Bu yüzden gece tartışmak

Annesi ne derse desin örnek verıyorum. Benım anne babam ayrı. 3 4 kez ki 5 aydır evlıyım. 3 4 kez aileniz kopuk, nasıl aılesınız anlamadım, biz öyle degılız dedi ve bu sözü gercekten cok üzdü. Bende eşime dedim bu sözüne kırıldığımı annem iyi niyetinden dıyor dıyor. Yanı bu kadın ne yaparsa yapsın ne derse desin iyiliğinden diyor. Bu beni delirtiyor. Ona göre annesi melek. Ve çok konusan soru soran insanları kafam kaldırmıyor. Ben susuyorum artık o derece. Eşim en son kardesın ve annen bakar. Bızımkıler 2 3gun gelır yollarım dedi. Ki gercekten hamıle olsam sadece annemı istesem o zaman dha fena carlarım ve annesını gönderir. Kafam hıc kaldırmıyor. Eskıden sıkılınca kalkardık.Ama şimdi hep onlarla zaman gecırelım ıstıyorlar. Gıdınce bırakmamaları bende baya itici oldu.yoksa eskıden daha cok severdim. Herkese cok iyi dıye anlatırdım. Ama evlendik şuan yapısık aıleler olalım ıstıyorlar. Bu atalar kabullendi ama. Gene bekliyor sitem ediyor. Ama baskıyı kesti. Ki lohusalıkta ben odadan cıkmasam eşimde annesıyle cok sıkılır. Kendısı rahat edemem sıkılırım diyor. Ben yalnız takılmayı seviyorum. Baska odada tekte takılabılırım. Ama eşim annesıyle otursa sürekli 40 gün patlar o da. Böyle konusuyor ama kafasının kaldıracağını sanmıyorum. En son kendınız bakarsınız dedı ve rahatladım. Bana sorsa fıkır alsa rahat etcem.

Katılıyorum damdan.
Ortada çocuk yok ama kavgası var
Valla benim kv şimdiden sen bakarsın sonra ben bakarım diyor.
Alıp daha ilk zamandan bakma niyetinde değil.

Bende hak veriyorum kimse benim çocuğuma bakmak zorunda değil.

Eşim de kızıyor ortada cocuk yok diye. Evet hastası var ve evden hıc cıkamıyorlar. Bı de kaynanası hep o baksın ıstıyor. 2kısı zor bakıyorlar. Bi de gezelim kulturlerı yok. Gezmeyi hıc sevmezler

Yok bu sene iyi alım oldu bizden. 74 e kadar garanti düşüyor puanım. Bende aslında ıyı calısıyorum. Bı yandan sınav kaygım var. Neden böyleyim huyum mu böyle hastalık mı anlamadım. Bazen dıyorum kal bu sehırde bazen gıt kafanı dınle

Evde sütyen siz falan gezılıyormus. Sürekli kanama oluyormus. Hıc rahat edemem dıye dusundum
Sen şimdiden o kadar detay dusunuyorsunki cidden yorulmuyomusun yahu.
Yok artik.
Gayette sutyen takiliyor merak etmeyin.
Yahu ben hamileyken bile bu kadar bu kadar detay dusunmedim.
siz 4 sene sonra yapacaginiz bebeginizin emzirme detayini dusunuyosunuz vallahi pes

İşte elımde degıl aşırı detaycıyım. Yoruyor yormaz mı. Dün migrenim tuttu dusunmekten

Obsesif Kompulsif Bozukluk; obsesyon adı verilen takıntılı düşünce, fikir ve dürtüler ile kompulsiyon adı verilen yineleyici davranışlar ve zihinsel eylemlerden oluşan, takıntılı düşüncelerin günlük yaşamı etkileyecek, günlük aktiviteleri kısıtlayacak düzeye gelmesidir.

Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler, kontrol edemedikleri yinelenen ve stres yaratan düşünceler, korkular veya görüntüler (obsesyonlar) nedeniyle huzursuz olurlar. Bu düşüncelerin yarattığı anksiyete bazı hareketleri ya da rutinleri acil olarak gerçekleştirme ihtiyacına (kompülsiyonlar) neden olur. Ritüeller takıntılı düşünceleri önleme veya akıldan uzaklaştırma girişimiyle yapılır.

Tekrarlanan hareketler gerginliği geçici olarak durdurur, obsesif düşünceler tekrar oluştuğunda kişinin bu hareketleri hemen tekrar etmesi gerekir. Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler saplantılarının ve takıntılarının gerçek dışı veya manasız olduğunun farkında olabilirler, fakat kendilerini durduramazlar.
Arastırdım ve bende de bu var. Kesinlikle doktora gidecegim. Hatta randevu alıp gideyim. Bünyem ilaçlara alışsın. Psikiyatriden randevu alacagım ve gidecegim. Böyle hayat gecmez

aileniz kopuk sözüne üzülmüş olabilirsin de bu gerçek

yani bana göre fazla bile iç içesiniz

baban ile olan sorunlar ortada iken halan, amcan vs ile görüşmen, kuzenleri dert etmen vs

