Bulantıdan psikolojim bozulacak bu gidişle:(

Bulantı bebeğin sağlıklı olduğunu gösterirmİş. Rabbim şumübarek günlerin suyu yüzü hürmetine sabah hiç bişey olmamış gibi kaldırsın sabaha sizi

5 ay boyunca çektin mide bulantısı sürekli serum takıldı ve hiç kilo almadım çubuk kraker veya meyve tarzı şeyler yerdim o da bulantim gectigi zaman 6. Aydan sonra kilo almaya başladım çok kötü bi durum sürekli yatıyordum balkonda temiz hava çok iyi geliyordu

Canim ben de 2. Gebeligimi yasiyorum ve ikiside de 16. Haftaya kadar mahvoldum sonra aninda kesildi bulantikar ben de 4 kilo verdim o surecte simdi 21. Haftamdayim ve hic kalmadi hatta eski kiloma donmusum
yani biraz sabret duzelir cok nadir 9 ay kusan da var ama çok nadir
bir de kiz bebeklerde cok bulaniyor bence

Ah ah bilmez miyim ne zordur. O dönemde anladım neden annelik bu kadar kutsal miş. Neler çekiyor anneler hamileliği ayrı doğumu ayrı büyütmesi ayrı cefa. Sırf o bulantı dönemi yüzünden ikinciye hala cesaretim yok. Limonlu şu, kraker, naneli şeker, beni az da olsa rahatlatan ürünlerdi bir de temiz hava. Eve tıkılıp kalma inan daha kötü oluyor insan eşinle falan akşamları bi cesaret çık gezin iyi gelecek

2 gun bulanmadi da ortaligi ayaga kaldirmistim bisry mi oldu bebeklere acaba diye.7.haftadan 15.haftanin sonuna kadar cektim bulantiyi bir de 2 kati tabiki.Kolonyayla yasiyordum.Midemi bastiran seyler yufka,manti,makarna ,tost.Bu surecte bunlari yemeye calistim.Gecicek merak etmeyin.

18. Haftamda geçti
O güne kadar 4 kilo verdim 48 kilo ile hamile kalmıştım 44 e düştüm
3-4 kere serum verdiler
Kaşarlı Tost ve çubuk kraker yiyebiliyordum sadece
Klozetin başında ağlıyordum
Hiç geçmeyecek sandım

Sonra bir sabah uyandım kustum ve o da ne : geçti.
Bir daha da hiç olmadı .. ne bulantı ne kusma
Ben yaşadığın hissi biliyorum iğrenç bir his. Uyurken bile midem bulanıyordu
Metpamid sadece kusmayı engelliyordu ama bulantı hissi hiç geçmiyordu.
Seyretmekten başka yolun yok

4.5 aya kadar yasadım ne yediysem dısarda evde misafirlikte cıkarıyordum. Bebek ne zaman ki hareket etti kesildi sükür. Arkadaslar da soylemiş bol su dinlenme tuzlu seyler. YaDa bulantı hapı.

Sabredeceksin başka yapacak bişey yok ben ilk gebeligimde 4 aylik olana kadar 8 kilo vermistim genelde 12-16 haftalar civarinda geciyor. Dr bulanti ilaci verebilir ama o da herkeste ise yaramiyor ben de yaramamisti. Allah sag salim kucagina almayi nasip etsin

Buzlu kola iyi geliyor. Çok buz olacak, büyük yudumlarla içeceksin. Evet çok sağlıklı değil ama bunu içip üstüne yemek yiyebiliyordum. Hamilelik kitabında okumuştum doktorum da söylemişti ayrıca

Bende 2 aylık hamileyim çok şükür 4 seneden sonra tup bebek ile bende senin gibiyim son 2 haftadır deli gibi istifra afedersiniz birsey de çıkmıyor ölüyorum ama sukur halime büfe geçer dedikleri gibi ayran dene. Bana iyi geldi birde erik yiyorum yemek fazla yediriyor ama zorla yeyip günde hiç yoksa 5 bardak su içiyorum zorlada olsa bu ayın sonunda kontrolüm ama kendimi iyi hissediyorum kötüyüm dedikçe kötü oluyor insan. Yemek kokusu duymak istemiyorum et görmek istemiyorum sadece patates yiyorum haşlama tarzı sende dene muzda iyi geliyor canım ınslalah gecer hayırlıca

Hiç gecmiyor sanardim, her kusmadan sonra ağlardım hem canim yanardı hem ac kalırdım. Ama meyve iyi geliyordu en azindan karpuz kavun yemeyi deneyin ben öyle idare ediyordum bazende kuru ekmek yiyordum. Ama o gecmeyecek sandığınız geçiyor benim 14. Haftada tak diye bitti, biraz sabır

Benim de hamileliklerim çokkk kötü geçti. İkisindede ilk aylarda kilo verdim. Gün sayıyordum. Üç ay dolsun da bulantı bitsin diye. Şimdi eczanede yeni birşey gördüm işe yarar mı bilmem. Doktoruna da danış. Bulantı bilekliği diye. Benim hamileliğimde yoktu . Olsaydı kesin denerdim.
Dediğim gibi istersen doktoruna danışıp onaylarsa kullan. Umarım işe yarar.
Sağlıkla Bebişini kucağına Alman dileğiyle

4 düncü ayımdan sonra tamamen geçti. 9 ay nadirde olsa hiç geçmeyenlerde var.inş sizin öyle olmaz. Ama malesefki buna bi çare yok tuzlu cubuklar salatalıklar elmelar neler neler yemedim hep çıkardım fayda etmedi. Sabret inş geçer

Benim bu hamileliğimin başı çok zordu 14 hAftaya kadar çektim. Hem sinüzit, hem alerji hem hamilelik bulantısı çok zorlandım ama geçti. Sudan tiksinmiştim. Komposto kaynatıyordum. Azıcık zencefil, limon, bal ve sıcak sudan içecek yapıyordum. Günlük içtiğin zencefil 1.5gramı geçmemeli. Ayran iyi geliyordu. Erik de çok iyi geliyordu, zon zamanlarına yetişti bulantının ama oksun şimdi meyvenin bol zamanı, taze taze sulu sulu ye inşallah çabul geçer

Şu an benim de dostum meyveler ve çorbalar başka bir şey yeme düşüncesi bile kötü yapıyor. Şu ilk trimester Bi bitirsem, geçse ileriyi düşünemiyorum daha bulantılardan
Sizinle ayni durumdayim bende 11 + 3 haftalik hamileyim ama hayattan sogumus vaziyetteyim inanin .. musluktan akan su bile midemi kaldiriyor .. yemek yiyemiyorum su cok icemiyorum ictigim anda direk cikarma hissi geliyor günleri sadece nane sakizi ve sekeriyle ve galetayla geciriyorum desem yeridir .. midemde sürekli bi hazimsizlik da var yani bütün herseyi yasiyorum diyebilirim cok kötü durumdayiz gercekten ama Allah Büyük gececek InsAllah bu günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…