Bundan sonrası için ne yapmalıyım ?

sal artık kanarya kayınvalideni, görümceni, kendini sal en çok. umursama şu insanları ne yapıyorlarsa yapsınlar. silmişsin ne güzel ekleme tekrar kayınvaliden eklerse de kabul etme beklet kalsın öylece bekleme listesinde kafan rahat eder. durup durup dert bulma kendine. kendine odaklan istedikleri kadar konuşsunlar.

İnan ben saldıkça durmuyorlar ki. Biliyormusun annem seneler sonra torun sahibi olucak yeğenim oluyor ve annemi hayırlı olsun demek için aramadı. Ben düşmanmıyım ? Dertleri ne mesela ? Ben kendi halimdeyim neyse diyip geçiyorum ilişkime hayatıma bakıyorum kadın bana beddua edene şarrk sofrası hazırlıyor. Kıskandığımdan değilde bari ben görmiyim dimi ? Kendim için sildim en çok. Çocuk değilim ki ben sonuçta rahatsız olduğum durumda istediğimi yapma hakkına sahibim. Ayıp hem ya bilmiyorum sizböyleyseniz bende 5 karış suratım size karşı diyip cezalandırmak istiyorum.

Bence cok haklisin ayni sekilde düşünürdüm. Istediği ile görüşsün tamam ama durmadan hikaye paylasmak vicik vicik cok kötü. Iyi niyet aranmaz bu saatten sonra.
Buz gibi olurdum kaynanama.

“herkes kendine yakışanı yapar” çok sevdiğim bir cümledir. bir davranışı kayınvaliden kendine yakıştırmışsa o öyle deyip kenara geç boşver. sen de aksiyon almışsın üstelik şu andan sonra düşünme bırak o düşünsün kanarya niye böyle yaptı diye? düşünmezse de kendi bilir.

anneni çok tebrik ediyorum gözü aydın olsun seni de aynı şekilde tebrik ederim halalık çok güzeell :)

Yaa çok teşekkür ederim çok az kaldı annem haberi aldığında ağlamıştı. 7 senelik özlem düşünün. Sağlıkla alsınlar kucaklarına inşallah seneye yaza giysin diye kıyafetlerine kadar aldımm :)
İlk başlarda öyle yaptım aslında. Cafede durumlar attı sevgi sözleriyle dedim boşver işine bak. Tekrar paylaştım dedim boşver sen işine bak. Sonra tekrar tekrar. Rahatsız oldum. Yetmedi bana kızı anlatıyor onla ilgli soru soruyor. Rahatsız olduğumu söyledim en son olarakta sildim. Eşimde sizin gibi söyledi normalde çok sabırlıyımdır ama kabul edemedim bu durumu sanki bilerek yapılıyormuş gibi.

Bence cok haklisin ayni sekilde düşünürdüm. Istediği ile görüşsün tamam ama durmadan hikaye paylasmak vicik vicik cok kötü. Iyi niyet aranmaz bu saatten sonra.
Buz gibi olurdum kaynanama.
Gönderi olarakta paylaşıyor. Önceden takmazdım beni ilgilendirmez derdim ama 50 yaşındaki kadında böyle yapmamalı. Gönderi paylaşınca da laf etmedim. Ay durmuyor sürekli sürekli kahve içiyorlar buluşuyorlar. Dayanamadım anne gizle bana bari de görmiyim dedim. Gizlemeyince sildim. fakat şuan whatsap üzerinden durumları gizli geç kalmış bana gizlemek için o gün ordan da açıktı. Muhtemelen pişman oldu yaptığına da nasıl toparlayacağını bilmiyor. Komik video atmış bana whatsaptan bende kısa kestim cevabınada görüldü attım.
O kadar sıcakkanlı ve enerjik biriyim ki hayatımda tanısanız bu kızla yaşayanın ömrü uzar derseniz öyle biriyim. Çok kişide böyle söylemiştir bana. Elbette hatalarım vardır ama hep dikkat ettim insan ilişkilerime kırmamaya ve iyi yaklaşmaya. Kayınvalidem kaynanam gibi değilde annem gibi olsun diye hiç gelin soğukluğu yapmadım. Güldüm eğlendim takıldım gezdim çağırdı gittim espiri yaptım annemle nasılsam öyle oldum. Onca şeye rağmende annedir diyip saygımla devam ettim. Bu çok sinirime dokundu içim almıyor midem bulanıyor resmen kadını görünce.

