Buna cimrilik denir mi?

Evlilik sürprizlerle doludur. Elbette insan evlenmeden önce dengini ister,dengiyle de evlenmelidir buna katılıyorum. Eğitim durumlarınız denk ise ileride de benzer hayatlar yaşayacaksınız anlamına gelir. Maaşlar açısından durum bu. Bir de evleneceğiniz adamın sizin hayatınıza ne katkısı olacak durumu var. Mesela ben buna çok dikkat ettim. Ev alırız araba alırız diye hiç konuşmadık. Ev almayı hele hiç düşünmüyorduk. Evlilik öncesinde eşim bunları alırız deseydi muhtemelen ilişkimi keserdim

Ayda bir görüştüğün insanla nasıl ilişki yaşıyorsun yahu?
Ayrıca muhabbetler çok çirkin. Maaşlar şu kadar falan demesi özellikle. Gelecek planlarından bahsetmekte sakınca yok, ben de yatırımı severim. İsterim yani eşimle ev, araba alayım ama şu anın konusu değil. Olsa olsa laf arasında üstü kapalı, evlenirsek kendi evimizi alıp kira derdinden kurtulmayı isterim falan denir maksimum. Kenara koyma konusu da sorulmadığı sürece söylenmez. Söylenirken de miktar verilmez. Tabii ki geleceği düşünerek elden geldiğince birikim yapıyorum der geçersin. Saçmalık ya.

O kadar doğru ki. Sterlin olmuş kaç para, konu sahibine hesap mı ödetiyormuş sahiden?

Uzak mesafe ilişkisi hiç duymadınız mı:)
Ben de isterim ev almak hatta ilk söylediğinde garip gelmemişti ama çok söyleyince irrite oldum.

Bir de şuna takıldım, benim de maaşım iyi. İyi olmasa benimle olmazdı bence demişsin yorumların birinde. Bu ne demek?

Şu zamana göre bu cimrilik değil; tutumluluk. Para zaten elde tutulması gereken tutum gerektiren bir şey. Evlilikte düşünüyorsa eğer ; kendisi doğru bir adım atıyor.

Uzak mesafe ilişkisi hiç duymadınız mı:)
Ben de isterim ev almak hatta ilk söylediğinde garip gelmemişti ama çok söyleyince irrite oldum.
Çok duyduğum ama anlamsız bulduğum bir ilişki elbette. Koskoca insanlara ayda bir görüşmek nasıl yeterli geliyor ben bunu anlamıyorum. Ayda bir görüştüğüm insanın hayatımdaki varlığını hissedemem.

gayet açık gibi ama tekrar mı açıklayayım?
Neden tersliyorsun? :)
Açık olan şey şu ki ilişkiden çok iş ortaklığına benziyor.
Düşünüyorum da hiçbir sevgilim, aldığım maaşı bilmedi. Sormadı da. Ben de onlara sormadım. Kendime de onlara da saygım vardı çünkü.

Terslemedim ki anladığın birşeyi sormana şaşırdım bak anlamışsın:)

Saygı duyarım böyle bir ilişki çeşidi de var epeydir.

bizdede tam tam tersidir eşim ne kadar paradan bahsetmezse bende bi o kadar parasal konuları dillendiririm. Şu kadarımız olsa ev alırız şu kadar biriktirirsek ev alabiliriz gibi ben şuan çalışmıyorum iki kişiyiz çocuğumuz yok eşimin maaşı yetiyor bize çok şükür ancak yinede indirimleri takip ederim market üstü pazar üstü kumbarada biriktirirm hep hatta eşimide alıştırdım işten geldiği gibi ilk işi kumbaraya cebindeki bozuklukları atmak olur peki bu şekilde düşünüyor ve yapıyor olmam beni cimri yapar mı? hayır çünkü misafirliğe gittğimde elim boş gitmem ikimizinde aileleri şehir dışında yaşıyor giderken herkese ufakta olsa bir şey almaya çalışırım, sadakamı veririm, eşimle ayda bir iki gezeriz, yeriz, içeriz, kumbarada biriktirdiklerimle altın almaya çalışırım vs. Yani demek istediğim cimrilik ve tutumluluk çok ince bir çizgi o yüzden niyetini anlamalısınız bu yolda ince eleyip sık dokumalısınız. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Ya simdi soyle bir sey var. Esimle hesap yaptik 5 yilda el aleme odedigimiz kira bedeli 100 kusur bin euroyu geciyor. Yurt disinda kirada oturmaktansa ev almak daha mantikli. Keske ilk geldigimizde 1+1 de olsa ev alsaydik dedik bu hesabi yapinca. O da bu mantikta bakiyordur belki olaya.

Ama daha iliskinin basinda bu sekilde hesaplarin donmesi hos degil. Bir de maasim iyi olmasa beni istemezdi diyorsunuz. Bana ters geliyor bu tarz dusunceler. Tamam iki kisi calisiyorsa evin geciminde ortak bir butce belirlense de erkegin maddi konularda cok ince hesaplara girmesi hosuma gitmiyor. Ne bileyim yarinin garantisi yok bugun calisabilirsin ama yarin basina bir sey gelse calisamasan sirtini guvenle yaslayamazsin maddiyat duskunu olan bir adama.

Benim esim de yurt disinda yasiyordu. Biz sevgiliyken bir kere hesap odettigini bilmem. Tatile gittigimizde olsun, ben yanina gittigimde olsun benim otel, ucak masrafimi kendisi karsilardi. Asla ama asla kabul etmiyordu ben odemek istedigimde. Oyuzden son donemin erkekleri bana garip geliyor.

Normal bir tanismada olsa sıkıntı. Evlenecek bir insanın direk karşı tarafın maaşı üzerinden sürekli gelecek planı yapmasi. Kadın ya da erkek farketmez böyle bir düşüncesi varsa kendi bütçesini nasıl yükseltir onu düşünmeli
Ama sizinkinde fazla mantık üzerine kurulu. Sadece karşı taraf değil siz de kendi çıkarınız üzerine kurmuşsunuz. Olabilir herkesin tercihi.
Görüştüğünüz kişi TR'de olsa ve (muhtemelen doktor ya da muhendissiniz ) burda o konumda memuriyet yapıyor olsa devam eder miydiniz?

Sorun nerde? Bir o bir sen ödüyorsun çünkü başkalarından geçinen biri değilsin ki olması gereken de bu. Ne yapsın mesela adam. Düşünmeden hesap yapmadan harcaısb mı Geleceği düşünmesi sorumluluk bilinci olduğunu gösterir. Evlenince o hesaplar yapılmayacak sanıyorsan zaten yanılıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…