- Konu Sahibi leonunannesi
-
Bana da günler geçmeyecek gibi geliyordu. Yani sanki bir daha ömrümce öyle yaşıcam ve hiç zaman geçmeyecek gibi
Zaman size su gibi akıp geçsin.
Sabredin.
Güzel dualarınıza teşekkürler. Allah size de sağlıklı bir gebelik nasip etsin, hayırlısı ile alın kucağınıza inşallah.
Geldiiiiiiiiiiiiiiiiiim.
6 ay boyunca ha bitti ha bitecek derken temiz çarşaf kokusuna bile kusan bir anneyim.
Umarım seninki benim kadar uzun sürmez ama ilk 6 ayda 8kilo verdim ben.
6 ay 7/24 kustum.kilo kilo serumlar yedim hastanede yattım.ama öle böle kusmak değil.kendimden nefret etcek kadar , düşse üzülmem dicek kadar ağırdı.6 ay ne gece ne gündüz evden çıkamadım hastaneye gitmek dışında.evin her yerine kustum.ne kuru ekmek ne çubuk kraker.ne en hafif çorba ne meyve ne sebze.kutu kutu mide ilacı içtim ama içtiğim hiç bir ilaç midemde durmadı.onları bile çıkardım.karnım mideme yapışıyordu öğürürken ve ben çocuga kesin bişe olcak sanıyodum o derece karnım çekiliyordu.6 aya çok kısa süre kala bittii.ve ben kalan 3 ayda dünyayı yedim.bebeğimde sağlıkla dünyaya geldi hemde 3bck kilo.saçlıda doğmadı buarada.(saçlı bebek mide bulantısı yapar derler ya) tek söyliceğimm hepsi geçecek hatırlamıcaksın bile.hatta 2.yi bile isticeksin.sadece sabırrrr
Benim bu hamileliğimin başı çok zordu 14 hAftaya kadar çektim. Hem sinüzit, hem alerji hem hamilelik bulantısı çok zorlandım ama geçti. Sudan tiksinmiştim. Komposto kaynatıyordum. Azıcık zencefil, limon, bal ve sıcak sudan içecek yapıyordum. Günlük içtiğin zencefil 1.5gramı geçmemeli. Ayran iyi geliyordu. Erik de çok iyi geliyordu, zon zamanlarına yetişti bulantının ama oksunşimdi meyvenin bol zamanı, taze taze sulu sulu ye inşallah çabul geçer
Sizinle ayni durumdayim bende 11 + 3 haftalik hamileyim ama hayattan sogumus vaziyetteyim inanin .. musluktan akan su bile midemi kaldiriyor .. yemek yiyemiyorum su cok icemiyorum ictigim anda direk cikarma hissi geliyor günleri sadece nane sakizi ve sekeriyle ve galetayla geciriyorum desem yeridir .. midemde sürekli bi hazimsizlik da var yani bütün herseyi yasiyorum diyebilirim cok kötü durumdayiz gercekten ama Allah Büyük gececek InsAllah bu günler
Yarım limon sıkıp üzerine su ekliyorum bulantıyı azaltıyor.
Ben zeytin ekmekle bastırıyordum. Umarım çabuk geçer
Buz yutmayi denedin mi
Bulantı bebeğin sağlıklı olduğunu gösterirmİş. Rabbim şumübarek günlerin suyu yüzü hürmetine sabah hiç bişey olmamış gibi kaldırsın sabaha sizi
Canim ben de 2. Gebeligimi yasiyorum ve ikiside de 16. Haftaya kadar mahvoldum sonra aninda kesildi bulantikar ben de 4 kilo verdim o surecte simdi 21. Haftamdayim ve hic kalmadi hatta eski kiloma donmusum
yani biraz sabret duzelir cok nadir 9 ay kusan da var ama çok nadir
bir de kiz bebeklerde cok bulaniyor bence
Ah ah bilmez miyim ne zordur. O dönemde anladım neden annelik bu kadar kutsal miş. Neler çekiyor anneler hamileliği ayrı doğumu ayrı büyütmesi ayrı cefa. Sırf o bulantı dönemi yüzünden ikinciye hala cesaretim yok. Limonlu şu, kraker, naneli şeker, beni az da olsa rahatlatan ürünlerdi bir de temiz hava. Eve tıkılıp kalma inan daha kötü oluyor insan eşinle falan akşamları bi cesaret çık gezin iyi gelecek
18. Haftamda geçti
O güne kadar 4 kilo verdim 48 kilo ile hamile kalmıştım 44 e düştüm
3-4 kere serum verdiler
Kaşarlı Tost ve çubuk kraker yiyebiliyordum sadece
Klozetin başında ağlıyordum
Hiç geçmeyecek sandım
Sonra bir sabah uyandım kustum ve o da ne : geçti.
