günaydın kızlarrrr
ayran gözünaydın taşınmışsın canım
hayatım gelmiş araban şıkır şıkır parlıyordur o şimdi.yakışır:):):)
karamukum senden ne haber
tutayım tutayım kendimi diyorum dayanamıcam sanırım:))
arkadaşlar endişenizi telaşınızı emin olunki çok iyi anlıyorum bi senede 130 çocuk eğitiyosak bunalrın anneleri ve bababalrı hatta babanne ananaeleri sözü geçen kim varsa ailede mutlaka muhattab oluyoruz ve öyle enterasan şeyler çıkıyo ki ... endişelerinizde haklısınız ama biraz daha aklı selim düşünelim .... ben bi olay anlatıcam bundan 2 dsene önce çocuklarla daire olduk oyun oynuyoruz oynumuzdada bi yerinde zıplanıyo dönülüyo duruluyo sonra böyle bi oyun oynarken çocuklardan ikisi birbirine çarptı bi çocugun kaşı patladı çocuk çok yaramaz bi cocuktu felan filan bunalra hiç girmiyorum anneside o kadar hassas o kadar üstüne düşen biriydiki ben çok üzüldüm tabi hemen çocugun kaşına tampon uyguladım polikilinik hemen karşımızdaydı hemen oraya götürdüm dikiş atılması gerekiyo dediler müdürümüz geldi felan aileyi aradık hemen geldiler sonra ben okula döndüm ailesi ve müdür ilgilendi çocukla ... dikiş atıldı diye annesi ortalıgı ayaga kaldırdı ben çocugumu askeri okula yollucam belki ömür boyu izi kalcak faln filan nasıl barmış ben yoktum duymadım iykide yokmuşum cok üzülürdüm çünkü .... sonra cocuk iyileşti ve izde kalmadı maşallah ..burda suçlu kim oyun oynarken oldu ben değilim suçlu çocuk değil ...annede değil tabiki canı ben üzüldüm gözümden yaş geldi bana deseki siz nerdeydiniz olurken ve beni dinleseydi de aklıselim olsaydı bence daha uygun olurdu sonra cocugunu okula yollamadı bi süre sonra yollamak istedi okulda olay ıakrdıgı için almak istemediler madem bize güvenmiyosunuz yollamayın dediler çünkü biz orda bizim okul için söylüyorum para için iş için orda değiliz herkez allah rızası için onlara faydalı olabilmek için ve hizmet için orda olan vicdanlı merhametli insanlar ...sonra bayan cok özür diledi felan cocuk tekrar okula geldi...yani dicem oki bazı şeyler yaşanabiliyo tabiki tedbirsizlikten kaynaklanıyosa araştırılabilir ama karşı tarafa müdale edilirken el vicdana konulmalı bence...
mesela bizim çocukların not defterleri var kuranda neresi okutuldu ne ezberlendi her akşam veliye haber gönderiliyo yada bişi dicekse öğretmen oraya not yazıyo velide ögretmene notunu yazıyo haberleşme usulümüz bu tabi telefonde edilebilir ama geceleri ögretmenler rahatsız edilmemk için herneyse... bi çocuk kazanı ıslatmış ve ögretmeni yedek eşyasından kazanı giydirmiş sonra ıslagı petege koymuş kurutmuş sonra hurcuna geri koymuş..annenin yazdıgı not aynen şu:
(büşra hanım cuma günü ardanın üzeri değişmiş geldi tam 4gün oldu kirli sini yolalamadınız ilgilenmiyo musunuz yoksa farketmediniz bilemi?)
öğretmende sayın velimiz ....diyip olayı acıklamış...
aynı veli...başka bi gün: (büşre hanım arda bugün eve değişik bi eşortman altıyla geldi nasıl olurda eşyaları karıştırırsınız ben kocaman hurcuna ismini yazmıştım ..anlamıyorum ben bunu...)
