- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Çevremdekiler kımseye gerek yok. 10 gün kalıp gıderler dıyor. Bu yüzden 40 gün kalmak bana sacma gelıyorBunları düşünüp de boşuna kafa yoruyosunuz daha ortada çocuk bile yokken.. Bu planların hiçbirisi zaten doğumdan sonra olmuyor.. Hani 40 gün fazla diyorsunuz ya.. hiç gitmesinler isteyeceksiniz lohusayken çünkü insan tek başına çok zorlanıyor hele ki ilk bebek tecrübesiyse.. Benim k.validem de çok müdahaleci birisidir normalde, ben pek takmam ama öyledir yani mizac olarak.. 1 aylık lohusayken annemin gitmesi gerekti evine, onu çağırdım ben de geldi sağolsun, çok da yardımı oldu, normalde yerinden kalmaz suyunu bile almaya, bana hiçbir iş yaptırmadı, lohusayım diye heralde çok nazikti bana karşı.. Bebeğe de bana sormadan hiçbişey yapmıyordu sadece öneride bulunuyordu, ben de zaten tecrübesiz olduğum için aksini iddia etmeden yaptım genelde önerilerini ama 30 gündür bi düzenimiz zaten oluştuğu için o bizim düzenimize ayak uydurdu genel olarak.. 40 ını çıkarınca da gitti ama gitmeseydi keşke yani.. çünkü emin olun lohusalık zor bir dönem, hele ki zor bir bebeğiniz varsa daha da zor.. birisi biraz baksa da yarım saat uyuyabilsem diye düşünüyor insan, ağladığında bazen susturamayınca birinin kucağına verebilmek için fırsat kolluyor insan.. kısacası büyüklerimizi Allah başımızdan eksik etmesin
Yazın gercekten işe girip terapiye gideyim. İlaçla falan olmayacak bu iş. Evet eşim zaten burada tek kalırsam annemde kalırım kafasında. Ayrı şehir de tereddüt etmem gelip gitmemeleri. Kendimi ortada sorun yokken üzüyorum. Geriliyorum. Gereğinden fazla herseyı dusunuyorum ama elımde degıl. Dün kafamı bu konu kemırdı. Gece açtım eşime. O da benım derdım ne senın derdin ne dedi
Yorumunuz manasız olmuş .4 sene boyunca cocuk yapmamak ? Kim için engelliyosun kendini ? Kim icin sekillendiriyosn hayatını ? Değermi baskalari yuzunden kendini bu hale sokmak ?
3 senelik evliyim keske ilk seneden yapsaydm cocuk diyrm simdi ugrasyrm. Gerek yok boyle seylere.
Kayınvalide kim ya ? Yemin ediyrm hepsinden nefret ediyrm gencleri bi salmıyolar. Kocanda cok biliyo lohusalgmda kim kalcak kim bakcak onamı sorucm. Tabikide annemi isticem yanmda en yaknım cnkü, kanaman olabilir bisey olabilir altını degistirmeye yardm edebilckmi kayinvaliden ?
5 yıl sonrasını planlıyorum. Eşimin bu kadar annecı olması benı korkutuyor. İçimi ferahlatan tek sey atanıp gıtmek.
