• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar fakir yemekleri dedi

fiyatina baktim ne kadar diye:) kasaba gidip soracak halim yok ya😂
benim nisanlim pesketatyen sadece balik pisiyor evimizde onu da pazarda kendi balikcimiz var ondan aliyoruz. eve et girmiyor sadece ilikli kemik aliyorum bazen kaynatmak icin.
aile evimdeki etleri babamin tanidigi bir kasap var mahalleden, ondan alir.
markete guvenmemeniz normal ama kasaba da guvenmek zor
su haberi daha gecenlerde izlemistim.

Biz kurban eti ( kurban eti çok durdurmak iyi değil diye 3 te 1 ini hemen ihtiyaç sahibine veriyoruz diğer 1 lik kısmını kardeşler vs çağırıp yiyoruz kalan son kismida 4 5 ayda tüketiyoruz) ve köyden arada koyun kestirip dolaba atıyoruz yada yıllardır eşimin tanıdığı bir kasabı var baya temiz bilinen bir yer oradan alıyoruz

Biz kurban eti ( kurban eti çok durdurmak iyi değil diye 3 te 1 ini hemen ihtiyaç sahibine veriyoruz diğer 1 lik kısmını kardeşler vs çağırıp yiyoruz kalan son kismida 4 5 ayda tüketiyoruz) ve köyden arada koyun kestirip dolaba atıyoruz yada yıllardır eşimin tanıdığı bir kasabı var baya temiz bilinen bir yer oradan alıyoruz
Ben 3 e bölerim 2 si eve girmez dağıtılır 1 i bize kalır

Ben Adanalı da değilim komşum doğulu musun dedi benim ciğer aşkımı görünce yok dedim ciğer kan yapıyor anemi var ondan yiyorum dedim 🤣😅 ciğer almak için çarşıya cigercilere gitmek gerekiyor bizim burada her zaman gidemiyorum o yüzden kasaptan tavuk ciğeri alıyorum canım çekince
Ciğerin doğu ile alakası yok ki, ben ciğer yemeye Edirne'de alıştım mesela, ağzıma bile sürmezdim. Şu anda çok seviyorum, doğru pişince efsane lezzetli oluyor 😍

Su yerine yarım limon bir portakal sıkıp koyuyoruz kapatınca da üzerine bir iki dilim portakal, miktar fazlaysa ölçüyü arttırıyoruz bu kadarr 😂 pırasayı da portakallı seviyorum ona da yakışıyor denemediysen😍
portakallı pırasa icin kurşun atar kurşun yeriz ama konu sahibinin eşi sanmiyorum ki portakalli pirasayi beğensin.
portakalli pekin ördeği insani çünkü kendisi

Tavuk ciğeri ben pek sevmem ama bizde çocukken yokluktan annem tavuk taşlıgı ve tavuk kıymasından köfte çok yapardı. O köfteyi biz bayıla bayıla yerdik haftada 2 falan ama annem yıllar sonra itiraf etti tamamen yokluktan siz seviyosunuz diye o kadar sık yapıyodum diye😔 biz o da seviyor sanırdık meğer yokluktanmış.
Ne çok yokluk yazmışım demekki benim içinde o zamanların yemeği olarak kalmış aklımda 🙈😁

ben de salyangoz yedim fransada cok guzeldi. feslegen ve peynirimsi birseyle firinlanmiştı🤤🤤🤤
ama ikramdi, deniz ürünü sanip yedim. cok sonradan eski fotograflara bakinca ogrendim ne oldugunu:)