Bir daha da hiç olmadı .. ne bulantı ne kusma
Ben yaşadığın hissi biliyorum iğrenç bir his. Uyurken bile midem bulanıyordu
Metpamid sadece kusmayı engelliyordu ama bulantı hissi hiç geçmiyordu.
Seyretmekten başka yolun yok
Sabredeceksin başka yapacak bişey yokben ilk gebeligimde 4 aylik olana kadar 8 kilo vermistim genelde 12-16 haftalar civarinda geciyor. Dr bulanti ilaci verebilir ama o da herkeste ise yaramiyor ben de yaramamisti. Allah sag salim kucagina almayi nasip etsin
Bulantı bilekliği denediniz mi ?
Bende 2 aylık hamileyim çok şükür 4 seneden sonra tup bebek ile bende senin gibiyim son 2 haftadır deli gibi istifra afedersiniz birsey de çıkmıyor ölüyorum ama sukur halime büfe geçer dedikleri gibi ayran dene. Bana iyi geldi birde erik yiyorum yemek fazla yediriyor ama zorla yeyip günde hiç yoksa 5 bardak su içiyorum zorlada olsa bu ayın sonunda kontrolüm ama kendimi iyi hissediyorum kötüyüm dedikçe kötü oluyor insan. Yemek kokusu duymak istemiyorum et görmek istemiyorum sadece patates yiyorum haşlama tarzı sende dene muzda iyi geliyor canım ınslalah gecer hayırlıca
Valla hiç bilmiyorum. Markette yoksa bile aktarda mutlaka vardir
Hiç gecmiyor sanardim, her kusmadan sonra ağlardım hem canim yanardı hem ac kalırdım. Ama meyve iyi geliyordu en azindan karpuz kavun yemeyi deneyin ben öyle idare ediyordum bazende kuru ekmek yiyordum. Ama o gecmeyecek sandığınız geçiyor benim 14. Haftada tak diye bitti, biraz sabır
Amin çok sağolun, bilekliği biliyorum ama etkisi var mı pek emin olamadımBenim de hamileliklerim çokkk kötü geçti. İkisindede ilk aylarda kilo verdim. Gün sayıyordum. Üç ay dolsun da bulantı bitsin diye. Şimdi eczanede yeni birşey gördüm işe yarar mı bilmem. Doktoruna da danış. Bulantı bilekliği diye. Benim hamileliğimde yoktu . Olsaydı kesin denerdim.
Dediğim gibi istersen doktoruna danışıp onaylarsa kullan. Umarım işe yarar.
Sağlıkla Bebişini kucağına Alman dileğiyle
Insallah 3. Ayından sonra geçer ben ilk 6 ay kusmayıp son 3 ayımda kusmuştum. Çok beter bir sey. O 3 ayda hep böyle kalacağım sanmıştım. Doğum yapan herkese bir anda geçiyor yani mide bulantısı oyle mi nasil geçer geçmez doğurunca da devam eder diyordum. Ama çok şükür doğuma girdim çıktım oh dedim dünya varmis. Ne mide bulantısı ne baska birşey.
Inslalah canım şuan kraker ve muş yedım tek 1 bardak su içim almıyor 3vde kokuyor bana esim yok görevde annem yanımda kadın oruç rezil oldu benim yüzümden birde aksam erkenden uyuyup sabah 6 bucukda uyanıyorum ilac iğne zatenn hak getire bakalım sağlıklı olsunda yavrularımız gerisi boş sabırMuz ve meyveler iyi geliyor canım cidden bana da ama geçen haşlanmış patates yedim geri çıkardım, çıkarınca da Bi tiksinti geliyor uzun süre yiyemiyorum o şeyi
İnşaAllahh geçer rabbim hepimizin yardımcısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?