- 6 Ocak 2021
- 389
- 1.595
- 63
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Oğlum da oğlum diye ölecek tabii. Doğrusu bu. Siz doğurunca oh evlendi diyip bir daha aramayacak mısınız? Evlatlıktan mı atacaksınız? Kafanız nasıl çalışıyorOff Allah korusun yaa. Yapısık tabıkı oglum da oglum diye ölüyo. Ama kalacağını sanmıyorum. Lafı acılınca ben eşime de annesıne de uzun süre yatılı misafir sevmedigimi söyluyorum. Eşim 1hafta kalırlar gıderler dıyor. Bilmiyorum baska sehır degıl eşimi ikna edip 4 sene ayrı mı yaşasak.
Biliyordum bir lirası bile çıkmamıştı. Konu sahibi işine gelince çark ediyor sadeceBu evden gelinlikle çıkmamak
Ben işten ayrıldım.Üniversite okudum ve biriktirdiklerimle onu ödedim 10bin kadar.Çalışırken aldım çeyiz olarak.Herşeyi nişanlım ve ailesi yaptı. Babam tv alırım diyordu.Şimdi de babam başka kadınla yaşıyor.Eve falan gelmiyor. Annemin geliri var gene.Dedemlerde her ay gönderecek. Ayrıca babam...www.kadinlarkulubu.com
Eski konularını merak edenler var kolaylık olsun arkadaşlara.
Biliyordum bir lirası bile çıkmamıştı. Konu sahibi işine gelince çark ediyor sadece
Valla bana böyle durup dururken takan birine acımam atansın harcadığımı kuruşuna kadar ikisindende alırdım. Kadın belli ki saf kınayı bile konu sahıbı istedi dıye kendi evinde düzenledi kınasına kadar yaptırmış. Ayıp yahuÇeyizini dizmişler, düğününü yapmışlar ama şuan konu sahibi kv yi istemiyor.
Ne acı
Yarın bir gün bizde kv olacağız.
Gelinim böyle düşünsün hiç istemezdim.
Yazın gercekten işe girip terapiye gideyim. İlaçla falan olmayacak bu iş. Evet eşim zaten burada tek kalırsam annemde kalırım kafasında. Ayrı şehir de tereddüt etmem gelip gitmemeleri. Kendimi ortada sorun yokken üzüyorum. Geriliyorum. Gereğinden fazla herseyı dusunuyorum ama elımde degıl. Dün kafamı bu konu kemırdı. Gece açtım eşime. O da benım derdım ne senın derdin ne dediben ev almayı düşünüyor musunuz ya da neden düşünmüyorsunuz diye sormadım ki
bak alakasız bir şeye kafanı yordun zira o arsa alsak prefabrike yapsak da kafanda hep dönüp duran bir sorun
yani eşin o şehirde kira evde kalacak da sen başka şehire atanıp 4 yıl orada çalışıp gidip geleceksin
makul mü bu
gerekçen de uzak olursak kv ya gelip de uzun kalırsa
eşinin de öyle düzenli işi vs de yok neden kalsın o şehirde annesine yakın
hatta istersen sen evi eşyayı al taşın eşin de annesi ile kalsın ana oğul hasret giderir
bak, şaka yapıyoruz vs ama cidden iyiye gitmiyorsun
bir şeyi takıyorsun ve o taktığın şey olmasın da dünya yıkılsa umrunda değil
makul değerlendirmelerin yok, eşinin de yok galiba ki bu konular uzuyor
lütfen en fazla 10 günlük plan yap seni çok yoruyor bu geleceğe dair düşünceler
aylarca konu açtın isminle ilgili
bak değişti, oldu bitti
ama sen kendini yediğinle kaldın
giden senden gidiyor, ömrün geçiyor yapma bunu kendine
uzmana git bir baksın belki basit bir müdahale ile ferahlarsın
uyku yapar ders çalışmam diye endişelisin de şimdi de kafanda her gün yeni bir sorun ile uyanıyorsun zaten verimli çalışamayacaksın bu gidişle
Valla bana böyle durup dururken takan birine acımam atansın harcadığımı kuruşuna kadar ikisindende alırdım. Kadın belli ki saf kınayı bile konu sahıbı istedi dıye kendi evinde düzenledi kınasına kadar yaptırmış. Ayıp yahu
