- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Eşim ben atanınca gelmezse ben tek hayatıma bakarım orada. Buraya da sık gelmem. Ama eşim hayır gelırım tek olmaz diyor.Ben sizin ne hissettiğinizi anladım konu sahibi. O "ilerde taşıncaz inşallah" kısmına dikkat edin bence. Çünkü bana "taşıncaz merak etme" denilmesinin üstünden dört sene geçti. Başka şehire taşınma kararı almamız da benim en son boşanma kararım sonucu oldu. Kayinvalidem iyidir hoştur ama bazen öyle şeyler yapar ki, insanın sinir uçlarına dokunur. Ben de sizin gibi birden çocuk olursa naparım, diye düşünüyordum çünkü başımıza geleceği biliyoruz. Ondan bu endişe. Tek fark biz altlı üstlü oturuyoruz, lohusalıkta kendi annem de yoktu, kaynanam da yardım etmedi, ben de istemedim zaten. Eşimin erkek kardeşi kendi kardeşim gibidir, o benimleydi yemekleri vesaire yaptı. Eşim de görev yerine gitti. Kaynanam öyle bir çocuklaştı ki, en son uyandığımı anlayıp gelmesin diye evde ışıkları yakmıyorduk. Destek isteyen yoktu zaten, bari köstek olmasaydı. Eşim güya anneci değildir, en son mevzu "ben annemden ayrılmam" olayına evrildi. Ki kendisi başından beri görev gereği şehir dışındaydı, anneden ayrılmayan bendim. Velhasıl, ben de zorlamadım, kararına saygı duyduğumu ve bitirmek istediğimi ilettim. 180 derece döndü olaylar, Eylül'de taşınıyoruz. 4 senemi ve psikolojimi yedi bu süreç. Eğer taşınma tekrar sıkıntıya sokulursa boşanırım zaten. Demem o ki, atanın ve gidin. Kpss'ye daha sıkı çalışın. Kendinizi de bunaltmayın, siz yeterince dik durur ve imkanları sağlarsanız, eşiniz mecbur sizinle gelecek. O "taşınırız" laflarına da çok inanmayın, ben inandığım için bu kadar bekledim zaten. Yani konuyu sanki dört sene önceki ben açmışım gibi geldiSiz çok ilerisini düşünmeyin, bugünü halledin. Umarım her şey istediğiniz gibi olur.
Eşim bana illaki gelecek dedıgı ıcın ve fikrimi almadığı ıcın sinir oldum. Sonucta benı ilgilendiren bırsey kimde rahat edeceksen o gelsın ıstıyorum. Ikı annemın 40 gün bizle olması sacma gelıyorAynen öyle.
Benim kv ninde var sıkıntılı yanları ama görmüyoruz, duymuyoruz.
Çok canım sıkılırsa eşime söylüyorum o gerekeni yapıyor ama doğru konuda.
Yoksa konu sahibinin açtığı konuyu açsam ben.
Eşim cevap vermeden gider uyur.
Konuyu o kadar kaale almaz
Eşim degıl de ben konuyu açmadım. O da dıyor o zamana belkı olur belkı olmaz. Belkı sorun cıkacak.4 sene sonraki hamilelik için simdiden kavga mi ediyorsunuz?
Atandığında sen eşin gelirse gelir gelmezse yalnız başına hayatını devam ettireceksin ama evliliğiniz devam ediyor olacak öyle mi? Doğru mu anladım? Ay gerçi bana cevap vermezsin başka bir arkadaş bu soruyu sorsun sana gerçekten bu neyin kafası?Eşim ben atanınca gelmezse ben tek hayatıma bakarım orada. Buraya da sık gelmem. Ama eşim hayır gelırım tek olmaz diyor.
Her konuda öyle. Mesela ben diyorum ki 6 ay sonra işe dönerim. O zaman annem gelir dıyor. O kendı annesı ön planda olsun istiyor. Şimdi ben kendı anne tarafımla cok ilgilensem sülalenle ilgilen der. Sülale dedıgı annem ve kardeşim. Ama çok baglı olmayınca kopuksunuz oluyor. Hassas bir dönem oldugu için istemiyoruz. Biz nişanlıyken internetten sütyen siparıs ettik. Paketlıydı kvlerdeydi. Annesı bana gösterdi ve sütyenı gögsüme tuttu afalladım ve rahatsız oldum. Yani hıc rahat edemem. Neyse o gunler gelsın de. Annesı zaten kvsı yazarsa hayatta gelemez.bı de dizleri sıkıntılı. 2 sene sonra ameliyat olacak. Ne durumda olur bilmiyorumYa ne demek annem 40 gün kalmazsa kalbi kırılır? Senin annen geliyor benimki de gelsin diye sidik yarışına girmiş. Bir kere arkadaşım lohusa evi mümkün mertebe boş olur. Yanında bir kişi kalacak o da sen istersen. Ve Kimi istersen. Doğum gibi özel bir zamanda anam, garip anam triplerine girmeye ne gerek var. Bir de böyle yaparsan çocuk yapmam diyormuş, zaten konu sahibi yapmayın böyle bir adamdan çocuk. Şimdiden anam gelir kalır pazarlığı hoş değil. Azıcık saygı yahu!
