- 25 Aralık 2007
- 2.186
- 8.432
- 683
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Aynen öyle, burada daha başlarda bi konu açmıştı o aslında her şeyin özeti. Burada okuya okuya kvme kinleniyorum gibi bir sey diyordu. En ufak şeyi büyütüyor şimdi e toplumsal olarak da kv önyargısı olduğu için konu içinde kv ve gitme gelme görülünce konu sahibine direkt "kvne yüz verme uzak dur iyyyy" tarzı yorumlar geliyor ve konu sahibi de gaza geliyor. Öyle bir hale getirdi ki ben artık kv onu yapmış bunu yapmış dese hak veremem konu sahibine. Eşini de bu noktaya getirdi. Bu kadar aileci adamın ailesinin evine geri dönüşü yakındır.Katılıyorum Dasmer.
Hep anlatılan o kötü, çirkin kv ler yüzünden gözümüz korkmuş ama hepsi aynı değil.
Benim kv de öyle bana bir zararı yok iyidir.
Tek sıkıntısı eşime çok düşkün onu da saldım artık.
Onun dışında bana bir sıkıntısı olmadığı için seviyorum yani aramız da iyi.
Neden kötü olalım, kötü davranalım değil mi.
Odalara kadar düşünmüş, Allah'ım sen büyüksün.Benim duyduğum lohusalık zor bır surecmos ve stres yuzunden sütümüz bile kesılırmıs. Zaten kv kendı kv sıne bakıyor. O zamana yaşarsa hayatta gelemez. Bi de 40 gün kocasını bırakıp gelebılır mı bılmıyorum. Eşi de kalacak en az 2 3gün.Salonda 2 koltuk var. Annem onun annesı nasıl olacak bilmiyorum. Bebege farklı oda yapıp kendim yatak odasında dinlenirim diye dusundum
Kayınvalidesinden nefret eden bir insan olarak söylüyorum, kesinlikle başka şehre gitme. Çünkü aynı şehirde en azından sabahtan akşama çekersin, haftada bir görüşürsün geçersin. Eşin daha fazla görmek isterse görür sen rahat olursun. Amaaaa farklı şehirde olunca yatılı geliyor ve böyle yapışık kayınvalideler uzun kalmayı sever. Eziyet olur sana haberin olsun. Ben ayrı şehirlerde yaşıyorum oradan biliyorum. İlk sene uzak bir şehir olmasına rağmen 3 kere geldi evimize. Ve hepsinde kavga ettik düşün, kavga etmesek 10 kere gelirdi herhalde.Puanımız 74 e kadar düştü ve alımlar arttı. Geçen yıl sınırda kaldım. Bu sene de düzgün çalışıyorum. Hayır bazen diyorum bu şehirde kalalım. Kalmalar olmaz en azından
Bırsey soracagım. Devlet hastanesindeki psikıyatrıye gıtsem anlatsam böyle kaygı bozukluğu var desem. Örneklerle anlatsam. İlac verse duzelır mı acabaDaha ortada cocuk yok bu kadar düsünme :) neden 40 gün kalıyorlar onu anlamadım kayinvalide sabah gelsin akşam kendi evine geri gitsin. Farklı bir şehire yerleştiğinde kurtulacağını hic düşünme canim, o zaman evladımız uzakta oturuyor diye yazın ve kışın uzunca sureler kalırlar
Ben eski konuları bilmiyorumInsana en iyi kendi annesi bakar diye bir şey de yok bence. Konu sahibi için hiç yok. Evleneceği günü sayıyordu kurtulacağım bu sülaleden diye, bu evden gelinlikle çıkamamak gibi bir konusu vardı hatta. O dönem aşırı üzülüyordum. Kayinvalide de bunların hepsini biliyor ve bu kıza kol kanat geriyordu. Ne olduysa evlendikten sonra kv düşmanı oldu. Çünkü evini onlar kurdu ve onlarla işi bitti. Cok acı ama böyle.
