- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Galib evet. Acaba düzelir mi bu durumEskiden bir arkadaşım, daha şimdiki kocasıyla sevgili iken, bir gün, dün sabaha kadar uyuyamadım,ya biz evlenip çocuk doğduğunda, annesi gelip uzun süre bizde kalırsa diye bunu düşündüm demişti. Hayatımda duyduğum en tuhaf şeydi. Onların ailesinde genetik olarak bit takıntı durumu var. Sizde de var sanırım?
Benim duyduğum lohusalık zor bır surecmos ve stres yuzunden sütümüz bile kesılırmıs. Zaten kv kendı kv sıne bakıyor. O zamana yaşarsa hayatta gelemez. Bi de 40 gün kocasını bırakıp gelebılır mı bılmıyorum. Eşi de kalacak en az 2 3gün.Salonda 2 koltuk var. Annem onun annesı nasıl olacak bilmiyorum. Bebege farklı oda yapıp kendim yatak odasında dinlenirim diye dusundum
Kesinlikle. Yahu kadın halılarının üzerine kilim sermiş neymiş halıları kirlenmesin diye zevksiz şeyler. Bizimki serilirken asla ses çıkarmamış çünkü nikah öncesiydi köprüyü geçene kadar dayı diyordu sonra geldi buraya konu açtı. Yahu sen buna nasıl müsaade ettin? Ben annemle de kv ile de son derece iyiyimdir ama evimi yerleştirirken burnumdan kıl aldırmıyordum. Her şeyi tek tek yıkadım, ütüledim günde günde kendim hallettim. Cesaret bile edemediler şunu şuraya koy demeye değil bir şey sermek.Bir de şu var sen yazmışsın az önce.
Düğün olana kadar anneciğim canım benim, düğün olduktan sonra kv her şeye karışıyor.
Aslında normalde de karışıyordu ama arada imza yoktu.
Benim bir arkadaşta aynısını yaptı.
Düğünden sonra bir kavga çıktı kıyameti kopardı şuan görüşmüyor ama düğünden önce gör.
Tamam anneciğim sen ne dersen o olsun anneciğim şöyle böyle.
Ben hiç bir zaman onu yapmadım.
Onun da dedikleri oldu benim de annemin de eşimin de.
Kızdığım nokta da çıktım yüzüne söyledim hayır, istemiyorum diye.
Şuan aramız gayet iyi.
Oğluna da aşırı düşkün ona yapacak bir şeyim yok.
Bana ötesi çok saçma geliyor ama konu sahibi bu kafayla giderse daha çok konu açar.
Eşiyle de çok sıkıntı yaşar.
Ben bu üyenin başından beri konularını biliyorum evlenir evlenmez kadına taktı. Kadına başta öyle yakın oldu ki zırf çıkarları için her gün evinden çıkmadı. Evlenince ortadan yok olsunlar istiyor. Ki bakmayın siz bu üyeye bir şey sormuşsa beş ekler siz bilmediğiniz için size yazdıklarım farklı geliyor. Burada biz bu arkadaşı çok iyi tanıyoruzKonu sahibi evet takıntı yapmış gibi geldi bana da. Ama bilmiyorum böyle bir kayınvalideniz var mı, çeken bilir. Kadıncağız iyi niyetle soruyor diye bir şey yok. Mesela benim kayınvalidem de böyle her haltı en ince ayrıntısına kadar sorar ama aşırı fena kötü bir kadındır. Herkese karşı tek bana değil. Sormasının sebebi her şeyi öğrenmek, kontrol etmek ve elbette dedikodu yapmak ister. Böyle inciğe cıncığa kadar sormak her zaman masumiyetten gelmiyor yani. Karışmak da öyle. Benim kayınvalidem de bana çok karışmaya çalıştı çünkü hayatındaki herkesi yönetmeye bayılıyor. O yüzden konu sahibini anlıyorum. Bence siz böyle bir kayınvalideye sahip olmadığınız için empati yapamıyorsunuz. Konu sahibi takıntı yapmış ama kendince sebepleri olduğuna inanıyorum.
