Bunaldım iyice ..

Nasil yok ben anlamadim ya. Babaniz vefat mi etti? Eskiden hangi evde kaliyordu da yaninizda kaliyor. Siz kendinizi gecindiremiyor musunuz da kadin dogalgaz mutfak alisverisini oduyor. Niye abinizle bir olup annenize bir duzen kurmuyorsunuz ki? Yaz kis ordan buraya gel git yapiyor. Ilginc hakikaten aklim almadi.
Babam vefat etti . Aslında istda bir evimiz vardı halam bekar halam annem ben bi evde animeler ev de kalıyordu altlı üstlü . Ben evlenince abimlet r memleketten ev aldılar evi kiraya verip kredi ödüyorlar . Abim ve yengem birlikte yaşarız dediler 2evi kiraya verelim kredi ödenir . Halam da kışın abimler de kalıyor annemde zaten abinlerin ihtiyacı yok halanda yardım ediyor bende size yardım ederim dedi kışın bende yazın kendi annesinin köyünde kardeşinin yanında bazen de abimn yanında işte böyle .

Sizin anneniz de çok uzun kalıyormuş. Yazları da abinize gidiyormuş.
Abinizin evli olmadığını varsayıyorum
Abim evli ama onlar öyle istedi . Yani yengem ve abim 2evi kapatıp memlekete yerleştirdiler o 2 evi kiraya verdiler kredi ödüyorlar annemle halam zaten yazın yoklar köydeler.. kışın da annem bende hala abimde

Çok elzem bir durum olmadıkça iki tarafın da anne-babasının 10 günden fazla kalması çok gereksiz ve saçma.
Bundan en çok etkilenen de kadın oluyor maalesef. İnsan evinde rahat edemeyecekse nerde edecek?
Biz de 2 haftalık evliyken eşimin anne-babası çeyizi getirip kalmışlardı, anlayışı olmayan insana hiçbir şey fayda etmez.
Konu sahibi önünü almazsa kışı yanında geçirecek gibiler.
Çekyat almak senin burda bir yerin var demek ki hiç iyi bir fikir değil.

Ayyy ayni seyleri yasayan biri olarak eşinize ses çıkarmadiginiz surece daha cok beraber kalirsiniz rahat edemediginizi bir sekilde esinize soyleyin ailesi sizde kaldigi surece iliskiye girmeyin banyo vs. Rahat olmadiginizi soyleyin esiniz rahatsiz olmaz bizimkide ayni ama ben surat asıyorum yanlarinda oturmuyorum sohbetlerine katilmiyorum her turlu herkese belli ediyorum memnun gibi olsam iyice yerlesecekler rahat ettirmeyin işlerinize yardim etmesini söyleyin atiyorum diziniz var bugun dizim var bayadir izleyemiyorum deyin onlar anlamiyorsa zorla anlatin ne igrenc insanlar ya herkes defolsun kendi evine bu oğlunun evinde kalma işide moda oldu benim annem hayatta gelip kalmaz

Ayyy ayni seyleri yasayan biri olarak eşinize ses çıkarmadiginiz surece daha cok beraber kalirsiniz rahat edemediginizi bir sekilde esinize soyleyin ailesi sizde kaldigi surece iliskiye girmeyin banyo vs. Rahat olmadiginizi soyleyin esiniz rahatsiz olmaz bizimkide ayni ama ben surat asıyorum yanlarinda oturmuyorum sohbetlerine katilmiyorum her turlu herkese belli ediyorum memnun gibi olsam iyice yerlesecekler rahat ettirmeyin işlerinize yardim etmesini söyleyin atiyorum diziniz var bugun dizim var bayadir izleyemiyorum deyin onlar anlamiyorsa zorla anlatin ne igrenc insanlar ya herkes defolsun kendi evine bu oğlunun evinde kalma işide moda oldu benim annem hayatta gelip kalmaz
Moda değil kültür yapısı ile alakalı hangi kültür ile evlendiğinize dikkat edin onlarda ayrıcalık kayın kalabilir kadının değeri olmayan adam ve kültürü ile evlenmeyin

Moda değil kültür yapısı ile alakalı hangi kültür ile evlendiğinize dikkat edin onlarda ayrıcalık kayın kalabilir kadının değeri olmayan adam ve kültürü ile evlenmeyin
Eşim deger veren kiymet bilen birisi ama ailesi merhametinden vurmayi ve yüzsüzlük yapmayi adet haline getirmis malesef bu yuzlerini evlenmeden önce gostermedikleri için bazı şeyleri tahmin edemiyoruz

