Bu yemekler yetersiz diyor

Çok üzüldüm senin için
Hem hamilesin hem ikiz hem çocuğun var

Pardon da eşin ne işe yarıyor???

Öncelikle allah bağışlasın
Normalde yetersiz ama sizin durumunuzda kesinlikle YETERLİ
övünmek için demiyorum bakın örnek vericem
Ben haftada ortalama 2-3 kere yemek yapıyordumdur
Üçü geçmez
Ve eşim sorun yapmıyor
Kendisi yapıyor
İnan’ın olması gereken bu
Ben üzülerek söyledim durumu eşime
Kusura bakma gerçekten üzgünüm dedim
Hamilelikten dolayı bazen tabağı masaya koyasım gelmiyor dedim
Sizin eşinizin de anlayışlı olması gerekir ki bu huyunu değiştiremicez biliyorum
Çözüm için yanına ana yemek yapın dicem de
Bu sefer de eşiniz isteyince oluyormuş falan der bence yapmayın
Yormayın kendinizi
Üç günlük dünyada yemek mesele olmamalı ama oldurıyorlar farkındayım
Sizin hamilelik dönemi olduğu için keşke anlayışlı olsa eşiniz

Normal zamanda olur ama ramazanda olmaz bence. Tabi ki bu halinizde sofraya peynir koysanız teşekkür etmesi gerekir o ayrı ama madem yapıyorsunuz daha farklı yapın. Mesela ramazanda çorba mutlaka olmalı. Bir gün yaptığınız çorbayı çok yapın sizi mutlaka 2 gün idare wtsin. Makarnayı cok tercih etmeyin ramazanda. İlk 2 güne ek bi corbanız olsa olurmuş. Bi de 2 gğn ğst üste makarna olmamış gibi. Son güne de gelince köfte patatesi kızartnak yerine borcama dizin üstüne de soğan sarımsak kapya yeşil biber falan atıp salçalı sosla fırına sürün yanına da hemen bi kaşarlı mantar koyun fırına size bal gibi ana yemek olur. Emin olun kızartmaktan daha kolay.

Eksikse madem beyefendi de yapsın iki çeşit. Şahsen gayet yeterli hele ki hamileliğin ve çocuğuna rağmen. Anasının evinde hergun kraliyet sofrası mi kuruluyomus.

Yavrum,evladım,kıyamam ben sana.
Oğlumdan sadece bir yaş büyüksün ve
bir sürü sorumluluğun altına girmişsin.
Allah yardımcın olsun.

Menüyü,normal şartlarda tartışabilirdik ama gerek yok çünkü siz olağanüstü şartlardasınız.
Bir de beni menünün durumu değil,
eşinin,eleştirel tavrı ve yaklaşımı rahatsız etti.
Senin üzerine titremesi lazım,yemek derdine düşüp üzmek yerine.

Yine de yapıcı olup tavsiyede bulunayım.
Çünkü eşinin tavrı ile ilgili değil menüyle ilgili soru sormuşsun.

Her gün sofrada çorba bulunsa iyi olur.
Ufaklık için de faydalı hem.
Bir gün fazla miktarda mercimek çorbası pişir.
tencerenin altını kapatır kapatmaz,
çorbanın birazını,kaynar suda veya fırında bekletip dezenfekte ettiğin cam bir kavanoza boşalt.
Kapağını da dezenfekte etmeyi unutma.
Kavanozu bir bezle tutup kapağını sıkıca kapat,dikkat et,elin yanmasın ve ters çevirerek konservele.
Bu şekilde her türlü çorbayı ve yemeği muhafaza edebilirsin.
Yemeğin olmadığı zaman açar,yersiniz.
Doğru yapıldığında,tadında bir değişiklik olmuyor.
Doğumdan önce bu şekilde biraz stok yap.

Buzluğu da kullanabilirsin.
Bezelye ayıkla,dondur.
Börek sarıp at.
Köfte yapıp,kaldır.
Belli ki kocandan sana fayda yok mutfak işlerinde,lohusayken hazır yemek olur.

Ramazanda makarnaya alternatif pilav ve bulgur pilavı yapabilirsin.
Hazır yufkayı ortadan ikiye böl.
Peynir,maydanoz,ıspanak artık ne varsa arasına koy,katla,kare şeklinde gözleme olsun.
Tavada alt üst yapıp,pişirirsin.
Mantar sote yap arada,kolay olur.
Nohut koy düdüklüye,o pişerken başka işle uğraşabilirsin.
Menemen ve kahvaltı hazırla arada.

Allah vücuduna sağlık,evine huzur,
kocana merhamet versin yavrucum.
Aklıma gelen başka bir şey olursa,yine yazarım.