Ben diyorum ki nısanlıyken ya da 3 sene bırlıkteydım böyle sıkıntımız olmadı diye. Ne zaman evlendik. Sanki tek ev gıbıydık.En son uyardık ve frenlemeye başladı kendini.Bence canı sıkılıyor ondan soruyordu. Bi de cok merak ediyor herseyıKonu sahibi evet takıntı yapmış gibi geldi bana da. Ama bilmiyorum böyle bir kayınvalideniz var mı, çeken bilir. Kadıncağız iyi niyetle soruyor diye bir şey yok. Mesela benim kayınvalidem de böyle her haltı en ince ayrıntısına kadar sorar ama aşırı fena kötü bir kadındır. Herkese karşı tek bana değil. Sormasının sebebi her şeyi öğrenmek, kontrol etmek ve elbette dedikodu yapmak ister. Böyle inciğe cıncığa kadar sormak her zaman masumiyetten gelmiyor yani. Karışmak da öyle. Benim kayınvalidem de bana çok karışmaya çalıştı çünkü hayatındaki herkesi yönetmeye bayılıyor. O yüzden konu sahibini anlıyorum. Bence siz böyle bir kayınvalideye sahip olmadığınız için empati yapamıyorsunuz. Konu sahibi takıntı yapmış ama kendince sebepleri olduğuna inanıyorum.
Yengemin kullandığı ilaçlar ona uyku yapıyordu, ama inan hepsi aynımı bilmiyorumEvet ama uyku cok yapar mı acaba. Ben suan erken uyanıyorum. Acaba 4ay sonra mı gitsem. Neyse atanayım o zaman buraya sorarım ayrı şehir mı aynı şehir mi diye
Haklısınız. Atanınca rahat edecegım dusunuyorum. Sonucta arada mesafeler olacak. Insanların yaşı var. Arabası yok. Yanı otobüsle bıle 24 saat olan bır yere sürekli gelemezler. Dıger ogulları var. Buraya alısmıslar.Düşünme işte düşünme
Daha hamile dahi değil iken lohusalık zor deme
4-5 yıl sonraki bebeğin odasını yatak odasında kimin salonda kimin kalacağını düşünme
O zamana kadar çok var
Mesela lohusalık neden zor bu garip insanlar nedeni ile zor
Atan git orada doğur bunu hayal et
1 hafta mı :)Off Allah korusun yaa. Yapısık tabıkı oglum da oglum diye ölüyo. Ama kalacağını sanmıyorum. Lafı acılınca ben eşime de annesıne de uzun süre yatılı misafir sevmedigimi söyluyorum. Eşim 1hafta kalırlar gıderler dıyor. Bilmiyorum baska sehır degıl eşimi ikna edip 4 sene ayrı mı yaşasak.
Ben yazın gitmeyi dusunuyorum. Cunku bu durumdan bende mutlu degılım. Bi de şuan benım anneme de onun annesıne de gidemiyoruz. Eşimin işleri cok yogun. Yasaklar kalktı ve kafeler acildi. Aksam 8 de gelıyor. Annesıne galan gıdemeyınce kendımı suclu yorum. Gıtmek zorundayız sanki gıbıYengemin kullandığı ilaçlar ona uyku yapıyordu, ama inan hepsi aynımı bilmiyorum
Kesinlikle. Yahu kadın halılarının üzerine kilim sermiş neymiş halıları kirlenmesin diye zevksiz şeyler. Bizimki serilirken asla ses çıkarmamış çünkü nikah öncesiydi köprüyü geçene kadar dayı diyordu sonra geldi buraya konu açtı. Yahu sen buna nasıl müsaade ettin? Ben annemle de kv ile de son derece iyiyimdir ama evimi yerleştirirken burnumdan kıl aldırmıyordum. Her şeyi tek tek yıkadım, ütüledim günde günde kendim hallettim. Cesaret bile edemediler şunu şuraya koy demeye değil bir şey sermek.
