Slm seni burda gorunce tanidik gorur gibi oldum sevindim. Baris bey gidiyormus yerine gelicek gürkan beyle ilgili bilgin vami
Cevabin icin tesekkur ederim. Sen nereye gidiyorsun kacinci denemen? Bu yol cok yorucu bir yol hele de umut ipligiyle bağlı olunca dugumlene dugumleye gidiyoruz.Rabbim sizlere de bana da tez zamanda Çifter Çifter hayirli saglikli evlatlar nasip etsin inşallah...
Canım mayısı niye değerlendirmiyon. Gerçi vardır bir nedeni de.. ben bir an önce ne olacaksa öğreneyim diyorum sanki 1 gün bile vakit kaybediyorum gibime geliyor. Ben 15 gün sonrada 10 gün soğan kürü yaptım miyom için. Durum ne bilmiyorum tabii. Fsh yüksekliği için hayıt yumurta geliştirici için havuç ve incir hormon düzenleyici olarak da aslan pençesi başladım. Saraçoğlu sitesindeki tariflere göre. Hepsi bir arada iyi mi bilmiyorum ama 5 gündür yapıyorum.
Bu arada tahlil sonuçlarımı da yazayım. Bakalım sen nasıl bulacaksın.
Tsh 1.208 sürekli ilacım var zaten tiroid için
Prolaktin 22.29 bunda biraz artış olmuş aslında. İncir de arttırıyor diye duydum. O yüzden aslanpençesi içiyorum.
Fsh 18.69 2 yıl önce 12.33
Lh 10.24 2 yıl önce 3.87
E2 14 2 yıl önce 32.75
2 yıl önceki sonuçlara göre dr um sende sorun yok demişti. Ama o zaman da fsh sınırda imiş üst sınır 12.5 o testte. Ben adetin 3. Günü kan verdim. Folikület faza bakmam gerekiyor değil mi? Eğer öyle ise fsh yüksek estradiol düşük çıkıyor.
Amh 0.27 en önemlisini yazmamışım.
Bunları bir değerlendir o bile yeter. Kendine iyi bak canım. Raporun hemen çıksın kucağın bebiş dolsun...:))
bu arada spermiogram da da bazı problemler görünüyor... bizde sayı 72 milyon, morfoloji %7 yani 72 milyonun %7si sadece normal sperm 5 milyon kadarı... bu değerin %25 in üzerinde olması gerekiyor doğal yolla gebe kalabilmek için; ayrıca sayının da 20-25 milyon civarı olması gerek(ve tabi bizim yumurtalarında zamanında büyüyüp çatlaması lazım). tüp bebek tedavisinde zaten en doğru düzgün görünenler seçildiğinden bu değerleri benimkiler kadar önemsemiyorlar. ben bunun için de 2 aydır kocama keçi boynuzu kürü yapıyorum tatlım. artık sıkıldım her akşam hem ona hem kendime kür hazırlamaktan ama 1,5 ay kadar daha dişimi sıkmam lazım....Gerçekten yavaş gidiyor cnm. Ama sen fark atmış durumdasın bana. Dediğin gibi sonunda umduğumuza kavuşalımda. Bize de büyük ihtimal tüp diyecekler kendi tahlillerimi yazmıştım. Eşimin sonuçlarda iyş değil sanırım. Aynı gün orda idi bizim adamlar. Ama ben rapordan pek bi şey anlamadım. Hangi değere bakılacak burada. Siz gösterdiniz sonucu dr a. Benimkini de yorumlasana bi zahmet.
Total motil sperm 15 milyon
Motilite 17
Morfoloji
Normal 6 (kruger)
Baş anomolisi 88
Boyun anomolisi 3
Kuyruk anomolisi 3
Total motil normal sperm 1 milyon (bunun altını çizmişler)
Likefaksiyon geç diye belirtmişler.
Sizi takip edeceğiz galiba. Üroloji yolu belkide tedavi. Sizin işiniz çabuk olsun kucağınız dolsun da takip edelim değil mi ama. Aynı zamanda başladık ya umut olun bize. Her aklıma takılanı da sorarım yalnız haberin olsun... kendine iyi bak canım..