Çok elzem bir durum olmadıkça iki tarafın da anne-babasının 10 günden fazla kalması çok gereksiz ve saçma.
Bundan en çok etkilenen de kadın oluyor maalesef. İnsan evinde rahat edemeyecekse nerde edecek?
Biz de 2 haftalık evliyken eşimin anne-babası çeyizi getirip kalmışlardı, anlayışı olmayan insana hiçbir şey fayda etmez.
Konu sahibi önünü almazsa kışı yanında geçirecek gibiler.
Çekyat almak senin burda bir yerin var demek ki hiç iyi bir fikir değil.
Çekyatı şimdi almayacağım onlar gittikten sonra alacağım ki yerleşme durumu diye düşünülmesin. Dün akşam eşime hayatım uzun zamandır başbaşa film izleyemedik dedim hayatım annemler gitsin yaparız dedi sesimi çıkarmadım . Zaten garip yorgunum uzanamıyorum bunu da belli etmeye başladım artık otururken ayağımı uzatayım diyorum geldiklerinde tuvaletten fln toplanıyorum ki anlasınlar . Oğluşuna anlatamıyorum bari ona anlatayım diye . En son uzat kızım dedi olsun anne dedim gel otur ..

Ya son zamanlarda bende rahatsız olduğumu belli etmeye başladım zaten . Yanlarına gitmediğim zaman eşim geliyor hayatım gelsene oturalım bir şey buluyorum çoğu zaman TLfn görüşmesi fln yapıyorum .
Kalmalarında sıkıntı yok ama biraz düşüncesizler ben rahatsız oldum sadece benimle alkalı durum yani benmde annem kaldığından ses etmiyorum etmem ama belli ediyorum yani kv ye özellikle .. annem kalıyor ama odasında çekyat var oraya geçer erkenden yatar ..

Eşim deger veren kiymet bilen birisi ama ailesi merhametinden vurmayi ve yüzsüzlük yapmayi adet haline getirmis malesef bu yuzlerini evlenmeden önce gostermedikleri için bazı şeyleri tahmin edemiyoruz
Ya orası öyle . Bi kaç defa dile getirdi yeğenim gelsin göreyim de istda göremem bi daha gelemem diye fln artık söylemeye utanıyorum eşime defalarca söyledim dün akşam tartıştık ya hayatım başbaşa bir şey yapmıyoruz diye annemler burada fln dedi yani ne bileyim dedim ne yemeğe gidiyoruz genel olarak bi cumartesisi var onda da mutlaka arkadaşları oluyor ailecek görüşüyoruz çarşıda orada burada .. bunu söyledim sen çevre edin diye dedi ( 1 yıl önce istdan taşındık şehir değiştirdik o da iş arkadaşları ile görüştürüyor )

Konudan bağımsız,, neden bir düzen kurmadı veya kurmadiniz?
Anneniz çok mu yaşlı?
Bakın siz kv-Kp'den böyle rahatsız oluyorsaniz, abinizin eşi de rahatsız oluyor olabilir mi? O da sizin gibi sesini cikaramiyordur belki de
Abim ve yengem kendi istedi . Aslında 2 ev vardı istda birinde ben bekarken annem halam ben diğerinde abimlet kalıyordu ben evlenince abimler memleketten ev aldılar yengem de bu evi kapatıp 2 daireyi kiraya verip kredi ödeyelim dediler birlikte yaşarız .. zaten annem ve halam yazın köydeler kışın halam abimde annem de bana geliyor .. halam ve annem anlaşamıyorlar . Annem yaZın kendi köyüne gidiyor kışında bana geliyor . Oda var annem sizi rahatsız etmeyeyim diye kendine çekyat aldı fln takılıyor zaten eşim ve annem görmüyorlar birbirlerini vardiyalı çalıştığı için .. ben zaten ses etmiyorum şuan eşime annesi ve babası bizde diye susuyorum ama bunaldım bu suratıma da yansıyor akşam eşimle tartıştık kendimize vakit ayıramıyoruz diye tartışmak istemediğinden döndü kıçını yattı . Bende artık söylemekten yoruldum susmayı tercih ediyorum kendi başıma bir şeyler yapmaya başlayacağım artık ..

