Bu yüzden gece tartışmak

Çevremdekiler kımseye gerek yok. 10 gün kalıp gıderler dıyor. Bu yüzden 40 gün kalmak bana sacma gelıyor

işte daha ortada atanmak için puan yok

hatta sınava dahi girmedin ama şu şehre mi gitsem bu şehre mi gitsem

doğu da kar yağar gelemezler diyorsun

geleceklerini nereden çıkardın ki

Bursa da yaşıyorum annemler Ankara da en son 2013 te geldiler

küs falan değiliz

ama 70 küsur yaşındaki babam düzenini bozmak istemiyor

yolda gidip gelmek zor geliyor, başkasının evindeki yaşama uyum sağlamak zor geliyor

siz gelin diyor bize

biz gittiğimizde dahi düzeni bozuluyor çünkü onun rutin yaşamının dışına çıkılıyor

herkes ilk evlendiğimde tek çocuksun anan baban buraya taşınsın, yaz boyu gelsin vs dediler

ben sadece güldüm öyle bir yaşama iki taraf da tahammül etmez zira

kv nin gitmek gezmek gibi bir kültürü zaten yok kaldı ki kv yılda 1 ay gelecek diye daha rahat şehir yerine daha zor şehri seçmeyi düşünmek cidden çok uç bir endişe

terapi ilaç vs anlamam ama sana en büyük kötülüğü sen yapıyorsun şu anda

bak geçen sene Ocak ta bana deseydin ki bir yıl evde oturacaksın ekmek yapacaksın vs

deli misin divane misin derdim

ama bir yıldır evde oturuyorum ekmek yapıyorum

hayat çok farklı sebeplerle çok değişebiliyor önceden bu kadar germeye gerek yok

10 yıl önce olsaydı mesela şöyle geniş geniş evler hayal ederdim

bu sıralar 50 yaşımda salonu ferah bir 1+1 hayal ediyorum

minimal ve huzurlu yaşam çünkü evden de ev işinden de tiksindim şu sıralar

Yorumunuz manasız olmuş .
Ne bu durum
Büyük ayıp mı
Hata mı günah mı ki 'dort sene boyuncs çocuk yapmamak mi ' diye elestiriyorsunuz

İlk günden doğurmak marifet sanki

5 yıl sonrasını planlıyorum. Eşimin bu kadar annecı olması benı korkutuyor. İçimi ferahlatan tek sey atanıp gıtmek.

5 yıla kadar kim öle kim kala

bu hoş bir tabir değil de 5 yıl çok uzun süre

geçen yıl ile bu yıl arasında tüm dünyada yaşanan değişme dahi uzun vadeli planların gereksizliğini ortaya koydu

anı yaşa

bu arada halıları sildin mi

kilimleri kaldırınca iki haftada bir silecektin ya

bence silmedin ama o zaman bunu ne çok dert etmiştin mesela, o kilimleri kaldırsam mı kaldırmasam mı diye

bu nedenle dert etme henüz yaşanmamış bir şeyi

Bi ara gidip gelmeler takmıstım ama düzeldi. İlla takacak bırsey buluyorum. Eşime 1 ay kalmak fazla deyınce 1hafta kalırlar dıyor. Çünkü ıstemedıgımi bılıyor. Takmamaya calısacagım. Ki atanınca ben sürekli eşimle sehır sehır gezmek istiyorum. İşimi yapmak istiyorum. Ama terapi ıcın gercekten para ayarlayacagım.Bi arkadaşım seansı 300 tlye gidiyordu. Ayda 4 kez gidiyordu. Eşime söylesem terapıyı gereksız görür. Ama ona d anlatacağım. Bak herseyı kafama takıyorum, ılıskımızi etkiliyor dıye. Sürekli hakaret sıddet olan bir evde buyudum dıye mı böyleyim. Ama üniversite zamanları falan hıc böyle derdım yoktu. Ama o zamanlar da yalnızlıktan korkardım.

işte daha ortada bebek yokken benim annem senin annen tartışmasına girmeniz sorun

ama asıl sorun konu eşin iken sayfalardır kv yazmamız onu konuşmamız o gelmesin diye uzak şehir beğenmemiz

Valaha silmedim. Çünkü kırlenmedıler. Sürekli terlikle geziyoruz zaten. Eşime de dıyorum bak kırlenmedı halılar. 2 3 ay sonra yıkamaya verecegim ama halılarımı

işte daha ortada bebek yokken benim annem senin annen tartışmasına girmeniz sorun

ama asıl sorun konu eşin iken sayfalardır kv yazmamız onu konuşmamız o gelmesin diye uzak şehir beğenmemiz
Bilmiyorum sadece uzun süre onunla aynı evde olmak benı korkutuyor. Gecen kardeşim 1gece bızde kaldı. Cok güzel gectı eglendık sıkılmadım. Kafalar uyusmadıgı ıcın mı bılmıyorum.

Yorumunuz manasız olmuş .
Ne bu durum
Büyük ayıp mı
Hata mı günah mı ki 'dort sene boyuncs çocuk yapmamak mi ' diye elestiriyorsunuz

İlk günden doğurmak marifet sanki
4 sene ertelemek degıl de bu sebepten ertelemek sacma demek ıstemıs sanırım. Ben bı de kendımı hıc hazır hissetmiyorum. İşim yok düzgün. Eşim sile oldugunu benimseyemedi hem

