BURSA'da bebek sahibi olmak isteyenler gelin deneyimlerimizi paylaşalım

Slm seni burda gorunce tanidik gorur gibi oldum sevindim. Baris bey gidiyormus yerine gelicek gürkan beyle ilgili bilgin vami

canım yaa bende smdı gordum bana yazdığını nasılsın?
benım gurkan hoca hakkında bı blgım yok canım yaa..suan ara verdım zaten vücuduma yazık vallahi bi dünya hormon yüklemesi yaptık..
bi bayanla tanıştım 5 kere tup deneyip bebek sahıbı olmuş ama vücudun da sorunlar oluşmuş :18:
hakkımızda hayırlısı

kızlarrrrrrrrrrrr rabbim hepimizin yardımcısı olsun..
çalışırken fakültede tedavi görmek çok zor.işten çıkmayı bile düşünmüştüm o derece yani
ben 2 deneme yaptım ikisi de olmadı maalesef..

ben de fakültede başlamaya çalışıyorum canım, belgelerimi verdim mayısın 2. haftası gibi başlayacak demişlerdi gürkan hoca için...

Amh 0.27 en önemlisini yazmamışım.

Bunları bir değerlendir o bile yeter. Kendine iyi bak canım. Raporun hemen çıksın kucağın bebiş dolsun...:))

canım erken menopoz riskin var... amh bunu gösteriyor. ancak şunu da söyleyeyim, alfabe diye bi arkadaş var diğer topikten, izmirde tedavi görüyordu amh si 0,12 idi... şimdi 8. haftasında gebeliğinin... ben inciri e2 yi arttırdığını biliyorum, saraçoğlu bana öyle demişti, kullanmamı söyledi. bu arada ben saraçoğlundan kür aldım, o kürleri yapıyorum. şu şekildeydi ilk önce 15 gün soğan kürüyle başladım reglin 4.günü başlayarak.... sonra bir ay günde 2 kez aslan pençesi çayı (bana hazır poşet çay şeklinde gönderdi)... ardından 10 gün soğan kürü ve hemen ardından civan perçemine başladım 2 gün oldu, bu da poşet çay şeklinde ama çok kötü tadı var bunun. günde 1 tane akşam yemeklerinden 2 saat sonra ve 30 tane.... o da bitince brokoli kürü var; 200-250 gr bkrokoliyi suda haşlayı suyunu içicem 21 gün. bir de ilk soğanla birlikte içmeye başladığım üzüm çekirdeği yağı var 1,5 ay kadar içtim...gelen şişe bitene kadar içilecekti.

aynen foliküler faza bakman gerekiyor... ben ilk ölçtürdüğümde fsh 12 idi, başka bi doktora gittim(ziya çetin) 1 ay bi ilaç kullandım ama değerim 15 e çıkınca hemen tüp bebeğe geçtik, 19 du tüp bbek denediğimde; tabi ki negatif aldım. bütün başarı hikayelerini okuduğumda önceliğin fshın düşümü olduğunu okudum. ben de buna istinaden bitkisel kürlere başladım zaten, ama hala 15,42 de.... bu ay baktırdım tekrardan. saraçoğlu bana fsh 10 dan aşağı düşsün, e2 50 nin üzerine çıksın dedi. fsh 10un üstündeyse tüp de tutmaz dedi. ancak yine burada tanıştığım bi arkadaş da 29 fsh ile başlamış, hiç tedavi olmamış sadece bitkisel kürler ile en son hamile kalmadan önceki ay 14 müş fshı... o sebeple bu değerlere takılmıyoruz ve olacağına inanıyoruz tatlım.....

