- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.448
- 158
- Konu Sahibi gulsecicekk
-
Ablacım inan yorumlarına bayılıyorum , seni görmeden seviyorum desem yeridir.Ne kadar yapıcı iyi kalpli aklı başında bir kadınsın.Yavrum,evladım,kıyamam ben sana.
Oğlumdan sadece bir yaş büyüksün ve
bir sürü sorumluluğun altına girmişsin.
Allah yardımcın olsun.
Menüyü,normal şartlarda tartışabilirdik ama gerek yok çünkü siz olağanüstü şartlardasınız.
Bir de beni menünün durumu değil,
eşinin,eleştirel tavrı ve yaklaşımı rahatsız etti.
Senin üzerine titremesi lazım,yemek derdine düşüp üzmek yerine.
Yine de yapıcı olup tavsiyede bulunayım.
Çünkü eşinin tavrı ile ilgili değil menüyle ilgili soru sormuşsun.
Her gün sofrada çorba bulunsa iyi olur.
Ufaklık için de faydalı hem.
Bir gün fazla miktarda mercimek çorbası pişir.
tencerenin altını kapatır kapatmaz,
çorbanın birazını,kaynar suda veya fırında bekletip dezenfekte ettiğin cam bir kavanoza boşalt.
Kapağını da dezenfekte etmeyi unutma.
Kavanozu bir bezle tutup kapağını sıkıca kapat,dikkat et,elin yanmasın ve ters çevirerek konservele.
Bu şekilde her türlü çorbayı ve yemeği muhafaza edebilirsin.
Yemeğin olmadığı zaman açar,yersiniz.
Doğru yapıldığında,tadında bir değişiklik olmuyor.
Doğumdan önce bu şekilde biraz stok yap.
Buzluğu da kullanabilirsin.
Bezelye ayıkla,dondur.
Börek sarıp at.
Köfte yapıp,kaldır.
Belli ki kocandan sana fayda yok mutfak işlerinde,lohusayken hazır yemek olur.
Ramazanda makarnaya alternatif pilav ve bulgur pilavı yapabilirsin.
Hazır yufkayı ortadan ikiye böl.
Peynir,maydanoz,ıspanak artık ne varsa arasına koy,katla,kare şeklinde gözleme olsun.
Tavada alt üst yapıp,pişirirsin.
Mantar sote yap arada,kolay olur.
Nohut koy düdüklüye,o pişerken başka işle uğraşabilirsin.
Menemen ve kahvaltı hazırla arada.
Allah vücuduna sağlık,evine huzur,
kocana merhamet versin yavrucum.
Aklıma gelen başka bir şey olursa,yine yazarım.
Gecen burda bile biri dedi bana cinsellik bolumunde.. annelerimiz gebeyken tarlada calisiyolarmis filan diyeeminim yapamıyorum ağrım sızım var desen ; benim anam 5 çocuğunu tarlada çalışarak büyüttü evin hiç bişeyini de eksik etmedi minvalinde bişeyler söyler. bizden önceki kadınların kendilerini aşırı derecede ezdirmelerinin ve hatta kölelik yapmalarının ceremesini çekiyor bu nesil
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız yol gösterici oluyorGüzel kardeşim, bak kardeşimden bile küçüksün daha. Çok dert ettim durumunu valla bak. Normalde bu tür konularda kendi evlilikleri ile ilgili örnek verenlere sinir oluyorum ama bu konuda gerekli bu. Durumun farkına var, normali nedir öğren diye.
Bak benim evliliğim de çok matah değil ama sana dünden bir örnek vereyim. Benim sıpa biraz hareketli. Pek durmuyor yerinde. Dün eltim iftar sonrası çaya çağırdı bizi. Tüm kardeşler de toplanmış üst katta. Ben de sofrayı kaldırdım benim sıpa yağlı tabakalara saldırıyor, ortalığı dağıtıyor. Babasına seslendim ilgilensin ben de toparlayıp çaya gideyim diye. Sesleniyorum adam yok. Anam bir baktım yukarıya çıkmış yeğenini sevmek için. Ben de ağır gribim bu arada. Kan beynime sıçradı. Aradım ve sadece "hemen eve gel" dedim. İnince vicdanına tüküreyim şeklinde bir giriş yapıp uzunca söylendim. Üstelik ikiz gebeliğim de yok.
Kendilerinde vicdan yoksa ite kaka öğrenecekler vicdanlı olmayı. Bu çocukları biz sperm bankasından temin etmedik değil mi? Ya da Meryem Ana değiliz gökten inmedi karnımıza. Bakacaklar, yardım edecekler. Başka seçenekleri yok.
Ben de uzunca bir süre tek başıma yetmeye çalıştım oğluma. Ancak bir müddet sonra benim beyin falan hep yandı. İnsanlıktan çıktım. Artık atıyorum üstüne ve kaçıyorum. Geçen yine "bak elimden bir kaza çıkacak sinir ediyor beni" diyerek kaçmaya çalıştı oğlunun sorumluluğundan. Ben de "ne yapayım oğlunu babasından mı koruyayım? Tampon mu olayınm aranıza" deyince dondu kaldı.
