BURSA'da bebek sahibi olmak isteyenler gelin deneyimlerimizi paylaşalım

1- raporun geçerlilik süresi 6 ay... ilk deneme için dışarı verilmiyor diye biliyorum. ben ilk denememi fakültede yaptım, fakülteden memnundum ama çok sıra var isterseniz dışarda kullanabilirsiniz diyince aldım, nasısa raporum var ne zaman istersem o zaman giderim diye düşünürken fakülteyi arayıp bi süresi olup olmadığını sordum. öğrendiğim şu ki; elimize verilen kağıt resmi belge niteliğini kaybediyor, rapor hakkın yanmıyor. ancak yeniden aynı kağıdı fakülteden çıkarman gerek. zaten işlerin çok yoğun olduğu yerde ben bu kağıdın süresini geçirdim yeniden yazar mısınız dersen kaç zaman sonra verirler bilemedim açıkçası....

2-ben şu an suat beyde tedavi görüyorum, fakültede de raporlu aldım orda da tedavi gördüm. sistem kısaca şöyle işliyor. hani normal bi hastaneye gidersin de sana bi reçete numarası verirler, fakültede öyle bi kod veriyorlar, raporlu olduğu zaten eczacının ekranına düşüyor sana ayrıca bir kağıt vermiyorlar.
jimer de de şöyle önce sana bi taslak reçete hazırlıyor. sen o reçeteyi alıp fakülteye gidiyorsun, sisteme işlenip bi rapor kodu üretiliyor. sonra yeniden jimere gidiyosun sana asıl reçeteyi veriyor eczaneden ilaçlarını alıyosun, bi katkı payın oluyo onu ödemen gerekiyor(fakültedeki tedavim de Bin tl., jimerdekinde 500 tl ödedim.) tüp bebek ilaçları için rapor ayrıca veriyorlar mı bilmiyorum. tüp bebek tedavisi olma şartlarını taşıman lazım diye biliyorum....

3-normal...

ha bide ben de yeni bi tavsiye ile geleyim... benim maddi durumum olsa acıbadem şahin beye gitmeyi düşünürüm.... bir de acıbademin ÇİDER vasıtasıyla bin tl gibi bir indirimi var... bunu bi araştır. şahin hocayı da araştır.

Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.
Güncel bilgileri sizinle paylaşayım.
3 sene evlilik şartı, prim vs. taşıyorum - orda sorun yok. Eşimin ilk evliliğinden çocuğu var olduğu için biz bu güne kadar fakülteyi hiç düşünmedik. Yasada yenilikler var ve artık bizim gibi çiftler de yararlanabiliyor (http://www.haberturk.com/saglik/hab...-ciftlerin-tup-bebek-giderlerini-karşılayacak)
Az önce fakülteyi 295 25 25 numaradan aradım ve randevumu aldım. 12 ağustos 2015 :-( daha erken alma şansın yok dediler.
1. Randevu tarihi öncesi 1 hafta önce arayıp gereken evrak listesi verilecekmiş.
2. Daha önce yapılan testleri yanınıza alın, geçerli olup olmayacağını doktor yerinde karar verecekmiş.
3. Rapor dışarı verilmiyor.
4. İlk evlilikten çocuğu var olsa bile, artık SKG dan yararlanabilirsiniz diye teyidimi de aldım.

HSG filmini de kendim çektireceğim, kafam rahat olsun istiyorum - Burtom Çekirge - 390 tl (150tl ilave anestezi için), Rentıp - 400 tl., Tomomar - 450 tl., Jinemed Bahar Hast (tüp bebek merkezi) - 600 tl (700 - anestezili), Jimer - 600 tl. (ama oradaki doktorda muayene şartı ile). Adet başladığı günden 10 gün içinde, fakat adet tamamen bitmesi gerekiyor.

Doktorlara gelirsek - Bursa'da Tüp Bebek konusunda en iyi doktor diye Osman Hocaya gittim (muayene - 350 tl). Hormon ve kan testi, gizli şeker, sperm testi iki kez verdik. Bende polikistik, eşimin sperm hem sayısı hem hareketliliği - yetersiz. Aşılama dedi, fakat benim tiplerim tıkanık mı değil mi, bilmiyoruz. Benim takıldığım yer. Tüpler tıkanıksa aşılama için hem yumurtalıklar rezervini boşuna tüketmek istemiyorum, hem zaman kaybetmek istemiyorum hem de maddi olarak o parayı tüp bebeğe vermek mantıklı geliyor. Tek bildiğim - tüpleri kontrol edeceğim, sonra kararımızı vereceğiz.

İlginç olarak arkadaşlarım da çocuk sahibi olma sorunları yaşıyorlar: birisi Suat Bey'de - 2-ci denemede ikiz bekliyorlar, öbürü Şahin Bey'de tutmadı, şimdi Osman Beyde tutmadı, üstelik krio (yani dondurulmuş transferi) da tutmadı :-( ve daha bir arkadaşım: fakültede 3 aşılama, sonra özele geçtiler - Murat Bey'de 1-ci tutmadı, şu an 2-ci deneme 1 hafta kaldı, inşallah güzel haberler alacağız. Durum karışık. Bakalım, her 3 doktor da iyi, ama keşke sadece doktora bitse bu iş. Çok etken var maalesef.