Ben görüşmesine demıyorum görüşsün. Benı zorlamasın sadeceSevgisiz bir ailede büyümüş sevgiyi bilmiyorsunuz. Anneyi evlattan ayırmayı istiyorsunuz çok kötü kalplisiniz. Benim de bir evladım var, evladımdan ayrımaya kalkana dünyayı dar ederim. Kimse birine hibe etmek için senelerce emek vermiyor. Dört yaşında hastalığı, emzirmesi, sütten kesmesi, endişesi, tuvalete alıştırması, kreşe alıştırması, ders çalıştırması insanlıktan çıktık. Hem maddi hem manevi didiniyoruz. Sonra kendi hayatını kuracak, ama bu demek değil ki görüştüğüme söylediğime, hitabıma karışacaklar. Alnını karışlarım
Zor bu isler ama en guzeli herkese en basindan acik olmak es olsun kv olsun ne dusunuyorsan soylenmeli ta evlilik oncesi ve sonrasi birde 40 gun olunca ne oluyor onu hic anlamadim iste bahane olsun yeterki. Bu arada kv nizin baktigi hasta hanim varmis kv size gelirse ona kim bakacak.Ben neden bu sehirden gıtmek ıstıyorum. Eşim annem bakar dıyor. O zaman ailemiz daha da ıc ıce girecek. Ama gidersek buradan sürekli gelemezler. Gıttıgım iz yer kar kış olacak.yazın zaten bız tatile gıdecegız o sehre. Ki babası gezmekten nefret ediyor. Daha rahat olurum dıye dusunuyorum.Şuan annesı bır kez arıyorsa cocuk olunca gunde 1kez arar. Şimdiden dıyor ılk torun cok tatlı dıye
Sizi zorlayan yok, kadın size maddi yardımda bulunsun ama gelmesin gitmesin istiyorsunuz. Dedesinin arabasını size hibe etsin ama gelin özledim demesin. Siz çok kötü kalplisiniz. Ama unutmayın evladınız olursa sizin gibi bir geline düşersiniz. Hayat böyle çünkü yaşattığını yaşıyorsun.Ben görüşmesine demıyorum görüşsün. Benı zorlamasın sadece
Ona bakacak bırı yokkı. Babası tek bakamaz. Ama işte o zamana yaşar mı bılmıyorum. Neyse yazın gercekten terapiye gıdecegım benZor bu isler ama en guzeli herkese en basindan acik olmak es olsun kv olsun ne dusunuyorsan soylenmeli ta evlilik oncesi ve sonrasi birde 40 gun olunca ne oluyor onu hic anlamadim iste bahane olsun yeterki. Bu arada kv nizin baktigi hasta hanim varmis kv size gelirse ona kim bakacak.
Dedesinin arabasını mı kullanıyorlar? YuhhhSizi zorlayan yok, kadın size maddi yardımda bulunsun ama gelmesin gitmesin istiyorsunuz. Dedesinin arabasını size hibe etsin ama gelin özledim demesin. Siz çok kötü kalplisiniz. Ama unutmayın evladınız olursa sizin gibi bir geline düşersiniz. Hayat böyle çünkü yaşattığını yaşıyorsun.
Çeyizini dizmişler, düğününü yapmışlar ama şuan konu sahibi kv yi istemiyor.
Ne acı
Yarın bir gün bizde kv olacağız.
Gelinim böyle düşünsün hiç istemezdim.
Yok ötv diz araç almışlarfı ya babanne adına mı dede adına mı onu da vermeyecek hanımefendi. Normalde alamayacakları araça onlar sayesinde bindim diyeceklerine vermem derdindeydiDedesinin arabasını mı kullanıyorlar? Yuhhh
Annesi zaten böyle kalma lafı gecınce bile ev ev üstüne olmaz. En fazla 2 3güm kalırsın diyor. Evet annesı bırsey demedı. Ama eşim diyor. Eşim benım annem tek gelırse annesıne haksızlık olacak gıbı dusunuyorkv i istememesini de anlarım ben de daha hamile bile değilken hatta sadece 5 aylık evliyken 40 gün lohusalıkta yanımızda kim duracak diye düşünüyorlar
hatta atanıp gidersem kv gelip uzun kalırsa ben en iyisi eşimi burada bırakayım diyecek duruma geldi
bu arda kv hiç onların evinde kalmadı, ima dahi etmedi, bir sefer isterseniz siz kalın bizde, sokağa çıkma yasağı var dediler
kv si dünyanın en kötü kişisi de olsa bu kadar ileriyi planlamak doğru değil
evet kv ye çocuk baktırmak kırmızı çizgimdir
kv de öbür gelinin çocuğuna annesi baktı senin annen gelemez, seninkine ben bakarım dedi olmaz dedim
görümcem vs daha iyi bakar annem bakıcı sadece şunu bunu yapar ama ilgilenmez sevmez dedi
