- 30 Mayıs 2020
- 13.059
- 49.306
- 528
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Çok zor hayatımBen gelsın ama 10 gun gelsın en fazla dıyorum. Ya 40 gün napcam ben annesıyle.Herseye müdahale eden cok konusan bırıyle 40 gün aynı ev kolay mı?
Ben artık cevapları otomatik olarak mıy mıy mıy diye okuyorum
Ben düşmanlık yapmıyorum. Arıyorum gıdıyorum. Mesafelı bır sekılde davranıyorum. Ama eşim bana sormadan ıkısıde 40 gelır dıyor. Hadı benım annem sessız sakin. Onun annesı cok konusuyor. Panik ve müdahaleci.Ben evimde rahat edemeyeceğim dıye dusunuyorum. Ben sadece en fazla 10 gün gelsınler dıyorum. 40 gün yanı 1bucuk ay cok fazla. Uzanmak isteyeceksin. Rahat e demeyeceksin. Sürekli soru soracak. Yok çocuk şöyle yok şunun kı böyleymiş bunalıma gırecegım. Bana bırının sorması gerek mez mı kım gelıp kalsın istersin dıye. Sormadan mı ınsanlar ben gelecegım dıyorBenim kayinvalidem le cok yakin oturuyorum. Insanlara düsman gibi davranmiyorum, ama cizgilerimi de cizebiliyorum. Ne birini evladina, nede birini torununa hasret birakiyorum. Siz kendi evliliginizin ortasina bir güzel bomba yerlestiriyorsunuz farkinda degilsiniz henüz. Zamanla cikacak hepsi.
Keşke kocasını da bi salsa artıkCevaplar aynı, cümleler aynı beni de baydı sjdks
Keşke kocasını da bi salsa artık
Adam valla neyden kurtulduğunu bi fark etse kurban filan kesecek adım gibi eminim
Sonra kuruntuları ve konu sahibi sonsuza kadar mutlu yaşasınlar işte
Bunu şuan konuşup tartışma yaratmanız yanlış. Arada bana öyle şeyler geliyor ama frenliyorum. Eşinizede zaman verin o da daha 5 aylık evlik alışma süreci var siz iyice istiyorsunuz adamı. Öylemi dedi tamam hayatım o günler gelsinde bakarız sağolsun annen gelir de benim rahatım daha önemli de. Eşimin aileside gelmemiş kurban bayramına bizim için plan yapıyorlar. Eşimle kavga etsem ne gereksiz bir şey sadece kurbanda memlekete gidecekmişz ama ama hayır diye komik hareketler yapıyorum ona bile dur daha kaç ay var der eşim. Eşinize ebeveyniymiş gibi davranıp yönlendirmeyin uzaklaştırırsınız. Onu bırakıp ayrı şehire gitmeyi düşünüyorsunz bence olmaz yani.Ben düşmanlık yapmıyorum. Arıyorum gıdıyorum. Mesafelı bır sekılde davranıyorum. Ama eşim bana sormadan ıkısıde 40 gelır dıyor. Hadı benım annem sessız sakin. Onun annesı cok konusuyor. Panik ve müdahaleci.Ben evimde rahat edemeyeceğim dıye dusunuyorum. Ben sadece en fazla 10 gün gelsınler dıyorum. 40 gün yanı 1bucuk ay cok fazla. Uzanmak isteyeceksin. Rahat e demeyeceksin. Sürekli soru soracak. Yok çocuk şöyle yok şunun kı böyleymiş bunalıma gırecegım. Bana bırının sorması gerek mez mı kım gelıp kalsın istersin dıye. Sormadan mı ınsanlar ben gelecegım dıyor
Valla bu tipte insanın olucak çocuklarına acıyorum kendisi çok çok fena bir kv olucak. Öyle ki bu bencilliği yüzünden herkese takıcak ve emin olun evlatları konu sahibi yüzünden boşanıcak. Ben böyle birinin kv olabileceği gerçeği bile tüylerimi ürpertiyor. Zaten boşa 4 seneyi düşünüyor. Zira eminim 4 seneye bu evlilik sürmeyecekÇok güzel yazmışsın ama bu mesaja verecek mantıkli bir cevabı tabi ki yok.
