- Konu Sahibi elifzeynep2012
-
- #6.521
Boğa burcu en sadık, evcimen burçtur; boğayım diye söylemiyorum yanlış anlamayınayrıca aşkın burcudur birkaç kötü yönü vardır ki miskinlik ve inat
bana da en duygusuz burç kova gibi geliyor ( neden acaba) burç yorumlarına hiç itibar etmem de başta kova-boğa uyumunu okusaydım hiç başlamazdım bu işe. kova arkadaş düşkünü ve çapkın(mış) onun küçük kaçamaklarına göz yumduğun müddetçe huzur bulurmuşsun ama arkadaşları için de aşkından bile vazgeçermiş ( yazanların yalancısıyım ben ) hepsi de tecrübe ile sabitlenmiştir
jerry anları değerli kılan bence tek kişinin düşüncesi değil karşılıklı oluşan o uyumun güzelliğidir. hepimizin cümlelerinin ardında aslında onlardan gelen ilgiye olan özlemimiz gizli. "seni arardı, senin için sabah erkenden kalkardı, belki sana gitarı o öğretirdi vs." kısacası sana kendini özel hissettirirdi ve sen ilgisiyle büyülenirdin sonra ne oldu peki? sahiden o anlar o kadar kıymetli ve eşsiz olsaydı vazgeçebilir miydi hiç? katı mantık kuralları ile hayatını idame ettirenlerin hiç mutlu olduğuna tanık olmadım hatta ilerleyen yıllarda koca bir pişmanlık kalır sadece geriye ama duygularıyla yolunu çizenler arasında en azından mutluluğu yakalayanlar var. bunları senin ve ilişkin özelinde yazmıyorum hepimiz için geçerli; karşımızdaki insanlar sözde mantıksal olanın yolunu seçti ( ki verdikleri karar ne kadar mantıklı o da tartışılır ya) insanı ya duyguları ya da mantığı yönlendirir, eğer bu kadar mantık delisiyle bu adamlar zaten o anlar da bizim için olduğu kadar kıymetli değildir ya da kıymetli bile olsa kendi korkuları, kaygıları belki de küçük hesapları uğruna feda edilebilecek gibidir nitekim feda edildik de.
bence sevginin sınaması ayrılıkla olur. sessiz sakin, karşındakinin her istediğini yapan, ne derse "he" diyen biri olursan zaten kimse senden vazgeçmez, yanımda dursun zararı dokunmuyor der ya da ilişkide en ufak bir pürüz yoksa insan asla ne kadar neyin mücadelesini verebileceğini karşısındaki için nelerden vazgeçebileceğini kestiremez bu nedenle ilişkiler de sınanır, benimki "gezememiş" yani keyfi bozulmuş istemiş ki o aldatsa bile "beyim ne yaparsa haklıdır" diyen biri olsun. seninki güzel giden bir ilişkide korkularını taşımış ve geleceğini heba etmiş. artık onu düşünmekten ve özlemekten vazgeçer misin lütfen, üzülecek biri varsa o karşındakidir. sen gerek birlikteyken gerek ayrıyken üzerine düşeni hep yaptın, sevgini özlemini gösterdin. sadakatini bile korudun ayrılmanıza rağmen. sahiden iyi anılmayı bile hak etmiyorlar
Maviaşk seni yakalamışken sorayım :)
Anlıyorsun bu işlerden, sebce akrebe (yani bana) en uygun burç hangisi?
benimki de korkmasaydı, arkadaşlarına tapmasaydı, kadınlara yazmak gibi bir alışkanlığı olmasaydı, kaba ve bencil biri olmasaydı aslında çok iyiydi ve eğer böyle olmasaydı mutlu olurduk ama değil/ değiller. şöyle olsaydıyla kimseyi değiştirmek de mümkün olmuyor maalesef insanın özü neyse kendini zorlasa da elbet bir yerde açık verip eski haline dönüyor. sen daha çok gençsin başta ailesiyle tanıştırması ya da ilişkiyi daha ciddi bir boyuta taşıması ( onun kültürüne göre aileyle tanıştırmak ne manaya gelir bilemiyorum ama bizde resmiyet belirtisidir en azından geleceğe dair ortak bir hayatın olacağının göstergesi) seni korkutmuş olabilir. anladığım kadarıyla henüz üniversite okuyordun onunla tanıştığında elbette başta bocalarsın. bunun için ne sen kendini suçla ne de onun seni suçlamasına izin ver. aklında bir şüphe kalmasın acaba yanlış mı yaptım gibi. bugün okuduklarımıza çerçevesinde değerlendirdiğimizde hep kadınlar evliliğe meraklı erkekler ise daha mesafeli gibi görünüyor oysa sosyal çevremde ve gözlemlediğim kadarıyla yaşadığım yerde durum daha farklı. arkadaşlarımın hepsi evliliğe mesafeli kişilerdi hatta bazıları kesinlikle evlilik düşünmüyordu erkek arkadaşları onları cesaretlendirdi ya da onlar ikna ettiler. bir erkek olgunluğa eriştiyse ne istediğini biliyorsa kadının bu kaygılarını anlıyor demek istediğim. önceki ilişkimin bitişinedenini biliyorsun ama aylar sonra o bile gelip sana zaman tanımam gerekirdi korkularını şimdi anlıyorum keşke baskıcı olmasaydım demişti.