Off Allah korusun yaa. Yapısık tabıkı oglum da oglum diye ölüyo. Ama kalacağını sanmıyorum. Lafı acılınca ben eşime de annesıne de uzun süre yatılı misafir sevmedigimi söyluyorum. Eşim 1hafta kalırlar gıderler dıyor. Bilmiyorum baska sehır degıl eşimi ikna edip 4 sene ayrı mı yaşasak.Kayınvalidesinden nefret eden bir insan olarak söylüyorum, kesinlikle başka şehre gitme. Çünkü aynı şehirde en azından sabahtan akşama çekersin, haftada bir görüşürsün geçersin. Eşin daha fazla görmek isterse görür sen rahat olursun. Amaaaa farklı şehirde olunca yatılı geliyor ve böyle yapışık kayınvalideler uzun kalmayı sever. Eziyet olur sana haberin olsun. Ben ayrı şehirlerde yaşıyorum oradan biliyorum. İlk sene uzak bir şehir olmasına rağmen 3 kere geldi evimize. Ve hepsinde kavga ettik düşün, kavga etmesek 10 kere gelirdi herhalde.
Aynen öyle, burada daha başlarda bi konu açmıştı o aslında her şeyin özeti. Burada okuya okuya kvme kinleniyorum gibi bir sey diyordu. En ufak şeyi büyütüyor şimdi e toplumsal olarak da kv önyargısı olduğu için konu içinde kv ve gitme gelme görülünce konu sahibine direkt "kvne yüz verme uzak dur iyyyy" tarzı yorumlar geliyor ve konu sahibi de gaza geliyor. Öyle bir hale getirdi ki ben artık kv onu yapmış bunu yapmış dese hak veremem konu sahibine. Eşini de bu noktaya getirdi. Bu kadar aileci adamın ailesinin evine geri dönüşü yakındır.
Çeyizime kadar yapmadılar. Ben çeyizimi aldım. Sadece buyuk esyaları aldılar. Mutfak elektronık ev aletlerini aldım. Tv yı annem aldı. Ki nısanlıyken gıdınce kalkarım ısteyınce. Ama sımdı gıdınce bırakmıyor. Bu yuzden gıtmek ıstemıyorum. Baslarda cok gıttık. Kavga ettik eşimle 2 haftada bır dıye anlastıkGerçekleri söyliyeyim mi? Sen çok fena birisin hemde çok. Hep kendi istediklerin olsun istiyorsun. Evlenmeden önce kadını yağla balla durmadan evine git otur kalk cebinden bir lira çıkartma her şeyinizi senin alman gereken eşyaları çeyizine kadar bu kadın yapsın üstüne kınanı bile bu kadın evinde yap sonra çat imzalar atıldı ya gerçek yüzünü göster. Şu kadının seni düşünmesine bile aslında layık değilsin. Karışıyor diye abarta abarta yazıp çiziyorsun inansınlar diye. Sen bir kere evlendiğinden beri iki haftada bir gidiyorsun her gün ordaymışmış. Kadın her şeye karışıyormuş yahu kadın arayıp benim yediklerimi yiyebiliyorlar mı diye seni düşünüyor ders çalışıyorsun diye internetti yatırdınız mı ev soğuk olur üşürsün diye doğalgazını soruyor kadın seni kendi kızı yerine koymuştu. Tabi sen masrafları yıktın iş bitti ya şimdi ortadan yok olsunlar. Zaten keşke hiç olmasalar diyen bir insandanda sürekli bu konular beklenir. Allah eşine göz açıklığı versin.Çevrende sabır versin.
Kayinpederim kimsenin evinde 3 günden fazla kalmaz asla rahat edemez, ama 3 5 ay önce şehir değiştirecek gibi olduk buradan 8 saat uzaklıkta, eşimle bana dediki kışın gelir 1 ay kalırız. Eşimle ben şok olduk ama gelmede denmez. Yani siz başkasi olmuyorsunuz kayınvalidesi ölürse onları eve bağlayan birşey olmayacakAllah korusun tabıkı istemem uzun süreli kalmayı. O zaman onlar gelsin bende bu sehre geleyim napayım aynı evde. Ama lafı acılınca kv uzun süreli kalınmaz bır yerde hem karsıda ki rahat edemez hem ben edemem dıyor. Öyle 1haftadan fazla kalmaya geleceklerini sanmam. Eşimde sıkılır zaten. O da rahat edemem dıyor
Şuan hamile kalsan bile doğuma 9 ay var daha. Şimdiden bunları düşünmek çok yersiz. Aynı sehirdesiniz, aynı binada değilsiniz ki o bile fazla geliyor.Daha 5 aydır evliyiz. Şuan eşim ve ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz.İnşallah ileride farklı şehirde olacagız.