Diğer yorumlara aynı şeyleri yazmaya devam edecek yine
Ben evlendiğimden beri eşime diyorum ki ev ev üstüne olmaz. Aynı evde uzun süre kalınmaz. O da bana hak veriyor.Ben gelmesin demıyorum. Sadece 40 gün bana çok fazla geliyor. Rahat edemeyeceğimi dusunuyorum. Ve müdahaleyi çok seviyor. Yanı gelırse müdahale ederse aramız bozulur eminim. Bunları baştan söylerim. Zaten eşim senin tribini falan çekemem gelmezler söylerim dedi. Sordugumda böyle diyor.bazı şeylerde sadece kendimizi düşünmemeliyiz bence. ben kayınvalidemle de annemle de 10 dklık mesafede oturuyorum. çoğu şeyde çizgimi çekmişimdir. ama torun dediğiniz zaman sadece sizin çocuğunuz olmuyor, eşinizin de çocuğu oluyor. bunları şimdiden düşünmek yersiz ama takıntı yaparak kendinize zindan ediyorsunuz hayatı. eminim ki kayınvalidenizin yanında çok güleryüzlüsünüz, onunla da kendi anneniz gibi rahat konuşursanız iki taraf da daha rahat olur kanaatimce. burada oturup daha çok yaşlanmasının hesabını yapacağınıza çocuğunuz olduğunda hep birlikte konuşulur kimin duracağına karar verilir zaten. boşa tehdit savurmak sizin güçlü olduğunuzu göstermez, evlilik eşitliktir. belki zamanı geldiğinde kadın 40 gün kalmak istemeyecek belki de farklı şeyler olacak bunu bilmeden birbirinizi yıpratırsanız 4 yılı bırakın 4 ay bile evliliğiniz normal yürümez. ittirmek zorunda kalırsınız.
Evet kp ile ölçü alıp renkli şeylerden sermıstı.KV sizin evinize bezler sermişti ya siz o üye misiniz eşinizde eşyalar yeni diye kaldırtmıyordu.
Sürekli konu açıyordunuz KV diye
Ayyy ayyy o gün hele bi gelsin biri gelsede yardim etse diye gözünün içine bakacaksın boşuna dert ediyosun esin senin annen için bu şekilde konuşsa eminim zoruna gider o zaman sende konuşma tecrübe ile sabit kaynanan karissada yanlız kalma lohusa dönemi çok tehlikeliDaha 5 aydır evliyiz. Şuan eşim ve ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz.İnşallah ileride farklı şehirde olacagız.
Eşimin ailesi eşime aşırı düşkün, eşimde onlara düşkün. Bu yüzden bir en az 4 sene falan çocuk istemiyorum. Çünkü ilk torunu olacaklar, bizi o zaman hiç rahat bırakmazlar. Bi de kv böyle karışmayı seviyor. O zaman daha çok karışır eminim. Eşimde annesi karışınca sana ögretiypr diyor. Ögretiyor dedigi mesela ben sormadıgım halde şunu böyle yap sosu şuraya koy gibi nasihatler. Çocuk istememenin nedeni bu düşkünlük. Şuan kv 60 yaşında. Sanki tek hayatları biziz.Bu arada kv kendi kaynanasına bakıyor. Kaynanası 84 yaşında yatalak. Bu yüzden hiç dışarı çıkamıyorlar.
Eşimle birkaç kez konusu açıldığında lohusalıkta annelerin ikisi de gelir dedi. Şimdi biri gelmezse digerinin kalbi kırılır dedi. Gelsinler sorun degil ama 40 gün gelirler, lohusa yalnız bırakılmaz, yok tek bakamazsınız diyor. Bu benim kafama takılıyor ara ara. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olmuyor. Düşününce 40 gün annesi gelecek, herşeye karışacak, odadan çıkamayacagım biliyorum. Bende odadan çıkmam diye söyledım. Eşimde şuan ortada çocuk yok bunu mu takıyorsun dedi. Bende bu evle ilgili benle karar alırken bana sor. Sen ameliyat olsan anneni mi istersin benim annemi mi dedim.Sonra yok böyle yapacaksan ben çocuk falan yapmam. Sonra yok yaparsak annen kardeşin gelir bakarsınız. Bizimkiler gelir 2 3 gün en fazla kalır gider dedi.
Biliyorum uzun zaman var ama düşüncesi bile korkutuyor beni. Kendi evimde rahat olamıycam, odadan çıkmıycam. Müdahale edip beni delirtecek. Bi de kv salonda hepimiz akşama kadar oturalım ister. Aşırı konuşuyor. Kafamda kaldırmıyor benim. Kendi annem olsa anne canım konuşmak istemiyor desem anlıyor ama o tribe girecek.40 gün çok fazla. Eşim takmış 40 günde 40 gün. Dogurmak için bu şehre gelirim kendi annemde kalınca da alınıyor. Onu ailesinde kalmamı istiyor. Kp ve kardeşi var erkek 30 yaşında.