kv sürekli evde yaşıyor, muhtemelen o yatalak kişi ile iletişim kurulamıyor

yani aslında sürekli duvarlarla konuşuyor

o nedenle de seninle konuşmak, hatta geçmişini, tecrübesini paylaşmak istiyor

tabii ki kafa yapıları yaşamlar uymuyor ama düşman bellemek hatalı

mesela bu yazdıklarım ile kv nin yaptığı arasında bir fark yok ki

bak ben de nasihat veriyorum sürekli ama senin bu yaptığın olmamalı diyorum

çünkü hayatın bir paradoksu bu kimse akıl verilmesini sevmez ama herkes akıl vermeye bayılır

bence sen özellikle bu sınavdan bunaldıkça farklı alanlarda sorunlar buluyorsun kendine

boş ver kv yi

yani eşin geleceğe dair konu açtığında da ona da "boş ver, o zaman düşünürüz" de uzan öp "anı yaşa" de

Konu sahibi söylüyor kalacak diye, söylediğini referans alıyorum elbette. Eşi bunu diretiyormuş. Ben doğum yapan kadının yanında kalacak kişiye kendisinin karar vermesi gerektiğini savundum. Konu kvyi hiç istememek ya da evinde misafir etmeyi reddetmek değil bu tarz durumlarda. ancak konu sahibinin eski mesajlarından anladığım kadarıyla kv takıntısı zaten varmış.

Obsesif Kompulsif Bozukluk; obsesyon adı verilen takıntılı düşünce, fikir ve dürtüler ile kompulsiyon adı verilen yineleyici davranışlar ve zihinsel eylemlerden oluşan, takıntılı düşüncelerin günlük yaşamı etkileyecek, günlük aktiviteleri kısıtlayacak düzeye gelmesidir.

Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler, kontrol edemedikleri yinelenen ve stres yaratan düşünceler, korkular veya görüntüler (obsesyonlar) nedeniyle huzursuz olurlar. Bu düşüncelerin yarattığı anksiyete bazı hareketleri ya da rutinleri acil olarak gerçekleştirme ihtiyacına (kompülsiyonlar) neden olur. Ritüeller takıntılı düşünceleri önleme veya akıldan uzaklaştırma girişimiyle yapılır.

Tekrarlanan hareketler gerginliği geçici olarak durdurur, obsesif düşünceler tekrar oluştuğunda kişinin bu hareketleri hemen tekrar etmesi gerekir. Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler saplantılarının ve takıntılarının gerçek dışı veya manasız olduğunun farkında olabilirler, fakat kendilerini durduramazlar.
Bende bu var eminim artık. Sadece kv degıl baska seylerı de takıyorum aşırı derecede. Bi ara yalnız kalma korkum vardı. Bi ara hiç evlenemem korkum vardı. Hastahanede randevu alacagım şimdi. Başka türlü olmayacak. İlaç tedavisine başlarım vücudum alısır hem en azından

Evde sütyen siz falan gezılıyormus. Sürekli kanama oluyormus. Hıc rahat edemem dıye dusundum

bunu neden düşündün mesela

sütyensiz gezsen ne olacak ki yani meme işte, herkeste aynısı var

ki o zaman zaten biberon gibi hissediliyor

kanama dediğin regl gibi bir şey

regl olunca hayatımızda kimse olmasın diyebiliyor muyuz, neden rahat edilemesin ki

yani diyelim ki yatağa çıktı kanama, kv geldi çarşafı değiştirdi bunda sorun ne

yani amaç lohusa bakmak ise değiştirmeye hiç gocunmam, lohusa ben isem de hiç çekinmem, sen neden çekiniyorsun

hadi olayı yaşasan o anda çekinsen anlarım da daha ne gebelik ne doğum ne kanama varken bunu neden kuruyorsun kafanda

çevrende neler anlatılıyor bilmiyorum ama 30 yaşında doğum yaptım ay kanamam olursa ve evde birileri görürse ne olur diye hiç düşünmedim

Çevremdekilere eşimin arkadaşınon cocugu var. Sorunlu bebek mahvolduk falan eşime dert yanıyor. Eşimde bu yüzden biz bakamayız, annem gelsın dıyor. Hanı bızımde öyle olacak diyor. Çünkü herkes ona öyle oldugunu anlatıyor. Çevremdeki kadınlar 10 güne ayaga kalkılıyor diyor