Eşimin ailesi eşime aşırı düşkün, eşimde onlara düşkün. Bu yüzden bir en az 4 sene falan çocuk istemiyorum. Çünkü ilk torunu olacaklar, bizi o zaman hiç rahat bırakmazlar. Bi de kv böyle karışmayı seviyor. O zaman daha çok karışır eminim. Eşimde annesi karışınca sana ögretiypr diyor. Ögretiyor dedigi mesela ben sormadıgım halde şunu böyle yap sosu şuraya koy gibi nasihatler. Çocuk istememenin nedeni bu düşkünlük. Şuan kv 60 yaşında. Sanki tek hayatları biziz.Bu arada kv kendi kaynanasına bakıyor. Kaynanası 84 yaşında yatalak. Bu yüzden hiç dışarı çıkamıyorlar.
Eşimle birkaç kez konusu açıldığında lohusalıkta annelerin ikisi de gelir dedi. Şimdi biri gelmezse digerinin kalbi kırılır dedi. Gelsinler sorun degil ama 40 gün gelirler, lohusa yalnız bırakılmaz, yok tek bakamazsınız diyor. Bu benim kafama takılıyor ara ara. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olmuyor. Düşününce 40 gün annesi gelecek, herşeye karışacak, odadan çıkamayacagım biliyorum. Bende odadan çıkmam diye söyledım. Eşimde şuan ortada çocuk yok bunu mu takıyorsun dedi. Bende bu evle ilgili benle karar alırken bana sor. Sen ameliyat olsan anneni mi istersin benim annemi mi dedim.Sonra yok böyle yapacaksan ben çocuk falan yapmam. Sonra yok yaparsak annen kardeşin gelir bakarsınız. Bizimkiler gelir 2 3 gün en fazla kalır gider dedi.
Biliyorum uzun zaman var ama düşüncesi bile korkutuyor beni. Kendi evimde rahat olamıycam, odadan çıkmıycam. Müdahale edip beni delirtecek. Bi de kv salonda hepimiz akşama kadar oturalım ister. Aşırı konuşuyor. Kafamda kaldırmıyor benim. Kendi annem olsa anne canım konuşmak istemiyor desem anlıyor ama o tribe girecek.40 gün çok fazla. Eşim takmış 40 günde 40 gün. Dogurmak için bu şehre gelirim kendi annemde kalınca da alınıyor. Onu ailesinde kalmamı istiyor. Kp ve kardeşi var erkek 30 yaşında.
Takmanın yersiz olduğunu biliyorum ama kafamda tam olarak çözemedigim şeyler gün gün aklıma takılıyor.Ailesi ile başka problemler vardı onlar çözüldü şükür.
Off evet çok dogru. O ölünce artık sıkılınca gelirler. Ama ben calısıcam eşim calısacak. Gelıp napacaklar.Kayinpederim kimsenin evinde 3 günden fazla kalmaz asla rahat edemez, ama 3 5 ay önce şehir değiştirecek gibi olduk buradan 8 saat uzaklıkta, eşimle bana dediki kışın gelir 1 ay kalırız. Eşimle ben şok olduk ama gelmede denmez. Yani siz başkasi olmuyorsunuz kayınvalidesi ölürse onları eve bağlayan birşey olmayacak
Kafaya takmazsın, umursamazsın. Yengem ilaç kullanıyor bir görsen kadın bal olduBırs
Bırsey soracagım. Devlet hastanesindeki psikıyatrıye gıtsem anlatsam böyle kaygı bozukluğu var desem. Örneklerle anlatsam. İlac verse duzelır mı acaba
Atanırsa eşini de gözden çıkarıyor şimdiGerçekleri söyliyeyim mi? Sen çok fena birisin hemde çok. Hep kendi istediklerin olsun istiyorsun. Evlenmeden önce kadını yağla balla durmadan evine git otur kalk cebinden bir lira çıkartma her şeyinizi senin alman gereken eşyaları çeyizine kadar bu kadın yapsın üstüne kınanı bile bu kadının evinde yap sonra çat imzalar atıldı ya gerçek yüzünü göster. Şu kadının seni düşünmesine bile aslında layık değilsin. Karışıyor diye abarta abarta yazıp çiziyorsun inansınlar diye. Sen bir kere evlendiğinden beri iki haftada bir gidiyorsun her gün ordaymışmış. Kadın her şeye karışıyormuş yahu kadın arayıp benim yediklerimi yiyebiliyorlar mı diye seni düşünüyor ders çalışıyorsun diye internetti yatırdınız mı ev soğuk olur üşürsün diye doğalgazını soruyor kadın seni kendi kızı yerine koymuştu. Tabi sen masrafları yıktın iş bitti ya şimdi ortadan yok olsunlar. Zaten keşke hiç olmasalar diyen bir insandanda sürekli bu konular beklenir. Allah eşine göz açıklığı versin.Çevrenede sabır versin.