Aaa evet hatırladım. Ben olsam alırdım verdikleri kadarını geri veripYok ötv diz araç almışlarfı ya babanne adına mı dede adına mı onu da vermeyecek hanımefendi. Normalde alamayacakları araça onlar sayesinde bindim diyeceklerine vermem derdindeydi
Bi ara gidip gelmeler takmıstım ama düzeldi. İlla takacak bırsey buluyorum. Eşime 1 ay kalmak fazla deyınce 1hafta kalırlar dıyor. Çünkü ıstemedıgımi bılıyor. Takmamaya calısacagım. Ki atanınca ben sürekli eşimle sehır sehır gezmek istiyorum. İşimi yapmak istiyorum. Ama terapi ıcın gercekten para ayarlayacagım.Bi arkadaşım seansı 300 tlye gidiyordu. Ayda 4 kez gidiyordu. Eşime söylesem terapıyı gereksız görür. Ama ona d anlatacağım. Bak herseyı kafama takıyorum, ılıskımızi etkiliyor dıye. Sürekli hakaret sıddet olan bir evde buyudum dıye mı böyleyim. Ama üniversite zamanları falan hıc böyle derdım yoktu. Ama o zamanlar da yalnızlıktan korkardım.işte daha ortada atanmak için puan yok
hatta sınava dahi girmedin ama şu şehre mi gitsem bu şehre mi gitsem
doğu da kar yağar gelemezler diyorsun
geleceklerini nereden çıkardın ki
Bursa da yaşıyorum annemler Ankara da en son 2013 te geldiler
küs falan değiliz
ama 70 küsur yaşındaki babam düzenini bozmak istemiyor
yolda gidip gelmek zor geliyor, başkasının evindeki yaşama uyum sağlamak zor geliyor
siz gelin diyor bize
biz gittiğimizde dahi düzeni bozuluyor çünkü onun rutin yaşamının dışına çıkılıyor
herkes ilk evlendiğimde tek çocuksun anan baban buraya taşınsın, yaz boyu gelsin vs dediler
ben sadece güldüm öyle bir yaşama iki taraf da tahammül etmez zira
kv nin gitmek gezmek gibi bir kültürü zaten yok kaldı ki kv yılda 1 ay gelecek diye daha rahat şehir yerine daha zor şehri seçmeyi düşünmek cidden çok uç bir endişe
terapi ilaç vs anlamam ama sana en büyük kötülüğü sen yapıyorsun şu anda
bak geçen sene Ocak ta bana deseydin ki bir yıl evde oturacaksın ekmek yapacaksın vs
deli misin divane misin derdim
ama bir yıldır evde oturuyorum ekmek yapıyorum
hayat çok farklı sebeplerle çok değişebiliyor önceden bu kadar germeye gerek yok
10 yıl önce olsaydı mesela şöyle geniş geniş evler hayal ederdim
bu sıralar 50 yaşımda salonu ferah bir 1+1 hayal ediyorum
minimal ve huzurlu yaşam çünkü evden de ev işinden de tiksindim şu sıralar
Annesi zaten böyle kalma lafı gecınce bile ev ev üstüne olmaz. En fazla 2 3güm kalırsın diyor. Evet annesı bırsey demedı. Ama eşim diyor. Eşim benım annem tek gelırse annesıne haksızlık olacak gıbı dusunuyor
Valaha silmedim. Çünkü kırlenmedıler. Sürekli terlikle geziyoruz zaten. Eşime de dıyorum bak kırlenmedı halılar. 2 3 ay sonra yıkamaya verecegim ama halılarımı5 yıla kadar kim öle kim kala
bu hoş bir tabir değil de 5 yıl çok uzun süre
geçen yıl ile bu yıl arasında tüm dünyada yaşanan değişme dahi uzun vadeli planların gereksizliğini ortaya koydu
anı yaşa
bu arada halıları sildin mi
kilimleri kaldırınca iki haftada bir silecektin ya
bence silmedin ama o zaman bunu ne çok dert etmiştin mesela, o kilimleri kaldırsam mı kaldırmasam mı diye
bu nedenle dert etme henüz yaşanmamış bir şeyi
Bilmiyorum sadece uzun süre onunla aynı evde olmak benı korkutuyor. Gecen kardeşim 1gece bızde kaldı. Cok güzel gectı eglendık sıkılmadım. Kafalar uyusmadıgı ıcın mı bılmıyorum.işte daha ortada bebek yokken benim annem senin annen tartışmasına girmeniz sorun
ama asıl sorun konu eşin iken sayfalardır kv yazmamız onu konuşmamız o gelmesin diye uzak şehir beğenmemiz
4 sene ertelemek degıl de bu sebepten ertelemek sacma demek ıstemıs sanırım. Ben bı de kendımı hıc hazır hissetmiyorum. İşim yok düzgün. Eşim sile oldugunu benimseyemedi hemYorumunuz manasız olmuş .
Ne bu durum
Büyük ayıp mı
Hata mı günah mı ki 'dort sene boyuncs çocuk yapmamak mi' diye elestiriyorsunuz
İlk günden doğurmak marifet sanki
Hanımefendi bunu dememiş kiYorumunuz manasız olmuş .
