Benim ilk denemem olacak, ben anlamadım herşey çok çabuk gelişti fakültede, sadece 2 kez gittim ikincisinde tamam evrakları hazırlayın teslim edin biz zaten ekimde arayacağız sizi dediler... bir ajandası var oraya ismimi yazdı... seni de ekimde çağırırım dedi... ayrıca fakülte şaşırttı beni ordaki bayan hoca çok nazik, ilgili... sürekli adımla hitap edip herşeyi tek tek anlattı... bizimki erkek infertilitesi.. bende de amh değeri 1.10... bekliyorum merakla, sabırla, umutla... arayacağız dediklerinde o ay arıyorlar mı ?
Benimde eşimde sperm eksikliği var, bize de o yüzden beklemeyeceksiniz dediler... aramazlarsa ekim sonu gibi ben ararım zaten... hayırlısı, Rabbim ol
demedikçe olmuyor...
Merhaba arkadaşlar uzun zamandir yazamadim bende eylül sonu teslim ettim amh degerim 1.82 pinar hanim rapora düşük orta rezervi yazdi sorun esimde sperm sayisi oldukca düsuk yapilarinda da problem var pinar hanim 3 - 4 ayi bulur dedi anlamadigim nokta bircok sehirde erkek sorunu olanlarin raporu hemen cikarken burda neden uzun sürüyo anlamis degilim 9 senelik evliyim esimin yasi 40 problemimiz buyuk ama hala beklwtiyorlar bu durum can sıkıcı ocakta 4 ay olacak bakalim zaman nasil gececek zor !
Amin canim insallah cümlemize benim yaşım 29 esimin 40 insallah 3 aydan fazla beklememBen 4 ağustosda gittiğimde ekim ayında arayacağız dediler,ancak hala aramadılar... Bilmiyorum canım senin yaşın kaç ben 33 yaşındayım amh değerim 1.10 eşiminde sperm değerleri çok düşük... bizi yaştan ve benim amh değerimden dolayı erken çağıraca klarını söylediler... gerçekten beklemek zor canım.... umarın sonunda herşey güzel olur...
Ben 4 ağustosda gittiğimde ekim ayında arayacağız dediler,ancak hala aramadılar... Bilmiyorum canım senin yaşın kaç ben 33 yaşındayım amh değerim 1.10 eşiminde sperm değerleri çok düşük... bizi yaştan ve benim amh değerimden dolayı erken çağıracaklarını söylediler... gerçekten beklemek zor canım.... umarın sonunda herşey güzelolur...
Ben az önce fakülteyi aradim sormak icin eylul sonunda teslim ettim nezaman cikar diye bana dedigi 7 - 8 ayi bulur demeleri peki kafin faktoru erkek faktoru hangisi onemli dedigimde bana dedikleri farketmiyor nekadarda yalancilar benden sonra teslim eden bir arkadasi öbür aya cagirmislar problem amh degeri düşük olmasi artk fakülteden ümidim kalmadi onlarin aramasi 1 seneyi bulur(
Sizinle problemimiz ayni gibi gozukuyor erken aradiklari kisiler genelde erken menepoz riski olan kisiler haklilar tmm ama bizimde durumumuz acil mesela benim esimdesperm sayisi bi anda sifira indi 52 milyondan sifira indi suan yine biraz yukseldi ama esim sigarayi birakti yasi da 40 10 yillik evliyiz herseyi biliyorlaer 8 ay cok uzun bir zaman kaybi benim icin 3 aya raziydim ama bilmiyorum insallah hakkimizda hayirli olsun Tez zamanda bizlerinde olsun insallah Saglikli hayirli evlatNe yazık ki fakülte çok bekletiyor ben geçen yıl aralık ayında gittim; bana haziranda arayın temmuza randevu verelim dediklerinde şaka mı yapıyorsunuz
demiştim... sürekli bekliyorsun... bilmiyorum bazen özele gitmiş olsaydım belki şimdi hamileydim diyordum... beni de aramadılar daha... siz böyle yazınca bende bu ay umudumu kaybettim..
Sizinle problemimiz ayni gibi gozukuyor erken aradiklari kisiler genelde erken menepoz riski olan kisiler haklilar tmm ama bizimde durumumuz acil mesela benim esimdesperm sayisi bi anda sifira indi 52 milyondan sifira indi suan yine biraz yukseldi ama esim sigarayi birakti yasi da 40 10 yillik evliyiz herseyi biliyorlaer 8 ay cok uzun bir zaman kaybi benim icin 3 aya raziydim ama bilmiyorum insallah hakkimizda hayirli olsun Tez zamanda bizlerinde olsun insallah Saglikli hayirli evlat
Hep ayni masali anlatiyorlar canim benimde burda ozel hayatta gorustugum bir arkadasim var 5 ay bekledi nerdeyse her aradiginda 2013 hastalari var diyorlar ne bitmezmis yazik bizlerede yaa o arladasim ozelde yaptirdi en sonunda ben burda cok insan tanidim merve diye bir arkadas 1 sene bekledi daha yeni cagirdilar benimde icimdeki ses 1 seneyi bulur diyoMoralim bozuldu, bende az önce aradım dosyanıza bugün baktık doktor hanımla sizi ancak 2-3 ay sonra arayacağız dedilerbende ama doktor beklemeyeceksiniz diye belirtti özellikle dediğimde de malasef yapacağımız birşey yok bizden haber bekleyin biz ararız sizi dediler... doktor dosyama not düşmüş bekleyecek diye... şu an 2013 yılından bekleyenleri çağırıyorlarmış.