Ama eşimde diyor 1 ay kalsalar rahat edemem diyor. Ki bende rahat edemem.Kayinpederim kimsenin evinde 3 günden fazla kalmaz asla rahat edemez, ama 3 5 ay önce şehir değiştirecek gibi olduk buradan 8 saat uzaklıkta, eşimle bana dediki kışın gelir 1 ay kalırız. Eşimle ben şok olduk ama gelmede denmez. Yani siz başkasi olmuyorsunuz kayınvalidesi ölürse onları eve bağlayan birşey olmayacak
Konu sahibi evet takıntı yapmış gibi geldi bana da. Ama bilmiyorum böyle bir kayınvalideniz var mı, çeken bilir. Kadıncağız iyi niyetle soruyor diye bir şey yok. Mesela benim kayınvalidem de böyle her haltı en ince ayrıntısına kadar sorar ama aşırı fena kötü bir kadındır. Herkese karşı tek bana değil. Sormasının sebebi her şeyi öğrenmek, kontrol etmek ve elbette dedikodu yapmak ister. Böyle inciğe cıncığa kadar sormak her zaman masumiyetten gelmiyor yani. Karışmak da öyle. Benim kayınvalidem de bana çok karışmaya çalıştı çünkü hayatındaki herkesi yönetmeye bayılıyor. O yüzden konu sahibini anlıyorum. Bence siz böyle bir kayınvalideye sahip olmadığınız için empati yapamıyorsunuz. Konu sahibi takıntı yapmış ama kendince sebepleri olduğuna inanıyorum.Gerçekleri söyliyeyim mi? Sen çok fena birisin hemde çok. Hep kendi istediklerin olsun istiyorsun. Evlenmeden önce kadını yağla balla durmadan evine git otur kalk cebinden bir lira çıkartma her şeyinizi senin alman gereken eşyaları çeyizine kadar bu kadın yapsın üstüne kınanı bile bu kadın evinde yap sonra çat imzalar atıldı ya gerçek yüzünü göster. Şu kadının seni düşünmesine bile aslında layık değilsin. Karışıyor diye abarta abarta yazıp çiziyorsun inansınlar diye. Sen bir kere evlendiğinden beri iki haftada bir gidiyorsun her gün ordaymışmış. Kadın her şeye karışıyormuş yahu kadın arayıp benim yediklerimi yiyebiliyorlar mı diye seni düşünüyor ders çalışıyorsun diye internetti yatırdınız mı ev soğuk olur üşürsün diye doğalgazını soruyor kadın seni kendi kızı yerine koymuştu. Tabi sen masrafları yıktın iş bitti ya şimdi ortadan yok olsunlar. Zaten keşke hiç olmasalar diyen bir insandanda sürekli bu konular beklenir. Allah eşine göz açıklığı versin.Çevrende sabır versin.
Bir tv birde kahve makinesi tost makinesi aldın yani diğer aletleri vs hepsini dizdiğine bile inanmam ki bunları bile aldığına inanmıyorum senin her şeyini o kadın aldı.Çeyizime kadar yapmadılar. Ben çeyizimi aldım. Sadece buyuk esyaları aldılar. Mutfak elektronık ev aletlerini aldım. Tv yı annem aldı. Ki nısanlıyken gıdınce kalkarım ısteyınce. Ama sımdı gıdınce bırakmıyor. Bu yuzden gıtmek ıstemıyorum. Baslarda cok gıttık. Kavga ettik eşimle 2 haftada bır dıye anlastık
Evet ama uyku cok yapar mı acaba. Ben suan erken uyanıyorum. Acaba 4ay sonra mı gitsem. Neyse atanayım o zaman buraya sorarım ayrı şehir mı aynı şehir mi diyeKafaya takmazsın, umursamazsın. Yengem ilaç kullanıyor bir görsen kadın bal oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?