Bu yüzden gece tartışmak

Eşim annem kırılır dıyor. Kendı kv sı o zamana yasarsa zaten hıc gelemezler. Insallah da yasar
Tartışma canım tartışınca inada bindirir bir de art niyet arar annemi mi istemiyor evimde diye. Tatlı dille söyle hayatım bak arkadaşım da doğum yaptı annesi kaldı yanında kayınvalidesinin kalmasına gerek bile kalmadı ben kötü niyetimden söylemiyorum de rahat edemem annem olmasa neyse sesimi çıkarmazdım ama o olduğu için gerek yok de. Eşin biraz kıyaslama yapıyor anlaşılan niye kendi annesinin kalmasını istiyor da benimkini istemiyor diye. Kendi annen başka o başka yeri gelir annenden çekinmezsin kayınvalidenden çekinirsin. Daha ortada bebek yokken bunun için tartışmanız biraz gereksiz huzursuzluk olmuş aslında o zaman geldiğinde konuşsanız daha yerinde olur. Belki kadın kendisi kalmak istemeyecek. Dediğim gibi eşini ikna et sen gerisi kolay. Evliliğin başlarında böyle çatışmalar olabiliyor bazen eşim de beni delirtir ama ne olursa olsun tartışma çünkü zaten sıkıntılı bi süreçtesiniz kendi mutluluğunuza bakın eminim bebeğini kucağına aldıktan sonra bütün bunlar umrunda olmayacak zaten.

Ama ıkısıde gelecek. Babası da gelır kesın kalır bıraz. Ev cok kalabalık olacak

+1
Kesinlikle katılıyorum.
Zaten bu kafayla çok yürümez evlilik.
Şahsen ben adamın yerinde olsam net yürütmezdim.

Ben bu yuzden 4 5 seneye erteledim. Eşim hem aıle oldugunu farkında olur. Hem ben 30 lu yaslarda daha olgun olurum belkı farklı dusunurum canım

Ben zaten o eski açtıgım konuların çözümünü buldum. Mesafe koydum ve sınır cızdım annesıne. Gitme gelme konusunda eşim sen ıstedıgınde gıdelım diyor. Ben gelmesin demıyorum gelsın ama en fazla 10 gün. 40 gün bana cok fazla gelıyor. Eşimde takmıs 40 güne

Ben bu yuzden 4 5 seneye erteledim. Eşim hem aıle oldugunu farkında olur. Hem ben 30 lu yaslarda daha olgun olurum belkı farklı dusunurum canım
Doğru zaman geldiğinde kendini hazır hissettiğinde olur elbet herşeyin hayırlısı şimdi 4-5 sene dersin biraz zaman geçince bakarsın herşey daha erken yoluna girmiş hiç belli olmaz. Kendini hazır hissedene kadar evliliğin oturana kadar yapma zaten. Çok mutlu olmanı diliyorum boşver kafana takma böyle şeyleri inan değmez kırmayın birbirinizi boş yere

+1
Kesinlikle katılıyorum.
Zaten bu kafayla çok yürümez evlilik.
Şahsen ben adamın yerinde olsam net yürütmezdim.

Yürümez tabi.
Böyle sadece kendi istediği olsun isteyen insanla hangi adam yapar.
Ben daha doğum yapmadım ama biliyorum doğum yaparsam kv de gelecek annem de gelecek, kalacaklar.
Gelmeleri de lazım zaten.
Normal de bak kimse gelsin kalsın istemem ama biliyorum o dönem isteyecekler ve hakları da.
Annemin ilk torunu, kv nin de oğlundan ilk torunu olacak.
Ne demem lazım " ay ben seninle yapamam, mememi açamam gelip kalma mı"
Kendini koysana kv nin yerine yani ne kadar üzücü.
Yani biz eşlerimiz için nelere katlanıyoruz ama bu hanım kızımız 40 gün kv ye katlanamam diye daha ortada çocuk yokken kavga ediyor skdsld
Derde gel.

Allah'ım sen aklımı koru.

Ama ıkısıde gelecek. Babası da gelır kesın kalır bıraz. Ev cok kalabalık olacak
Babasinin gelmesi daha iyi olur...40 gün falan kalamazlar o zaman. Adamlar pek istemiyor uzun süreli kalmalı misafirlikleri. Lohusaligi da çok fazla buyutmeyin gözünüzde. 1 haftada birseyciginiz kalmıyor ceylan gibi seker pozisyona geliyorsunuz. Lohusayim da lohusayim çok abartılı ya. Bu hamilelik işlerini gözünüzde çok buyutmeyin. Doğadaki her dişinin yaptigi bisey. Zaten 3-4 seneye kim öle kim kala.

10 olmaz, 40 olmaz 25 olur.
Günlere takılmayın.
Belki umduğundan daha çok ihtiyacın olacak.