Cok haklisin ama.. bu kadar iyi niyetli davranmasan bile ağrına giderdi. Gelini sensin neticesinde. Sizin yaninizda durmaliydi bana göre.
Hi kendisi icin cok kiymetliyse de gözüne gözüne sokmamaliydi.

Cok haklisin ama.. bu kadar iyi niyetli davranmasan bile ağrına giderdi. Gelini sensin neticesinde. Sizin yaninizda durmaliydi bana göre.
Hi kendisi icin cok kiymetliyse de gözüne gözüne sokmamaliydi.
Bende buna sinirlendim zaten. Hadi geç beni hiçbir şekilde etik değil ki durum. Sokmasın gözüme. Paylaşmasın durum ölür mü ? Gizlesin bana ? Bakalım nolucak şimdi sildim bende görmüyorum

Olay konuda anlattigindan cok farkliymis bak sen kv.ye ses kaydini dinlettim deyince o kizdan cok farkli gorunmuyorsun ama boyle anlatinca olayin ic yuzu anlasiliyor. Daha nisanliyken bunlarin ses kaydini kv.ye dinletmen hic olmamis buradan bir puan kaybetmissin kv.simdi onu kullaniyor. Tahmin ediyorum ki bu kiz akrabaniz falan. Iki tarafin da akrabasi diye dusunuyorum. Yoksa kv.nenin aklindan zoru yoktur gidip senin dostunla dost olacak kadar akli melekelerini yitirmemistir. Kendi akrani olsa bir derece anlasilir o yuzden cok yuksek ihtimal ortak akrabaniz ki sen ses kaydini dinlettin, kayinvalide samimiyetine devam ediyor.

Dedigin gibi aile olunca kayinvalideyi atsan atamazsin, satsan satamazsin cunku oglu ile evlisin. O zaman ne yapacaksin kendi ic huzurun icin bu olanlarla ilgilenmeyeceksin. Ilgilenmedigin zaman amuda kalksa da gormezsin, gorsen senin icin bir sey ifade etmez.

Ev konusuna gelince cok kalpten sana dua ediyorum ki o evden kurtul yoksa senin bu sorunlarin bitmez.

Canımsın teşekkür ederim duan için. Akrabası olsa bunu yapar mıyım ? İnan yapmaz. Kız benim lise arkadaşım senelerimin dostu. Çok ayrıntılı vermek istemiyorum ortak bi işte tanıştık biz kayınvalidemle. Arkadaşım şuan apayrı yerde bağları yok ve benimle yaşıt kız.
Ses kaydını kendi dinlemek istedi çünkü ne hikmetse ben nişanlıyken ve onu evimi yerleştirmeye çağırmadım diye gitmiş kaynanama kahve içmeye. Storyler atıyor. Sürekli dedikodumu yapıyor. Söylemek durumunda kaldım hayatımdan çıkardım bana beddua eden birini istemiyorum diye.
Kendime bakıyorum gunces o zaman da umursamadım ilk evlendiğimde de. Çok fazla olmaya başladı dayanamadım. Uyardım yine yaptı. Annemi hala aramadı biliyor musun ? Yeğenim doğucak 1 ay sonra kadın dünürümü arayıp hayırlı olsun demedi. 24 yaşındayım evet küçüğüm ama bunu kendime ve aileme yaptıramam. Oğlunun eşine beddua eden kıza sofralar donatmak ve canımmm isterse prensesimm gelmiş yazmak nedir ? Huzurluyum iyiyim.
Ev içinde kendi evim olmasını istiyorum. Onun niyetiyle araba aldım para biriktiriyorum. Çalışıyorum sağlıkçıyım mesleğim var hayatımın her alanında da çalıştım okurken bile. Hazıra konan hiç olmadım.
Sağolasın yorumun için.