Umarım yukarıda yazdığım güncel bilgiler faydalı olur.
Hepimize en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı bebişleri nasip eylesin Rabbim.

bursadaki en iyi doktor dediğiniz gibi osman bey diye geçiyor... ama ben kendisine hiç ısınamamıştım ki sadece telde görüştük. neyse... sonuçta onda da güzel haberler alan çok insan duydum burda... ikinci sırayı bence gürkan hoca alıyor ki kendisi fakültede, ayrıca özel muayenehanesi varmış. ben gürkan beyden memnun kalmıştım. ancak fakültede sıra beklerken bi yararı olur diye düşünüp özeline giden hastalara tepki gösterdiğini de biliyorum.

suat beyden ben çok memnunum. sakin herşeyi ayrıntısıyla anlatıyor. hatta ben sormayı unutuyorum ama o anlatıyor sağolsun :)

ayrıca bence bu araştırmalarda işte birincisinde tuttu üçüncüsünde tuttu dan ziyade; hangi hasta grubunda başarılılar yada başarı oranı ne... bunun öğrenilmesi. tabi ki bunu tutan bi istatistiki sayfa yok.... maalesef ki....

mesela ben en zorlu gruptasın denilen hastalardanım. 3 dr a gittim üçü de aynısını söyledi şimdiye kadar. ve bizim gruptaki hastaların maalesef ki başarı oranı oldukça düşük... tekrarlayan tedaviler, uzun yıllar... ancak öyle. elbette tüm bunların canımızı sıkmasına izin vermiyoruz ve en büyük etkenin vakit saat olduğunu, geri kalanının teferruat olduğunu unutmuyoruz.....

Fakültede bende sıra bekliyorum ilk deneme için ama kendileri arayıp raporu dışarda kullanmak isterseniz gelip alabilirsiniz dediler.

Merhaba kizlar.bende 3 yildir bebek hasreti cekenlerdendim.Taki 15 aralikta cift cizgiyi gorene kadar.Endometriozis 4.evre hastasiydim 2yil hastaligimi anlamadilar.Hrp nirmal kist dir yolladilar eve beni.Rn son fakulteye gittim orda prof dr cok ii ilgilendi ve teshisi hemen koyup ameliyata aldi 29kasim2013 ki ben ameliyat olmadan 6ay once baslayan sancilara sahiptim sanki olum sancisiydi Rabbim kimseye vermesin.tuplerim tikaliymis yumurtalik donmus endo kistim 5cm gecmis olumden dondun dedi bana dr um.SONRA 5AY MENAPOZA GIRDIRDILER IGNELERLE.COK SIKINTILI BI SUREC DAHA GECIRDIM.EN SON NISAN 18DE regl olmaya baslafim cok sukur.ve hep gununde olmaya basladim regl.neyse 7ay gecti yine o agrilarin hafifini yasadim bi kac gun sonra k.validem Candir o Annemdir annemm.Saolsun bi dr goturdu beni ve pcos oldugumu ogrendim ayrica iltahap olmus bende.bu arada gebe kalamicam artik seneye asilama yada tup bebek yaptircam die karar aldik ailecek.bu arada ablalarim annem esim muthis destek oldular bana bu 3 yilda.neyse bana 3 ilac verdi inanirnisiniz o ay hamile kaldim ve o cift cizgiyi gordugumde kendimi kaybederek annemin yanina inmisim cigliklarla.Velasil kelam birincisi hakikaten dr cok iyi arastirilmali 2.cisi aklinizdan tamamen cikarttiginiz an hersey oluyo veeee buuklerinizden yaslilarinizdan bol dua almaya bakin.Inanin o zaman Rabbim kalbine gore verio kurban oldigum Allahim.Dua zaman sabir herdeyin ilacidir kizlar.Rabbim insaallah isteyen herkese hayirli saglikli evlatlar nasibeylesin.Cok uzun zaman oldu ben bu foruma girmeyeli hukayem bazi topiklerde yer alir.Neyse suan 11 haftalik hamileyim.ve tum gebelerin hayirla sonuca ulasmalar icin dualarim ve sizlrr icin kizlar

