çok çok güzel :)
yemek parasıdamı yok :)
sevcancım ben okulla görüştüm beklediğimin çok üstündeydi..
oradaki fotoğraflarla alakası yok çok çok daha güzel..
şimdi canım tüm bilgileri aldım hatta senden bahsettim ismini not almışlar..
pazarlık yapmadılar ama şöyleki kırtasiye parası yok ıslak mendil, tuvalet kağıdı, sııvı sabun vs.. bunların hiç birini istemiyorlar,
okul kendi alıyormuş..
tuvaletleri çocuklara özel çok çok hijyenik..
birde şöyle bir durum var eğer şimdi gönderirsek 400 fiyatı, yaz okulu 350 eylüldede 450 oluyor.
ama şimdi kayıt edip eylülde gönderirsek 475, nisan 22 sinden sonra kayıt ettirirsek 500 lira canım..
eşime bahsettim ozaman yarın yada pazartesi okula başlasın dedi..kayıt ettiriyorum ozaman dedim..
yok bende görücem ben ettiririm dedi:))
tüm sınıfları gezdim çok sınıf var 2 kat tüm sınıflarla dolu..
ayrı ayrı odalrda kuran eğitimi alıyor çocuklar.
hatta özelikle yaşını sordum bir öğrencinin, 5 yaşında ama bir okuyorki şaşırdımmaşallah..
yani canım böyle yaz okulunda ise sosyal aktiviteler oluyormuş buz pateni,at binicilk yüzme gibi bunlar ekstaraya giriyor tabi..
canım sen hesabını yap bakalım eğer heykeldeki 300 derse kırtasiye parası,sabun vs. isterse bence gülbahçeyi düşün..
istenilen testlerimizide yaptırdık gaita testimiz kaldı onuda yarın yaptıracaz..
hadi bakalım hakkımızda hayırlısı ne ise orası olsun..
evet canım katılıytorum 3 yaş için kuran eğitimi zor hatta ben dedimki benim oğlumu zorlamayın sıkılır dedim:)
çünkü 4 yaşınada girse erken kuran bence..
arda baştan çok şaırttı beni çıkalım diye ağladı:)
sonra oyun salonuna götürdü öğretmen..sonra çıkmak istemedi ama beni çok zorlayacak anladım ben:)
sende kal ben bu okula yanlız gelmem dediöğretmenlerde normal dediler her çocuk sorun çıkarıyor başlarda
ama sonra alışıyorlar tavizkar olmayın dediler..ay ben nasıl dayanıcam ya muhasebcinin odasına girdim arda odada oynarken,
bir baktımki öğretmen getiriyor katılmış ağlamaktan anneme gidicem diye:))yandıkmı ne yandık:))
yarın başlasın dediler sorun çıkarırsa ararız dediler, ama yarın ben özlüceye gidicem dedim:))
sanırım pazartesi başlayacak ama eşimde bir gitsin dahada netleşecek..
henüz belli değil canım...
cumartesi sen çaldır arıyacam ben seni:) çok merak ediyorum..
bu arada arda okula başladığı gibi bende işe başlıyorum:))
akşamları yazarım artık size:)
azcukkunn özleyin benii
olumsuz düşünmek istemiyorum
inşallah olur diyorum
benim çevremdeki okulların sınıfları en az 47 kişilikmiş
düzen yok tertip yok
derdini anlatacak veli zaten bulamazsın bu tarafların insanında çoğunlukla
eğer birşey ters gidipte olmazsa
benim psikolojik desteğe ihtiyacım olur herhalde
yıkılırım tamamen...
Ne alaka Semiha... Hayatta herşey ne zaman istediğimiz gibi gidiyorki, bu olmazsa yıkılırım diyorsun. Bence Allah başka derteler vermesin, İnşallah olur ama olmassada üzülme borçlarımızı hafifletince, sende işe başlayınca çocuklarımızı daha güzel okullara yollarız zaten. Bizler kötü okullarda okudukta ne oldu önemli olan aile terbiyesi çok şükür avukat olmadık ama hırlı hırsızda olmadık...
haklısın ama evlat işin içine girince değişiyor herşey...
ben burda okul çevrelerini sevmedim zaten
ki kaldı ki devir eski devir değil
her gün kızımın okulunda nöbet tutarım gibime geliyor...