Abim ve yengem kendi istedi . Aslında 2 ev vardı istda birinde ben bekarken annem halam ben diğerinde abimlet kalıyordu ben evlenince abimler memleketten ev aldılar yengem de bu evi kapatıp 2 daireyi kiraya verip kredi ödeyelim dediler birlikte yaşarız .. zaten annem ve halam yazın köydeler kışın halam abimde annem de bana geliyor .. halam ve annem anlaşamıyorlar . Annem yaZın kendi köyüne gidiyor kışında bana geliyor . Oda var annem sizi rahatsız etmeyeyim diye kendine çekyat aldı fln takılıyor zaten eşim ve annem görmüyorlar birbirlerini vardiyalı çalıştığı için .. ben zaten ses etmiyorum şuan eşime annesi ve babası bizde diye susuyorum ama bunaldım bu suratıma da yansıyor akşam eşimle tartıştık kendimize vakit ayıramıyoruz diye tartışmak istemediğinden döndü kıçını yattı . Bende artık söylemekten yoruldum susmayı tercih ediyorum kendi başıma bir şeyler yapmaya başlayacağım artık ..
Abiniz ve yengeniz anneniz hakkında nasıl karar verip kadını bir nevi ortada bırakabiliyorlar?
Annenizin halanizla anlaşamadığıni bilmiyorlar mı? Evler varsa kadın tek başina da yaşayabilirdi.
Anneniz ve siz niye sessiz kalıyorsunuz buna?
Para için adamin annesine yaptığına bakın.
Yazık cidden annenize.

Küçük odaya bir çekyat daha alın ve onlara orada daha rahat edeceklerini, sizin de rahat rahat aksamlari tv izleyebileceğinizi söyleyin.

Sizin anneniz sizde kalıyor üstelik maddi destek için !!! Eşinizin anne babası sizde .için daraldı yeminle..siz aşiret yaşıyorsunuz resmen...doğru bulmadım...tabi ki kendi anneniz sizde yaşadığı için eşinize sitem edemiyorsunuz..
Bence herkes kendi düzenine dönsün....anneniz maddi durumunu kendine düzen kurmakta kullansın...eşinin annesine güvenen adam da bı zahmet evlenmesin. Çünkü bu şekilde yaşayarak ortada evlilik kalmaz

Sonra ben kadının ailesi istediği kadar kalabilir ama erkeğin ailesi kalamaz kalmamali Dediğimde burda bana tepki veriliyor.

Hiç-bir kız ailesi kızın evine bu şekilde kurulmaz. Aman damat beyi rahatsız etmeyelim derler. Ayrıca yemeği temizliği evin duzenini çarşafını yastığını havlusunu cartını curtunu ben düşünüyorsam, çok kıymetli paşa oğlu düşünmüyorsa kalamaz. Kalmamali.

Adam sabah çıkıyor. Akşam geliyor. Evde kadının ne çektiğinden haberi bile yok. Bir de hesap soruyor. Sen benim ailemden bıktın mı?

Konu sahibi de ayrı bir dünya. Bıktım tabi senin ailenin yemeğini temizliğini düşünmekten. Bıktım usandım demiyor da laf kıvırıyor.

Eve gelen kadının ailesi olsa. Hani kadınlarin ailesi ama damat bey paşasini rahatsiz etmeyelim diye gelmez de farz edelim ki geldi. Diyelim yani. Damat beye ekstra is çıkmamasına rağmen damat beyin rahatsiz olmaya hakkı var. Baktığınız zaman yemek de düşünmez
Temizlik de. Çarşaf da havlu da... ama olsun o rahatsız olabilir hakki var. Halbuki kendisinden beklenen tek şey güler yüz. Işten gelince 2 saat sohbet etmesi.

Bu durum bu platformda bile böyle. Kadınlar bile kadınlara yükleniyor

Çok çok değişik ya.

Konu sahininin ailesi gelseydi aylarca kalsaydı evde cinayet çıkmıştı şimdiye kadar. Ama koca kisisinin kendisi oldukça aymaz. Ailemden bıktın mı diyor.

Ailenden de senden de bıktım diyemeyen konu sahibi de ayrı içler acısı.
Ben bu mesaja ba-yıl-dım.... O kadar yerinde ki yazdıklarınız....

Kk'da her seferinde, yok artık daha da bir şeye şaşırmam desem de her konuda ağzım açık kalıyor.
Yenge ve abi bencillikten nirvana.

Abiniz ve yengeniz anneniz hakkında nasıl karar verip kadını bir nevi ortada bırakabiliyorlar?
Annenizin halanizla anlaşamadığıni bilmiyorlar mı? Evler varsa kadın tek başina da yaşayabilirdi.
Anneniz ve siz niye sessiz kalıyorsunuz buna?
Para için adamin annesine yaptığına bakın.
Yazık cidden annenize.
Annemde istedi bnu sırf oğluna destek vermek için .. annem yalnız yaşasa halam çöker ondan durumlar karışık yani

Back
X