Hep ayni masali anlatiyorlar canim benimde burda ozel hayatta gorustugum bir arkadasim var 5 ay bekledi nerdeyse her aradiginda 2013 hastalari var diyorlar ne bitmezmis yazik bizlerede yaa o arladasim ozelde yaptirdi en sonunda ben burda cok insan tanidim merve diye bir arkadas 1 sene bekledi daha yeni cagirdilar benimde icimdeki ses 1 seneyi bulur diyoAllah yardimcimiz olsun diyecek bisey yok.
Ah ah hep aynı şey ne bitmez 2013 ya ben en son Haziran'da aramıştım 2013 ten çağırıyoruz dediler bence bu saglık bakanlığının eksikliği koskoca Bursa yazık ya bekle bekle dur belirsizlikte cabasıMoralim bozuldu, bende az önce aradım dosyanıza bugün baktık doktor hanımla sizi ancak 2-3 ay sonra arayacağız dedilerbende ama doktor beklemeyeceksiniz diye belirtti özellikle dediğimde de malasef yapacağımız birşey yok bizden haber bekleyin biz ararız sizi dediler... doktor dosyama not düşmüş bekleyecek diye... şu an 2013 yılından bekleyenleri çağırıyorlarmış.
Ah ah hep aynı şey ne bitmez 2013 ya ben en son Haziran'da aramıştım 2013 ten çağırıyoruz dediler bence bu saglık bakanlığının eksikliği koskoca Bursa yazık ya bekle bekle dur belirsizlikte cabası
Hayirli olsun allah saglikla kucagina almayi nasip etsin bursada hangi doktora gittiniz2 yıldır her üzüntüde kahrimi çeken dostlar.mutluyum.hamileyim:)
Rabbim bu duyguyu anne olmak için uğraşan tüm kullarına nasip etsin.
Gün geldi bi yandan tedaviyle uğraşırken en büyük acıları yaşadım. Hic isyan etmeyip daima Rabbime sigindim..hic vazgeçmeyin,O nun kapısından ayrılmayın..daima kulları için hayırlısı ni isteyen Rabbim hepinizi tez vakitte guldursun.dualarımda daima sizleri anıyorum. En güzel haberlerinizi beklicem inş. Allah a emanet olun..
hastaları gerçekten çok fazla.... tek doktor ilgileniyor üstelik....Bende anlamadım bu kadar zaman bekletilir mi, mahkeme gibi uzadıkça uzuyor... talep mi çok acaba? aslında bakanlığa bir yazı yazmayı bile düşündüm... bizi bu kadar çaresiz belirsizlik içinde bekletmelerinin nedeni ne acaba
hastaları gerçekten çok fazla.... tek doktor ilgileniyor üstelik....
bakanlığa daha doğrusu bimere defalarca yazdım.... ilk yazdığımda burada da çok söyledim. bence öyle tek kişinin yazması bir şey ifade etmiyor. ama insanlarda şikayet gibi yazıp adının fişlenmesini istemiyor çünkü bimere giriş yaparken adı soyadı adres tel bilgileri giriliyor.
şahsi fikrim, örneğin bir metin burda paylaşıp aynı zamanda(aynı gün-aynı saat) bir olup göndermeliyiz ki sesimiz duyulsun... yoksa öyle tek şikayet yada tek talep çok da iş görmüyor açıkcası. ülkenin dördüncü büyük şehrinde rapor veren tek kurum. üstelik diğer illerden de hastalar var.... sözleşmeli oldukları bir özel tüp bebek merkezi yok. ki bursada bir sürü merkez varken, anlaşmalı yer yok.... neden? bana gelen cevapta (ki sorularımı da barış hocaya -burdan giden tüp bebekteki doktordu- sormuşlar, onun yazdığı cevap geldi bana) devletin ödediği ödenek ile özel merkezlerin döndürülmesinin imkansız olduğu yazıyor. nasıl imkansız anlamıyorum, istanbuldakiler döndürüyor, ankara, izmirdekiler döndürüyor hatta tüm diğer illerdekiler döndürüyor da bi bursadaki merkezler mi döndüremiyorlar işlerini!!!! saçmalık... tek doktor olması da ayrı bir saçmalalık... bu kadar talep varken tek doktor nasıl başa çıkabilir ki? özel merkezlerle anlaşma yapılması ve doktor sayısının arttırılmasını talep etmeliyiz.... 2 doktor olsa örneğin bekleme süremiz yarıya iner....
ben ilk tedavimde beklemeyen gruptayım... buna rağmen yazdım. çünkü bu gerçekten haksızlık, belirsizlik bekletilmek; ne kadar bekleyeceğini bilmeden beklemek.... öncelik tanınıyor bize çünkü yumurta biterse yeniden çıkma ihtimali yok, hani sperm sıfıra düşünce yeniden çıkabiliyor veya ameliyat vs. oluyor ya, biz ameliyatta olsak olmayan rezervle hiç bir şey elde edilemiyor. ilk tedavimde negatif aldım ve şu an bekliyorum. benim de ne kadar bekleyeceğim belli değil, 2-3 ay deniliyor herkese denildiği gibi... ikinci tedavi için de aynı bir sıra var çünkü.... o zamana kadar yumurtam tükenirse benim yapabileceğim hiç bir şey kalmayacak. kimse beklemese keşke, yada en azından bu kadar uzun beklemese.... fakat şunu da düşünüyorum ordakiler de bunu keyfi yapmıyorlardır herhalde..... yani inşallah....
neyse lafı çok uzattım, bence bir metin oluşturalım ve dediğim gibi aynı gün ve saatte bimere başvuralım. şikayet bölümünden değil talep bölümünden başvuralım. ama buna kimler evet der bilmek de lazım bence..... ben varım diyenler ister budan ister özel mesajdan yazsınlar bana.... sayımız ne kadar çok olursa sesimizin o kadar duyulacağını unutmayalım.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?