Merhaba canım nasılsın? Biz sonuçları gösterdik ama baş boyun kuyruk herhangi bişey denmedi onunla ilgili.. Bizdeki canlı sperm sayısı 180.000 deZaten özelde yaptırdığımız testi görünce doktor demişti. Burdaki testiniz de böyle çıkarsa tüp demişti. biraz düşmüş bile.. Benim tüplerden biri kapalı . Onunla ilgili de görüştü asistan doktor barış beyle. Barış bey ameliyat filan dememiş çok şükür korkmuştum bir an Eşim bugün ürolojiye gitti. Ultrason vermişler 11 Mayıs'a .. Sonuç gösterme randevusu da 26 Mayıs.. O kadar çok üzüldüm ki ağladım sinirimden.. Bu ne yaa valla neden bu kadar uzatıyorlar anlamıyorum.. Çok moralim bozuldu... Zaten çok büyük sıkıntılarım var.. Sabır sabır nereye kadar bakalım.. Ben kızkardeşimi kaybettim 1,5ay önce.. Psikolojik olarak çok berbat durumdayım.. Kimseye bişey belli etmemek istiyorum ama yalnız kalınca sürekli ağlıyorum Bugün psikologtan randevu da aldım Allahım hayırlı sağlıklı evlatla müjdelendirir bizi inşallah da biraz acımız hafifler
Aminn canım sağolasın.. Daha önceki yapılanları dosyalamıştım ben sabahta eşime dedim ki bunları da alsan mı acaba diye. Sonra işe bıraktı beni bakarım filan dedi.Almadan gitmiş. Belki onlara bakıp halledilecekti işimizen az 1-2ay attı şimdi.. çok kızdım eşime öyle böyle değil..
ben de fakültede başlamaya çalışıyorum canım, belgelerimi verdim mayısın 2. haftası gibi başlayacak demişlerdi gürkan hoca için...
canım erken menopoz riskin var... amh bunu gösteriyor. ancak şunu da söyleyeyim, alfabe diye bi arkadaş var diğer topikten, izmirde tedavi görüyordu amh si 0,12 idi... şimdi 8. haftasında gebeliğinin... ben inciri e2 yi arttırdığını biliyorum, saraçoğlu bana öyle demişti, kullanmamı söyledi. bu arada ben saraçoğlundan kür aldım, o kürleri yapıyorum. şu şekildeydi ilk önce 15 gün soğan kürüyle başladım reglin 4.günü başlayarak.... sonra bir ay günde 2 kez aslan pençesi çayı (bana hazır poşet çay şeklinde gönderdi)... ardından 10 gün soğan kürü ve hemen ardından civan perçemine başladım 2 gün oldu, bu da poşet çay şeklinde ama çok kötü tadı var bunun.... bir de ilk soğanla birlikte üzüm çekirdeği yağı içtim 1,5 ay kadar...
aynen foliküler faza bakman gerekiyor... ben ilk ölçtürdüğümde fsh 12 idi, başka bi doktora gittim(ziya çetin) 1 ay bi ilaç kullandım ama değerim 15 e çıkınca hemen tüp bebeğe geçtik, 19 du tüp bbek denediğimde; tabi ki negatif aldım. bütün başarı hikayelerini okuduğumda önceliğin fshın düşümü olduğunu okudum. ben de buna istinaden bitkisel kürlere başladım zaten, ama hala 15,42 de.... bu ay baktırdım tekrardan. saraçoğlu bana fsh 10 dan aşağı düşsün, e2 50 nin üzerine çıksın dedi. fsh 10un üstündeyse tüp de tutmaz dedi. ancak yine burada tanıştığım bi arkadaş da 29 fsh ile başlamış, hiç tedavi olmamış sadece bitkisel kürler ile en son hamile kalmadan önceki ay 14 müş fshı... o sebeple bu değerlere takılmıyoruz ve olacağına inanıyoruz tatlım.....
bu arada benim amh 0,79.... ve bana erken menopoz riskin olduğu için heyet için sıraya girmen gerekmeyecek dendi. muhtemelen sende beklemezsin tatlım.... belgelerin tesliminden sonra ilk reglinde ara hoca başladıysa tedaviye başlarız dediler. ama zaten 1 hafta sonra regl oldum daha hoca başlamamıştır. mayısın 2. haftası gelecekmiş ya... ben mayısın 7sinde muhtemelen regl olcam... ve haziranın ilk haftası için de alınmış bir tatilimiz var.... yani başlasak da araya tatil girecek o sebeple mayısı es geçmek gerek; ki muhtemelen dediğim gibi doktor başlamamış da olabilir ben regl olduğumda.... hatta haziran reglim de tatile gelirse temmuza kalabilir
bu arada spermiogram da da bazı problemler görünüyor... bizde sayı 72 milyon, morfoloji %7 yani 72 milyonun %7si sadece normal sperm 5 milyon kadarı... bu değerin %25 in üzerinde olması gerekiyor doğal yolla gebe kalabilmek için; ayrıca sayının da 20-25 milyon civarı olması gerek(ve tabi bizim yumurtalarında zamanında büyüyüp çatlaması lazım). tüp bebek tedavisinde zaten en doğru düzgün görünenler seçildiğinden bu değerleri benimkiler kadar önemsemiyorlar. ben bunun için de 2 aydır kocama keçi boynuzu kürü yapıyorum tatlım. artık sıkıldım her akşam hem ona hem kendime kür hazırlamaktan ama 1,5 ay kadar daha dişimi sıkmam lazım....