sizde sorun neydi? erken menopoz riski olanlara o teklifi yapıyorlar sanırım...
Ayy suan sinirden ölmek üzereyim valla.benimde erken menepoz 2 ay önce beni kendileri arayıp rapor hazır isterseniz dışarda kullanabilirsiniz dediler.burdaki konuşmaların üzerine tereddütte kaldım az önce aradım sıra durumum ne falan.bugünde evrakları verip sıraya gireli tam 4 ay oldu.50. Sıradan girmiştim ozaman.dedi 35. Sıradasınız dedim 4 ayda 15 kişimi cağırdınız göya öncelikli grup.evet yavaş işliyo diyo bide.bide ücretli gözüküyosunuz demezmi.dedim ne ücretlisi ben bütün evrakları teslim ettim sorun olmadığını hatta rapor cıktığını söylediniz dedim bi baktı falan filan herhalde yanlışlık olmuş dedi.dedim tamam ben raporu almak istiyorum napıcam.doktorla görüşme yapmanız gerekiyo dedi randevu vereyim diyo.ayy orda olsam kesin boğmuştum kızı.dedim tamam ver randevu artık sizi beklemeye niyetim daha 6 ay dedim.10 marta randevu verdi yok artık hiç güvenim kalmadı fakülteye valla gidip görüşüp dışarı almak için konuşucam evrakları vereli 4 ay olmuş bugün tesadüfen öğreniyorum ücretli gözüktüğümü.ücretli olsam orda işim ne

Canim haklisin kizmakta bu ne şimdi bence bir yanlıslık vardir.
Ne diyim Allah yardımcınız olsun arkadaşlar.
Meryem arkadaşimiz 3 doktordan bahsetmis hepsi kendi dallarinda iiyi doktorlar evet ama tamammen Rabbim ol derse oluyor Arkadaşlar ben fakultede transfer gunu 2 kisiydik o arkadasinki olmadi benim oldu tamamen nasip oysa benim çok çok ümidim yoktu tedaviden Rabbim e nekadar şükür etsem azdir dualarim sizinle canı gönülden diliyorum inşallah bu topiğe bir gün hepiniz hamileyim diye yazarsınız arkadaşlar...

Çok teşekkür ederim adno28 cim.
Evet gerçekten pahalı ve bende Burtom'a teşhis koyma konusunda güveniyorum ve kararımı vermiş sayılırım. Anestezi sadece Jimer ve Jinemed te kullanıyorlarmış, diğer yerler prosedür kısa diye anesteziyi gereksiz buluyorlar.
Nigar'ı Hanımı tanıyorum, bugün Hayat hastanesini arayıp soracağım. Sonra ücretini paylaşacağım.

Arkadaşlar, Hayat Hastanesini aradım, telefondan ücret bilgileri veremiyoruz dediler. Mutlaka randevu alacakmışım da doktordan öğrenecekmişim, ne kadar saçma bir şey! Yarın tekrar ararım ve başka operatörden öğrenmeye çalışırım.
Ama benim çevremdekiler HSG, Histeroskopi, MR, röntgen konularda Burtom en iyisi dediler. Bakalım işte.
Acaba Jimer'deki Dr. Suat Hazer'den randevu alırsam, muayene ücretini (175 tl.) SGK karşılar mı? Bilginiz var mı?

444 4567 dahili 1335. muhtemelen reyhan hanım çıkar. ondan net bilgi alabilirsin.

bende ikinci tedavi için 40. sıradaydım... 1 ay sonra yine 40. sıradaydım

Benim hayat hastanesinde kuzenim calisiyor muhasebede istersen ogrenirim hala 250 tl mi hsg diye canim islemler ayni cok para verme bosuna ama yinede sen bilirsin ogren dersen sorarim...

Canım hayat hastanesini hiç tavsiye etmem.3 kurus az para vereyim diye bende orda yaptırmıştım ama cok pişman oldum.ortamı cok kötü cok ilkel sartlartlarda yapılan yer ve cok steril değiller acıkcası.bende hemşireyim az cok biliyorum bu tür şeyleri ama dediğim gibi şok oldum yani.cok canım yandı benim orda işlem sırasında artık yalvarmıştım doktoro uyutun biraz diye cıktıktan sonra saatlerce kendime gelemedim acıdan.orayı düşünüyosan gercekten bikez daha düşün derim

Canim sen memnun kalmamis olabilirsin ama ilkel sartlarda falan hicde degildii ! dogrusu hemsiresin tmm da boyle bi yorum olmamis senin memnun kaldigin yerden de belki baskasi memnun kalmaz herkesin gorecesi farkli az da olsa aci oluyor tabiki ama senin yorumun cok abartili gercekten belki senin tupun kapaliydi oyuzden oyle agrin oldu kimse beni yanlis anlamasin burda hastaneyi savunmuyorum ama oyle ilkel sartlarda diye yorumunu hos bulmadim! Parayi verirsin gidersin anesteziyi alirsin hic birsey hissetmeden yaptirirsin ama 2 dakikalik olay icin anestezi almak ne kadar dogru birsey bunu sen bizden daha iyi bilirsin en kral yerde yaptir o aciyi cekeceksen eger cekersin zaten kusura bakma.

merhaba arkadaşlar
bende rahim filmini rentıp da çektirdim.hiç bişey hissetmedim.bende çok korkuyordum korktuğum kadar yokmuş.
Adno fakültede hangi iğneleri kullandın tedavin kaç gün sürdü ve kaç yumurtan oldu canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…