öğretmende..sayın velimiz kendi eşortmanını tekrar giydirdiğimizde üzerine su döktügü içn arkadaşının eşyasını izin alarak kullandırdık ıslak üzeriyle durmasın diye ..)
daha dolu dolu doluu böyle örnekler bence ögretmene karşı yada okula karşı olumlu yaklaşın çocugunuzun yanındada mutlaka olumlu konuşun içinizdeki çelişkileri içinizde yada sorarak atın ...
sevcancım sen bu sene bence arkadaşının okuluna gönder neden dersen 3 yaşında dini eğitim açısından çok bi eğitim alamıyolar sürekli yaptıkları için yemek duası tuvalet uyku araba gb kısa dualar bikaç sure ve adap siyerden belli başlı marş şeklinde öğreniyolar busene hem maddi açıdan yorulma hemde dediğim gb seneye yolarsan zaten hepsini öğrenir ama gücüm yeter diyosan tabiki çok sevinirim karakter eğitimi olan biyere yollarsan ... gülbahçe konusundada araştırdım okulun çok güzel oldugunu ve ilgili oldugunu söylüyolar..özel okullar imkanalr açısından iyi yoksa ordada bizdede dini eğitim usulü aynı anaokulu eğitimi tabiki daha fazladır çünkü demiştim ben tekim burda gün içinde 10 sınıfa giriyorum ben bi günde verilmesi gereken dersleri bi haftaya yayıyorum faliyet,oyun,drama,kitap çalışması,matematik,ingilizce,deney fen ve doga,türkçe dil hikaye....ve diğerleri keşke uzun uzun bi günümü bi sınıfa ayırabilsem ama ben başka cocukalrdan mahrum kalmıcakalrı şekilde elimden gelenin fazlasını yapıyorum ..ne için sırf çocukalr için alalh rızası için biizim okullarımızdaki öğretmenlerde bu felsefeyle yetiştiriliyolar emin olun o gülbahçedeki hoca hanımlarda 300-350tl harçlık alıyo biizm okuldakilerde..sadece resmi öğretmenler maaşını alırlar..yani siizin içinizi rahatlatmak istiyorum ben bile niçin fakülteye gidiyorum özeldede imkanımı zorlayıp yapabilirim tüpbebek ama diyorum benden menfaati olmucak birileri benim için ugraşsın bunu istiyorum ..ben bu açıdanda içinizin rahat olamsını istiyorum...
şimdilik aklıma bunalr geliyo ama okul çok farklı bi ortam orda çocuklarınız büyüyo hayatı öğreniyo toplu yaşamayı denetimsiz karar vermeyi birey olmayı öğreniyolar ben belki cidden anlayamıyorumduevladım olunca belki dahada hassas olurum ama ben ögrencilerimide evladım gb görüyorum yani siz nekadar kızıyosanız o kadar ne kadar seviyosanız en az o kadar seviyorum ... canınızı emanet ediyosunuz hiç kolay değil ama önce allaha emanet edin gerçekten alalh yazmamışsa ne olabilirki... biraz yemek ymese bira züstü ıslansa kirlense yada arkadaşıyla bikere bi tartışsa sonra barışsa kendini savunmayı öğrense nerde ne yapması gerektigini öğrense ...hepsi yaşanıyo çünkü biraz daha nasıl diyim bilmiyorumki biraz daha rahat olamlısınız ben içinde oldugum için söylüyorum benim gördüklerimi görseniz bide bu açıdan cidden aslında bazı şeyler büyütülüyo ...yani çocuklar böyle büyüyolar böyle öğreniyolar ...
herşey inşallah en güzel şekilde olur ve güzel bi eğitim hayatları olur bu ilk adımalrı oldugu için çok kıymetli...vicdanlı merhametli şevkatli öğretmenleri olur inşallah
sevcancım sana kolay gelsin canım.
bende çıkıyorum çok öptüm sizi...
sevcancım gülbahçe anaokulunada giidecem, annemden dönüşte, konuşruuz yine:)
günaydın kızlar :))
çok yoğunum yine yazamayabilirim inşallah iyisinizdir
tamam canım mutlaka gir yaz. :)
günaydın canım sana daa hayırıdr sen niye yoğunsun bugünlerde işgüvenlikçilerden behsediyodun onlar yüzünden mi ?
canım ben sana fomarada bir okul söylemiştim orayla görüşmüşmüydün hiç
hem ondan canım hemde... bizim muhasebe programımız çökmüştü ara ara defter dökümü için onları yeniden giriyorduk benim de son 7 günüm kaldı. yani 23 ağustosa kadar girdim, Paylaşmıştık burada iş arkadaşımla. işte 7 gün falan var. Ve denetim başlamış acilen bitirmemiz lazımmış.o sebeple canım...
ben o okula bakmadım, çünkü uzak olduğunu düşünmüştüm. heykelinde evimize uzak olduğunu düşünüyorum ama eşim oranın sahibinin akrabamız olduğunu, uzak olsa da her konuda güvenebileceğimizi söylüyorbu yüzden görüşücem canım. Allah nasip ederse gönlüme yatarsada oraya yollarım sanırım...
