Bu yemekler yetersiz diyor

Eşin kafayı yemiş. Çok şımartmışsın
Yaşım 29, bebeğim 1 tane 6 aylık
Cuma günü yemek , pirinçli semiz otu, milföy böreği
Cumartesi : bişey yapmadım pideye tereyağ sürdük
Pazar: bişey yapmadın eşim patates kızarttı

Sen 8 aylık ve de ikizlere hamile halinde, bir de küçük bebekle yerinden kalkmasan hakkındır. Lütfen kendini ezdirme

20 yaşında 3 çocuk... ben daha kendimi çocuk görüyordum o yaşta, siz iyi başa çıkıyorsunuz bence. Bu arada belki de miktar olarak az geliyordur. Bir de makarna ekmek falan pek doyurucu şeyler değil, çabuk acıktırır. Mideyi tıkar ama tatmin etmez. Basit bir çorba ekleyebilirsiniz menüye hem mideyi hazırlar hem de çeşit çoğalır. Tatlıyı da dışardan alsın eşiniz madem çeşit istiyor ya da meyve falan hem daha sağlıklı.

Erkek milletinin bu kadar dangoz, insafsız ve bencil olabildiğini şu kk da öğrendim.
Hatta bu bencillik Ramazan ayında pik yapıyor. Tam tersi olması gerekirken..

Daya pirinç pilavını her gün. Makarna yeterli gelmiyor onların açgözlerine. İyice şişmek istiyorlar.
Hem bebek, hem hamilelik yemek yapmak çok kolay tabi ona. Siz de laf diyemiyorsunuzdur haliyle..

Çorbasını, pilavını eksik etme aman. Bir tarafları düşer..

Nereden hangi mağaradan bulup çıkarıp koca yapıyorsunuz şunları anlamıyorum.

Eksiklik sizin menülerde değil eşinizin kalbinde,ruhunda,vicdaninda.8 aylik ikiz gebelik,kucuk cocuk ev işi vee begenilmeyen yemek masasi.
Hergun kahvalti yapsa ne olur.ölürmü açliktan.cok sinirlendim.belkide şekerim çikti oruç oruç.

ben 24yaşındayım 6 ay oldu evleneli, ikimizde 5te geliyoruz eve şimdiden sıkıldım her gün ne yiyeceğiz diye düşünmekten. et tavuk türevi şeyleri eşime yaptırıyorum günlük moduma göre de elimden ne geliyorsa yapıyorum.

Geçen hafta sebzeli tavuklu yemek yaptık bayağı bereketli oldu, 3 gün yedik mesela. dün sulu köfte yaptım hala 2 günlük yemek var. ve bence yemekler bekledikçe daha güzel oluyor. tabi abartmamak suretiyle.

Bazen insan salata yapmaya bile üşeniyor, hele kış salatası benim için eziyetti, yok havuç rendele lahana kes falan.
Onun yerine mor olan lahanayı ince kıyıp tuz ve sirkeyle ovalıyorum ve üstüne limon sıkıyorum bana göre salatadan daha iyi oluyor. Hazır rus salataları var mesela, eşin onlardan alabilir sen sadece tabağa dökersin sofra da gayet dolu görünür yani. Tatlı olarak da şu petibör büsküviler var ya, onları ufalayıp ya kakao ya da elma rendeleyerek top haline getiriyorum, al sana atıştırmalık tatlı.

Krep, peynirli pankek vs. çok pratik ve güzel tarifler var, hatta eşin üşenmeyip 10-15dakikasını ayırarak cok güzel yapabilir bunu, tabi bu lafı söyleyen adam bunu yapar mı bilmiyorum da

Canım aslında yaptıkların yetersiz değil. Ben olsam bayıla bayıla yerdim mesela ama eşin şöyle sulu bi ev yemeği yanına pilav falan istiyor bence. Seni de yormayacak şekilde en kolay etli veya tavuklu türlü geldi mesela aklıma. Doğra, koy ocağa pişsin. Yanına da pilav birde çorba yapsan yeter. Çorbayı zaten 2 3 gün içiyoruz biz. Eşin her zaman böyle mi bilmiyorum ama insan ramazanda bi çorba, salata filan arıyor sofrada. İşinde çok zor bu arada Allah kolaylık versin.

Ben tek çocuğa hamileyken ve başka da çocuğum yokken, evimde 3 kişi bana destek oluyordu. O zamanki yaşımı söylemiyorum bile.

Eşinizin merhametsizliğini kınıyorum. Her şeyle başa çıkmak İçin çırpınmayın. Öyle olunca yaşadığınızı kolay ki yapıyor diye düşündüğü için daha fazlasını istiyor.

Yardım almayacağım malesef, annem uzakta oturuyor 2 gün kalıp dönecek eşimin anneside arada sırada uğruyor ama yardım etmek için değil sevmek için.

Allah kolaylık versin.
Eşinize de az merhamet..

Hadi bebekler çok şeyin farkında olmayacaklar yedir, gazını çıkar, uyut. Zor ama idare edilir de büyüğü çok ilgisiz kalacak.
Size çok çok ihtiyacı olduğu bir zamanda..

Yardım isteyin çekinmeyin. Çağırın kim olursa.
O kişi bebeklerle ilgilenirken siz büyüğüyle birebir ilgilenin mutlaka..

Yaşın küçük bu yuzden de yemek yapmayi kadinin görevi zannediyorsun. Erkelerin yapamayacagi seyleri kadinlar yapar mesela cocuk. Eee onuda yapmissin ve yapiyorsun o halde paşazaden sana 5 cesitli menuler hazirlamakla yükümlü. Begenmiyorsa gececek kendisi yapacak hatta sen iki bebek tasiyorsun 7/24. Birde kucuk cocuk var o sana yapacak

Menünüz az değil size fazlasıyla yeter..Kucağınızda 1 , karnınızda 2 bebek var..Evin tek işi yemek yapmak değil ki..Eşinizin sesini çıkarmaması gerek..
Ama ille de çeşit arıyorsa dışardan tatlı alsın..Salata olmadığı zaman turşu veya hazır satılan mezelerden ekleyebilirsiniz sofraya..

Allah sana yardım etsın
Ufak cocugun ne yıyor pekı sız bunları yerken?

Eksik olan sen ya da menü değil, eksik olan kocan. Vicdandan, sevgiden, akıldan yana bolca eksiği var. Ne desem bilemedim. Senin yaşında o kadar farklı endişelerim vardı ki, zor bir hayatım vardı ama en azından sadece kendi sorumluluğumu taşıyordum. Bu genç yaşında 3 çocuğa bakıp, bir de bu adamı çekmek nasıl bir şeydir, tahmin bile etmek istemiyorum açıkçası. Allah kolaylık versin sana. Kendini ezdirme. Karnın burnunda halinle sana kütük gibi davranabilen adam için yemek yapmana gerek bile yok. Zıkkım yesin ya. Kendini ve çocuklarını düşünsen yeter.

Kofte veya tavuk gibi yemekler yaptiginizda yanina pilavda yapin bu tarz yemeklerin yaninda guzel gidiyor. Yemeklerin yanina corbada yapmaya calisin veya cacik. Yani 1.5 yasinda cocugunuz var corba gunluk bulunmali zaten evinizde. Tatliyla filan hic ugrasmayin onuda disardan alsin beyefendi.

Canım sen naptın yaa, öncelikle kocanın bilincine yerleşen kadın objesini bi düzeltmek lazım,

yetmiyorsa kendisi de yapacak efendim!!
bulmuş gencecik kızı konuşuyor mu bide
kafanıza takmayın olduğu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…