Buna cimrilik denir mi?

Bilemedim
Sizin beklentiniz ne şekilde peki?
Gelir durumu nasıl? Sizin geliriniz nasıl? Bunlara göre cevap verilebilir.

Ben eşimle evlenmeden önce herkes kendi hesabını öderdi, ikimiz de benzer maaşları alıyorduk.
Şu an benim maaşım az ona göre tr şartları ama ben oraya gidersem aynı olacak. Ben de benim şartlarıma uygun eş isterim evet maaş olarak ama birkaç kez bu çifte maaş ev olayınu açınca sıkıldım.

Yok bir arkadaşım vesile oldu yurtdışı düşüncrm vardı e hayatımda kimse yoktu bana uygun biri diye görüştük

%100000000000…..

Gezme konusunda iyi harcıyor parayı gezmeyi istiyor. Gezerken konforlu geziyor taksiye filan bindirdi sağolsun Ama bi ev ev 2 maaş dilinden düşmüyor. Aynen hesabı ben de ödedim o da ödedi. Hesap rahatsız etmedi ama ev muhabbeti rahatsız etti. Ne kadar şu an benden fazla alsa da sürekli hesabı ödese sanırım rahatsız olabilirdim.

Konu sahibi, az ayrıntı verdiğiniz için buradaki kadınlar sizin aşkınıza çıkarcı tavırla karşılık veren bir adamı lanetleyerek yorum yapıyor ama anladığım kadarıyla karşılıklı bir mantık ilişkisi var. Bu durumda planlı olması doğal. Cimri diyemeyiz kendisine.

Aslında ilişki yeni o yüzden ayrıntı az gelmiş olabilir:) direkt evet cimri de diyemiyorum ben de ama rahatsız oluyorsam bişey var yada bana uymadı mı

Rahatsız olup ödersiniz o ayrı da bir ben bi o ödüyor dediniz. İşte buna razı olmayıp o ödemeli. Siz de arada yemeği ödeyip, arada kahve ısmarlayıp altta kalmazsınız.

Aslında ilişki yeni o yüzden ayrıntı az gelmiş olabilir:) direkt evet cimri de diyemiyorum ben de ama rahatsız oluyorsam bişey var yada bana uymadı mı
Belki biraz daha zamana ihtiyaç vardır. Rahatsızlık devam mı edecek, onu anlayacak mısınız görmeniz lazım. Siz de kendisiyle açıkça her konuyu konuşmaktan geri durmayın ki netleşsin fikirler kafanızda.

Rahatsız olup ödersiniz o ayrı da bir ben bi o ödüyor dediniz. İşte buna razı olmayıp o ödemeli. Siz de arada yemeği ödeyip, arada kahve ısmarlayıp altta kalmazsınız.
Hımm böyle düşünmemiştim. Görev gibi biraz bir ben bir o . Böyle hissettirdi aynen. Cimri o zaman bu. Hatta ayda şu kadar kenara koyuyorum dedi söylediği para da maaşının 4 te 3 ü nerdeyse. Şaşırdım hatta . Ama kaliteli yemeyi giymeyi de seviyor. Kafam da deli sorular.

Dimi ev konusunda tepkimi gösterdim. Açmayacak bi daha. Ben maaşımın hepsini harcıycam belki dedim eyvah eyvah diyor.

Cimri değil paragöz, çalışmayan kadınla evlenmeyen tiplerden.
Cimriliktir diyemem ama maaşınıza göz dikmiş gibi şimdiden. Bu adamda tam eve giren para azalacak diye doğum izni bile kullandırmayacak bir tip var.

Bu koyu yazıyı oku, cidden böyle tipler var memurlukta acıyorum kadına sütlü geliyor sütü gömleğinden akıyor yazık kocasının para hırsı yüzünden sizde öyle olursunuz

Çok fena

İyi bir marka dediğiniz 2 bin lira civarı olan parfumlerdense ( Chanel, dior, chloe vs.) adam cimri değil bence. Cimri insan parfüme o kadar para vermez.

Maaşının 4 de 3 mü

Evlenorsek maaşla ev alıriz nedir yaa cok itici. Bi evlenin de sonra hesap edersiniz bunları. Maasinız icin sizinle evleniyor izlenimi aldım
Aynen katiliyorum. Kadinin maasi kendini ilgilendirir. Daha "elin" herifi bunun üzerinde plan yapmasi cok itici. Belki kadincagiz maasi ile ilgili farkli planlari var.

Merhaba ;

Aslında cimri değil gerçekçi.

Evet siz Türkiye de çalışıyorsunuz , yurtdisina gittiginizde de çalışmayı düşünüyorsunuz ki 2 maaştan bahşedilmiş. Evlilikleri şirket ortaklığı gibi olmasi gerektigini savunmusumdur her zaman. Özellikle maddi açıdan. Kadın ve erkek çalışıyorsa ve gerçekten bir mülk sahibi olmak istiyorlarsa (ki günümüz şartlarında 2 kisi maaşı bile yeterli degil neredeyse bir şey sahibi olmaya)ortak hareket etmeliler.

Erkek harcasin maaşını iyi güzel ama kadında harcamali ev icin. Su mantikta olan kadınları anlayamiyorum ben "belki ben maaşımı vermeyecegim"

Siz nasıl ki yurtdisi planınız üzerine bu kişi ile görüşme kararı (çıkar ilişkisi) aldıysanız, karşı tarafta sizin oradaki calismaniz karsiliginda alacaginiz maaşın kendi maaşına denk olmasi sebebi ile (çıkar ilişkisi) sizinle görüşmeyi tercih etmis olabilir.

Biz de esimle birlikte çalışarak , ortak ödeyerek çok şükür daire sahibi olduk.
Bir maaşı harcarız bir maaşı da birikim hesabına atarız. Biz tanıştığımızin ikinci ayında almak için daire bakmaya başlamıştık, biz de buna benzer konuşmayı ikinci bulusmamizda yapmıştık. Bu cimrilik değil şirket ortaklığının ikinci ceyreginin bütçe planlamasiydi

Iliskiniz biraz eski olsa tamam da yeni bir ilişki için antipatik..memur musunuz?özelde çalışıyorsanız ve birgün işsiz kalsanız bu adam sorun çıkarır gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…