47 çokmuş ya benim oğlumun devlet okulundayken sınıf sayısı 34 tü..
olumsuz düşünmek istemiyorum
inşallah olur diyorum
benim çevremdeki okulların sınıfları en az 47 kişilikmiş
düzen yok tertip yok
derdini anlatacak veli zaten bulamazsın bu tarafların insanında çoğunlukla
eğer birşey ters gidipte olmazsa
benim psikolojik desteğe ihtiyacım olur herhalde
yıkılırım tamamen...
biz daha anaokulundan başlıyoruz gerilmeye,beni taşındığımızdan beri sarmıştı
anaokulu nasıl olsa hazırdı
onda hiç zoruk ve sıkıntı çekmemiştim
bu ilköğretim beni gerdi...
tam gün canımhadi hayırlısı olsun canım içine sinmesine de çok sevindim arda okullu oluyor artık desenedarısı şevvelin başına artık tam günmü veriyosun canım okula?
canım öğretmenin dediği doğru sakın taviz verme zamanla alışacak mutlaka ilk başlarda yapıyorlar bizimde ayberk 3 gün çok güzel gitti sonra ki gün yırttı kendini gitmicem diye gittim öğretmeni ile konuştum bişey mi oldu acaba diye öğretmeni hayır dedi burda gayet mutlu herşeye katılıyor oynuyor dedi kısacası naz yapıyorlar canım
aaa hadi bakalım sen de artık işinin başında olcan sevindim senin adına çok istiyordun zaten ama dediğin gibi özlücez valla seni ee senin işyerinde net yokmu girebileceğin :26:
bir sırada 3 kişi otururduk ozaman yırtıkta değildim, hep ortaya oturturlardı beniiNe alaka Semiha... Hayatta herşey ne zaman istediğimiz gibi gidiyorki, bu olmazsa yıkılırım diyorsun. Bence Allah başka derteler vermesin, İnşallah olur ama olmassada üzülme borçlarımızı hafifletince, sende işe başlayınca çocuklarımızı daha güzel okullara yollarız zaten. Bizler kötü okullarda okudukta ne oldu önemli olan aile terbiyesi çok şükür avukat olmadık ama hırlı hırsızda olmadık...
birde şu pilot dediğiniz okullar varya malum bursada 2 tanemiymiş neymiş biri 23 nisan :)
abim oğlunu ona yazdırmak istedi 15 bin tl istediler bir kuruşta inmediler :)
abim aylık 200 tl servis parasınada razıydı.
ama olmadı oda yine parayla zafer plazanın oradaki okula yazdırdı yeğenimi :)
47 çokmuş ya benim oğlumun devlet okulundayken sınıf sayısı 34 tü..
olur inşallah canım sen olumlu düşün olsun..
biz daha anaokulundan başlıyoruz gerilmeye,
ama bunun daha lisesi üniveristesi var allah çocuklarımızı iyi yerlerde görmeyi naspi etsin inşallah...
tam gün canım
yok canım internet malesef ama heran olabilir dermişimm
bizim işyeri öyle büyük bir yer değill.yani net çeksek bile odamız bilem yokkk
200 metre biryer,
koca gün paket yapıcamm,,ee okumanın faydaları siz masa başında ben ayakta pakette çıtçıtta:))
bir sırada 3 kişi otururduk ozaman yırtıkta değildim, hep ortaya oturturlardı benii
23 nisana arkadaşım veriyor 3 milyara kayıt ettirdi esktra servis yemek ödüyor..
abinlere çok demişler canımm..
koç ilköğretim var birde özlücede, bir tane daha vardı arkadaş gönderiyor ihsaniyede ama ismini unuttum orasıda pilot..
ooo zahmet etme diye aramışş kocaya bakın:)bu arada kociş gelir ben kaçar
yemekte yapmadım zatiii
dışardan söyleyecekmiş benimkisi
zahmet etme diye aradı :):):)
Allah evlatlarımızın hastalıklarıyla sınamasın Semiha :S... Herşeyde yıkılırsak o evlat ne olacak peki, psikolojisi bozuk bir anneyle,
Pozitif anne pozitif çocuk = mutluluk...
arada tartışmalar hep oluyor çocuğumuzlada olacak ama psikoloji bozacak boyuta gelirsek düşününce neler var inan.
zaten çocuk dediğin herşeyden etkileniyor.