Takmanın yersiz olduğunu biliyorum ama kafamda tam olarak çözemedigim şeyler gün gün aklıma takılıyor.Ailesi ile başka problemler vardı onlar çözüldü şükür.
peki ev ev üstüne olmaz derken kendi annenizle neden kalmayı kabul ediyorsunuz da onların 10 güne gitmesini istiyorsunuz? siz bu şekilde düşünüyorsanız eşiniz de kayınvalidesiyle uzun süre kalmak istemiyordur. bıktığı için de tribini çekemem diyor muhtemelen. çünkü aslında siz de kayınvalideniz gibi çok müdahaleci bir insansınız. bebek doğmadan önce -ki henüz bir hamilelik ve düşüncesi de yok- anneniz ve kayınvalidenizle güzelce konuşursunuz. lohusalıkta alıngan bir insan olacağınızı ve çok fazla müdahale istemediğinizi söylersiniz. bence çokta uzun bir süre değil. zira kalmak isteyip istemeyeceğini bile bilmiyorsunuz o kadar.Ben evlendiğimden beri eşime diyorum ki ev ev üstüne olmaz. Aynı evde uzun süre kalınmaz. O da bana hak veriyor.Ben gelmesin demıyorum. Sadece 40 gün bana çok fazla geliyor. Rahat edemeyeceğimi dusunuyorum. Ve müdahaleyi çok seviyor. Yanı gelırse müdahale ederse aramız bozulur eminim. Bunları baştan söylerim. Zaten eşim senin tribini falan çekemem gelmezler söylerim dedi. Sordugumda böyle diyor.
Anladım. Sizin konularınızı biliyorum ben sadece o konuda size çok hak vermiştim. Ama diğer konularda Allah eşinizin ve KV nin yar ve yardımcısı olsun. Yanlış anlamazsanız OKB olabilir misiniz ? KV nizi takıntı haline getirmişsiniz. Mesela bende bir ara cildime takıktım. Yani kafama takılıyordu. Sonra bir şekilde unuttum. Gece rüyama falan giriyordu. Sizde öyle olmuşsunuz KV yi takmışsınız. Psikologla görüşseniz daha iyi yönlendirir. Nasıl bu takıntı dan kurtulabilirsiniz diyr yol gösterir.Evet kp ile ölçü alıp renkli şeylerden sermıstı.
Lohusalık forumunda yeni dogum yapanlar hep kaynanasından sikayetci. Bu da beni cok korkutuyor.Ayyy ayyy o gün hele bi gelsin biri gelsede yardim etse diye gözünün içine bakacaksın boşuna dert ediyosun esin senin annen için bu şekilde konuşsa eminim zoruna gider o zaman sende konuşma tecrübe ile sabit kaynanan karissada yanlız kalma lohusa dönemi çok tehlikeli
Evet evet sonradan takmaya basladım. Baslarda cok ısrar ettiler. Cok gorustuk, cok baskı yaptı annesı. Bende baya takıntı olduAnladım. Sizin konularınızı biliyorum ben sadece o konuda size çok hak vermiştim. Ama diğer konularda Allah eşinizin ve KV nin yar ve yardımcısı olsun. Yanlış anlamazsanız OKB olabilir misiniz ? KV nizi takıntı haline getirmişsiniz. Mesela bende bir ara cildime takıktım. Yani kafama takılıyordu. Sonra bir şekilde unuttum. Gece rüyama falan giriyordu. Sizde öyle olmuşsunuz KV yi takmışsınız. Psikologla görüşseniz daha iyi yönlendirir. Nasıl bu takıntı dan kurtulabilirsiniz diyr yol gösterir.
Kalmak ister tanıdıgım kadarıyla. Ben annemde 10 gun kalsın 40 gün cok uzun dıyorum. Eşim illaki biri 40 gün kalmalı dıyor. Bu yüzden annemı sectım napayımpeki ev ev üstüne olmaz derken kendi annenizle neden kalmayı kabul ediyorsunuz da onların 10 güne gitmesini istiyorsunuz? siz bu şekilde düşünüyorsanız eşiniz de kayınvalidesiyle uzun süre kalmak istemiyordur. bıktığı için de tribini çekemem diyor muhtemelen. çünkü aslında siz de kayınvalideniz gibi çok müdahaleci bir insansınız. bebek doğmadan önce -ki henüz bir hamilelik ve düşüncesi de yok- anneniz ve kayınvalidenizle güzelce konuşursunuz. lohusalıkta alıngan bir insan olacağınızı ve çok fazla müdahale istemediğinizi söylersiniz. bence çokta uzun bir süre değil. zira kalmak isteyip istemeyeceğini bile bilmiyorsunuz o kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?