- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Annesi ne derse desin örnek verıyorum. Benım anne babam ayrı. 3 4 kez ki 5 aydır evlıyım. 3 4 kez aileniz kopuk, nasıl aılesınız anlamadım, biz öyle degılız dedi ve bu sözü gercekten cok üzdü. Bende eşime dedim bu sözüne kırıldığımı annem iyi niyetinden dıyor dıyor. Yanı bu kadın ne yaparsa yapsın ne derse desin iyiliğinden diyor. Bu beni delirtiyor. Ona göre annesi melek. Ve çok konusan soru soran insanları kafam kaldırmıyor. Ben susuyorum artık o derece. Eşim en son kardesın ve annen bakar. Bızımkıler 2 3gun gelır yollarım dedi. Ki gercekten hamıle olsam sadece annemı istesem o zaman dha fena carlarım ve annesını gönderir. Kafam hıc kaldırmıyor. Eskıden sıkılınca kalkardık.Ama şimdi hep onlarla zaman gecırelım ıstıyorlar. Gıdınce bırakmamaları bende baya itici oldu.yoksa eskıden daha cok severdim. Herkese cok iyi dıye anlatırdım. Ama evlendik şuan yapısık aıleler olalım ıstıyorlar. Bu atalar kabullendi ama. Gene bekliyor sitem ediyor. Ama baskıyı kesti. Ki lohusalıkta ben odadan cıkmasam eşimde annesıyle cok sıkılır. Kendısı rahat edemem sıkılırım diyor. Ben yalnız takılmayı seviyorum. Baska odada tekte takılabılırım. Ama eşim annesıyle otursa sürekli 40 gün patlar o da. Böyle konusuyor ama kafasının kaldıracağını sanmıyorum. En son kendınız bakarsınız dedı ve rahatladım. Bana sorsa fıkır alsa rahat etcem.Ben herkesin aksine size hak verdim ne hissettiğinizi de anlıyorum. Eşin “nasıl istersen öyle olur” dese rahatlayacaksın. Ama inat etmiş annem de annem diyor. Yahu ameliyatlı kadın işte kimi isterse o gelir kalır kafası buna basmıyor. Konu lohusalık da değil genelde eşin böyle anladığım kadarıyla ve artık kv ye gıcık olmuşsun. Bence tepkini koy çok mecbur kalmadıkça görüşme. Çocuk yapmak istiyorsan yap ne münasebet kv rahatsız edecek diye niye çocuk yapmayayım. Annen gelir her şeyine koşarsa kendini fazlalık hisseder gider zaten. Ben de sevmem çok konuşan her şeye karışan insan o yüzden kv hayalimde çok iyi canlandı ben bile sinir oldum. Eşin de amaan ne olursa olsun nolcak sanki kafasında biri gibi geldi.
kv i istememesini de anlarım ben de daha hamile bile değilken hatta sadece 5 aylık evliyken 40 gün lohusalıkta yanımızda kim duracak diye düşünüyorlar
hatta atanıp gidersem kv gelip uzun kalırsa ben en iyisi eşimi burada bırakayım diyecek duruma geldi
bu arda kv hiç onların evinde kalmadı, ima dahi etmedi, bir sefer isterseniz siz kalın bizde, sokağa çıkma yasağı var dediler
kv si dünyanın en kötü kişisi de olsa bu kadar ileriyi planlamak doğru değil
evet kv ye çocuk baktırmak kırmızı çizgimdir
kv de öbür gelinin çocuğuna annesi baktı senin annen gelemez, seninkine ben bakarım dedi olmaz dedim
görümcem vs daha iyi bakar annem bakıcı sadece şunu bunu yapar ama ilgilenmez sevmez dedi
anlattım bakın bu 2 saat oturmaya gitmeye benzemez 6 gün sabahtan akşama bakmaya zaten şartları uymaz diye
neyse bebek küçükken oturmaya gittik daha severken al kız yoruldum diye halasına verdi
eşim hani bakacaktın vs dedi
o da işte bugün ev iş yaptım yoruldum da bakarım vs dedi
sanki bebeğe bakınca ev işi yapmayacak mısın dedik ve konu kapandı