bu arada bu ay hormon testlerimi yaptırırken doktor bol folikül var diye klomen kullanalım mı dedi, onu da denedimama tabi benim keçi yumurtalar ben onlara 40 gün iğne ilaç verdim büyümediler bi klomene teslim olurlar mı, olmadılar... kontrole gittiğimde yumurtalar büyümemiş tüp şart dediler....
hayırlısı dedim ne diyelimmm.....
canım seni daha önceden de takip ettiğimden kardeşinin hastalığını biliyodum, başınız sağ olsun, Rabbim günahlarını affetsin mekanı cennet olsun inşallah.... sana ve tüm ailenize de çok çok çok sabır versin.... belki haddim değil ama, canım belki de psikolojin bu kadar kötü iken başlaman iyi olmayabilir... tutunmaya %15-20 civarında etkisi olduğu söyleniyor, yazılıyor.... beklemek zor olabilir ama negatif sonuç almaktan sa geç olsun güç olmasın....
canım dediğim gibi yaşadıkların çok çok çok zor şeyler ancak bu 1-2 aylı süre sana iyi gelecektir inşallah... öncelikle stresten uzak olmak gerkiyor canım benim..... nolur beni yanlış anlama.... bende aslen artvinliyim senin gibi, hemşeriyiz.... senin için dua edicem....
çok saol canım evet çok zor gerçekten Rabbim içimizi biliyorAllah yardımcımız olsun valla tatlım bende geçen sene Eylülde aramıştım. Ocakta arayın Şubata randevu vereceğiz demişlerdi. hatta buraya bile yazmıştım o zamana kadar kim öle kim kala diye.. Bak şimdi randevulara gidiyoruz buna şükür diyelim.. İnşallah daha fazla süreç uzamadan başlarız tedavilere.. Artık evlat sahibi olmak o kadar kolay değil maalesef.. dediğin gibi daha çok alternatif olmalı ama maalesef bu konuda da yeterli değiller..
Allah yardimcin olsun canim kolay birsey degil gercekten insallah bunca cektigin sıkıntıların mükafatini rabbim guzel bir bebisle verir..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
insallah arkadasim insallah tez zamanda kavusuruz bebeklerimize.
Amin..
belki de ederdi...aslında devam etmemizi önerdi...ama ben o kadar yoruldum ki... pes ettim artık... morfoloji %5 idi canım...senin için hayırlısı olsun... bu arada baharat karışımı demlenerek içilen bitki çayı ve eşime verdiği kapsüle 80 lira ödemiştik canım...bilmek istersin belki...
Canım benim neden yanlış anlayayım seni doğru söylüyorsun bir bakıma biraz kafamı dağıtmam lazım.. belki de bunda da bir hayır vardırben Artvinli değilim ama canım yanlışlık oldu sanırım :44: Sizde benim dualarımdasınız arkadaşım.. Rabbim hepimize hayırlı evlatlar versin inşallahh.. Bu arada havalar sıcak olmaya başladı görüşmeye ne dersiniz adno arkadaşımla konuşmuştuk bu mevzuyu mekan ayarlayalım görüşelim geçen sefer bana uymamıştı bu sefer gelicem Allahın izniyle.. Merak ediyorum hepinizi konuşur dertleşiriz kaynaşırız
:26::26:upsss... ben hep seni artvinli sanıyodum, aklımda yanlış kalmış demekki.... valla benim gelmem çok zor tatlım ya, çünkü ben karacabeyde oturuyorum, haftasonu olursa ancak o zaman gelebilirim... hafta içi veya akşam saatlerinde olursa mümkün değil....
Arkadaşlar zaten hafta sonu yapariz görüşmeyi bende çalisiyorum Cumartesi veya pazar olabilir birde gündüz olursa cok daha iyi olur ayarlarız birbirimizin müsait zamaninda insallah gorüsüruz.
:26::26:upsss... ben hep seni artvinli sanıyodum, aklımda yanlış kalmış demekki.... valla benim gelmem çok zor tatlım ya, çünkü ben karacabeyde oturuyorum, haftasonu olursa ancak o zaman gelebilirim... hafta içi veya akşam saatlerinde olursa mümkün değil....
Cumartesi filan olur aslında daha iyi olur pazar hepimizin eşi evde oluyor sıkıntı yaratanlar olabilir belkiHaftaiçi benim için de zor geç çıkıyorum zaten tatlım.. İnşallah görüşürüz yaa
Melek pes etmek ne demek.üstelik hatırladığım kadarıyla sen tedavisizde hamile kalmıştın!
ben artık çoktan pes ettim ki....canım benim oğluşun doğmuşş senin adına çok sevindim....Rabbim hayırlarla büyütmeyi nasip etsin inş..inş..
ben artık çoktan pes ettim ki....canım benim oğluşun doğmuşş senin adına çok sevindim....Rabbim hayırlarla büyütmeyi nasip etsin inş..inş..