anlattım bakın bu 2 saat oturmaya gitmeye benzemez 6 gün sabahtan akşama bakmaya zaten şartları uymaz diye
neyse bebek küçükken oturmaya gittik daha severken al kız yoruldum diye halasına verdi
eşim hani bakacaktın vs dedi
o da işte bugün ev iş yaptım yoruldum da bakarım vs dedi
sanki bebeğe bakınca ev işi yapmayacak mısın dedik ve konu kapandı
hem de hafta içi bizde kalacaktı ben de Cumartesi işe gitmeyecektim nasıl olacaksa
zira 5 yıl aynı yerde çalıştım ve kadın o süre boyunca cumartesi de çalıştığımızı kabul etmedi cumartesi iş mi olurmuş, yani ona gidip gelmemek için yalan söylediğimizi düşündü
eşim akşam 9 da çıkardı cumartesi bile ama kv ye göre haftasonu iş olmaz
bir de benim kızlarım da çalışıyor diyor hatta görümcem dershanede çalışıyordu o dönem hem cumartesi hem pazar çalışıyordu ama bana gelince cumartesi iş olmaz
neyse sensizasla bunlar yaşandı ama 40 gün yanımda kim kalacak diye evlendiğimizde hiç düşünmedim zira kimse kalmasın diyecek kadar diktim
hatta eşim şehir dışına gitti bebekle yalnız da kaldım, hiç annemi ablamı çağırayım kalsın diye teklif dahi etmedi zira bu teklifinin kabul görmeyeceğini yarar yerine huzursuzluk getireceğini bilirdi
iş eşinde bitiyor kv yi suçlama aynayı eline al ve eşinle sana bak
Ha iyi kadına düşmüşler, bana böyle gelin düşsün bir kuruş koklatmam. Bir kuruş. Arabanın da ne kadarını ödediyse veririm geri, alırım arabayı. Ne halt ederlerse etsinlerDedesinin arabasını mı kullanıyorlar? Yuhhh
Bunları düşünüp de boşuna kafa yoruyosunuz daha ortada çocuk bile yokken.. Bu planların hiçbirisi zaten doğumdan sonra olmuyor.. Hani 40 gün fazla diyorsunuz ya.. hiç gitmesinler isteyeceksiniz lohusayken çünkü insan tek başına çok zorlanıyor hele ki ilk bebek tecrübesiyse.. Benim k.validem de çok müdahaleci birisidir normalde, ben pek takmam ama öyledir yani mizac olarak.. 1 aylık lohusayken annemin gitmesi gerekti evine, onu çağırdım ben de geldi sağolsun, çok da yardımı oldu, normalde yerinden kalmaz suyunu bile almaya, bana hiçbir iş yaptırmadı, lohusayım diye heralde çok nazikti bana karşı.. Bebeğe de bana sormadan hiçbişey yapmıyordu sadece öneride bulunuyordu, ben de zaten tecrübesiz olduğum için aksini iddia etmeden yaptım genelde önerilerini ama 30 gündür bi düzenimiz zaten oluştuğu için o bizim düzenimize ayak uydurdu genel olarak.. 40 ını çıkarınca da gitti ama gitmeseydi keşke yani.. çünkü emin olun lohusalık zor bir dönem, hele ki zor bir bebeğiniz varsa daha da zor.. birisi biraz baksa da yarım saat uyuyabilsem diye düşünüyor insan, ağladığında bazen susturamayınca birinin kucağına verebilmek için fırsat kolluyor insan.. kısacası büyüklerimizi Allah başımızdan eksik etmesinDaha 5 aydır evliyiz. Şuan eşim ve ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz.İnşallah ileride farklı şehirde olacagız.
Eşimin ailesi eşime aşırı düşkün, eşimde onlara düşkün. Bu yüzden bir en az 4 sene falan çocuk istemiyorum. Çünkü ilk torunu olacaklar, bizi o zaman hiç rahat bırakmazlar. Bi de kv böyle karışmayı seviyor. O zaman daha çok karışır eminim. Eşimde annesi karışınca sana ögretiypr diyor. Ögretiyor dedigi mesela ben sormadıgım halde şunu böyle yap sosu şuraya koy gibi nasihatler. Çocuk istememenin nedeni bu düşkünlük. Şuan kv 60 yaşında. Sanki tek hayatları biziz.Bu arada kv kendi kaynanasına bakıyor. Kaynanası 84 yaşında yatalak. Bu yüzden hiç dışarı çıkamıyorlar.