Ama zaten lohusa ınsan dinlenmek sessizlik ister. Salonda istesen oturamazsın,yatamazsın.annesı varken ben nasıl uzanayım koltuga.Daha ortada olmayan uzun bir süre de düşünmediğiniz çocuğa kimin bakacağının kavga konuşu olmasına hayret ettim. Onu da o zaman düşünürsünüz. Eşinize sen ameliyat olsan kimi istersin diye sormuşsunuz ama kayınvalide sizin için değil torunu için geliyor olacak. Bu yüzden pek doğru bir kıyas olmamış. Eşiniz sizinle ilgili bir konuda bu şekilde tutturması da çok yanlış. Eve üstelik yardıma gelen misafirin yanına çıkmamak, odaya kapanmak çok büyük bir ayıp yalnız. Bu insanları evlenmeden tanımışsınız, yapılarını çözmüşsünüz. Kabul etseniz de etmeseniz de karakterleri bu, yapamam diyorsanız keşke en başta evlenmeseydiniz
Genlde eşim her konuda böyle yarıs yapıyor. Bızım aileye gıdınce yarım saat fazla otursak bunu benım aileme daha fazla giderek ya da yılbasında onlarda gecırelım falan diyerek kapatmaya calısıyorDaha ortada olmayan uzun bir süre de düşünmediğiniz çocuğa kimin bakacağının kavga konuşu olmasına hayret ettim. Onu da o zaman düşünürsünüz. Eşinize sen ameliyat olsan kimi istersin diye sormuşsunuz ama kayınvalide sizin için değil torunu için geliyor olacak. Bu yüzden pek doğru bir kıyas olmamış. Eşiniz sizinle ilgili bir konuda bu şekilde tutturması da çok yanlış. Eve üstelik yardıma gelen misafirin yanına çıkmamak, odaya kapanmak çok büyük bir ayıp yalnız. Bu insanları evlenmeden tanımışsınız, yapılarını çözmüşsünüz. Kabul etseniz de etmeseniz de karakterleri bu, yapamam diyorsanız keşke en başta evlenmeseydiniz
Ama zaten lohusa ınsan dinlenmek sessizlik ister. Salonda istesen oturamazsın,yatamazsın.annesı varken ben nasıl uzanayım koltuga.
İşte 40 gün onunla baya sıkıcı olacak. Rahat edemeyeceğim diye düşünüyorumTamam evet bunları ister ama 40 gün boyunca yatar pozisyonda yaşamayı düşünmüyorsunuz herhalde. Gayette salonda oturabilirsiniz. Bence annesi varken uzanadabilirsiniz ama istemiyorsanız uzanmasanız normal otursanız da bir şey olmaz. Etrafınızdaki bütün doğum yapan kadınlar kayınvalide var diye odalarından çıkmadan mı yaşadılar?
Annesi yıllardır kvsine bakıyor. Şimdi müdahale i olması karısma yı sevmesi ve cok konusma sı benı korkutuyor. Ben daha sakinligi sessizliği sevıyorum.Ben sadece 10 gün falan kalsınlar dıyorum. 40 gün cok fazla geliyor bana. Mahrum bırakmak istemiyorum. Gelsın ama kısa süreliBen kayinvalide açisinden bakacagim konuya.60 yasinda zaten yaşli ve yatakak birine bakiyor.Kadinin hayati bitmiş zaten.İkk torun sevme olayindanda mahrum birakmayi dusunen bi gelin var.
Keske biraz idare edici olsaniz.Sizemi karisiyor,anne ben hallederim ben boylr seviyorum boyle istiyorum der gecersin.
eşinde gayet mantikli konuşmuş.
daha şimdiden bunlari dusunmeniz cok saçma.
tek sorunlu sizsiniz.Hemen çocugunuzun olacagi garantisini kim veriyor?
yapmayin biraz iyi dusunun iyi olsun.
siz boyle kotu dusundukçe kotu olur inanin
Kv açmış mı paketi? Ama o günler gelsin de görelim demekle olmaz, şimdiden ilerdeki sıkıntılarınızın sinyallerini alıyorsunuz. Sonra ilerde burada konu açtığınızda böyle bir adamdan neden çocuk yaptın yazacağız. Bir ton anacı adam hikayeli konu var burada. Okuyun.Her konuda öyle. Mesela ben diyorum ki 6 ay sonra işe dönerim. O zaman annem gelir dıyor. O kendı annesı ön planda olsun istiyor. Şimdi ben kendı anne tarafımla cok ilgilensem sülalenle ilgilen der. Sülale dedıgı annem ve kardeşim. Ama çok baglı olmayınca kopuksunuz oluyor. Hassas bir dönem oldugu için istemiyoruz. Biz nişanlıyken internetten sütyen siparıs ettik. Paketlıydı kvlerdeydi. Annesı bana gösterdi ve sütyenı gögsüme tuttu afalladım ve rahatsız oldum. Yani hıc rahat edemem. Neyse o gunler gelsın de. Annesı zaten kvsı yazarsa hayatta gelemez.bı de dizleri sıkıntılı. 2 sene sonra ameliyat olacak. Ne durumda olur bilmiyorum
İşte 40 gün onunla baya sıkıcı olacak. Rahat edemeyeceğim diye düşünüyorum
Siz lohusaligi 40 gun boyunca prensesler gibi uzanmak olarakmi dusunuyorsunuz:)) bebeginin sancilari,aglamalari senin emzirme mucadelen ile geçecek.Yaninda birinin olmasi senin avantajin olurAma zaten lohusa ınsan dinlenmek sessizlik ister. Salonda istesen oturamazsın,yatamazsın.annesı varken ben nasıl uzanayım koltuga.
o zaman gelsin bakalim kim öle kim kala.Annesi yıllardır kvsine bakıyor. Şimdi müdahale i olması karısma yı sevmesi ve cok konusma sı benı korkutuyor. Ben daha sakinligi sessizliği sevıyorum.Ben sadece 10 gün falan kalsınlar dıyorum. 40 gün cok fazla geliyor bana. Mahrum bırakmak istemiyorum. Gelsın ama kısa süreli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?