ilişkinin sonunda da olsa zaten tavrını net biçimde ortaya koydun, anladığım kadarıyla hoş bir kızsın, yazdıklarından aklının başında olduğu da anlaşılıyor eğer aylarca onu aradıysan ya da bir şekilde irtibat kurduysan zaten karşındaki odun değilse bu tavrının nedenini de anlıyordur. canın sıkıldıkça aramadın onu ilişkinizin düzeleceğine duyduğun inanç yönlendirdi ona seni o ne yaptı peki? bir an pişman oldu ertesi gün özüne döndü. belki hiç aramasan, sormasan evet daha çabuk gelirdi sana, belki hayatına biri girecek onu tamamen unutacaksın öyle pişmanlığını dile getirecek gerçek manada en büyük hatamız zaten onlara kendimizi unutturmamak oldu ama gelse bile ne değişir? emin ol sihirli bir değnek değmiş gibi bambaşka biri olsa sen onu istemesen bile o pişmanlıkla kapından ayrılmaz sana kendini inandırmak için var gücüyle çalışır. öyle bir mesajla bir telefonla kimse pişmanlığını gösteremez. herşeyden öte ona olan güvenini kaybettin gelseydi bile ne zaman giderdi tekrar bunu asla kestiremezdin.
duygusal boşluk anlarında en kötü anılar bile silinir zihinde, bugünümüzde anlamlı yaşantılarımız yoksa eskiye özlem duyarız haliyle ve eskisinden bile parıltılı görünür o günler bize. bu zihnin bir aldatmacası. birlikte hobiler edinmek, sohbet etmek, yıldızları izlemek, sabahlara dek telefonda konuşmak elbette çok güzeldir ama bunları yaptıran aşktır, aşk bir yerde çözülür ve karakter girer devreye işte ilişkinin sürekliliğini sağlayan da kişilerin karakteridir ve bu yüzden önemlidir. biz duygusal yaklaşıyoruz yalnızca, onlar bizi terk etmese yine duygularımızın esiri olup onların gerçeğine ya da sorunlarımıza gözlerimizi kapatıp devam ederdik ama onlarda bu aşk bile kalmadı ki gittiler. hiçbir zaman mantık ilişkisini onaylamadım ama bizimki duygusal bağlılığın bile ötesine geçmiş bir durum bence çünkü tek taraflı artık hislerimiz. birbiriyle gece gündüz kavga eden nice çift var, sürekli çatışmaya yaşayan, genelin aksine o insanların ayrılmamasını ben anlayabiliyorum aşk böyle birşey belki de. başkasına imkansız gibi gelen bir birlikteliği sürdürebilme becerisi, kimi zaman mutsuz dahi etse bizi mutsuzluğu bile onunla yaşayacak kadar yoğun bir sevgi durumu ama onlar gittiler... huzurlarını düşünüp... huzur bulamamalarına rağmen... sanki huzurlarını ya da mutluluklarını bozan bizmişiz gibi. bırak mutlu olduğuna inandığı hayatı yaşasın, gün gelir geçmişin muhasebesini yaptığında anlar hatalarını ama o saatten sonra neye yarar ki...
Anlaşılan bugün hepimizin efkar günü olmuş( Nostalji rüzgarı esmiş sadece güzellikleri hatırlatan. Çabuk biter geçer umarım bu hisler. Evet, aşama kaydetmiştim bugün neden böyle oldu anlamadım. Neyse içimde acı olmadı sadece bişeyler istedim. Gelecekle ilgili bir ilişki yaşama ihtimalinin yoklugu belki üzdü beni. Hani bir daha kimseye ona duydugum hayranlıgı duyamam ki bir daha ona bile o duygularım olmayacak geçip gitti ondan belki üzüntüm..
Ben onunla ilgili herseyi unutmusum gibi geliyo simdi yazdiklarinizi okudum da hatirlanmaya deger cok guzel anilar ama bunlari surakli hatirlamak neye yarar Ki yasandi ve bitti... Tesekkur ediyorum ona Sadece bana cok guzel gunler yasattigi icin onun sayesinde sevmenin ve sevilmenin ne Kadar guzel bisey oldugunu ogrendim olmadi sonu gelmedi yapacak bisey yok artik yolumuza bakmmiz lazim Hayat cok guzel seyler sunuyo Eger dogru kisi olsalardi ayrilmazdik bunu Kabul etmek biz kadinlara neden daha zor geliyo neden bu Kadar zorlaniyoruz bilmiyorum onlar nasil da mantikli bitti deyip yollarina devam ediyolar
cunku onlarin mantigi bize ters geliyor
bana benimkinin yaptigi aptallik geliyor sahsen
Ben benim kadar sahane bir insani biraksaydim kendimi dunyanin en aptal insani ilan ederdim sahsen
Ah ah benim exim akrep burcuydu( Akrepler icin boğa tamamlayıcı olur, yengeç balık burçları tavsiye edilir. Başak ve oğlaklarda anlaşabilir. Ama asıl kişi bazında kadınlar icin mars ve juno burcu önemli oluyor. Yengeç burçları icin oğlak tamamlayıcıdır. Balık akrep burçları ile iyi olur. Yengeç burçları bu sene hazirandan sonra jupiter yengeç burcuna girecek şans gezegenidir güzel şanslar verir. Hayata karşı daha pozitif bakmayı sağlar. İstedigin hedeflediğin hayallere ulaşabilmek icin fırsatların olacak 2014 haziranına kadar :)
eminim o da bunun farkina vardigin da donecek Sana fakat seni bulamayacak ... Bende oyle dusunuyordum dedim yaptigi hatayi anlayip donecek ben unutmayim onu bekleyim filan :))))))) ama Su son olaylar o Kadar kirdi Ki Beni onu ne Kadar gozumde buyuttugum bi kez daha farkina vardim yetti be beklemiyorum artik affediyorum ve vazgeciyorum)))
Aynen oyle sanki ben onu sevip bekleyince gelecek zannediyordum ya da ask acisindan kurtulunca onu hic sevmemisim gibi geliyodu :)))) simdi guluyorum bu halime ne sacma bi dusunce tarzzi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?