O zaman ne yapacaksın.

emin ol uzakta daha kötü. Aynı şehirde sabah gelip akşam gitme imkanı var en azından
Evet ama aynı şehirde torunları olsa kv ben bakayım der. Eşim evi yakına tasımak ıster. Sonra daha cok gıdelım gelelim isterler. Şimdi babası gezmeyi sevmıyor. Öyle suraya gıdelım gezelim falan ıstemıyor. Bızde ızın olacakta buraya gelecegız cok zor

Ben buyutmuyorum da eşim annesı olmadan yapamam diye dusunuyor

Yani.
Benimde aynı şekilde.
Annem çalışıyor kalamaz. E zor ilk zamanlar.
Allah razı olsun gelip yardım edecek kayınvalidem.
İnsan sevdiği için fedakarlık yapmazsa aile olmanın ne anlamı kalır ki?
Madem öyle evlenmesin böyle insanlar.
Ne saçma gerçekten

Ben sizin ne hissettiğinizi anladım konu sahibi. O "ilerde taşıncaz inşallah" kısmına dikkat edin bence. Çünkü bana "taşıncaz merak etme" denilmesinin üstünden dört sene geçti. Başka şehire taşınma kararı almamız da benim en son boşanma kararım sonucu oldu. Kayinvalidem iyidir hoştur ama bazen öyle şeyler yapar ki, insanın sinir uçlarına dokunur. Ben de sizin gibi birden çocuk olursa naparım, diye düşünüyordum çünkü başımıza geleceği biliyoruz. Ondan bu endişe. Tek fark biz altlı üstlü oturuyoruz, lohusalıkta kendi annem de yoktu, kaynanam da yardım etmedi, ben de istemedim zaten. Eşimin erkek kardeşi kendi kardeşim gibidir, o benimleydi yemekleri vesaire yaptı. Eşim de görev yerine gitti. Kaynanam öyle bir çocuklaştı ki, en son uyandığımı anlayıp gelmesin diye evde ışıkları yakmıyorduk. Destek isteyen yoktu zaten, bari köstek olmasaydı. Eşim güya anneci değildir, en son mevzu "ben annemden ayrılmam" olayına evrildi. Ki kendisi başından beri görev gereği şehir dışındaydı, anneden ayrılmayan bendim. Velhasıl, ben de zorlamadım, kararına saygı duyduğumu ve bitirmek istediğimi ilettim. 180 derece döndü olaylar, Eylül'de taşınıyoruz. 4 senemi ve psikolojimi yedi bu süreç. Eğer taşınma tekrar sıkıntıya sokulursa boşanırım zaten. Demem o ki, atanın ve gidin. Kpss'ye daha sıkı çalışın. Kendinizi de bunaltmayın, siz yeterince dik durur ve imkanları sağlarsanız, eşiniz mecbur sizinle gelecek. O "taşınırız" laflarına da çok inanmayın, ben inandığım için bu kadar bekledim zaten. Yani konuyu sanki dört sene önceki ben açmışım gibi geldi Siz çok ilerisini düşünmeyin, bugünü halledin. Umarım her şey istediğiniz gibi olur.

Koşmaz inşallah ya umarım kadının başka meşguliyetleri olurda, buraya kayinvalidem bebeğime hiç bakmıyor diye konu açtığını okuruz sanıyor ki çalışmaya başlayınca herşey dört dörtlük olacak, insanlar bir sürü bakıcı sıkıntısı çekiyor. Yaşasın görsün bakalım. Ne olsa buraya gün gün yazmaya devam edecek.

Yahu bari pandemi doneminde soyle seylere kafa yormayin. Nice planlar yapmistik, 2020’i el el ustunde resmen evde yasadik ve hala evdeyiz farkinda misiniz?
Ustadimiz, pirimiz Ajda Pekkan’in soyledigi gibi: Hayatta her sey senin istedigin gibi olmuyor.

Ayrica:
Bkz. Kim ole kim kala
Bkz. Olme esegim olme
Bkz. Dogmamis cocuga don bicmek
Bkz. Fazla naz asik usandirir
Bkz. Bugun bana yarin sana

Insallah. Tasinacagiz ınsallah derken. Şimdi ben ınsallah atanacagım. O zaman eşim mecbur gelecek. Ayrı gayrı olmaz. Ki ben bu sehre geri dönersem buranın merkeze 1 2 saat uzaklıkta ilçeleri var oraları yazmayı dusunuyorum. Aslında ben hep derdım eşime ben gıderım 4 sene ayrı kalırız bırsey olmaz. Birgün anneme gıttım kaldım.Ve o 1gün ikimize de aşırı zor geldi.Eşim aglayacaktı az daha. Gündüz evdeydi. Gece vardiyasından gelmıstı. 4 sene cok uzun süre dogru. O zamana evlılıkte oturur. Evımiz şükür uzak. Başlarda biz cok giderdik de Allahtan duzene gırdı hepsı. Annesı gene bekledim gelmediniz dıyor da o da alısacak. Tek şansım atanmak. Bu sehırde kalırsam eşim cocuga annem bakar falan dusuncesınde. Yanı krese vermektense

Aynen öyle.
Benim kv ninde var sıkıntılı yanları ama görmüyoruz, duymuyoruz.
Çok canım sıkılırsa eşime söylüyorum o gerekeni yapıyor ama doğru konuda.
Yoksa konu sahibinin açtığı konuyu açsam ben.
Eşim cevap vermeden gider uyur.

Konuyu o kadar kaale almaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…