hem de hafta içi bizde kalacaktı ben de Cumartesi işe gitmeyecektim nasıl olacaksa
zira 5 yıl aynı yerde çalıştım ve kadın o süre boyunca cumartesi de çalıştığımızı kabul etmedi cumartesi iş mi olurmuş, yani ona gidip gelmemek için yalan söylediğimizi düşündü
eşim akşam 9 da çıkardı cumartesi bile ama kv ye göre haftasonu iş olmaz
bir de benim kızlarım da çalışıyor diyor hatta görümcem dershanede çalışıyordu o dönem hem cumartesi hem pazar çalışıyordu ama bana gelince cumartesi iş olmaz
neyse sensizasla bunlar yaşandı ama 40 gün yanımda kim kalacak diye evlendiğimizde hiç düşünmedim zira kimse kalmasın diyecek kadar diktim
hatta eşim şehir dışına gitti bebekle yalnız da kaldım, hiç annemi ablamı çağırayım kalsın diye teklif dahi etmedi zira bu teklifinin kabul görmeyeceğini yarar yerine huzursuzluk getireceğini bilirdi
iş eşinde bitiyor kv yi suçlama aynayı eline al ve eşinle sana bak
Baska odada girer emzirirsin.Evette işte gögsümü nasıl acayım annesının yanında cekınırım
Eşim de kızıyor ortada cocuk yok diye. Evet hastası var ve evden hıc cıkamıyorlar. Bı de kaynanası hep o baksın ıstıyor. 2kısı zor bakıyorlar. Bi de gezelim kulturlerı yok. Gezmeyi hıc sevmezler40 gün kalamazki kadın biraz mantik.Evde yatalak bi kadın varken kim başka şekre gidip kirk gün kalır sizce?Gelmesi bile meçhulken konu sahibinim şimdiden bunu oturup tartişma çikarmasi dogrumu? Konu sahibi öyle paranoyaki eşide sinirle söylemiştir eminim.
Evde sütyen siz falan gezılıyormus. Sürekli kanama oluyormus. Hıc rahat edemem dıye dusundumBaska odada girer emzirirsin.
Ayni odadaykende ucunu acar uzerini kapatirsin.Yani yakin zamanda kv m yanimda kaldi bebek icin ben öyle yaptim.
Yok bu sene iyi alım oldu bizden. 74 e kadar garanti düşüyor puanım. Bende aslında ıyı calısıyorum. Bı yandan sınav kaygım var. Neden böyleyim huyum mu böyle hastalık mı anlamadım. Bazen dıyorum kal bu sehırde bazen gıt kafanı dınleişte silmemen olağan olan
ama ya kirlenirse ya şöyle olursa diye günlerce kendi aranızda tartışmanız burada konu açman vs gereksiz
mesela 2-3 ay sonra halıları yıkamaya vermeyi de düşünme şimdiden
bakarsın gerekirse verirsin
gerekmezse aman der geçersin ama şimdiden onu bunu planlama
bir de maalesef ki atanma da kısa vadeli değil
geçen sene sınava girenler Ekim de başlayacak
bu durumda sen seneye de bir süre en azından o şehirdesin
Mart geldi ortası bile oldu
seneye iş aradın mı, bence bu B planı da seni sınav için rahatlatır
hoş bunu yazdım ama şimdi bir de buna takılır mı diye de düşündüm
anlatmak istediğim 5 yıl sonrayı değil daha kısa vadeli ve önemli hususları irdele
kv gelip bizde kalırsa diye düşüneceğine sınav sonrası atama yine geç olursa o bir sene ne yaparım diye düşün mesela, bu sene atama geç olacağı için yine sınava girenler olur, onların geçen seneden temeli de var puanlar yükselebilir, daha da çok çalışmalıyım diye düşün mesela
Sen şimdiden o kadar detay dusunuyorsunki cidden yorulmuyomusun yahu.Evde sütyen siz falan gezılıyormus. Sürekli kanama oluyormus. Hıc rahat edemem dıye dusundum
İşte elımde degıl aşırı detaycıyım. Yoruyor yormaz mı. Dün migrenim tuttu dusunmektenSen şimdiden o kadar detay dusunuyorsunki cidden yorulmuyomusun yahu.
