• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar fakir yemekleri dedi

Fakirlikle ne alakası var ya. Eşimin ailesinin durumu baya iyi ama onlar bile özel olarak tavuk ciğeri ve taşlığı birlikte pişirip yiyorlarmış. Benim ailemin durumu normal ne fakir ne zengin ama ben eşimle evlendikten sonra öğrendim tavuk ciğerinin ve taşlığın yendiğini
Bak 01 yazıyor demekki Adana yani bize yakın

Kızlar merhaba
Eşimle aramızda geçen bir konuyu sizlere bahsetmek istiyorum. Ben aslen doğulu ama Mersin'de doğmuş birisiyim eşim de Egeli .
Belki bilenler olabilir tavuk ciğeri yeriz biz mesela pilava ya da kızarma şeklinde herneyse geçen markette gördüm alacaktım eşim sen çok mu fakirdin bu kadar ya dedi bunlar fakirlerin yediği şeyler dedi çok tuhafıma gitti evet oldukça fakirdik ama ben hataylı arkadaşlarında böyle şeyler yediğini duymuştum yani merak ediyorum fakirlik belirtisi olan yiyecekleri
o sırada nohut dürüm yiyen antepliler buna güler 😂

Takılarak söylediyse bence sıkıntı yok ama ciddi bir şekilde demişse kendisinin yaptığı şey görgüsüzlük. Herkesin damak zevki aynı olacak ya da batılılar en moderndir diye de bir şey yok. Asıl böyle düşüncelere sahip olduğu için bence cahil kendisi.

Benim erkek arkadaşım da egeli ve et yemeklerini de gayet seviyor.
Sevmediği bir şeyse bile nezaketen dener ya da yiyene karışmaz. Mızmızlık yapmaz yani yok ben illa zeytinyağlı severim, şunu yiyenler şöyledir böyledir vs diye. Bence insan biraz nerede ne konuşacağını bilip, kendini bir halt sanma yanılgısından kurtulmalı.

Ciğer hiç yemedim. Tadını bilmem, kokusunu sevmem, statü belirlemedeki rolünü bilmem. Ancak biz baya fakirdik ki, kışları rahmetli babam kus avlar ve et ihtiyacımızı böyle karşılamaya calisirdi. Demek beni görse üstüme toprak değil beton döker fakir fakir diyerek. Oyle etiketlenirim ki bilbordlara felan çıkarım sanirim. :KK67:

Cok alakasiz ama tavuk ayagi nerede satiliyor, ben de kopeklerime alma pesindeyim ama hep uzakdoguya toplu satildigi icin perakendede kiloyla bulamadım.
Ben köpeklerime sürekli alıyorum. Hatta kurutulmuş dana/kuzu gırtlağı, ciğeri gibi alternatifler de var. Hem faydalı hem de oyalanıyorlar :dondurma:link paylaşabilirim

Ya biz fakir degildik ama evlenmeden önce tadini sevdiginiz icin annemle alıp sotesini yapıyorduk, dana cigerinden biraz daha yumuşak oluyor ama ciger yani.
Gida sektöründeki bir arkadaş, lokantalarda maliyeti düşük olduğu icin, arnavut cigeri icin, tavuk cigeri kullandiklarini soylemisti.

Kızlar merhaba
Eşimle aramızda geçen bir konuyu sizlere bahsetmek istiyorum. Ben aslen doğulu ama Mersin'de doğmuş birisiyim eşim de Egeli .
Belki bilenler olabilir tavuk ciğeri yeriz biz mesela pilava ya da kızarma şeklinde herneyse geçen markette gördüm alacaktım eşim sen çok mu fakirdin bu kadar ya dedi bunlar fakirlerin yediği şeyler dedi çok tuhafıma gitti evet oldukça fakirdik ama ben hataylı arkadaşlarında böyle şeyler yediğini duymuştum yani merak ediyorum fakirlik belirtisi olan yiyecekleri
Esinizi guncel enflasyona davet ediyorum evet eskiden ciger vb ucuzdu o yuzden fakir eti denirdi ama su an ciger kiymetli ve pahalandi, artik ona ciger bey diyoruz, esinizde ayagini denk alsin ciger hakkinda konusurken 🤣

Ciğer hiç yemedim. Tadını bilmem, kokusunu sevmem, statü belirlemedeki rolünü bilmem. Ancak biz baya fakirdik ki, kışları rahmetli babam kus avlar ve et ihtiyacımızı böyle karşılamaya calisirdi. Demek beni görse üstüme toprak değil beton döker fakir fakir diyerek. Oyle etiketlenirim ki bilbordlara felan çıkarım sanirim. :KK67:
Ya hem güldüm hem üzüldüm özür dilerim

Ben köpeklerime sürekli alıyorum. Hatta kurutulmuş dana/kuzu gırtlağı, ciğeri gibi alternatifler de var. Hem faydalı hem de oyalanıyorlar :dondurma:link paylaşabilirim
Kurutulmuşlari ben de alıyorum. Inek memesi, kafa derisi, girtlak vs, ne varsa hepsini yiyorlar. Hatta tavşan kulagi falan veriyorum buldugumda. Hatta tavuk ciger, taşlık, akciger falan kurutup vermek icin onlara ozel kurutma makinasi aldim, usenmedigimde kendim kurutuyorum.

Tavuk ayagini taze, kurutulmamis ariyorum o yuzden heyecan yaptım. Firmalarla görüştüğümde hepsi ihrac edildigi icin anca paletle satiyorlardi. Bir palet ayagi nereye koyacağım dedim :D

Tesekkur ederim ama :)

Back
X