Daha bir sürü örnek yazabilirim etki eder mi bilmem. Çenem düştü çünkü üzüldüm gerçekten. Çok geç olmadan durumun farkına var istiyorum. Belki hiçbir konuşma etki etmeyecek eşine ama hiç olmazsa sen gereğinden fazla sorumluluk alma. Bırak söylensin dursun.
wvetGecen burda bile biri dedi bana cinsellik bolumunde.. annelerimiz gebeyken tarlada calisiyolarmis filan diyesimdiki gebeler abartiyor gibisinden. Bunuda hayatinda hoc hamile kalmamis biri diyor...kadina deger veren mi vardi sanki, iyi birseymus gibi ornek veriliyor. O kadinlar caresizlikten cekiyolarmis, cok sukur o durumlarda degiliz.
sanki büyük marifet . eğer gerçekten eşse yaptırmaz . sana merhamet etmiyorsa o nasıl eş?Gecen burda bile biri dedi bana cinsellik bolumunde.. annelerimiz gebeyken tarlada calisiyolarmis filan diyesimdiki gebeler abartiyor gibisinden. Bunuda hayatinda hic hamile kalmamis biri diyor...kadina deger veren mi vardi sanki, iyi birseymus gibi ornek veriliyor. O kadinlar caresizlikten cekiyolarmis, cok sukur o durumlarda degiliz.
Yavrum,evladım,kıyamam ben sana.
Oğlumdan sadece bir yaş büyüksün ve
bir sürü sorumluluğun altına girmişsin.
Allah yardımcın olsun.
Menüyü,normal şartlarda tartışabilirdik ama gerek yok çünkü siz olağanüstü şartlardasınız.
Bir de beni menünün durumu değil,
eşinin,eleştirel tavrı ve yaklaşımı rahatsız etti.
Senin üzerine titremesi lazım,yemek derdine düşüp üzmek yerine.
Yine de yapıcı olup tavsiyede bulunayım.
Çünkü eşinin tavrı ile ilgili değil menüyle ilgili soru sormuşsun.
Her gün sofrada çorba bulunsa iyi olur.
Ufaklık için de faydalı hem.
Bir gün fazla miktarda mercimek çorbası pişir.
tencerenin altını kapatır kapatmaz,
çorbanın birazını,kaynar suda veya fırında bekletip dezenfekte ettiğin cam bir kavanoza boşalt.
Kapağını da dezenfekte etmeyi unutma.
Kavanozu bir bezle tutup kapağını sıkıca kapat,dikkat et,elin yanmasın ve ters çevirerek konservele.
Bu şekilde her türlü çorbayı ve yemeği muhafaza edebilirsin.
Yemeğin olmadığı zaman açar,yersiniz.
Doğru yapıldığında,tadında bir değişiklik olmuyor.
Doğumdan önce bu şekilde biraz stok yap.
Buzluğu da kullanabilirsin.
Bezelye ayıkla,dondur.
Börek sarıp at.
Köfte yapıp,kaldır.
Belli ki kocandan sana fayda yok mutfak işlerinde,lohusayken hazır yemek olur.
Ramazanda makarnaya alternatif pilav ve bulgur pilavı yapabilirsin.
Hazır yufkayı ortadan ikiye böl.
Peynir,maydanoz,ıspanak artık ne varsa arasına koy,katla,kare şeklinde gözleme olsun.
Tavada alt üst yapıp,pişirirsin.
Mantar sote yap arada,kolay olur.
Nohut koy düdüklüye,o pişerken başka işle uğraşabilirsin.
Menemen ve kahvaltı hazırla arada.
Allah vücuduna sağlık,evine huzur,
kocana merhamet versin yavrucum.
Aklıma gelen başka bir şey olursa,yine yazarım.
Kuzucum 'ağlarsa anam ağlar,gerisi yalan ağlar' diye boşuna söylememiş atalarımız.Oglunla yasitmisya konu sahibi cevabi bir anne edasiyla yazdigin nasil da belli ablacim dikkat et elin yanmasjn dedigin yerde cok duygulandim ... keske evlenmeden once ana babamin kiymetini suan bjldigim kadar bilseydim ha onlara bi kotu evlat olmadim hic bir zaman ama kimsenjn beni onlar kadar djsunup sevemeyecegini bilebilseydim. Konuyla alakasi yok ama yazmak istedm .
Allah iyilikten,güzellikten ayırmasın hiçbirimizi.Ablacım inan yorumlarına bayılıyorum , seni görmeden seviyorum desem yeridir.Ne kadar yapıcı iyi kalpli aklı başında bir kadınsın.
Amiiin cok tesekkur ederim , regl oncesi duygusal cokusteyim duygulandirdin beni cokkKuzucum 'ağlarsa anam ağlar,gerisi yalan ağlar' diye boşuna söylememiş atalarımız.
Geçmişi düşünüp hayıflanma.
Adı üstünde geçti,gitti ve geçmişi değiştiremeyiz.
Ama bugünü ve geleceği daha huzurlu,
daha iyi bir insan,daha ilgili bir evlat olarak geçirmek mümkün.
Allah yolunu ve bahtını açık etsin,
anne ve babana da sağlıklı,uzun ömürler versin ki onlarla daha uzun süre birlikte olup,
sevgini gösterebilesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?