Çevremdekiler kımseye gerek yok. 10 gün kalıp gıderler dıyor. Bu yüzden 40 gün kalmak bana sacma gelıyor
Valla hayatım ben de senin gibi düşünyordum ama şartlar öyle olmadı.. Ben zaten sorunlu bi doğum yaşadım mesela hiç hesapta yokken.. Hastanenin ihmali enfeksiyonluyken doğuma almışlar 15 gün zaten tuvalete bile kendim gidemiyordum.. Bebeğimi birisi emzirtiyordu.. Annem ve teyzem ikisi de kalmak zorunda kaldılar biri bebekle biri benle ilgileniyodu.. Bebeğimin altını bile 15-20 gün kendim açamadım.. Bebeğim kolikti akşamları mütemadiyen 3 saat morarırcasına ağlıyordu ilk 2 ayımız böyle geçti.. Delirmemek için birilerine ihtiyacım vardı.. Gece zaten bebeği beslemekten en uzun uykum 1 saat oldu.. bari gündüz biri biraz baksa da uyuyabilsem diye gözlerinin içine baktım açıkçası.. her bebek aynı olmuyor her doğum süreci de aynı olmuyor. Tabiki Allah öncelikle sağlıklı bir evlar versin, sağlıklı doğumlar nasip etsin herkese ama belli olmuyor yani şimdiden konuşmak çok anlamsız bunları.. Herşey ihtiyaca göre şekilleniyor.. Boşuna birbirinizin kalbini kırmayın bence

Ona bakacak bırı yokkı. Babası tek bakamaz. Ama işte o zamana yaşar mı bılmıyorum. Neyse yazın gercekten terapiye gıdecegım ben
Yazın değil hemen şimdi. Zaten 5 sene önceki konunda bile ne kadar takıntılı olduğunu yazmışsın 5 senedir ömrüne, çektiğin eziyete yazık. Artık evliliğin etkileniyor yaza her şey çok geç olunca gitmek zorunda kalırsın.

Yaa gerçekten çok mu cekimsiziz bu devrin gelinleri.olarak kendin diosun kayınvalidem in kayinvalidesi hasta bakıyor diye biz bı saat kayinvalide oturmaya gelse hemen kadınlar kulübüne yazıyoruz bı derdim var ne olacak gelip torununu görse ayrıca ortada beebk yoook ve dört sene daha olmuycak konuşacak sohbet edecek baska meselemi yok canım

Yok ötv diz araç almışlarfı ya babanne adına mı dede adına mı onu da vermeyecek hanımefendi. Normalde alamayacakları araça onlar sayesinde bindim diyeceklerine vermem derdindeydi
Offf evet onu da ben atanınca araba alıcam o zaman eşim arabasını ailesine vermekten bahsediyor diye anlatmıştı. Meğer araba zaten o aileninmiş hem de engelli arabası. Konu sahibinin arabayı sürmesi bile yasal değildi.

Ben herkesin aksine size hak verdim ne hissettiğinizi de anlıyorum. Eşin “nasıl istersen öyle olur” dese rahatlayacaksın. Ama inat etmiş annem de annem diyor. Yahu ameliyatlı kadın işte kimi isterse o gelir kalır kafası buna basmıyor. Konu lohusalık da değil genelde eşin böyle anladığım kadarıyla ve artık kv ye gıcık olmuşsun. Bence tepkini koy çok mecbur kalmadıkça görüşme. Çocuk yapmak istiyorsan yap ne münasebet kv rahatsız edecek diye niye çocuk yapmayayım. Annen gelir her şeyine koşarsa kendini fazlalık hisseder gider zaten. Ben de sevmem çok konuşan her şeye karışan insan o yüzden kv hayalimde çok iyi canlandı ben bile sinir oldum. Eşin de amaan ne olursa olsun nolcak sanki kafasında biri gibi geldi.

Evet o arabayı sahiplenmis birde, sanki araba kendisinin yada tamamen eşinin. Fırsatçı gibi davranıyor resmen.

Valaha silmedim. Çünkü kırlenmedıler. Sürekli terlikle geziyoruz zaten. Eşime de dıyorum bak kırlenmedı halılar. 2 3 ay sonra yıkamaya verecegim ama halılarımı

işte silmemen olağan olan

ama ya kirlenirse ya şöyle olursa diye günlerce kendi aranızda tartışmanız burada konu açman vs gereksiz

mesela 2-3 ay sonra halıları yıkamaya vermeyi de düşünme şimdiden

bakarsın gerekirse verirsin

gerekmezse aman der geçersin ama şimdiden onu bunu planlama

bir de maalesef ki atanma da kısa vadeli değil

geçen sene sınava girenler Ekim de başlayacak

bu durumda sen seneye de bir süre en azından o şehirdesin

Mart geldi ortası bile oldu

seneye iş aradın mı, bence bu B planı da seni sınav için rahatlatır

hoş bunu yazdım ama şimdi bir de buna takılır mı diye de düşündüm

anlatmak istediğim 5 yıl sonrayı değil daha kısa vadeli ve önemli hususları irdele

kv gelip bizde kalırsa diye düşüneceğine sınav sonrası atama yine geç olursa o bir sene ne yaparım diye düşün mesela, bu sene atama geç olacağı için yine sınava girenler olur, onların geçen seneden temeli de var puanlar yükselebilir, daha da çok çalışmalıyım diye düşün mesela

40 gün kalamazki kadın biraz mantik.Evde yatalak bi kadın varken kim başka şekre gidip kirk gün kalır sizce?Gelmesi bile meçhulken konu sahibinim şimdiden bunu oturup tartişma çikarmasi dogrumu? Konu sahibi öyle paranoyaki eşide sinirle söylemiştir eminim.

Hanımefendinin eski konularına bakarsanız takıntısılı olduğunu anlarsınız.
Bir kadın eşinin hatrı için dahi bir ay ailesini misafir edemiyorsa bence hiç evlenip de elalemin evladının başını yakmamalı.
Oğlunu alayım anasını babasını atayım mantığı çok yanlış.
Kadın 60 yaşında.
Yaşlansa bakmayacak gelini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…