Off. O zaman eşim gıttıgım sehre gelmesin sanırım daha iyi. İdare ederiz. Ben sürekli gıder gelırım o zaman. Cunku ben dıyorum uzun süre gelirlerse ben gıderım evden dıye. Bızımkı oglunun yuvası dagılsın istemez. O yüzden cok ihtimal vermiyorum. Bende kac kez söyledim.1 hafta mı :)
Biliyor musun evlenmeden aynı muhabbet geçmişti aramızda ve eşimle bir hafta diye konuşmuştuk. Ve evlenince "ama ailelerimiz için demedim ben onu başkaları için." oldu :) sanki başka yatılı misafir geliyormuş gibi :)
Ben de hem eşime hem annesine kaç kere demiştim uzun yatılı misafirlik sevmediğimi. Emin ol yüzsüz insana hiçbir şey sökmez. Eşimle boşanma aşamasına bile geldim ben o kadın yüzünden evi terk ettim hem de hamile olduğumu yeni öğrenmiştik. Eşim peşimden gelip zar zor ikna etti beni ama hala büyük bir sıkıntı olarak duruyor evliliğimizde. Bir gün boşanırsam bu kadın sebebiyle boşanacağımı biliyorum. Eşimle hiçbir sorun yok başka.
Farklı şehirler çok zor inan bana, bu dediklerimi hatırlasın ileride.
Kendine ait bir hayatı, işi gücü meşguliyeti olmayan kayınvalideler böyle oğluna sarar hep. Benimki de aynı.Ben diyorum ki nısanlıyken ya da 3 sene bırlıkteydım böyle sıkıntımız olmadı diye. Ne zaman evlendik. Sanki tek ev gıbıydık.En son uyardık ve frenlemeye başladı kendini.Bence canı sıkılıyor ondan soruyordu. Bi de cok merak ediyor herseyı
Ama ben anlamadım o kilimlerı sereceklerıni.Eşimde kaldıttırmadı. Kuşları bahane etmıstıBu konuda onundu değil mi
Evet haklısın işte insanlar asıl duygularını gizleyip sonradan ortaya çıkarınca gelin kötü oluyor muhabbeti yapılıyor.
Aslında ilk baştan herkes kendi tavrını koysa ortaya senin benim gibi sorun olmaz.
Bende senin gibiyimdir şuana kadar hiçte başım ağrımadı.
Yok zaten hayatı. Dıyorum ya bızım hayatımızı cok merak ediyorlar. Didik didik ediyorlar. Ama dıger ogluna yapamaz. O dha özguvenli. Annesı soru sorunca bıle kızarmış napcan dıyeKendine ait bir hayatı, işi gücü meşguliyeti olmayan kayınvalideler böyle oğluna sarar hep. Benimki de aynı.
Ama siz calısıyor musunuz. Ben calısacagım. Ee yogun olucam. Eşimde calısacak. Tatıllerde bız gıderız dıye dusunduk1 hafta mı :)
Biliyor musun evlenmeden aynı muhabbet geçmişti aramızda ve eşimle bir hafta diye konuşmuştuk. Ve evlenince "ama ailelerimiz için demedim ben onu başkaları için." oldu :) sanki başka yatılı misafir geliyormuş gibi :)
Ben de hem eşime hem annesine kaç kere demiştim uzun yatılı misafirlik sevmediğimi. Emin ol yüzsüz insana hiçbir şey sökmez. Eşimle boşanma aşamasına bile geldim ben o kadın yüzünden evi terk ettim hem de hamile olduğumu yeni öğrenmiştik. Eşim peşimden gelip zar zor ikna etti beni ama hala büyük bir sıkıntı olarak duruyor evliliğimizde. Bir gün boşanırsam bu kadın sebebiyle boşanacağımı biliyorum. Eşimle hiçbir sorun yok başka.
Farklı şehirler çok zor inan bana, bu dediklerimi hatırlasın ileride.
Alakası yok. Hergun nıye gıdeyım. Arada giderdik. O da nıkah esya dugun konusmak ıcın. Ayrıca ben o dönem calısıyordum markette. Nasıl gıdeyım. Izın gunum de eşimle gezerdıkBen bu üyenin başından beri konularını biliyorum evlenir evlenmez kadına taktı. Kadına başta öyle yakın oldu ki zırf çıkarları için her gün evinden çıkmadı. Evlenince ortadan yok olsunlar istiyor. Ki bakmayın siz bu üyeye bir şey sormuşsa beş ekler siz bilmediğiniz için size yazdıklarım farklı geliyor. Burada biz bu arkadaşı çok iyi tanıyoruz
Ortada olmayan çocuğun tartışmasını yapmak ne kadar mantıklıysa o kadar mantıklı. Sizin ciddi sorunlarınız var. Allah çevrenize sabır evrsinTamamda bana sorması gerekmiyor mu eşimin? Haklısın kendı annen gelmezse benım annem gelır demesi gerekmiyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?