Eşimle birkaç kez konusu açıldığında lohusalıkta annelerin ikisi de gelir dedi. Şimdi biri gelmezse digerinin kalbi kırılır dedi. Gelsinler sorun degil ama 40 gün gelirler, lohusa yalnız bırakılmaz, yok tek bakamazsınız diyor. Bu benim kafama takılıyor ara ara. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olmuyor. Düşününce 40 gün annesi gelecek, herşeye karışacak, odadan çıkamayacagım biliyorum. Bende odadan çıkmam diye söyledım. Eşimde şuan ortada çocuk yok bunu mu takıyorsun dedi. Bende bu evle ilgili benle karar alırken bana sor. Sen ameliyat olsan anneni mi istersin benim annemi mi dedim.Sonra yok böyle yapacaksan ben çocuk falan yapmam. Sonra yok yaparsak annen kardeşin gelir bakarsınız. Bizimkiler gelir 2 3 gün en fazla kalır gider dedi.
Biliyorum uzun zaman var ama düşüncesi bile korkutuyor beni. Kendi evimde rahat olamıycam, odadan çıkmıycam. Müdahale edip beni delirtecek. Bi de kv salonda hepimiz akşama kadar oturalım ister. Aşırı konuşuyor. Kafamda kaldırmıyor benim. Kendi annem olsa anne canım konuşmak istemiyor desem anlıyor ama o tribe girecek.40 gün çok fazla. Eşim takmış 40 günde 40 gün. Dogurmak için bu şehre gelirim kendi annemde kalınca da alınıyor. Onu ailesinde kalmamı istiyor. Kp ve kardeşi var erkek 30 yaşında.
Takmanın yersiz olduğunu biliyorum ama kafamda tam olarak çözemedigim şeyler gün gün aklıma takılıyor.Ailesi ile başka problemler vardı onlar çözüldü şükür.
5 yıl sonrasını planlıyorum. Eşimin bu kadar annecı olması benı korkutuyor. İçimi ferahlatan tek sey atanıp gıtmek.kv i istememesini de anlarım ben de daha hamile bile değilken hatta sadece 5 aylık evliyken 40 gün lohusalıkta yanımızda kim duracak diye düşünüyorlar
hatta atanıp gidersem kv gelip uzun kalırsa ben en iyisi eşimi burada bırakayım diyecek duruma geldi
bu arda kv hiç onların evinde kalmadı, ima dahi etmedi, bir sefer isterseniz siz kalın bizde, sokağa çıkma yasağı var dediler
kv si dünyanın en kötü kişisi de olsa bu kadar ileriyi planlamak doğru değil
evet kv ye çocuk baktırmak kırmızı çizgimdir
kv de öbür gelinin çocuğuna annesi baktı senin annen gelemez, seninkine ben bakarım dedi olmaz dedim
görümcem vs daha iyi bakar annem bakıcı sadece şunu bunu yapar ama ilgilenmez sevmez dedi
anlattım bakın bu 2 saat oturmaya gitmeye benzemez 6 gün sabahtan akşama bakmaya zaten şartları uymaz diye
neyse bebek küçükken oturmaya gittik daha severken al kız yoruldum diye halasına verdi
eşim hani bakacaktın vs dedi
o da işte bugün ev iş yaptım yoruldum da bakarım vs dedi
sanki bebeğe bakınca ev işi yapmayacak mısın dedik ve konu kapandı
hem de hafta içi bizde kalacaktı ben de Cumartesi işe gitmeyecektim nasıl olacaksa
zira 5 yıl aynı yerde çalıştım ve kadın o süre boyunca cumartesi de çalıştığımızı kabul etmedi cumartesi iş mi olurmuş, yani ona gidip gelmemek için yalan söylediğimizi düşündü
eşim akşam 9 da çıkardı cumartesi bile ama kv ye göre haftasonu iş olmaz
bir de benim kızlarım da çalışıyor diyor hatta görümcem dershanede çalışıyordu o dönem hem cumartesi hem pazar çalışıyordu ama bana gelince cumartesi iş olmaz
neyse sensizasla bunlar yaşandı ama 40 gün yanımda kim kalacak diye evlendiğimizde hiç düşünmedim zira kimse kalmasın diyecek kadar diktim
hatta eşim şehir dışına gitti bebekle yalnız da kaldım, hiç annemi ablamı çağırayım kalsın diye teklif dahi etmedi zira bu teklifinin kabul görmeyeceğini yarar yerine huzursuzluk getireceğini bilirdi
iş eşinde bitiyor kv yi suçlama aynayı eline al ve eşinle sana bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?