bu arada benim amh 0,79.... ve bana erken menopoz riskin olduğu için heyet için sıraya girmen gerekmeyecek dendi. muhtemelen sende beklemezsin tatlım.... belgelerin tesliminden sonra ilk reglinde ara hoca başladıysa tedaviye başlarız dediler. ama zaten 1 hafta sonra regl oldum daha hoca başlamamıştır. mayısın 2. haftası gelecekmiş ya... ben mayısın 7sinde muhtemelen regl olcam... ve haziranın ilk haftası için de alınmış bir tatilimiz var.... yani başlasak da araya tatil girecek o sebeple mayısı es geçmek gerek; ki muhtemelen dediğim gibi doktor başlamamış da olabilir ben regl olduğumda.... hatta haziran reglim de tatile gelirse temmuza kalabilir

bu arada spermiogram da da bazı problemler görünüyor... bizde sayı 72 milyon, morfoloji %7 yani 72 milyonun %7si sadece normal sperm 5 milyon kadarı... bu değerin %25 in üzerinde olması gerekiyor doğal yolla gebe kalabilmek için; ayrıca sayının da 20-25 milyon civarı olması gerek(ve tabi bizim yumurtalarında zamanında büyüyüp çatlaması lazım). tüp bebek tedavisinde zaten en doğru düzgün görünenler seçildiğinden bu değerleri benimkiler kadar önemsemiyorlar. ben bunun için de 2 aydır kocama keçi boynuzu kürü yapıyorum tatlım. artık sıkıldım her akşam hem ona hem kendime kür hazırlamaktan ama 1,5 ay kadar daha dişimi sıkmam lazım....

bu arada bu ay hormon testlerimi yaptırırken doktor bol folikül var diye klomen kullanalım mı dedi, onu da denedim ama tabi benim keçi yumurtalar ben onlara 40 gün iğne ilaç verdim büyümediler bi klomene teslim olurlar mı, olmadılar... kontrole gittiğimde yumurtalar büyümemiş tüp şart dediler....

hayırlısı dedim ne diyelimmm.....

canım seni daha önceden de takip ettiğimden kardeşinin hastalığını biliyodum, başınız sağ olsun, Rabbim günahlarını affetsin mekanı cennet olsun inşallah.... sana ve tüm ailenize de çok çok çok sabır versin.... belki haddim değil ama, canım belki de psikolojin bu kadar kötü iken başlaman iyi olmayabilir... tutunmaya %15-20 civarında etkisi olduğu söyleniyor, yazılıyor.... beklemek zor olabilir ama negatif sonuç almaktan sa geç olsun güç olmasın....

canım dediğim gibi yaşadıkların çok çok çok zor şeyler ancak bu 1-2 aylı süre sana iyi gelecektir inşallah... öncelikle stresten uzak olmak gerkiyor canım benim..... nolur beni yanlış anlama.... bende aslen artvinliyim senin gibi, hemşeriyiz.... senin için dua edicem....

Son düzenleme:

Canım benim neden yanlış anlayayım seni doğru söylüyorsun bir bakıma biraz kafamı dağıtmam lazım.. belki de bunda da bir hayır vardır ben Artvinli değilim ama canım yanlışlık oldu sanırım :44: Sizde benim dualarımdasınız arkadaşım.. Rabbim hepimize hayırlı evlatlar versin inşallahh.. Bu arada havalar sıcak olmaya başladı görüşmeye ne dersiniz adno arkadaşımla konuşmuştuk bu mevzuyu mekan ayarlayalım görüşelim geçen sefer bana uymamıştı bu sefer gelicem Allahın izniyle.. Merak ediyorum hepinizi konuşur dertleşiriz kaynaşırız

çok saol canım evet çok zor gerçekten Rabbim içimizi biliyor( demek buda bizim sınavımız diyorum, ellerimiz bomboş eşimde bende çok üzülüyoruz ama neyapalım Rabbimin bir bildiği vardor diyorum ve tesllei ediyoruz. hiç biri tutmadı malesef. tekrardan ameliyat olucam mayısta ondan sonra yine tüp deniyez ama kendimde gücümün azaldığını hissediyorum.