allah kolaylık versin canım benim de 2-3 sene önce son 4 aylık bilgilerim gitmişti hepsini tek tek işlemiştim yeniden tez zamanda bitirin işallahh siz sayıca fazlasınızdır sanırım iş güvenlik elemanınız vardır değil mi bu arada canım siz risk analizi yatptırdınız mı daha önce biz 50 kişinin altındayız 1 temmuza kadar gerek yok ama o zamana kadar risk analizi yaptırmamız gerekiyormuş
okul için de artık neresi hayırlı ise orası olsun canım iaşllah gönlüne yatan yer olsun işallah canım
aynen canım.hatta ben genelde eşarp ve hazır türbanlarımı oradan alıyorum.elbise konusunda xs varsa yine oradan alıyorum.çok da memnunum.ama en güzel modellerde xs olmuyor hatta s bile olmuyorEvet canım tam da üstüne bastın :) Modanisa, yenimoda, tesettürgiyim işte ne varsa hepsine bakıyorum.ilçeye gidiş geliş yaptığım için hiç çarşıda gezeyim bakayım fırsatı bulamıyorum canım haftasonuda çocuktur evdir... ben de bu sitelere bakıyorum ne var ne yok diye en azından bi fikrim oluyor...
canım nişanlım önceden 2. el araba alım satımı yapıyordu.bazan çok uygun fiyata gerçekten çok iyi araçlar çıkıyor.iyiym ben de çok şükür canım işgüç çocuklar uğraşıyoruz canım işte
evet canım düşünüyoruz bizim araba benzinli dizel almayı düşünüyoruz
çünkü eşim hergün gemliğe gidip geliyor benzinli ile başedemeyiz ama 2. elmi sıfır mı karar veremiyoruz en son konuşmamıza göre 2. el almaya karar verdik ama kaynanam tutturud illaki sıfır olsun sanki kendi ödeyecek taksitleri yok sıfır arabayı satıp 2. el araba koydurmazmış kapının önüne ben de istemiyorum artık borç ödemek evlendiğimizden beri borç ödüyoruz yani sırf gösteriş için bizim de niyetimiz ayağımızı yerden kessin istiyoruz işimizi görsün gerek yok şimdi tekrar sıfır arabaya diye düşünüyoruz
canım ben alışverişi yaptım memnunum da :) ama dediğim gibi en güzel modellerinde xs hatta s bile olmuyorçok iyi bilirim meskeni..çocukların ı allah bağışlasın..
bende bursamın taşına toprağına kurban olanlardanım:)
bende modanisayı takip ederim sürekli:)facemde de zaten paylaşılıyor kıyafetler..
daha önce bu tarz sitelerden alış veriş yaptınızmı??
ben cesaret edemiyorum nedense
bende pek bir isteksizim açayımmı açmayımmı düşünüyorum:)
geldik ama yine denk gelemedik..
afiyet olsunn..
günaydınlarrr
sabah sabah neler var neler yok dökülün bakimm
kim kocasınla kavga etti yazsın
ahilla senin koç napıyor sesin çıkmıyor bayadır iyisiniz dimi senin odunlaaa
karamuk araba işi ne oldu canım..
sevcancım sen neler yapıyon düğün telaşı sarıyor seni gibi hissediyorum..
bizde 50 kişi altındayız. 1 temmuz bizimde yasal yükümlülüğümüz canım :) işte risk analizlerine başlaıdk :)
aynen canım.hatta ben genelde eşarp ve hazır türbanlarımı oradan alıyorum.elbise konusunda xs varsa yine oradan alıyorum.çok da memnunum.ama en güzel modellerde xs olmuyor hatta s bile olmuyor
canım nişanlım önceden 2. el araba alım satımı yapıyordu.bazan çok uygun fiyata gerçekten çok iyi araçlar çıkıyor.
siz sadece km düşük olanı araştırın bir de motor ve yürüyen aksamı iyi olanlara bakın
canım ben alışverişi yaptım memnunum da :) ama dediğim gibi en güzel modellerinde xs hatta s bile olmuyor
benim koç da iyi işte...yoğunluktan atışmaya zaman kalmıyor.
Selam günaydın kızçeelerimmmm.. Sonunda eşimin yanındayım muğlaya geldimm çok mutluyum
sevcancım ben okulla görüştüm beklediğimin çok üstündeydi..
oradaki fotoğraflarla alakası yok çok çok daha güzel..
