Bu yüzden gece tartışmak

Gündüzden takılıyor du aklıma. Bende eşime konusunu açtım. Tabi o da ortada çocuk yok falan birşeyler dedi
Olmasını hiç istemem ama ihtimalleri sayıyorum
Belki çocuğunuz olmayacak
Belki olduğunda anneleriniz olmayacak

Ne bileyim sizin kafanıza bunun takılıp akşama mevzu olması da normal değil
Zamanı gelince yaşarsınız zaten
O olacak bu olacak diye planlar yaparak yaşamak zor

Hahaha ama bu sefer sız gelın bıze diyecekler. Yanı aynı sehirde olmamamız lazım bızım

Peki kaç gün gelecek. Sizde böyle naparım 40 gün korkusu yok mu. Sonucta rahat edemeyeceksiniz. Ayaga kalkınca kv ye de hizmet edeceksiniz. Ee cocukta var
Yük artacak ondan da ıstemıyorum
Neden rahat edemeyeyim?
Hamileliğimi duyunca da geldi yanıma. 1 ay kaldı görümcemle.
Hamilelikle hormonlar, sürekli uykunun gelmesi, mide bulantısı ben hep dinlendim.
Ne iş yaptırdılar ne yemek.
Görümcem temizliğe yardım etti.
Kayınvalidem yemekleri yaptı.
Bende uyudum dinlendim. Kalktım sohbet ettik film izledik.
Bebeğe alışverişe gittik dolaştık eğlendik.
Neye göre rahat etmeyeyim ki?
Ben onlara saygıda kusur etmem onlar bana saygıda kusur etmez.
Burası onların oğullarının da evi. İstedikleri gibi rahat hareket ederler. Ki ben bütün misafirlerime böyleyim.
Annem çalışıyor lohusalıkta da gelmesini ben rica ettim.
Hemen ayağa kalkamam sonuçta

Bana sadece 40 gün fazla gelıyor. Bı de annesı müdahaleyi falan cok seviyor. Hanı sürekli gel salonda oturalım ıster. Sürekli konusalım ıster. E bende yalnız kalmak ısteyecegım. O zaman ıyıce kırılır

Bende yeni evliyim eşim de ailesine çok düşkündür özellikle annesine ama çok şükür ki kayınvalidem öyle herşeye karışan bi tip değil. Bence kendi annenizin kalması yeterli o da olmasa neyseydi cümbüşe gerek yok ki. Hem kayınvalidesine bakıyormuş onu bırakıp sizin yanınızda 40 gün ne yapacak? Benim ki zorlasam da kalmaz mesela kendi rahat edemez. Sizde o zaman gelince anne sen işinden gücünden olma annem yanımda nasılsa dersiniz bi şekilde kendi anneniz kalır yani eşinizin ısrar etmesi de çok anlamsız. Eşinizi tatlı dille ikna edin derim gerisi kolay.

büyükler bizden daha iyi biliyor zaten herkesin kendi annesini istediğini.. hallolur hallolur, takmayın: )

Eşim annem kırılır dıyor. Kendı kv sı o zamana yasarsa zaten hıc gelemezler. Insallah da yasar

Simdi 5 ay da bu düşünceler cok cok normal.Herşey gözde büyür filan..Esine pek yansitma diyecegim de yansimis yansiyan..yarin bir gün en basit konu da annen sunu dedi desen adam kopürür sana söyleyeyim..doluyor suan..

Bir de bebek olsun da hele.40 gün şu bebegi alsinlar da kim alirsa alsin dersin belki? Kolay mi bebek bakmak? Hele ki lohusalıkta..zaten tapusu sende yav..zaman gelir alin az bakin dedim kimse bakmadi herifimle tek kalamadim dersin bak..

4 yıl içinde 60 konu daha açar abartmıyorum. Dolayısıyla burayı gelip okumaz. Hele hamilelikte daha da artar konular.