Ne iş yapıyor esınız? Kacta gelıyor eve

Aynen

1 hafta snr doğumum var
3 aydır hee işi eşim yapar
Ben de ona kıyamam oruçlu işten geliyor diye otura otura yemek yaparım
Bir çeşit kolay yemek fırında köfte ptaes
Tavuk patates gibi
Yanına salata yaparım ama çok şişim heryerim Ağrıyor bu kadarcık seyde bile

O mesela neden yaptın der
Çorba yapar kendi
Bugun mesela canı tatli istedi
Kek yaptı

Bulaşıkları da toplar
Adam oruçlu ilken bile haftasını kahvaltı hazırlar bana

Erkeklerin geneli böyle dedikleri için yazıyorum
Böyle değil
Eş demek merhamet demek

Konu sahibi için çok üzüldüm
Benim çocuğum yok
Karnımda bir bebek var ama hamilelik beni resmen mahvetti
Allah yardımcısı olsun onun bir de çocuğu var ve ikize hamile

Sen normalsin kuzu , baska da birsey demiyorum , hic banlanasim yok

Benim gibi tek çeşit yap bak nasıl kıymetli oluyor yemeklerin veya canım istemediğinde hiç yapmam
Valla görüyorum ve arttırıyorum bizde bazen hatta çoğu zaman eşim yapıyor , akşam yemeğinde evde olmayacağı akşam da sen bişey pişirmezsin tek başına diye yemek yapıp dolaba koyuyor bazen.Konu sahibini üzmek dertlendirmek için yazmıyorum bunları.Kendini ezdirmesin bu kadar.Yani çalışmayı şunu bunu bahane etmesin erkekler.Onlar bizim 2 katı gücümüzde ve istediklerinde her şeyi ama her şeyi yapabilirler.Bu daha bir de yemek beğenmiyor paşam.

Bizim toplumumuzda kadın olmak niye bu kadar zor, bu adamlar niye bu kadar merhametsiz, kadınlar niye kendi canının kıymetini bilmiyor, gece gece içime dert oldu bu konu.

Eşinin mümkün mertebe sana hiçbir iş yaptırmamasi gereken zamandasın, değil ki yemek begenmeyecek. İnşallah doğum sonrası yardımcın olacak birileri olur yanında...

Cunku onlar irkek

eminim yapamıyorum ağrım sızım var desen ; benim anam 5 çocuğunu tarlada çalışarak büyüttü evin hiç bişeyini de eksik etmedi minvalinde bişeyler söyler. bizden önceki kadınların kendilerini aşırı derecede ezdirmelerinin ve hatta kölelik yapmalarının ceremesini çekiyor bu nesil

Güzel kardeşim, bak kardeşimden bile küçüksün daha. Çok dert ettim durumunu valla bak. Normalde bu tür konularda kendi evlilikleri ile ilgili örnek verenlere sinir oluyorum ama bu konuda gerekli bu. Durumun farkına var, normali nedir öğren diye.

Bak benim evliliğim de çok matah değil ama sana dünden bir örnek vereyim. Benim sıpa biraz hareketli. Pek durmuyor yerinde. Dün eltim iftar sonrası çaya çağırdı bizi. Tüm kardeşler de toplanmış üst katta. Ben de sofrayı kaldırdım benim sıpa yağlı tabakalara saldırıyor, ortalığı dağıtıyor. Babasına seslendim ilgilensin ben de toparlayıp çaya gideyim diye. Sesleniyorum adam yok. Anam bir baktım yukarıya çıkmış yeğenini sevmek için. Ben de ağır gribim bu arada. Kan beynime sıçradı. Aradım ve sadece "hemen eve gel" dedim. İnince vicdanına tüküreyim şeklinde bir giriş yapıp uzunca söylendim. Üstelik ikiz gebeliğim de yok.

Kendilerinde vicdan yoksa ite kaka öğrenecekler vicdanlı olmayı. Bu çocukları biz sperm bankasından temin etmedik değil mi? Ya da Meryem Ana değiliz gökten inmedi karnımıza. Bakacaklar, yardım edecekler. Başka seçenekleri yok.

Ben de uzunca bir süre tek başıma yetmeye çalıştım oğluma. Ancak bir müddet sonra benim beyin falan hep yandı. İnsanlıktan çıktım. Artık atıyorum üstüne ve kaçıyorum. Geçen yine "bak elimden bir kaza çıkacak sinir ediyor beni" diyerek kaçmaya çalıştı oğlunun sorumluluğundan. Ben de "ne yapayım oğlunu babasından mı koruyayım? Tampon mu olayınm aranıza" deyince dondu kaldı.

Daha bir sürü örnek yazabilirim etki eder mi bilmem. Çenem düştü çünkü üzüldüm gerçekten. Çok geç olmadan durumun farkına var istiyorum. Belki hiçbir konuşma etki etmeyecek eşine ama hiç olmazsa sen gereğinden fazla sorumluluk alma. Bırak söylensin dursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…