Arkadaşlar merhaba,
Bu topiği yeni keşfettim çok sevindim... En baştan başladım okumaya, kitap gibi okuyorum, biran önce sona gelirim inşallah.. Durumumuzu ne yazık ki kimselerle paylaşamadığımız için, yakınımızda olup da duygularımızı paylaşabileceğimiz arkadaşlar olması çok güzel...
Ben kısaca kendimden bahsedeyim.. 34 yaşındayım eşimse 37. Henüz 7 aylık evliyiz, yeni gelin sayılırım anlayacağınız :) İlk 3 ay gebelik elde edemeyince doktora koştuk :) Adam demesin mi daha bismillahh işte yok 1 sene denicekmişiz bilmemne.. Dedim doktor bey bizim yaşlarımız ileri zaten. Gereken testleri yapın lütfen.. Vee eşimin sperm değerleri düşük çıktı maalesef. 6 milyon sayı.. Hareketlilik ve morfoloji de kötü... Tüp bebek yaptırmalısınız dedi sonra ... Hemen bir üroloğa gittik bu arada.. Varikolsel ameliyatı önerdi. Hatta direkt yatış verdi, kesip biçeceklerdi kocacımı anlayamadan biz :) Biz bi düşünelim dedik çıktık... Ve nette vs araştırdım ki, çok faydalı bir ameliyat değilmiş.. Değerleri pek yükselen yokmuş... Ameliyat olmamasına karar verdik eşimin..
Daha sonra Bursa'da bir üreme sağlığı merkezine gidelim diyorduk ki, bir aradaşım Jinemed'de ilk denemesini yapmış ve gebe kaldığını öğrenmişti yeni.
Hiç araştırmadan başka yerleri oraya gittik ve ilk denememiz başarısızlıkla sonuçlandı malesef.. Bu arada yumurta rezervlerimin de düşük olduğunu öğrendim.. 2 yumurta toplandı sadeceİkisi de döllendi ve 3.günde transfer oldu ama sonuç negatifti.. Ayrıca transferim çok zor oldu. O kadar çok bağırmışım ki dışarıdan eşim duymuş o kadar yani.. Normalde bu kadar acılı bir işlem olmadığını biliyorum.. Murat doktor, histereskopi ile bunu araştırmamız gerektiğini söyledi sonra.. Ama soğudum işte sonuç kötü oldu diye herhalde..
Araştırıcam dedim her yeri bu kez.. Netten forumları okudum, Bursadaki 6-7 merkezin hepsiyle ön görüşme yaptım.. En son Acıbadem Şahin bey ile Art Osman bey arasında kaldık.. Şahin bey çok pozitif güleryüzlü falann, Osman hoca tam tersi sert gıccık biri gibiydi :) Ama Osman hocada karar kıldık...
Sonradan onun tavrını tanıdık bildik.. Gerçekte çok iyi bi doktor.. Ama tarzı farklı işte.. Gidenler ne demek istediğimi anladı :))) Kısaca tanıtacaktım kendimi baya uzadı kusura bakmayın :) Osman hoca 1 ay doğum kontrol hapı kullandırdı. Sonra iğneler falan işte.. Yine sadece 3 ad. olgun yumurtam çıktı malesefİkisi döllendi.. Ve sadece biri 5.güne gidebildi.. Osman hoca 3.günde transfer yapmıyo.. 5.gün olacak mutlaka.. Gidemezse tedavi iptal..
İşte son kalan bu 1 embriyomuz donduruldu.. 23 nisanda histeroskopi yaptı.. Şükür önemli bişey yokmuş... Rahim ağzında falan sorun yok dedi..
Bi enfeksiyon varmış ilaç verdi şuan kullanıyorum... Mayıs sonu gibi de transferimi yapacak.. Kısmet bakalım. İnşş geriye kalan 1 tane bebişimm anneciğine tutunur..
Bu arada evlat edinenler topiğini okudum baştan sonra 1 aydır yeni bitti :) Eğer negatif olursa bu tedavimiz de hemen kuruma başvurucaz... Bebişimizi aldıktan sonra ileride durumumuza göre yine deneriz belki tüp bebek... Kardeş için :)
Tabii bunlar bizim planlarımız.. Rabbim ne yazdı bakalım bizim için... Sevgili arkadaşlarım çok zorlu yollardan geçiyoruz. Allahım hepimizin yardımcısı olsun... Kucaklarımız yavrularımızla dolsun.... Sevgiler....
Arkadaşlar üniversiteye yeni dr. Geldimi gürkan bey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?