fakir yiyecegi bence tarhana
gecenlerde dinlenme tesisinden 250 liraya aldim bir kilodan biraz az. yap yap bitmedi. hala bir kilodan biraz az:)
dümdüz suya 3 kasik atiyorsun yemek oluyor. yani 250 liraya neredeyse 1 ay corban hazir :))
hadi o neyse besleyici en azindan. un corbasi tam fakir isi.
bim mantisi mesela fakir yemegi. yuz lira fazla versen zaten yufkacilarda ev mantisi satiliyor. veremiyorsan bim mantisi aliyorsun.
noddle fakir isi
5 paketi 120 lira, eskiden daha ucuzdu.
pilav da fakir yemegi. 1 kilosu 100 lira bazi marketlerde. hem doyurucu da. fakirsen bol bol pilav yaparsin ki karinlar cabuk doysun.
menemen yerine soganli yumurta yapmak, bebegine pirinc lapasi yapmak...bunlar fakir vibei veren yiyecekler bence.
Aaa kız ben fak fakirmişim şuan haberim oldu benim dolaptan pilavım hiç eksilmez 😂😂😂
her yemegin yanina meşhur katığımdır o benim fak fakirmişim ya ben

Kızlar merhaba
Eşimle aramızda geçen bir konuyu sizlere bahsetmek istiyorum. Ben aslen doğulu ama Mersin'de doğmuş birisiyim eşim de Egeli .
Belki bilenler olabilir tavuk ciğeri yeriz biz mesela pilava ya da kızarma şeklinde herneyse geçen markette gördüm alacaktım eşim sen çok mu fakirdin bu kadar ya dedi bunlar fakirlerin yediği şeyler dedi çok tuhafıma gitti evet oldukça fakirdik ama ben hataylı arkadaşlarında böyle şeyler yediğini duymuştum yani merak ediyorum fakirlik belirtisi olan yiyecekleri
Seviyorsan bosver. Damak tadı meselesi bence😁

Tavuk ciğeri ben pek sevmem ama bizde çocukken yokluktan annem tavuk taşlıgı ve tavuk kıymasından köfte çok yapardı. O köfteyi biz bayıla bayıla yerdik haftada 2 falan ama annem yıllar sonra itiraf etti tamamen yokluktan siz seviyosunuz diye o kadar sık yapıyodum diye😔 biz o da seviyor sanırdık meğer yokluktanmış.
Ne çok yokluk yazmışım demekki benim içinde o zamanların yemeği olarak kalmış aklımda 🙈😁
Gel sarılalım

Kızlar merhaba
Eşimle aramızda geçen bir konuyu sizlere bahsetmek istiyorum. Ben aslen doğulu ama Mersin'de doğmuş birisiyim eşim de Egeli .
Belki bilenler olabilir tavuk ciğeri yeriz biz mesela pilava ya da kızarma şeklinde herneyse geçen markette gördüm alacaktım eşim sen çok mu fakirdin bu kadar ya dedi bunlar fakirlerin yediği şeyler dedi çok tuhafıma gitti evet oldukça fakirdik ama ben hataylı arkadaşlarında böyle şeyler yediğini duymuştum yani merak ediyorum fakirlik belirtisi olan yiyecekleri
Arkadaşım ekmek soğan mı yedin de (ki ben çok severim yemeyi) bu muameleyi gördün. Kocan ezik bir tip bence

Öyle demeyin burda Kaş taraflarında olsun Muğla'da Aydın'da olsun çok güzel otlardan yapılan değişik şeyler var yav hadi onu geçtim ben enginar yaparım böyle zeytinyağlı eşim bu nedir diyor
Eşiniz Egeliymiş ama Ege mutfağının zengin menülerinden haberi yok, evlerinde 3-5 çeşit yemek yapılıp durmuş zannımca.
Şevketi Bostan vardır ki kuzu etiyle pişirilir, Akdeniz mutfağıdır, zeytinyağ ve yeşilliği bol kullanırlar ama etli yemekleri de vardır, kaldı ki Ege’de memurlar, emekliler sebebiyle göç alan bir bölge bu yüzden mutfağı çeşitlendi.
Enginarı dahi bilmiyor oluşu 😵‍💫
Tavuk ciğeri fakir yemeği miymiş :)))) tavuklara çok fazla hormon ve vitamin yüklediklerinden pek tercih etmiyorum ama doğal ortamda yetişmiş doğal beslenen bir tavuğun ciğeri çok faydalıdır, protein, vitamin, mineral ve demir ihtiyacını gidermek için sporcuların bile tercih ettiği tavuk ciğerine fakir yemeği dediğini duymasınlar, kasları arasında eritirler eşinizi 😂

Back
X