- 13 Eylül 2015
- 6.991
- 32.279
- 548
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Durum feci ve ben bu evliliğin uzun sürceğini sanmıyorum kim uzun süre böyle birini çekebilir.Durum feci yani..
İlgiyi çok bekliyor demek ki karşı traftan konuyuda çok bilmiyorum gerçide.Durum feci ve ben bu evliliğin uzun sürceğini sanmıyorum kim uzun süre böyle birini çekebilir.
Farklı şehir neden zor ? Ben kaynanamla aynı binadayım memlekete gidicekler temelli aynı binada olmaktan daha mı kötü olur ?1 hafta mı :)
Biliyor musun evlenmeden aynı muhabbet geçmişti aramızda ve eşimle bir hafta diye konuşmuştuk. Ve evlenince "ama ailelerimiz için demedim ben onu başkaları için." oldu :) sanki başka yatılı misafir geliyormuş gibi :)
Ben de hem eşime hem annesine kaç kere demiştim uzun yatılı misafirlik sevmediğimi. Emin ol yüzsüz insana hiçbir şey sökmez. Eşimle boşanma aşamasına bile geldim ben o kadın yüzünden evi terk ettim hem de hamile olduğumu yeni öğrenmiştik. Eşim peşimden gelip zar zor ikna etti beni ama hala büyük bir sıkıntı olarak duruyor evliliğimizde. Bir gün boşanırsam bu kadın sebebiyle boşanacağımı biliyorum. Eşimle hiçbir sorun yok başka.
Farklı şehirler çok zor inan bana, bu dediklerimi hatırlasın ileride.
Insanliginiz bu kadarsa cocuk yapmayin zaten! Yok uzun gelseler evi terk ederim diye tehdit etmeler felan. Siz ilerde cocugu da santaj malzemesi yaparsiniz. Yok kalsin! Esinizin de gözü tez vakit acilsin insallah.Off evet çok dogru. O ölünce artık sıkılınca gelirler.
Takmam yersiz değil psikolojik olarak eşin ve ailesi fazlasıyla etkilemiş seni keşke bir nebze eşin anlasaydi bari 40 gün ne ya bir haftada iyileşiyor insan zaten sonrası herkes kendi evine gitsin yanlız kalamaz diye bişey yok ben gayette kaldım çok şükür hicbisey olmadı siz smdilik konuyu kapatın başkalarına gorede plan yapmayın bunlara izin veren sizsiniz baskı altında kendinizi mahfediyorsunuzDaha 5 aydır evliyiz. Şuan eşim ve ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz.İnşallah ileride farklı şehirde olacagız.
Eşimin ailesi eşime aşırı düşkün, eşimde onlara düşkün. Bu yüzden bir en az 4 sene falan çocuk istemiyorum. Çünkü ilk torunu olacaklar, bizi o zaman hiç rahat bırakmazlar. Bi de kv böyle karışmayı seviyor. O zaman daha çok karışır eminim. Eşimde annesi karışınca sana ögretiypr diyor. Ögretiyor dedigi mesela ben sormadıgım halde şunu böyle yap sosu şuraya koy gibi nasihatler. Çocuk istememenin nedeni bu düşkünlük. Şuan kv 60 yaşında. Sanki tek hayatları biziz.Bu arada kv kendi kaynanasına bakıyor. Kaynanası 84 yaşında yatalak. Bu yüzden hiç dışarı çıkamıyorlar.
Eşimle birkaç kez konusu açıldığında lohusalıkta annelerin ikisi de gelir dedi. Şimdi biri gelmezse digerinin kalbi kırılır dedi. Gelsinler sorun degil ama 40 gün gelirler, lohusa yalnız bırakılmaz, yok tek bakamazsınız diyor. Bu benim kafama takılıyor ara ara. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olmuyor. Düşününce 40 gün annesi gelecek, herşeye karışacak, odadan çıkamayacagım biliyorum. Bende odadan çıkmam diye söyledım. Eşimde şuan ortada çocuk yok bunu mu takıyorsun dedi. Bende bu evle ilgili benle karar alırken bana sor. Sen ameliyat olsan anneni mi istersin benim annemi mi dedim.Sonra yok böyle yapacaksan ben çocuk falan yapmam. Sonra yok yaparsak annen kardeşin gelir bakarsınız. Bizimkiler gelir 2 3 gün en fazla kalır gider dedi.