şimdi canım tüm bilgileri aldım hatta senden bahsettim ismini not almışlar..
pazarlık yapmadılar ama şöyleki kırtasiye parası yok ıslak mendil, tuvalet kağıdı, sııvı sabun vs.. bunların hiç birini istemiyorlar,
okul kendi alıyormuş..
tuvaletleri çocuklara özel çok çok hijyenik..
birde şöyle bir durum var eğer şimdi gönderirsek 400 fiyatı, yaz okulu 350 eylüldede 450 oluyor.
ama şimdi kayıt edip eylülde gönderirsek 475, nisan 22 sinden sonra kayıt ettirirsek 500 lira canım..
eşime bahsettim ozaman yarın yada pazartesi okula başlasın dedi..kayıt ettiriyorum ozaman dedim..
yok bende görücem ben ettiririm dedi:))
tüm sınıfları gezdim çok sınıf var 2 kat tüm sınıflarla dolu..
ayrı ayrı odalrda kuran eğitimi alıyor çocuklar.
hatta özelikle yaşını sordum bir öğrencinin, 5 yaşında ama bir okuyorki şaşırdımmaşallah..
yani canım böyle yaz okulunda ise sosyal aktiviteler oluyormuş buz pateni,at binicilk yüzme gibi bunlar ekstaraya giriyor tabi..
canım sen hesabını yap bakalım eğer heykeldeki 300 derse kırtasiye parası,sabun vs. isterse bence gülbahçeyi düşün..
istenilen testlerimizide yaptırdık gaita testimiz kaldı onuda yarın yaptıracaz..
hadi bakalım hakkımızda hayırlısı ne ise orası olsun..
aaa ben sizi daha fazlasınızıdr diye düşünüyodum yakında biz de yaptırcaz birkaç şirketten teklif aldık siz kime yaptırıyosunuz canım bu işlemleri
hoşgeldin ahillacım nasılsın yaz geliyor tabi senin işler daha da yoğunlaşır değil mi şimdi
araba içinde kısmet bakalım hayırlısı nasılsa öyle olsun diyoruz
hadi hayırlısı olsun arkadaşım...
bende inan özenmedim değil... Ama Allah nasip etsin seneye gönderirim diye düşünüyorum, çünkü Özgenin ve eşiminde dediği gibi Şevval çok küçük Kuranı kerim eğitimine 4 yaşında başlanırsa daha uygun. Şimdilerde manevi değerlerimize saygı göstersin biraz da dua öğrensin kafi. Arda için çok uygun bir dönem şuanda, kasımda 4 yaşında olacak ve o zaman dahada bilinçli anlayacak... Kırtasiye vs masraflar istenmemeside şaşırtıcı, sevindim açıkçası.
hemen yazdıracakmısın :)) ayyy inanamıyorum ne çabuk Arda beğendimi okulu en önemlisi bu gitmek istiyor mu?
Keşke durumumum sarsmasada göndersem. Yinede cumartesiden sonra herşey yerine oturacak sizin içinde bizim içinde hayırlısı olmasını diliyorum... Ama diğerine de göndersem üzülmem çünkü biliyorum önümüzde okul öncesi için 3 yılımız var :)
evet canım katılıytorum 3 yaş için kuran eğitimi zor hatta ben dedimki benim oğlumu zorlamayın sıkılır dedim:)
çünkü 4 yaşınada girse erken kuran bence..
arda baştan çok şaırttı beni çıkalım diye ağladı:)
sonra oyun salonuna götürdü öğretmen..sonra çıkmak istemedi ama beni çok zorlayacak anladım ben:)
sende kal ben bu okula yanlız gelmem dediöğretmenlerde normal dediler her çocuk sorun çıkarıyor başlarda
ama sonra alışıyorlar tavizkar olmayın dediler..ay ben nasıl dayanıcam ya muhasebcinin odasına girdim arda odada oynarken,
bir baktımki öğretmen getiriyor katılmış ağlamaktan anneme gidicem diye:))yandıkmı ne yandık:))
yarın başlasın dediler sorun çıkarırsa ararız dediler, ama yarın ben özlüceye gidicem dedim:))
sanırım pazartesi başlayacak ama eşimde bir gitsin dahada netleşecek..
henüz belli değil canım...
cumartesi sen çaldır arıyacam ben seni:) çok merak ediyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?