Bursa’yı bilenler yorumlarınızı bekliyorum..

Evleri eski diyen arkadaş nerede tıkılı kalmış Bursa’da meral ettim.. Heryerde olduğu kadar tabi ki eski evler var ama bunu genele yaymak saçma. Yaşanabilir en iyi ilçesi Nilüfer. Osmangazi’ninde belirli bölgelerinde rahat edersiniz. Kükürtlü,çekirge gibi. Kira olayını ciddi şekilde araştırın. İyi bir semtte iyi bir evin kirası çift haneli sayılarla başlıyor. Geldiğinizde mutlaka araştırın. Tamam

Zennup a gidin derdim ama dün paylastı Ömür akkor bırakmıs Zennup uBilmiyorm eski tadı olur mu.Ama ben 2 kere gitmis biri olarak fiyatları bi tık yüksek aama sahane mezeleri vr diyorum.

Bursada yaşıyorum eğitim anlamında gelişmiş bir şehir ama günlük yaşam için en ideal merkez ilçe Nilüfer orada da iyi semtlerde 3+1 kiralar ortalama 4500 TL buna aidat dahil değil. Ulaşım pahalı, şehir olarak gezilecek yer çok özellikle doğal güzellik anlamında ama araç şart. Klasik heykele gidin Ulu Cami, Kapalı çarşı gezin demeyeceğim size gezmek maksatlı gelirseniz Uludağ a Gölyazıya Misi ye gidin, gelmişken iskender ya da pideli köfte yiyin.. Aylık gelirsiniz en az 25000 ise rahat geçinirsiniz kira faturalar okul masrafları yol yemek masrafı vs. Yoksa yaşamak için yaşarsınız siz bu sevdadan vazgeçin demeye geldim.

Bana Bursa biraz fazla muhafazakar geliyo
Nilüfer harici aynen öyle yalan yok ama zaten Bursada da yaşayacaksan Nilüfer sınırlarında yaşayacaksın gerisi hep doğudan karadenizden son yıllarda Suriyeden göçen ailelerden oluşuyor. Merkezde de Çekirge Kükürtlü ideal. Osmangazi merkez zaten eski yerleşim merkezi olduğundan keşmekeş, Yıldırım da bahsettiğim göçmen nüfus fazla. Nilüfer de yaşayanlar daha eğitimli kültürlü maddi gelir anlamında bir tık üst grup genellikle.

Yaaa

Zennup a gidin derdim ama dün paylastı Ömür akkor bırakmıs Zennup uBilmiyorm eski tadı olur mu.Ama ben 2 kere gitmis biri olarak fiyatları bi tık yüksek aama sahane mezeleri vr diyorum.

Ben özellikle Bursa'ya özgü şeylerde bahsetmeye çalıştım. Zennup iyidir ama Bursa denince akla ilk İskender, Pideli Köfte falan gelir. Yoksa mesela kahvaltı için Çamlıca'da Kadim Restorant çok iyi ama Bursa'ya özgü kahvaltı tahanlı ile yapılıyor
Ayy bir de aklıma gelmişken ekleyeyim Ülkü Pastahanesi'nin Marşal Pastası aşırı lezzetli

Ama bu yapılmaz ben yüzlerce kilometre uzaktayken.
Neyse ki gelmeden önce 1 kilo marşal alıp 4 gün boyunca yemiştim
Ülkü'de fıstıklı kurabiye tadın diyeyim bende, baklavaya diz çöktürür tövbe ettirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…