıf atlama, erken başlama vs) sanirim okulun en küçüğü bendim
Ama hep öyle olduğum için, alışkındım.
Diğerine başladığımda 21 yaşındaydım. Ama sınıfımda 40 yaşında ve 30 yaşında iki kişi daha olduğu için, en büyük değildim. Onlar da hayatlarından memnundu.
Bu arada planlarımda bir aksilik olmazsa, 35imde yine üniversiteli olacağım
Hiç yaş aklıma gelmedi
Sosyal hayatımda da 20 li yaşlarda insanlarla gayet iyi anlasiyorum.
22 yaşındasınız, sınıf arkadaşlarınız da 18-19 olmalı en az, arada nasıl bir fark var?

teşekkür ederim dgs çalışıyorum çok istiyorum hemşireliğe geçmeyi ama işte 2 yıl sonra dahada küçükler olacak yaşım daha da büyüyecek şimdki sınıfımda da bakıyorum hepsi benden küçük bir kaç kişi dışında muhabbetleri ilgiimi çekmiyor çok çocuksu hareketleri var herşey zamanında güzel diye düşünüyorum

22 yaşında başlamıştım bende üniversiteye .hÇoğunluk benden küçüktü evet ama hala görüştüğüm cok iyi arkadaşlarim var..üstelik biri de eşim..eşimde benden 3 yaş küçük ..hem mesleğini eline al hem bellimi olur hayatının aşķına bulursun bu buhrandan çıkarsın ..daha hersey icin yolun başindasın

Buarada gerçekten mühendisliği bırakıp hemsirelige mi geçmek.istiyorsun kaldigin yerden devam etsene af maf oluyor

Son düzenleme:
Bir de çok küçüksünüz ve sürekli sorunlarımdan dolayı diyorsunuz. Siz sorunlu değilsiniz. Her insanın yaşadığı bir sürü sıkıntı var. Kimsesiz çocuklar da okula gidiyor ve başarılı oluyor. Sürekli sorunluyum derseniz zaten kendinizi etiketlemiş ve normal bir yaşam şansınızı elinizle terslemiş oluyorsunuz. Pozitif olumlamaları internetten bakıp yazın, her gün tekrarlayın.

Yaşın 22 şaka mı yapıyorsun? Benim üniversitede bir arkadasım vardı 1 sene beraber staj yaptık. Sonra öğrendim ki kız benden 7 yas büyükmüş. Farkına bile varmadım. Evli olur çocuğu olur tamam çekinir küçük yaşları diye de senin yaşın zaten büyük değil

Canım niye bu kadar kafaya takıyorsun üniversitenin yaşı olmaz bizim sınıfta evli 3 çocuklu ablalar abiler vardı senki daha 22 yaşında böyle düşünüyorsan onlar ne yapsın ben de şuan 2 bebekle dgs ye hazırlanıyorum örgün okumak istiyorum sen daha genç kızsın yapma Allahini seversen

Böyle düşünme. aynı yaştayız yeni mezun oldum. Yaşadıklarından dolayı psikolojin bozulmus ama onu düzeltecek yine sensin. İçinde biraz azim ve kararlılık varsa. Hayatını kurtarmak istiyorsan bence en azındna önce o kazandıgın sağlık bölümünü bitir ve hemen işe başla. Yahu 2 yıl nedir hemen biter.
Yaşa gelince inan daha çok başındayız her şeyin. Bizim sınıfta 60 yaşnda bir amca vardı 10 yaşında da torunu vardı. Geçen sene mezun olduk bu sene yüksek lisansa başladı. Ne olur başladıgın gibi bırakma bu sefer 2 yıllkda olsa diplomanı al eline sağlık bölümü hem de garanti iş bulursun kimseye muhtaç olma.

Yaşa takılma bence üniversite orası her yaştan insan oluyor imkanım olsa ömrüm boyunca okurdum öğrencilik gibisi yok. Okumazsan pişman olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…