şuan Şevvalin durumu gibi....
Pazar günü eşimle biraz tartıştık bağırıştık malesef çocuğun yanında, oda aramıza girmeye çalıştı anne bebeğime bak ne olmuş diyor yavrum bende aldım bebeği fırlattım... Yüzüne baktığımda gebericektim vijdan azabından o kadar korkmuştuki yavrum...
Ve salıdan beri altına işiyor
biz bir saat sonra eşimle sarıldık gülüştük ama çocuk demekki etkilendi...
Salıdan beri vijdan azabımı tahmin edemessinizeve gitmeyi çok istiyorum....
ARKADAŞIN NE ZAMAN YAZDIRDI.
bizimkiler 3 yıl önce istemişlerdi yazdırmayı.
ooo zahmet etme diye aramışş kocaya bakın:)
sanki karısı işten güçten geldi zahmet etme diyoraman nazar değmesin canımm:)
benimki aramaz zahmet etme diye, ben desem bişey hazırlayamadım diye..
bütün gün evde naptın derr
canım yapma çok etkileniyorlar bu yaşlardamalesef oluyor evlilik bu ama eşin susmuyorsa sen bari sus
çocuğun için sus başka odaya gidin..sonra hırsını alırsın eşinden, ama biraz alttan al çocuğunun yanında..
kız dövcem seniii aa yapma günah çok hassas duygusal bir kızın var
biz talhanın zamanında çok tartışırdık çocuğum koltuğun arasına girer çıkmazdı korkudan
ama şimdi akıllandım o sinirliyse ben susuyorum çünkü 2 tane evladım var hissediyorlar..
sende biraz daha dikaktli davran..
sen çok iyi bir annesin çok iligili düşkün bir annesin..
bunu kızına yansıtıyorsun eminim ama sinirlykende kızını üzme..
yaa işte salaklık ettikşimdi çok üzgünüm
çocuk kavgamızıda görecek sevgimizide ama şuan küçükler etkileniyorlar. birde gripim diye çocuğu hiç kucağıma alamadım, öpemedim kaç gündür...sanırım sevilmediğini düşünüyor, akşam falan çok suskundu yavrum
senin sevginden emindir şevval,haksılzık etme kendine, ama girbim seni öpemiyorum.
yoksa seni hasta ederim iğne yaptırmak zorunda kalırım vs gibi konuş..
bence unutmuştur o akşamki olanları..
sadece biraz kabuğuna çekilmiştir..
üzme kendini
bende bugün eski patronumun eşini aradım
bademlide oturuyor kendisi
benimde Berra için düşündüğüm ilkokul bademlide
adresimiz tutmadığı için kayıt yaptıramayacaktım
sağolsun ben yardımcı olurum dedi
ne zaman istersen ara dedi
çok sevindim
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
şu eğitim öğretim hayatlarında...
aa hemen mi yaa.... :)) hadi hayırlısı olsun...
günlerin ne olacak kız benim bile içim yandı gidemicen diye
hayır canım devlet okulu
sadece servis ücretim olacak
evet orda herkes özel okula gönderdiği için
çoğunluk ataevler balat ve bizim burasıymış
karşı komşum gönderiyor çocuğunu oraya çok memnun
beni taşındığımızdan beri sarmıştı
anaokulu nasıl olsa hazırdı
onda hiç zoruk ve sıkıntı çekmemiştim
bu ilköğretim beni gerdi...