Yok artik.
Gayette sutyen takiliyor merak etmeyin.
Yahu ben hamileyken bile bu kadar bu kadar detay dusunmedim.
siz 4 sene sonra yapacaginiz bebeginizin emzirme detayini dusunuyosunuz vallahi pes
Annesi ne derse desin örnek verıyorum. Benım anne babam ayrı. 3 4 kez ki 5 aydır evlıyım. 3 4 kez aileniz kopuk, nasıl aılesınız anlamadım, biz öyle degılız dedi ve bu sözü gercekten cok üzdü. Bende eşime dedim bu sözüne kırıldığımı annem iyi niyetinden dıyor dıyor. Yanı bu kadın ne yaparsa yapsın ne derse desin iyiliğinden diyor. Bu beni delirtiyor. Ona göre annesi melek. Ve çok konusan soru soran insanları kafam kaldırmıyor. Ben susuyorum artık o derece. Eşim en son kardesın ve annen bakar. Bızımkıler 2 3gun gelır yollarım dedi. Ki gercekten hamıle olsam sadece annemı istesem o zaman dha fena carlarım ve annesını gönderir. Kafam hıc kaldırmıyor. Eskıden sıkılınca kalkardık.Ama şimdi hep onlarla zaman gecırelım ıstıyorlar. Gıdınce bırakmamaları bende baya itici oldu.yoksa eskıden daha cok severdim. Herkese cok iyi dıye anlatırdım. Ama evlendik şuan yapısık aıleler olalım ıstıyorlar. Bu atalar kabullendi ama. Gene bekliyor sitem ediyor. Ama baskıyı kesti. Ki lohusalıkta ben odadan cıkmasam eşimde annesıyle cok sıkılır. Kendısı rahat edemem sıkılırım diyor. Ben yalnız takılmayı seviyorum. Baska odada tekte takılabılırım. Ama eşim annesıyle otursa sürekli 40 gün patlar o da. Böyle konusuyor ama kafasının kaldıracağını sanmıyorum. En son kendınız bakarsınız dedı ve rahatladım. Bana sorsa fıkır alsa rahat etcem.
ne diyim yazik size vallahi.Sizin atanma olasiliginiz vardir insallah.yoksa evde kala kala daha kotu olacaksinizİşte elımde degıl aşırı detaycıyım. Yoruyor yormaz mı. Dün migrenim tuttu dusunmekten
Konu sahibi söylüyor kalacak diye, söylediğini referans alıyorum elbette. Eşi bunu diretiyormuş. Ben doğum yapan kadının yanında kalacak kişiye kendisinin karar vermesi gerektiğini savundum. Konu kvyi hiç istememek ya da evinde misafir etmeyi reddetmek değil bu tarz durumlarda. ancak konu sahibinin eski mesajlarından anladığım kadarıyla kv takıntısı zaten varmış.40 gün kalamazki kadın biraz mantik.Evde yatalak bi kadın varken kim başka şekre gidip kirk gün kalır sizce?Gelmesi bile meçhulken konu sahibinim şimdiden bunu oturup tartişma çikarmasi dogrumu? Konu sahibi öyle paranoyaki eşide sinirle söylemiştir eminim.