Tek mantıklı olan şey bebeği ertelemeniz . Zaten çok sürmez herhalde evliliğiniz . Bu dünyada 5 yıl sonrasını nasıl planlarsınız aklım almıyor .
Geçen yıl kimse inanmazdı bir virüsün hayatımızı alt üst edeceğine . Belki seneye başka bir virüs çıkacak ve kimse hamile kalamayacak .
Takıntılı birisiniz belli ve şu anda da kayınvalideye takmışsınız . evdeki yatalak babaanne ölmesin diye eminim dua ediyorsunuz .
Kusura bakmayın ama atama sonuçları vs belli olmamış şehir düşünüyorsunuz , uzak olursa gelir kalırlar diyorsunuz . Yakın olursa hiç çıkmaz diyorsunuz . Yorucu gelmiyor mu bu durum ?
Biz iki taraftan uzakta çocukları büyüttük. Akşam bakıcı abla “ayyy hocam vallahi denedim ama olmuyor , size karşı da mahcubum ama yarına gelemeyeceğim “ dediği an yarın ne olacak diyorsun . Akraba yok , anne yok , baba yok . Bir de rapor almak zor öyle ha deyince alınmıyor . Eşim yıllık izin alır çocuğa bakardı . Ben kaç kere okul okul gezip oradaki öğretmenlerden çocuk bakabilecek güvenilir veliniz var mı diye gezdim .
Ailenin her türlü maddi imkanından faydalanmışsınız sanırım önceki konularınızı bilmiyorum . Şimdi de gelmesin , kalmasın diyorsunuz nankörlük ediyorsunuz .
Öyle bir dik duracaksın ki madem tahammül edemiyorum diyorsun iyilik beklemeyeceksin kimseden ne maddi ne de manevi . Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor .
Öyle garip geldi ki bana yazdıklarınız . Sanki sözleşmeniz var istediğiniz zaman hamile kalacaksınız , istediğiniz zaman atanacaksınız çok komik .
Üşeniyorum aslında yazmaya . İnşallah bir an önce boşanırsınız . Sonrasında da ağaç kavuğundan çıkmış bir adamla evlenirsiniz ve Kırmızı Odadaki Boncuk kadar yalnız kalırsınız . Boncuğa çok üzülmüştüm ama size müstahak .
İki gelinim olacak muhtemelen, valla 40 gün bakmak şu yaşımda zor geliyor. Yedir , içir , kaldır , ütü yap, ev süpür , misafir ağırla öhhhh yani .
Daha ilk günden diyeceğim bana güvenerek çocuk yapmayın bakamam ben. Bunca yıl çalıştım emekliliğimde bahçede domates biber salatalık patlıcan yetiştireceğim .
Eşya olarak Ne istiyorsanız kendiniz alın ben size o zaman neye gücüm yetiyorsa takı onu takar kenara çekilirim .
Eşi arkadaşının doğum hikayesine göre 40 gün kalacak diyormuş bak sen paşaya. annesi yıllarca çocuk büyütmüş , yatalak babaanneye bakmış eeeee gel bir de senin gelme ihtimaline karşı bebeği erteleyen karıma bak .
Hayır karı koca aynı kafadasınız . Gidin yoga yapın , ilk 5 ayımızda biz bu hafta sonu nereye gitsek diye dert ediyorduk . Çok yazık size .

Eşimde bu yüzden biz bakamayız, annem gelsın dıyor.

eşine bakarım diyeceksin

eşin hiç bebek bakmamış ne bilsin

ama annesinin deneyimi olduğu ama o zaman da muhtemelen onun annesinin baktığını anlatacaksın

hatta unutulduğunu, düşüncelerin değiştiğini vs

oğlum küçüktü tuvalete alıştıracaktım

komşu ile sohbet ediyorduk

onun da benimki ile akran çocuğu vardı

ay nasıl yapacaksın, fikir versene dedi

ben de "senin ikinci çocuğun, ben sana sormalıyım" dedim

"unuttum gitti valla" demişti de gülmüştük

eşin de en az senin kadar peşin hükümlü

ortada olmayan çocuğun bakımının zor olduğunu kafasına kodlamış

lakin eşinin endişesi kendisine düşeni yapamamak, bunun için çaba göstermek zor gelip kendi yerine annesini öneriyor

aslında onun senin annenle falan derdi yok

annesini kendi vekili olarak görüyor

yani "biz bakamayız, annen baksın" dese o da şık olmaz "annem senin hizmetçin mi " cümlesine bağlanır tartışma

artık kapat konuyu dersini çalış ve mümkün olduğunca yakın vadeli şeyleri dert et

Eşiniz karı koca zaten böyle bir sorumluluğu kaldıramayacağınızı düşünüyor belliki.
Bakamayacağınızı düşünüyor bas baya.
Benimde ilk bebeğim.
Eşim benden 1 yaş da küçük.
Aklımıza hiç böyle şeyler getirmedik bakabilir miyiz bakamaz mıyız diye.
Eşim direkt birlikte her şeyin üstesinden gelir, güzelce büyütürüz dedi öğrenince.
Siz zaten şuan bu sorumluluğa hazır değilsiniz.
4-5 sene sonra da kim öle kim kala.
Çocuk ol deyince olmuyor maalesef

Yani yanlış anlamayın ama tedavi olmanız gerekiyor bence bu ayıp birşey değil. İçim daraldı yazdıklarınızı okurken bu kadar uç şeyleri detayları bu kadar düşünmek. Valla Allah bir dert verir tüm bu saçmalıklar aklınıza gelmez. Bence bir sakin olun.

Bence boşan sen
Oh mis gibi rahat edersin
Onlarda rahat eder
Bukadar takıntı normal değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…