Allah yardimcin olsun canim kolay birsey degil gercekten insallah bunca cektigin sıkıntıların mükafatini rabbim guzel bir bebisle verir..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

amin canım hep birlikte inşlh Rabbim gönlümüzü biliyor kardeşim(

Son düzenleme:
insallah arkadasim insallah tez zamanda kavusuruz bebeklerimize.
Amin..

amin canim inşlh, olacak Allahın izniyle ama zamnaı var buna inanıyorum.sen kaçyıllık evlisin? sorun nedir?

Melek pes etmek ne demek.üstelik hatırladığım kadarıyla sen tedavisizde hamile kalmıştın!

:26::26:upsss... ben hep seni artvinli sanıyodum, aklımda yanlış kalmış demekki.... valla benim gelmem çok zor tatlım ya, çünkü ben karacabeyde oturuyorum, haftasonu olursa ancak o zaman gelebilirim... hafta içi veya akşam saatlerinde olursa mümkün değil....

Arkadaşlar zaten hafta sonu yapariz görüşmeyi bende çalisiyorum Cumartesi veya pazar olabilir birde gündüz olursa cok daha iyi olur ayarlarız birbirimizin müsait zamaninda insallah gorüsüruz.

öyle olursa inşallah bende katılırım şekerim

Cumartesi filan olur aslında daha iyi olur pazar hepimizin eşi evde oluyor sıkıntı yaratanlar olabilir belki Haftaiçi benim için de zor geç çıkıyorum zaten tatlım.. İnşallah görüşürüz yaa

Cumartesi filan olur aslında daha iyi olur pazar hepimizin eşi evde oluyor sıkıntı yaratanlar olabilir belki Haftaiçi benim için de zor geç çıkıyorum zaten tatlım.. İnşallah görüşürüz yaa

Hepimizinde uygun olduğu bir cumartesi ayarlayalım görüşelim arkadaşlar :)

ben artık çoktan pes ettim ki....canım benim oğluşun doğmuşş senin adına çok sevindim....Rabbim hayırlarla büyütmeyi nasip etsin inş..inş..

Melek'im ne demek pes ettim demek ben sana pes etmek yok dememişmiydim...
pes etmek yok olacak Allahın izniyle er ya da geç nasip ettiyse Rabbim ...
Busem senin içinde dua ediyomuş her gece uyumadan önce ...
inş edilen dualardan birinden birini kabul edecek Rabbim..
hep aklımda ve duamdasın canım arkadaşım
A.E.O öpüyorum

ben artık çoktan pes ettim ki....canım benim oğluşun doğmuşş senin adına çok sevindim....Rabbim hayırlarla büyütmeyi nasip etsin inş..inş..

merhaba.... daha önce yazılarını okumadım, hikayeni bilmiyorum... hepimiz zor şeyler yaşıyoruz, seni pes etmeye iten ne oldu ki? kaç kez denedin? eş yada çevre baskısı mı?