Obsesif Kompulsif Bozukluk; obsesyon adı verilen takıntılı düşünce, fikir ve dürtüler ile kompulsiyon adı verilen yineleyici davranışlar ve zihinsel eylemlerden oluşan, takıntılı düşüncelerin günlük yaşamı etkileyecek, günlük aktiviteleri kısıtlayacak düzeye gelmesidir.aileniz kopuk sözüne üzülmüş olabilirsin de bu gerçek
yani bana göre fazla bile iç içesiniz
baban ile olan sorunlar ortada iken halan, amcan vs ile görüşmen, kuzenleri dert etmen vs
kv sürekli evde yaşıyor, muhtemelen o yatalak kişi ile iletişim kurulamıyor
yani aslında sürekli duvarlarla konuşuyor
o nedenle de seninle konuşmak, hatta geçmişini, tecrübesini paylaşmak istiyor
tabii ki kafa yapıları yaşamlar uymuyor ama düşman bellemek hatalı
mesela bu yazdıklarım ile kv nin yaptığı arasında bir fark yok ki
bak ben de nasihat veriyorum sürekli ama senin bu yaptığın olmamalı diyorum
çünkü hayatın bir paradoksu bu kimse akıl verilmesini sevmez ama herkes akıl vermeye bayılır
bence sen özellikle bu sınavdan bunaldıkça farklı alanlarda sorunlar buluyorsun kendine
boş ver kv yi
yani eşin geleceğe dair konu açtığında da ona da "boş ver, o zaman düşünürüz" de uzan öp "anı yaşa" de
Evde sütyen siz falan gezılıyormus. Sürekli kanama oluyormus. Hıc rahat edemem dıye dusundum
Çevremdekilere eşimin arkadaşınon cocugu var. Sorunlu bebek mahvolduk falan eşime dert yanıyor. Eşimde bu yüzden biz bakamayız, annem gelsın dıyor. Hanı bızımde öyle olacak diyor. Çünkü herkes ona öyle oldugunu anlatıyor. Çevremdeki kadınlar 10 güne ayaga kalkılıyor diyorbunu neden düşündün mesela
sütyensiz gezsen ne olacak ki yani meme işte, herkeste aynısı var
ki o zaman zaten biberon gibi hissediliyor
kanama dediğin regl gibi bir şey
regl olunca hayatımızda kimse olmasın diyebiliyor muyuz, neden rahat edilemesin ki
yani diyelim ki yatağa çıktı kanama, kv geldi çarşafı değiştirdi bunda sorun ne
yani amaç lohusa bakmak ise değiştirmeye hiç gocunmam, lohusa ben isem de hiç çekinmem, sen neden çekiniyorsun
hadi olayı yaşasan o anda çekinsen anlarım da daha ne gebelik ne doğum ne kanama varken bunu neden kuruyorsun kafanda
çevrende neler anlatılıyor bilmiyorum ama 30 yaşında doğum yaptım ay kanamam olursa ve evde birileri görürse ne olur diye hiç düşünmedim
Tek mantıklı olan şey bebeği ertelemeniz . Zaten çok sürmez herhalde evliliğiniz . Bu dünyada 5 yıl sonrasını nasıl planlarsınız aklım almıyor .Daha 5 aydır evliyiz. Şuan eşim ve ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz.İnşallah ileride farklı şehirde olacagız.
Eşimin ailesi eşime aşırı düşkün, eşimde onlara düşkün. Bu yüzden bir en az 4 sene falan çocuk istemiyorum. Çünkü ilk torunu olacaklar, bizi o zaman hiç rahat bırakmazlar. Bi de kv böyle karışmayı seviyor. O zaman daha çok karışır eminim. Eşimde annesi karışınca sana ögretiypr diyor. Ögretiyor dedigi mesela ben sormadıgım halde şunu böyle yap sosu şuraya koy gibi nasihatler. Çocuk istememenin nedeni bu düşkünlük. Şuan kv 60 yaşında. Sanki tek hayatları biziz.Bu arada kv kendi kaynanasına bakıyor. Kaynanası 84 yaşında yatalak. Bu yüzden hiç dışarı çıkamıyorlar.
Eşimle birkaç kez konusu açıldığında lohusalıkta annelerin ikisi de gelir dedi. Şimdi biri gelmezse digerinin kalbi kırılır dedi. Gelsinler sorun degil ama 40 gün gelirler, lohusa yalnız bırakılmaz, yok tek bakamazsınız diyor. Bu benim kafama takılıyor ara ara. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olmuyor. Düşününce 40 gün annesi gelecek, herşeye karışacak, odadan çıkamayacagım biliyorum. Bende odadan çıkmam diye söyledım. Eşimde şuan ortada çocuk yok bunu mu takıyorsun dedi. Bende bu evle ilgili benle karar alırken bana sor. Sen ameliyat olsan anneni mi istersin benim annemi mi dedim.Sonra yok böyle yapacaksan ben çocuk falan yapmam. Sonra yok yaparsak annen kardeşin gelir bakarsınız. Bizimkiler gelir 2 3 gün en fazla kalır gider dedi.
