büyüdükçe büyüyen sorunum

şubatta aldım ehliyetimi. ilk girişimde. acemi sürücülerin genel sorunu gaz debriyaj ayarı zaten. ben birkaç dersten sonra anladım ki gaza basmak istiyorsam hemen debriyajdan ayağımı cekmeme gerek yok. araba gitsin gaza basayim biraz ama debriyajda da biraz daha durabilir. birkaç arkadaş da demiş zaten araba sana çek artık debriyaji diyor o zaman cekersen stop etme ihtimali yok.niye stop ediyor şöyle düşün araba arada kalıyor gazi yetersiz ya da debriyaji birine fazla bassan o arada hiçbir şey olmaz. bide bi arkadaşım da 4. girisinde almıştı. demiş ki 4te zaten geçiriyorlar bilmem doğru mu. bide yavaş gitmeyi kafana takma hani süreyi aşar miyim diye düşünme. zaten ortalama 50 60 ile gidiliyor yani ne kadar yavaş gitsen de bu hıza inebilirsin en fazla. bu hız da sana yeterli zamanda bitirme imkanı verir. yani surem dolar mi diye takma kafana.kendi sinavimdan aklımda kalanlar bunlar.

Ben de direksiyon koltuğuna ilk kez ehliyet kursunda oturmuştum :) Üstelik yazılı sınavda ilk seferde sadece 1 yanlış yaparak geçmiştim, aynı şekilde direksiyonu da ilk seferde geçip ehliyeti kaptim
Cok istersen yaparsın o kadar da zor değil, söyle düşün 14-15 yaşındaki çocuklar bile babasının arabasını kacirip gezip tozuyor ki sen kaç yaşında üni mezunu birisin, bı ehliyet yani bu kadar büyütme gözünde. Emin ol o vize final dönemleri bundan bin kat daha zordur, onu yapan bunu da yapar kendine güven, konsantre ol ve bu işi bitir!

Maddi durumun varsa kendine hemen bir araba al. Ilk etapta cok pahali olmasina da gerek yok pratik yaptirsa yeter. Ben sistem kolayken aldim ehliyeti ama kendimi bildim bileli babamin arabasi oldugu halde araba kullanmayi ancak kendi aracimda ogrendim.

Güncelleme: Sınavı bugün geçtim hanımlar, artık geriye sadece evrak işleri ve ehliyetimi teslim almak kaldı. :)

Çok sevindim gecmene bende 2. De geçtim o stresi anlıyorum ins kazası. Belasız kullanmayı nasip etsin rabbim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…