- 12 Temmuz 2006
- 4.899
- 9.378
- 683
- 39
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Vicdanen rahat edemiyorum onların yediklerinden içtiklerinden kısıp düğün için para ayırmaları zoruma gidiyor.burda boğazımdan geçmiyor.
Sizi bu kafayla daha çok sömürürler sizin gibilere üzülemiyorum ben kendiniz ediyorsunuz kendinizeYakında doğum yapacağım ailem yanıma gelmek istiyor bende istiyorum ama bunlar için bir para gerekli koronadan dolayı vize vermeyeceklerini söyledim ısrarla başvuralım belki çıkar dediler.bende bir sürü para gidecek işi riske atmış olacağız dedim.sonra da üzüldüm keşke başvursamıydık diye.inanın çok çok iyi duruma sahip değiliz ama ailem bizi zengin sanıyor
Bence ne olursa olsun sen ve esin buyuk paralar yollamayin isterlerse turkiyeden yazlik alicaz arsa alicaz arsa alip ev yaptiricaz gibi seyler soyleyin onun icin para biriktircez diyin yada turkiyede guzel bi ev almak istiyoruz diyin o zaman kimse buyuk paralar istemez ha turkiyeye geldiginizde hediye falan alirsiniz ailelerinize ailenizdeki cocuklari giyim oyuncakla falan sevindirirsiniz oldu bitti neden sizin sirtinizda gecinsinler yine harcarsiniz ama bu kadar degilEşimde aynı benim gibi iki sene içinde 50 bin TL ye yakın Türkiye’ye para göndermişiz.
50 bin TL sadece benim aileme değil onun ailesi ve benim ailem için olan paraSizi zengin sanmalarının sebebi yine sizsiniz. Her istedikleri zaman yüksek miktar para gönderirseniz "bunların çok parası var bize yardım etmeliler" diye düşünürler.
Arada ailenize yardım etmenizi anlarım ama 2 sene içinde 50 bin göndermişsiniz. Bu kadarını anlamıyorum.
Sizin de çocuğunuz olacak, onun ve eşinizin hakkına giriyorsunuz.
Eşiniz ailesine sürekli para gönderse ne yapardınız?
Kardeşiniz evlenmek istiyorsa düğününü de kendi yapmalı.
Siz üzerinize düşeni yapmışsınız, para da gondermissiniz. Bundan sonrası ailenizin bileceği şey.Kizlar fake hesap değil, kendi hesabımdan yazmak istemedim bu yüzden yeni hesap oluşturdum.
Ben yurtdışında yaşıyorum iki senedir.Evliyim.
Evlenmeden önce çalışıyordum ve aileme maddi anlamda destek sağlıyordum.maddi durumumuz kötü değil ailemizde herkes çalışıyordu ama kardeşimin yapmış olduğu borçlardan dolayı eve gelen 14 bine yakın paranın hayrını bir türlü göremiyorduk.
düğünümün olacağı zamanlar elimizde olan toplu parayı kullandığını öğrendik.borç harçla düğünü yaptık.kredi çekmiş bize verdi salalon ve altınların parasını ödedik.(ama biz o elimizdeki toplu parayı bize verdi sanıyoruz)
düğündn sonra yaşayacağım ülkeye geldik.tabi bir kaç ay sonra çektiği kredi ortaya çıktı zaten bir ton borcun üzerine ailem yine sıkıştı.(evlenip geldiğimde bu arada hiç bişeyimiz yoktu eşimin kendi çalışıp 1+1 ev Tutuk koltuk ve ikinci el masa derken sade olabilcegince az masrafli ev kurduk)aliem borçlar yüzünden sıkıntıya girdi diye 15 bin tl civarı para gönderdim.
Türkiye’ye gittiğimde yine borçları yüzünden 15 binTL ye yakın para verdim.
Sonra başka masrafları için 7 bin TL harcadım.(biz kenarda ayırdığımız para değil bu arada kendimizi bir iki ay sıkıntıya sokup yardım ettiğimiz paralar)
halada kardeşimin borçları bitmiş değil.
Şimdi evlenmek istiyor.eşinin absürt istekleri var.10 tane bilezik set ev gibi.ve bir çoğuna evet diyor.tamamen gösteriş için yapılan gelenek görenekler.gösterişi seviyorlar.bizimki de kızı sevdiği için bir çok şeyine tamam demiş.ailemde elinden geldiği kadardını tamamlamaya çalışıyor.(istediği altınları almak gibi)
benim düğünümde ve çeyiz olayımda 100 TL bile katkısı olmadı kimsenin.