Biliyorum uzun zaman var ama düşüncesi bile korkutuyor beni. Kendi evimde rahat olamıycam, odadan çıkmıycam. Müdahale edip beni delirtecek. Bi de kv salonda hepimiz akşama kadar oturalım ister. Aşırı konuşuyor. Kafamda kaldırmıyor benim. Kendi annem olsa anne canım konuşmak istemiyor desem anlıyor ama o tribe girecek.40 gün çok fazla. Eşim takmış 40 günde 40 gün. Dogurmak için bu şehre gelirim kendi annemde kalınca da alınıyor. Onu ailesinde kalmamı istiyor. Kp ve kardeşi var erkek 30 yaşında.
Takmanın yersiz olduğunu biliyorum ama kafamda tam olarak çözemedigim şeyler gün gün aklıma takılıyor.Ailesi ile başka problemler vardı onlar çözüldü şükür.
Zaten hissettiğim için takıyorum. Eşimle konustum. Ben annemlerle konusurum gelmezler, trıbını cekemem diyor.Zaten uzun süre istemiyorum. İleride kesinlikle annesıne ve eşime kımseyı ıstemedıgımi söylerım.öngörü sahibisiniz diye düşünüyorum. hiç de doğmamış bebbeğe don biçmek falan değil. şimdiden görmüşsünüz ve evet onlar olacak. hazırlıklı olun. önceden önleminizi alın. kararlarınıza eşiniz saygı duymaya başladığı zmaan hamile kalın. ama bebek doğumu ile eşler de değişiyor yinede. inşallah sizinki annesinin tarafına doğru değişmez. bebeğin annesinin siz olduğunu ve sizin kararlarınızın desteklenmesi gerektiği bilincinde olur umarım
Evet kendımı sürekli onlara gıtmek zorunda hissediyorum. Sürekli beklentileri var. Bunu karsılama zorunda hissediyorum.Takmam yersiz değil psikolojik olarak eşin ve ailesi fazlasıyla etkilemiş seni keşke bir nebze eşin anlasaydi bari 40 gün ne ya bir haftada iyileşiyor insan zaten sonrası herkes kendi evine gitsin yanlız kalamaz diye bişey yok ben gayette kaldım çok şükür hicbisey olmadı siz smdilik konuyu kapatın başkalarına gorede plan yapmayın bunlara izin veren sizsiniz baskı altında kendinizi mahfediyorsunuz
Tamamda cok iyiyse siz kaynananızla sürekli kalın. Müdahale etmese herseye karısma sa ben bu kadar istememezlık yapmam herhaldeInsanliginiz bu kadarsa cocuk yapmayin zaten! Yok uzun gelseler evi terk ederim diye tehdit etmeler felan. Siz ilerde cocugu da santaj malzemesi yaparsiniz. Yok kalsin! Esinizin de gözü tez vakit acilsin insallah.
Şükür biri beni anlamış. Ama eşim öyle düşünmüyor. Ailesinin torununa bakma hakkı oldugunu düşünüyor. Benim rahat edememe umrunda degil. Son olarak anlastık. Annesıne gelmemesini söyleyecek.Bende en baştan eşimle konustum bütün acıyı ben cekicem istediğim kişiyi yanında isterim eşim bu konuda söz hakkına sahip değil. Sana saygı duyması gerekirdi bencede çocuk yapma daha eşin sana saygı duymayı öğrensin
Evette o da kendi annesını cagırırsa. Gercı dogum yakın ben annemı ısterım yanımda. Annesıne söylerım annem bana bakacak diyeDediğim dedik olursun, doğurduğunda Anneni çağırırsın olay biter
Çok güzel yazmışsın ama bu mesaja verecek mantıkli bir cevabı tabi ki yok.Pardonda sen sordun mu ınsanların üzerinden araç alıp binerken ben sizin aracınıza biniyorum? Sahiplenmeyi biliyorsun aracı dimi. Her şeyi karşılatırken paranız var mı diye sordun mu? Kötülediğin aileni şimdi anneni yakınına taşıyıp masraflarını karşılarım diyen sen eşine benim böyle planım var diye konuştun mu? Hangi parayla yapcan bunları ? Atandın yaptın diyelim ailelere yardımı normal bulan ben bile kötülediğin faydasını görmediğin aksine dert sahibi yapan ınsanların maaşının yarısını vermeyi planlıyorsun. Ama burda ailesine yardım edenlere 200 liraya bile yorum yapmayı biliyorsun olamaz dıye dimi. Sen takıntılı diye kendine teşhis koymaya devam et aksine bencilsin dünya senin etrafında dönsün istiyorsun.
Tamamda cok iyiyse siz kaynananızla sürekli kalın. Müdahale etmese herseye karısma sa ben bu kadar istememezlık yapmam herhalde
Ben artık cevapları otomatik olarak mıy mıy mıy diye okuyorumÇok güzel yazmışsın ama bu mesaja verecek mantıkli bir cevabı tabi ki yok.
Diğer yorumlara aynı şeyleri yazmaya devam edecek yine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?