Biliyorum uzun zaman var ama düşüncesi bile korkutuyor beni. Kendi evimde rahat olamıycam, odadan çıkmıycam. Müdahale edip beni delirtecek. Bi de kv salonda hepimiz akşama kadar oturalım ister. Aşırı konuşuyor. Kafamda kaldırmıyor benim. Kendi annem olsa anne canım konuşmak istemiyor desem anlıyor ama o tribe girecek.40 gün çok fazla. Eşim takmış 40 günde 40 gün. Dogurmak için bu şehre gelirim kendi annemde kalınca da alınıyor. Onu ailesinde kalmamı istiyor. Kp ve kardeşi var erkek 30 yaşında.
Takmanın yersiz olduğunu biliyorum ama kafamda tam olarak çözemedigim şeyler gün gün aklıma takılıyor.Ailesi ile başka problemler vardı onlar çözüldü şükür.
Eşimde bu yüzden biz bakamayız, annem gelsın dıyor.
Eşiniz karı koca zaten böyle bir sorumluluğu kaldıramayacağınızı düşünüyor belliki.Çevremdekilere eşimin arkadaşınon cocugu var. Sorunlu bebek mahvolduk falan eşime dert yanıyor. Eşimde bu yüzden biz bakamayız, annem gelsın dıyor. Hanı bızımde öyle olacak diyor. Çünkü herkes ona öyle oldugunu anlatıyor. Çevremdeki kadınlar 10 güne ayaga kalkılıyor diyor
Bence boşan senDaha 5 aydır evliyiz. Şuan eşim ve ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz.İnşallah ileride farklı şehirde olacagız.
Eşimin ailesi eşime aşırı düşkün, eşimde onlara düşkün. Bu yüzden bir en az 4 sene falan çocuk istemiyorum. Çünkü ilk torunu olacaklar, bizi o zaman hiç rahat bırakmazlar. Bi de kv böyle karışmayı seviyor. O zaman daha çok karışır eminim. Eşimde annesi karışınca sana ögretiypr diyor. Ögretiyor dedigi mesela ben sormadıgım halde şunu böyle yap sosu şuraya koy gibi nasihatler. Çocuk istememenin nedeni bu düşkünlük. Şuan kv 60 yaşında. Sanki tek hayatları biziz.Bu arada kv kendi kaynanasına bakıyor. Kaynanası 84 yaşında yatalak. Bu yüzden hiç dışarı çıkamıyorlar.
Eşimle birkaç kez konusu açıldığında lohusalıkta annelerin ikisi de gelir dedi. Şimdi biri gelmezse digerinin kalbi kırılır dedi. Gelsinler sorun degil ama 40 gün gelirler, lohusa yalnız bırakılmaz, yok tek bakamazsınız diyor. Bu benim kafama takılıyor ara ara. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olmuyor. Düşününce 40 gün annesi gelecek, herşeye karışacak, odadan çıkamayacagım biliyorum. Bende odadan çıkmam diye söyledım. Eşimde şuan ortada çocuk yok bunu mu takıyorsun dedi. Bende bu evle ilgili benle karar alırken bana sor. Sen ameliyat olsan anneni mi istersin benim annemi mi dedim.Sonra yok böyle yapacaksan ben çocuk falan yapmam. Sonra yok yaparsak annen kardeşin gelir bakarsınız. Bizimkiler gelir 2 3 gün en fazla kalır gider dedi.
Biliyorum uzun zaman var ama düşüncesi bile korkutuyor beni. Kendi evimde rahat olamıycam, odadan çıkmıycam. Müdahale edip beni delirtecek. Bi de kv salonda hepimiz akşama kadar oturalım ister. Aşırı konuşuyor. Kafamda kaldırmıyor benim. Kendi annem olsa anne canım konuşmak istemiyor desem anlıyor ama o tribe girecek.40 gün çok fazla. Eşim takmış 40 günde 40 gün. Dogurmak için bu şehre gelirim kendi annemde kalınca da alınıyor. Onu ailesinde kalmamı istiyor. Kp ve kardeşi var erkek 30 yaşında.
Takmanın yersiz olduğunu biliyorum ama kafamda tam olarak çözemedigim şeyler gün gün aklıma takılıyor.Ailesi ile başka problemler vardı onlar çözüldü şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?