Yeni konu açıp bdv yi işgal etmek istemedim ufak bir güncelleme yapacağım. Kayınvalidemle bu durum sonrası bir araya geldiğimizde bana hesap sormadı. “ neden sildin yoksun çıkmıyorsun niye böyle yapıyorsun” tarzında. Hatasını biliyor çünkü. Daha sonrasında selam vermek için uğradığımızda kızını yemeğe davet etmiş lakin bize söylemedi. Beni boşverin oğlu yemekleri gördü etti ona da demedi. Çay için aradı kardeşi bizde gitmedik.
Haftasonu ailem geldi yemeğe kaynanamlarla aynı binadayız. Saygıdan onlarıda davet ettim fakat tabikide gelmediler. Selam vermek için bile çıkmadılar. Hatırlayanlar vardır belki kayınvalidem annemi ne bayramda arar ne mesajına yanıt verir ne de hayırlı olsun dünür diye arar kadın sanki nefret ediyor ailemden. Kayınbabam öyle değildir. O yüzden babam giderken eşime babanları göreyim ayıp olur diye zile bastı. Kaynanam kapıya yeğenini göndermiş. Su içmeye kalkmayan kız kapı açıyor neden kaynanam bizimkilerin suratlarını görmemek için.
Kayınbabam geldi sonra arkasından kapıyı kapatmış normalde kayınvalidemler kapıyı kapatmaz havalandırmaları yok müstakil bina olduğundan açık kalır yemekten sonra. Annem çok bozulmuş kaynanan kapıya bile çıkmadı dedi. Evdeki misafirde misafir değil bu arada 2 yeğen kız yani kimse yok her ay gelir giderler.
Annem eşimle konuşmak istiyor ama onun suçu yok aileme arabaya kadar eşlik ediyor. Kayınpederimin suçu yok babamı arar sorar bayramlaşır bana da hep sorar kızım nasıl sizinkiler diye. Eşim belki de farkındadır çünkü o akşam ailesinin yanına girmedi direk eve çıktı kızıyordur belki kendince annesinin hallerine o da uzaklaşıyordur bilemiyorum.
Yaptığım şey için pişman değilim ama şöyle bi durum var benim kayınvalidem ona hiçbirşey yapmıyorkende böyleydi. Annem bana geldiğinde de durduk yere laf sokardı anneme gittiğimde de triplere girerdi.
Annemin üzülmesine kıyamıyorum kızım ben ne yaptım kayınvalidene de selam dahi vermiyor birimiz anneanne birimiz babanne olucak yüzyüze bakıcaz diyor ee haklıda. Bir yanım eşimle konuşmam gerektiğini söylüyor bir yanımda eşinle bunu konuşmana bile değmez mesafeli devam et kavga etme amacı huzursuzluk çıkarmak diyor. Konunun devamı böyle herkese iyi haftalar dilerim.

Kayınvalidenizin karakteri buymuş malesef. Sizi kendine rakip gibi görüyor sanki. Bence araya kimseyi sokmayın. Mesafeli olun aradaki saygıyı kaybetmeyin yüz-göz olmaya hiç gerek yok.

Demek ki kayınvalide seni sevmiyor ortak noktaları bu mu yoksa ?

Ne guzel işte canım samimi olmaya çalışsa daha kötü tavır yapıyorsa hiç umursama eşin sorarsa annen ailemi umursamıyor de. Her yemeğe geldiğinde sizin eve damlasa daha mı iyi ? Eşinin bir suçu uok annen hiç ortalığı bulandirmasin uzak dursun işte . Ne istiyorsunuz ki kadın sürekli sizinle yemeğe gelse rahatsız etse daha mı iyi ? Eşine sorabilirsin annen neden anneme böyle davraniyor diye ama ben olsam onu bile sormam

Kayınvalidenizin karakteri buymuş malesef. Sizi kendine rakip gibi görüyor sanki. Bence araya kimseyi sokmayın. Mesafeli olun aradaki saygıyı kaybetmeyin yüz-göz olmaya hiç gerek yok.
İnanın bunun için uğraşıyorum. Rakip görüyor ama bunu gerektiricek bir şey yok ki anlamıyorum. Yüz göz olmamak için susuyorum yoksa çoktan konuşmuştum. Anneciğime üzülüyorum.

Sormadım papatyam. Anneme de karıştırma boşver gördüğünde kendin sor kayınvalideme sorun mu var diye dedim.
Elbette damlasa daha kötü lakin benim kayınvalidem gösterişi sever ve milletin ağzına gelini rahat bırakmıyor lafını sakız etmek istemez. Yapmıyorsa bundandır yani. Aklı çıkar akrabalarına birilerine rezil olmaktan
Yine de en azından kapılarını çalan annemle babama selam vermek için kapıya gelebilirlerdi bu bana göre ayıp.
Bakalım nasıl olucak kadını gördüğümde zorla konuşuyorum ne yüzüne bakasım var ne dese yanında durasım :)

İnanın bunun için uğraşıyorum. Rakip görüyor ama bunu gerektiricek bir şey yok ki anlamıyorum. Yüz göz olmamak için susuyorum yoksa çoktan konuşmuştum. Anneciğime üzülüyorum.