Allah evlatlarımızın hastalıklarıyla sınamasın Semiha :S... Herşeyde yıkılırsak o evlat ne olacak peki, psikolojisi bozuk bir anneyle,
Pozitif anne pozitif çocuk = mutluluk...
arada tartışmalar hep oluyor çocuğumuzlada olacak ama psikoloji bozacak boyuta gelirsek düşününce neler var inan.
zaten çocuk dediğin herşeyden etkileniyor.
şuan Şevvalin durumu gibi....
Pazar günü eşimle biraz tartıştık bağırıştık malesef çocuğun yanında, oda aramıza girmeye çalıştı anne bebeğime bak ne olmuş diyor yavrum bende aldım bebeği fırlattım... Yüzüne baktığımda gebericektim vijdan azabından o kadar korkmuştuki yavrum...
Ve salıdan beri altına işiyor
biz bir saat sonra eşimle sarıldık gülüştük ama çocuk demekki etkilendi...
Salıdan beri vijdan azabımı tahmin edemessinizeve gitmeyi çok istiyorum....
Bu akşam yemicem içmicem çocukla ilgilencem zaten...
her akşam bir yerdeyim git oyna diyorum çocuğa çocuk benimle oynamak istiyor oysa.
dün akşamda buradan bi işçinin eşi ameliyat oldu devlet hastanesinde onu ziyarete gittim eşimde mesaideydi geldiğimde yine çocukla hiç ilgilenemedim...
Havada güzel eve gider gitmez parkamı götürsem acaba... hava kararınca geliriz eve....
Bu akşam yemicem içmicem çocukla ilgilencem zaten...
her akşam bir yerdeyim git oyna diyorum çocuğa çocuk benimle oynamak istiyor oysa.
dün akşamda buradan bi işçinin eşi ameliyat oldu devlet hastanesinde onu ziyarete gittim eşimde mesaideydi geldiğimde yine çocukla hiç ilgilenemedim...
Havada güzel eve gider gitmez parkamı götürsem acaba... hava kararınca geliriz eve....
amin canım amin hepimizin evladı için hayırlısı olsun sizin de işiniz işallah olur canım istediğin yere gönderirisin daha bunlar başlangıç önlerinde uzun bir eğitim hayatı var
halleder o günlerini de on parmağında on marifet güne de gider işe de
oo çok iyimiş canım gerçekten özel okul seviyesinde nerdeyse işallah olur canım
daha durr bunlar bişey değil canım hele bir de okula başalsın 1. sınıf bak nasıl gerecek kafayı yicektim ben ama ilk dönemi atlatınca rahatlıyosun gerçekten allah öğretmenlere allah sabır versin gerçekten insan eğitmek çok zor
amin canım amin kimseyi allahım evaldı ile sınamasın
kız napmışın sen öyle kıyamam şevvallime off malasef biz büyükler biran öfkemize yenik düşüyoruz işte olan çocuğa oluyor biz de eşimle ayberk küçükken birkaç kere yanında kavga ettik birde ben sesimizi çıkarmazdım sus bak çocuk korkuyor derdim bizimki ne memkün bir başladımı susturamazsın kapamaz çenesini ama hala onun etkisi var ayberkin üzerinde babasından çok korkuyor babası birşeye hayır dediği zaman kesinle birdaha üstüne laf söyleyemiyor ya da bazen eşim bana bişey diyor ben de ona kendin yap falan dediğimde hemen ayberk geliyor anne yapsana sinirlencek şimdi babam diyor yani çocuk hala korkuyor kavga edicez diye
kaç gibi gidersin parka bizde geliriz saati uyarsa:))
talha bu akşam sinemada 6:30da okuldan alıcam onu.
ordan çıkışta gelirim sana uyarsa buluşalıum:)
kesinlikle canım öyle yapmalısın bu akşam dünya yıkılsa çocunla ilgilen işte biz çalışan annelerin ve çocukalrının hep bir tarafı eksik kalıyor malasef yeri geliyor insan düşünüyor acaba çocuğumla yeterince ilgilenemiyorum mu diye ben mesela çok üzülüyorum bu duruma keşke çalışmak zorunda olmsam da çocuğumun her anında yanında olabilsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?