Şimdi bunları görünce ister istemez üzülüyorum.biliyorum ailem kendini zora sokarak bunları yapıyor ben zaten istemezdim kendim için ama kimsede şu çöpü senin için aldık demedi.zaten düğünümdeki masrafları gönderdiğim para ile karşılamış oldum.
kardeşime hayır demedikleri için ve kardeşim sevgilisine hayır istemediği için bizimkiler son kuruşuna kadar ona bişeyler yapmak içinuğraşıyorlar.
kendilerinden bişeyi kıstıklarını gördükçe burda ben rahat etmiyorum.ne yapacağımı şaşırıyorum.
kıskançlık mi yapıyorum,birde ben burda bişeylerden kısıp ileride bişeylere sahip olmak isterken ailemin kardeşimin herşeyini dört dörtlük yapıp benden yardım beklemeleri canımı sıkıyor.tamam kardeşim ama ben evlenirken bekar evi gibi ev dizdim kendime kimse yardımcı olmadı çünkü yurt dışında yaşıyoruz ya herkes durumumuz çok iyi sanıyor.
Ailemde iyi insanlar ama para konusunda biraz bencil davrandıklarını düşünüyorum.böyle düşününce de onlar beni bu güne getirdi tabi yardımcı olacağım zor gününde diyorum.vicdanım el vermiyor.kenara koyamadığım beş kurusu onlar için harcıyorum.aile olmak böyle bişey mi lütfen vicdanımı rahatlatın ne yapmam gerekiyor
Vallahi arkadaşım bence yardımı kısıtla Allah korusun eşinle aranda bir sıkıntı çıkmasın para konusunda.kardeşte olsa anne baba da olsa kimse dört dörtlük değil. Erkek evladı diye bu kadar ayrımcılık da olmaz. Verdiğin paralar az buz para da diil tamam dolar euro sterlin falan aldı başını gitti ama ona rağmen az paralar diil. Bence biraz bencillik yapıp kendi hayatına daha fazla odaklan bence sana çok güveniyorlar yardımlarını kesmesen bile azaltsan iyidir birde çocuğun olucak bence sen herşeyden önce kendi evladının geleceğini düşün..Keşke dediğiniz gibi olsa bulduğu kızda siz erkek tarafısınız her istediğimi yapmak zorundasınız diyen bir tip.kafayı yedirecekler bana hamileyim bunlar yüzünden strese giriyorum.
Ya kötü değil kardeşim ve ailem istesem canını verirler biliyorum.ama bizi çok zengin sanıyorlar.evet alım gücümüz yüksek ve eşim hiç birşeyi esirgemez ama yapacağımız yatırımdan kısıp biz istediklerimizi yapıyoruz.bu durum da zengin algısı yaratıyor
ailen iyi insanlar olsaydi asalak ogullarinin borclarini ödemek icin kizlarini kullanmazlardi. pasa ogluslari bitmis simdi birde piremses gelinleri baslamis.Kizlar fake hesap değil, kendi hesabımdan yazmak istemedim bu yüzden yeni hesap oluşturdum.
Ben yurtdışında yaşıyorum iki senedir.Evliyim.
Evlenmeden önce çalışıyordum ve aileme maddi anlamda destek sağlıyordum.maddi durumumuz kötü değil ailemizde herkes çalışıyordu ama kardeşimin yapmış olduğu borçlardan dolayı eve gelen 14 bine yakın paranın hayrını bir türlü göremiyorduk.
düğünümün olacağı zamanlar elimizde olan toplu parayı kullandığını öğrendik.borç harçla düğünü yaptık.kredi çekmiş bize verdi salalon ve altınların parasını ödedik.(ama biz o elimizdeki toplu parayı bize verdi sanıyoruz)
düğündn sonra yaşayacağım ülkeye geldik.tabi bir kaç ay sonra çektiği kredi ortaya çıktı zaten bir ton borcun üzerine ailem yine sıkıştı.(evlenip geldiğimde bu arada hiç bişeyimiz yoktu eşimin kendi çalışıp 1+1 ev Tutuk koltuk ve ikinci el masa derken sade olabilcegince az masrafli ev kurduk)aliem borçlar yüzünden sıkıntıya girdi diye 15 bin tl civarı para gönderdim.
