Buna cimrilik denir mi?

Ederdim sevmiyor değilim zaten sevmeden hoşlanmadan sırf maddiyat için bişeyler yaşayacak biri değilim.

Memurum çıkarır bence de

Herifin sizle evlenmek isteme motivasyonu memur olmanız, devam etmek istiyorsanız devam edin herif sizi yürüyen banka matik olarak görüyor . Her daim çalışacaksınız evlenirseniz olur ki ihraç olursanız sizi anında boşar.

Avukatmışsınız, avukat memursanız İngiltere'de nasıl kolay iş buluyorsunuz anlamadım ama bulun, ne güzel. Adamın konuşması gereken şey geliriniz değil kariyeriniz olmalıydı. Sizi desteklemeliydi, nasıl iş bulunur, nasıl gelişilir, bunlar konuşulmalı bu noktada. Kariyer konuştuktan sonra gelir de konuşulabilir ama bu kadar kısa süredir tanıdığınız birinin maaşınızı bilmemesi gerekir, bu baştan falso zaten. Neden adamla bu bilgiyi paylaştınız anlamadım, iki taraflı maddi çıkara dayalı bir ilişki olabilir gibi geldi bu nedenle. Bu kadar kısa sürede ev muhabbeti yapılmaz, Avrupa'da yaşayan adamın bu muhabbeti yapıyor olması daha da kötü çünkü kimisi görmemiştir, ondan böyle olur ama bu adam görme imkanı olduğu halde vizyon ve görgü kazanamamış gibi dduruyor. Gazi mezunu hukukçu memur bir arkadaşım var sizi ona benzettim, bu kız düzgün bi okul kazanıp bitirecek kadar mantıklı düşünüyorsa böyle adamlara nasıl yüz veriyor, dedikleriyle zıt şeyler yapıp fark bile etmiyor diyordum ona, sizde de benzer şeyler düşündüm konunun ikinci sayfasından itibaren. Kendi kıymetinizi bilin, sizi paranızla değerlendiren, sizin paranızla plan yapan adamla olmaz ama siz de adama belli ki bunu yapacak alan vermişsiniz, vermeyin.

Avukat değilim. Haklısınız ben de sınırımı koruyamadım ya da ben de merak ettim açıkçası ben sordum maaşını yalan yok. Karşımdakinin benden az kazanmasını istemiyorum bu kriterimdi çünkü.

Aynen katiliyorum .Ortada fol yok yumurta yok aynen para hesabi hos degil

Arkadasiniz yurt disinda oldugu icin, en çok sırayla hesap ödemenize şaşırdım.
Ben yurt dışında, sevgilim Türkiye de olsa, ulkeme gelse hesap odetmezdim . Erkek olsam bu koşulda asla hesap odetmezdim.

Ev konusu bekarken eşimle çok yapardık, hayallerimizdi.tek maaşla almak zor olduğu için,iki maaşla hayal kurmak, belki diyorum ,normal geldi bana.

O Türkiye ye gelince de öyle ödedik. Hesap konusu neyse normal geliyor bana batmadı gözüme ama maaş mevzusu bir kaç kez diyince irrite oldum öyle konu açtım zaten.
Herkesin irrite olduğu konu farklı olabiliyor

Bir çok iyi tarafı da bu huyuyla yapabilir miyim diye bakıcam bi de konuşucam açık açık bakalım ne diyecek.
ne diyeceksin? ne konuşacaksın? kabul etmez ki, cimriliği de maddiyatçılığı da.
hayatındaki insanın maddi anlamda, kariyer anlamında senden daha önde olmasını istemen garip değil, olabilir. çocuk değiliz sonuçta, parkta simit bölüşecek halin yok. ama neyin ne olduğunu zamanla tanıdıkça anlarsın. bir insanın cömertliğini, gelir durumunu anlamak zor değil. ama iş açık açık konuşmaya gelince olay çirkinleşiyor. maaşını açık açık en baştan sorduğun adamın da ileride senin maaşınla plan yapmasına şaşırmıyorum mesela bunu öğrendiğimden beri. o da açık açık söylediyse bence bu da çirkin. bana da bi sevgilim zamanında sormuştu, en başlarda. sormasından birkaç görüşme önce kendi maaşını söylemişti laf arasında, ben sormadan. ki zaten asla sormam. neyse bana sorduğunda çok rahatsız oldum ve rakam vermek yerine, seninki kadar değil :) deyip geçiştirmiştim.

bi flörtüm de ısrarla maaşımı sorduğu için inanılmaz soğumuştum hatta kavga bile ettim yani ayıp denen bişey var, sorulur mu bu falan dedim

son sevgilim de kendi işini yapıyordu, sürekli kendi aldığı işlerden gelecek parayı, eline kalacak karı falan söyleyip duruyordu. aşırı sıkılmıştım o muhabbetlerden, neyse ayrıldık da kurtuldum.

Profilinizde avukat yazdığından avukat olduğunuzu sandım, maaşa değil sosyal statü, yaşam tarzı ve eğitime (sosyoekonomik ve sosyokültürel düzeye) göre değerlendirme yaparsanız daha çok işinize yarayabilir

Sadece maaş kriterim demedim ki. Kriterlerim arasında tabiki bi tek o değil yani birçok şeye bakıyorum. Artılar mı önde eksiler mi

Sürekli para muhabbeti sıkıyor kesinlikle

Sadece maaş kriterim demedim ki. Kriterlerim arasında tabiki bi tek o değil yani birçok şeye bakıyorum. Artılar mı önde eksiler mi
Sadece maaş demekle ilgisi yok yorumumun. Ekonomik durum da bir kriter ve maaş her zaman bunun için iyi bir ölçüt olmuyor çünkü değişken bir şey ve maaş sormak-paylaşmak hoş durmuyor, sadece değerlendirmenizi kolaylaştıracağını düşündüğüm bir öneride bulundum. Sadece maaş dediniz demedim maksadımız şunu dedim bunu dedimse.

Yani önerdiğiniz şeylere de bakıyorum tabi zaten o konularda iyi olmasa 1 gün dahi devam ettirmezdim

Yani ben soyle bir şeyde gozlemliyorum suan. Ülkelerde ekonomik kriz olduğu için, insanlar çok fazla para muhabbeti yapmaya başladı.
Biz de çevremizde yapıyorduk. Açıkçası fazlası can sıkıyor. Biz de kestik.
Neyse biraz daha takip et ,yine en iyi sen anlarsın

Haklısınız mesajı okuyunca ben de bu konuyla ilgili çok konuştuğumu farkettim

Sürekli para diyen adam net cimridir , kaç..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…