Arkadaşlar merhaba,
Bu topiği yeni keşfettim çok sevindim... En baştan başladım okumaya, kitap gibi okuyorum, biran önce sona gelirim inşallah.. Durumumuzu ne yazık ki kimselerle paylaşamadığımız için, yakınımızda olup da duygularımızı paylaşabileceğimiz arkadaşlar olması çok güzel...
Ben kısaca kendimden bahsedeyim.. 34 yaşındayım eşimse 37. Henüz 7 aylık evliyiz, yeni gelin sayılırım anlayacağınız :) İlk 3 ay gebelik elde edemeyince doktora koştuk :) Adam demesin mi daha bismillahh işte yok 1 sene denicekmişiz bilmemne.. Dedim doktor bey bizim yaşlarımız ileri zaten. Gereken testleri yapın lütfen.. Vee eşimin sperm değerleri düşük çıktı maalesef. 6 milyon sayı.. Hareketlilik ve morfoloji de kötü... Tüp bebek yaptırmalısınız dedi sonra ... Hemen bir üroloğa gittik bu arada.. Varikolsel ameliyatı önerdi. Hatta direkt yatış verdi, kesip biçeceklerdi kocacımı anlayamadan biz :) Biz bi düşünelim dedik çıktık... Ve nette vs araştırdım ki, çok faydalı bir ameliyat değilmiş.. Değerleri pek yükselen yokmuş... Ameliyat olmamasına karar verdik eşimin..
Daha sonra Bursa'da bir üreme sağlığı merkezine gidelim diyorduk ki, bir aradaşım Jinemed'de ilk denemesini yapmış ve gebe kaldığını öğrenmişti yeni.
Hiç araştırmadan başka yerleri oraya gittik ve ilk denememiz başarısızlıkla sonuçlandı malesef.. Bu arada yumurta rezervlerimin de düşük olduğunu öğrendim.. 2 yumurta toplandı sadece İkisi de döllendi ve 3.günde transfer oldu ama sonuç negatifti.. Ayrıca transferim çok zor oldu. O kadar çok bağırmışım ki dışarıdan eşim duymuş o kadar yani.. Normalde bu kadar acılı bir işlem olmadığını biliyorum.. Murat doktor, histereskopi ile bunu araştırmamız gerektiğini söyledi sonra.. Ama soğudum işte sonuç kötü oldu diye herhalde..
Araştırıcam dedim her yeri bu kez.. Netten forumları okudum, Bursadaki 6-7 merkezin hepsiyle ön görüşme yaptım.. En son Acıbadem Şahin bey ile Art Osman bey arasında kaldık.. Şahin bey çok pozitif güleryüzlü falann, Osman hoca tam tersi sert gıccık biri gibiydi :) Ama Osman hocada karar kıldık...
Sonradan onun tavrını tanıdık bildik.. Gerçekte çok iyi bi doktor.. Ama tarzı farklı işte.. Gidenler ne demek istediğimi anladı :))) Kısaca tanıtacaktım kendimi baya uzadı kusura bakmayın :) Osman hoca 1 ay doğum kontrol hapı kullandırdı. Sonra iğneler falan işte.. Yine sadece 3 ad. olgun yumurtam çıktı malesef İkisi döllendi.. Ve sadece biri 5.güne gidebildi.. Osman hoca 3.günde transfer yapmıyo.. 5.gün olacak mutlaka.. Gidemezse tedavi iptal..
İşte son kalan bu 1 embriyomuz donduruldu.. 23 nisanda histeroskopi yaptı.. Şükür önemli bişey yokmuş... Rahim ağzında falan sorun yok dedi..
Bi enfeksiyon varmış ilaç verdi şuan kullanıyorum... Mayıs sonu gibi de transferimi yapacak.. Kısmet bakalım. İnşş geriye kalan 1 tane bebişimm anneciğine tutunur..
Bu arada evlat edinenler topiğini okudum baştan sonra 1 aydır yeni bitti :) Eğer negatif olursa bu tedavimiz de hemen kuruma başvurucaz... Bebişimizi aldıktan sonra ileride durumumuza göre yine deneriz belki tüp bebek... Kardeş için :)
Tabii bunlar bizim planlarımız.. Rabbim ne yazdı bakalım bizim için... Sevgili arkadaşlarım çok zorlu yollardan geçiyoruz. Allahım hepimizin yardımcısı olsun... Kucaklarımız yavrularımızla dolsun.... Sevgiler....

Aramıza hoşgeldin canım :)

Allah kalbine göre versin inşallah,burda birbirime destek vererek teselli buluyoruz inşallah emeklerimizin sonucunu Rabbim tez zamanda güzel bir bebişle verir bu sayfayı ilk bulduğumda bende baştan sona kadar kitap gibi okumuştum :) tedavin hayırlı olsun tez zamanda olur inşallah bebeğin...

Arkadaşlar üniversiteye yeni dr. Geldimi gürkan bey

Mayısın ikinci haftası gelecekmiş diye duyum almıştim canim ama tam kesin mi bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…