Evet insan üzülür anneniz belki kayınvalidenizle aradaki bağın kuvvetli olmasını istiyor ama herkesle yakın akraba ilişkisi kurulmaz. sizin düşündüklerinizi karşı taraf düşünmüyor demekki. anneniz de üzülmesin yapacak bişey yok malesef.

Ben seni gercekten anlamiyorum. Mesafe anlayisinida anlamiyorum. Guya sınırlarını cizmek icin o kadar ugrastin sınır anlayisinida cozemedim.

Sen degil miydin eski konularinda ailem yemege geliyor ailemle basbasa kalamiyoruz hemem geliyorlar diye sikayetci olan ben mi yanlis hatirliyorum? Simdi kalkmis gelmediler diye bozuluyorsun. Siz zaten ayni apartmanda oturuyorsunuz ve ister istemez gorusuyorsunuz bir zahmet ailen geldiginde de gelmesinler bunda problem edecek bir sey yok.

Diger taraftan eskiden surekli yemege cagiriyorlar kendi evimizde yemek yiyemiyoruz diye sikayetciydin simdi kizini cagirmis sizi cagirmamis diye bozuluyorsun.

Annen neden surekli bir seylere bozuluyor onu hic anlamadim. Her firsatta aman kizim sen mutlu ol huzursuzluk cikmasin diyen kadin diger taraftan her seye bozuluyor.

Seni annen mi dolduruyor yoksa sen kendi kendini durup durup doluyormusun bilmiyorum ama kimse huzursuzluk cikarmaya calismiyor sen kendi icinde huzursuzsun, nedenide muhtemelen eski yasadiklarin. Bir sal artik kendini rahat ol artik o kadar sinir cizecegim diye evlendiginden beri ugrastin al sana sinir iste hala neyin derdindesin? Esinle konusacak bir sorun yok ortada ama sen boyle devam edersen bir sure sonra gercekten sorun oldugunda esinde digerleride sorunun senden kaynaklandigini dusunecekler.

Evinde mutlu musun, huzurlumusun sal gerisini. O onu dedi, bu bunu dedi, soyle yaptilar, boyle oldu valla bunlara can dayanmaz ya. Yaptigin sey kendikendine eziyet baska bir sey degil.

Laflarınızda çok haklısınız zahmet verdim kusura bakmayın. İnanın çok huzurluyum eşimle hiç olmadığım kadar mutluyum. İyiki gelmiyorlar ailemle rahat yemek yiyorum. İyiki eskisi kadar çağırmıyorlar bundan da çok memnunum.

İstediğim de buydu gunces. Çekirdek ailemle olmak. Geçen akşam izin günümde eve 1 saat geç geldim diye eşim “ bugünde erken çıkmıştım birlikte güzel vakit geçiririrz diye çayın yanına bişeyler aldım erken gelseydin keşke” diyorsa evet ben ev içi huzurumu kurmuşumdur. Önceliğimiz evimiz birlikte içilen çay birlikte yapılan kahvaltı ama bi o kadarda dışarıya sosyal olmak.
Mesafeyle saygısızlık arasında gidip geliyorum. Evet mesafeliyim ama ben eşimin teyzesi geldiğinde hoşgeldin teyze demek için uğruyorum. Mesafeliyim ama kayınvalidem beni aradığında ya da mesaj attığında görüldü atmıyorum. Buyur anne diyorum. Evet görümcemi sevmiyorum mesafeliyim ama kızın doğumgününde hediyemi alıp veriyorum. Anneme selam vermeyecek kadar olan durum mesafemidir yoksa art niyet mi ? Gelmeyeceklerini biliyordum zaten buna asla takılmam sadece selam vermemek kapıya çıkmayıp surata kapatmak hoş değil diye düşündüm.
Biliyormusun zaten gerçekten sorun olduğunda saygı görmek adına susuyorum. Eşime birşey söylemedim normalim iyiyiz kayınvalideme de söylemedim anneme de boşver ona göre davran dedim geçtim. Ben burası sayesinde daha iyi iletişim kuruyorum önceden olsa eşime cırlamıştım ve benden uzaklaşmıştı. Bir de ben biraz kinci biriyim anneme ya da aileme kasıtlı yapılmış gibi sezip kayınvalideme selam bile veresim gelmiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…