Ne bu durum
Büyük ayıp mı
Hata mı günah mı ki 'dort sene boyuncs çocuk yapmamak mi' diye elestiriyorsunuz
İlk günden doğurmak marifet sanki
Valla hayatım ben de senin gibi düşünyordum ama şartlar öyle olmadı.. Ben zaten sorunlu bi doğum yaşadım mesela hiç hesapta yokken.. Hastanenin ihmali enfeksiyonluyken doğuma almışlar 15 gün zaten tuvalete bile kendim gidemiyordum.. Bebeğimi birisi emzirtiyordu.. Annem ve teyzem ikisi de kalmak zorunda kaldılar biri bebekle biri benle ilgileniyodu.. Bebeğimin altını bile 15-20 gün kendim açamadım.. Bebeğim kolikti akşamları mütemadiyen 3 saat morarırcasına ağlıyordu ilk 2 ayımız böyle geçti.. Delirmemek için birilerine ihtiyacım vardı.. Gece zaten bebeği beslemekten en uzun uykum 1 saat oldu.. bari gündüz biri biraz baksa da uyuyabilsem diye gözlerinin içine baktım açıkçası.. her bebek aynı olmuyor her doğum süreci de aynı olmuyor. Tabiki Allah öncelikle sağlıklı bir evlar versin, sağlıklı doğumlar nasip etsin herkese ama belli olmuyor yani şimdiden konuşmak çok anlamsız bunları.. Herşey ihtiyaca göre şekilleniyor.. Boşuna birbirinizin kalbini kırmayın benceÇevremdekiler kımseye gerek yok. 10 gün kalıp gıderler dıyor. Bu yüzden 40 gün kalmak bana sacma gelıyor
Yazın değil hemen şimdi. Zaten 5 sene önceki konunda bile ne kadar takıntılı olduğunu yazmışsın 5 senedir ömrüne, çektiğin eziyete yazık. Artık evliliğin etkileniyor yaza her şey çok geç olunca gitmek zorunda kalırsın.Ona bakacak bırı yokkı. Babası tek bakamaz. Ama işte o zamana yaşar mı bılmıyorum. Neyse yazın gercekten terapiye gıdecegım ben
Offf evet onu da ben atanınca araba alıcam o zaman eşim arabasını ailesine vermekten bahsediyor diye anlatmıştı. Meğer araba zaten o aileninmiş hem de engelli arabası. Konu sahibinin arabayı sürmesi bile yasal değildi.Yok ötv diz araç almışlarfı ya babanne adına mı dede adına mı onu da vermeyecek hanımefendi. Normalde alamayacakları araça onlar sayesinde bindim diyeceklerine vermem derdindeydi
Evet o arabayı sahiplenmis birde, sanki araba kendisinin yada tamamen eşinin. Fırsatçı gibi davranıyor resmen.Offf evet onu da ben atanınca araba alıcam o zaman eşim arabasını ailesine vermekten bahsediyor diye anlatmıştı. Meğer araba zaten o aileninmiş hem de engelli arabası. Konu sahibinin arabayı sürmesi bile yasal değildi.
Valaha silmedim. Çünkü kırlenmedıler. Sürekli terlikle geziyoruz zaten. Eşime de dıyorum bak kırlenmedı halılar. 2 3 ay sonra yıkamaya verecegim ama halılarımı
40 gün kalamazki kadın biraz mantik.Evde yatalak bi kadın varken kim başka şekre gidip kirk gün kalır sizce?Gelmesi bile meçhulken konu sahibinim şimdiden bunu oturup tartişma çikarmasi dogrumu? Konu sahibi öyle paranoyaki eşide sinirle söylemiştir eminim.Olayı dramatize etmeyin. Lohusa evinde 40 gün kalmamasını istemek mahrum bırakmak mı? Konu sahibi çocuğu kaçırmayı mı düşünüyomuş neden sevmesine müsade etmiyor ben mi atladım okurken acaba.. bir de o işler öyle anne ben yaparım hallederim demekle tatlıya bağlanmıyor. Herkes lohusadan daha lohusa oluyor nedense. Eşi de hiç mantıklı değil. Çocuk yapmam haa diye tehdit eden adam da mantık ne arar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?