Merhaba hanımlar, iyi geceler. Başka dertlerin yanında bazılarına önemsiz gelebilir belki ama ben ciddi anlamda kafama takıp üzülmeye başladım ve bu bana göre, benim hayatım için önemli bir dert. Ben bir süredir ehliyet almak için uğraşıyorum, sistem eskiye göre zor biliyorsunuz. Hayatımda bir aracın direksiyonuna ilk defa sürücü kursundaki direksiyon dersimde oturdum. 16 saat ders aldım, sınava girdim, kaldım. 2 saat zorunlu ders alma kuralı vardı, o 2 saati de aldım 18 saat dersle yine kaldım. Şimdi bu hafta 2 saat daha ders alınca 20 saat ders ile 3. Kez sınava gireceğim, zaten 4 sınav hakkı var. Yani benim bu hafta sonu yapılacak olan sınavda sınavı geçmem şart. Çünkü bu ehliyet bana işim için de lazım, hem de hayatım için lazım. Bir arabam olsun çok istiyorum, çocukluk hayalim... Hiç arabamız olmadı, ben hep başkalarına özendim. Ehliyeti daha erken almak istedim, özel hayatımda bazı engeller çıkınca bu seneye kaldı. 24 yaşındayım, lisans mezunu insanım. Yani alabilmem lazım artık diye düşünüyorum. Sınavda yaptığım hataları da biliyorum, derste düzeltiyorum, derste güzel kullanıyorum, hata yapmıyorum ama sınav sırasında felaket stres yapıyorum. Strese bağlı olarak da hata yapıyorum yani bilmediğimden değil. Bir anlık heyecan ve hata. Hatam da stop etmek... 2 kez stop ederseniz kalıyorsunuz. Yani artık kaldıkça kendimi iyice beceriksiz hissetmeye başladım. Her sınav benim için stres ve masraf demek... Kursla konuştuk, biz de sizin geçmenizi istiyoruz, adaylar kaldıkça bizim de başarımız düşüyor ama 25-30 kişiden 20 tanesi kalıyor dediler. Çok fazla kalan var ama herkes kalıyor diye kendimi motive edemem. Stresi yenmem lazım. Motive olmam lazım. Seviyorum araba kullanmayı ama kaldıkça isteğim gidiyor yemin ederim ya. Hanımlar nasıl motive olacağım? Kurs dışında pratik yapabileceğimiz bir araç da yok öyle yani sadece kursun arabasına mecbur kalıyorum. Fazladan özel ders al diyebilirsiniz, alamıyorum maalesef maddi imkanım kısıtlı. Yani geçmekten başka çarem yok. Bi el atın, akıl fikir verin, varsa biraz moral verin şu Ramazan'ın hatırına Allah rızası için ya, valla üzülüyorum... Sizler nasıl aldınız ehliyeti? Zorlandınız mı? Nasıl yendiniz stresi? 4 hakkımdan 2'sini kullandım, 2 hakkım kaldı işte.
Güncelleme: Sınavı bugün geçtim hanımlar, artık geriye sadece evrak işleri ve ehliyetini teslim almak kaldı. :)