40 gün eşiniz için yalnız kalmasanız bence ölmezsiniz.
40 gün yani alt tarafı.
Kendi annenize de aynı şekilde mi yapıyorsunuz?
Yani inanılmaz abartıyorsunuz.
Ben bu kadar problem etseydim ya evlenmezdim ya da anası babası olmayan biriyle evlenirdim.
Yaşınız kaçtı

büyükler bizden daha iyi biliyor zaten herkesin kendi annesini istediğini.. hallolur hallolur, takmayın: )
Eşimin arkadaşları yok dogum sonrası cok zor bız mahvolduk kafasında. Eşime kalsa evı dolduracak insanla. Benımde kafam kaldırmaz ki. Eşime dedım ben cıkmam odadan salonda takılırsınız.Bunu da ıstemıyor. En kotu odadan cıkmam. Annesı de rahat edemedıgımı anlar ve gıder

Bilmiyorum benım gözümde cok büyümüyor bebek bakmak. Şimdi basta yenı evliyken aılesı cok darla gıt gel dıye. Bı de telefondan bıle karıstı gı ıcın istemiyorum

29 yasındayım
Ben sadece rahat etmek ıstıyorum evımde

Eşinle bu konu neden açılıyor

Çok garip geliyor bana 5 aylık evlilikte olmayan bebek doğduğunda ne olacağını konuşmak

Lohusa imiş 40 gün imiş

O eskidenmiş de geç

15 yaşındaki kız zaten Kv ile aynı evde doğum yapınca yalnız bırakılmazmış Kv de maksimum 40 yaşında

Şimdi doğum yapan 30 yaşında yani eskiye göre iki kat daha uygun kv ler de 60-66 arası yani artık o evde koşturma çağları bitmiş

Herkes bebeğine bakar zor olur belki ama yalnız da bakar eşi de olursa yeter de artar

Erkekleri bilinmezlik korkutur anne gelir yardım eder tecrübeli der ama o tecrübeler demode

Annem hayatında hazır bez görmemiş Kv de de ben de görmedim

bebeğin altını ben ve eşim öğrendik değiştirdik anne ve Kv ye onu öğretmeye neden uğraşayım

Kv dem mama sandalyesine takmıştı çocuğu bağlıyormuşuz çok mu zormuş yere örtü serip yerde yedirmek

Dedim ki sen yerde mi yiyorsun yooo dedi eskiden herkes yerde yerdi çocuk da yerde yerdi şimdi herkes masada bebek de masada yiyecek diye anlatmıştım

Ona göre çocuk bağlı bana göre güvende

Şimdi bu sehırde dogursam eşim ben calısırken kendı annesı baksın ıstıyecek. Bu kesın. Ee baska sehre gıtsek lohusalık var.bı de busehırdeyken hep gelın dıyecekler

Normal de çok kv tarafında olmam ama bu sefer kv taraftarıyım.
Sen kendini kv nin yerine koysana bir.
Oğlunu evlendiriyorsun ilk torunu elbette gidip kalmak, toruna bakmak istersin.
Sensizasla sana bir şey diyeyim mi sende idare etme diye bir şey yok ortada.
Sen sadece kendi istediğin olsun istiyorsun.
Bu kafayla gidersen evliliğinde ciddi sıkıntılar olabilir.
Sana daha önce de yazdım.
İlk başta bu gitme gelme olayını hepimiz yaşadık, sonra araya mesafe koyduk.
Herkes yolunu çizdi.
Sen ısrarla aynı konu, aynı cümleler.
Şunu yap diyoruz yapmıyorsun geliyorsun yine aynı konu.
Mesafe koyacak sensin.

Sen yapamıyorsan biz ne yapalım ?

Ya tabiki ikisi de gelecek...normali bu zaten. Odadan çıkmam nedir allah aşkına çocuk musunuz...bence de 4 sene sonra iyi olur bebek fikri. Buyumeniz lazım biraz. Olmayan bebeğin kavgası gerginliği eşinizi de uzaklaştırır yapmayın.

Evet onlar yok sarılıkta şöyle yapın falan der. Kv uzun süre ayakta kalamıyor. 40 gün onu da yorar zaten. O zamana 65 yasında falan olacak. Yanı genc degıl. Eşim cok korkuyor. Annem halleder kafasında. Ama 35 sene önce bebek bezi bıle yoktu. Belkı pişik kremı falan yoktu. Ben herseyı o zaman gelsın arastıracagım, İnternetten egıtımıno falan ızleyecegum. Illakı vardır YouTubede. Ben bırsey olursa danısırım dıycem onlarada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…