Türkiye’ye gittiğimde yine borçları yüzünden 15 binTL ye yakın para verdim.
Sonra başka masrafları için 7 bin TL harcadım.(biz kenarda ayırdığımız para değil bu arada kendimizi bir iki ay sıkıntıya sokup yardım ettiğimiz paralar)
halada kardeşimin borçları bitmiş değil.
Şimdi evlenmek istiyor.eşinin absürt istekleri var.10 tane bilezik set ev gibi.ve bir çoğuna evet diyor.tamamen gösteriş için yapılan gelenek görenekler.gösterişi seviyorlar.bizimki de kızı sevdiği için bir çok şeyine tamam demiş.ailemde elinden geldiği kadardını tamamlamaya çalışıyor.(istediği altınları almak gibi)
benim düğünümde ve çeyiz olayımda 100 TL bile katkısı olmadı kimsenin.
Şimdi bunları görünce ister istemez üzülüyorum.biliyorum ailem kendini zora sokarak bunları yapıyor ben zaten istemezdim kendim için ama kimsede şu çöpü senin için aldık demedi.zaten düğünümdeki masrafları gönderdiğim para ile karşılamış oldum.
kardeşime hayır demedikleri için ve kardeşim sevgilisine hayır istemediği için bizimkiler son kuruşuna kadar ona bişeyler yapmak içinuğraşıyorlar.
kendilerinden bişeyi kıstıklarını gördükçe burda ben rahat etmiyorum.ne yapacağımı şaşırıyorum.
kıskançlık mi yapıyorum,birde ben burda bişeylerden kısıp ileride bişeylere sahip olmak isterken ailemin kardeşimin herşeyini dört dörtlük yapıp benden yardım beklemeleri canımı sıkıyor.tamam kardeşim ama ben evlenirken bekar evi gibi ev dizdim kendime kimse yardımcı olmadı çünkü yurt dışında yaşıyoruz ya herkes durumumuz çok iyi sanıyor.
Ailemde iyi insanlar ama para konusunda biraz bencil davrandıklarını düşünüyorum.böyle düşününce de onlar beni bu güne getirdi tabi yardımcı olacağım zor gününde diyorum.vicdanım el vermiyor.kenara koyamadığım beş kurusu onlar için harcıyorum.aile olmak böyle bişey mi lütfen vicdanımı rahatlatın ne yapmam gerekiyor
Onun ve borçları yüzünden hep varlık içinde yokluk çektik.eve giren o kadar para içinde ay sonunda elimde hiç para kalmazdı.şimdi de annem babam çekiyor.(kendimce karar aldım sadece annem babama arada harçlık göndereceğim öyle yüksek paralar vermek istemiyorum )
Çocuğunuzun rızkını eşiniz de sizde yollamayın. Bundan 15 sene sonra, çocuğunuz da benden kıstılar, elimizde birşey yok demesin.Bende zaten o sıra bunları hiç düşünmemiştim bi beklenti içine girmemiştim.şimdi istenildiğinde yapılabildiğini görünce insan üzülüyor.birde hamileyim iyice kafaya takar oldum herşeyi![]()
Burada vicdanen bogazindan gecmiyo rahat edemiyosun ama kusura bakmada bende yurt disindayim ve esinin nasil durumlarda calisdigini sen goruyosun onlar deil ve sen o parayi gonul rahatligiyla ailene yollaya biliyosun o adamin ne halle calisdigini adamin belkide sesi cikmadigi icin sende o eline gecen her parayi icin rahat ettide gonul rahatligiyla yoladiysan bise diyemiyorum o adamin hakki noluyo kusura bakma ama tmm yardim edersin ama ole her eline gecenide deil sende evsin ve biraz evini esini dusun onlar icin yatirim yap burada kolay calisilmiyo oleVicdanen rahat edemiyorum onların yediklerinden içtiklerinden kısıp düğün için para ayırmaları zoruma gidiyor.burda boğazımdan geçmiyor.
Vicdanen rahat edemiyorum onların yediklerinden içtiklerinden kısıp düğün için para ayırmaları zoruma gidiyor.burda boğazımdan geçmiyor.