büyük bir aşk, evlilik ve yıkılan hayaller

Cui Bono

Nirvana
Pro Üye
25 Ağustos 2014
20.987
50.115
798
eşimle tanıştıgımda, iyi ki bu zamana kadar kimse olmadı hayatımda diye düşündüm hep, öylesine büyük bi aşkla baglandık birbirimize, hemen evlilik kararı aldık, hersey güzel gibi giderken işin rengi onun kalitesiz ve aşağılık kompleksli ailesiyle tanışmayla değişmeye basladı.. inanın, fitne yalan iftira kompleks her türlü çamura sahip olan insanlardı ve yanlış anlasılmasın, zengin degiliz fakat görgülü bi aileden geliyorum, toplum içinde insanlıgından dolayı parmakla gösterilen babam annem, bu kalitesiz insanların ilk hedefi oldu.. ablası kardesini, annesi oglunu kaybedecem korkusuyla beni ve ailemi acıtmak için her türlü oyuna basvurdular ve benim o çok guvendigim sevdiğim ne yaptı? mutlaka ama mutlaka onları haklı cıkaracak bişey buldu, rezilliklerini örtmek için beni kırdı.. en acısı da eşimin annesi ve ablasından bi farkı olmadıgını ve hatta onlardan 5 adım önde oldugunu görmek oldu.. düğüne kadar pürüzler cıksa da, olsun nişan sürecinde yaşanır böyle seyler diyerek iyi niyetle hep kapattık.. yalnız kısa nişan dönemimizde o aileyle ne zaman bir araya gelsek, bizce bi sorun yokken, arkadan bişeyler üretip hep kıyameti kopardılar.. düğünde güya sorun yokken, benim her türlü cömertliği ve fedakarlığı yapan ailemi altın çalmakla sucladılar ve babam bunu kaldırmayınca (normal olarak) bi sürü sıkıntı yasandı.. balayında anne ve ablasının kışkırtmasıyla sevgili eşim bana bir sürü hakaret saydı.. öyle bi şoktaydım ki, ne oldugunu bile anlamadm. daha başındayız dedim.. alttan aldım ama sustukca esim de ailesi de kendilerini haklı sandılar.. eşim babama hakaret dolu msjlar yazdı, bana sürekli psikolojik baskı uyguladı.. affettik, şans verdik ama öyle tuhaf ve korkunc insanlar ki, kendilerine yapılmayan şeyleri üretip kriz çıkarırken, insanlara yaptıkları rezillikleri amaaan ne var sanki diye görürler.. suc bastırma ve yalandan aglayıp acındırma had safhada.. ve eşimin aşağılık kompleksi beni ondan uzaklaştırdı.. hep sefkatle sarmaya calıştım ama içimden bana ait olmadıgını ve her an yine kırabilecegini atamadım hiç, zaten hiç yanıltmadı.. dengesiz, kompleksli, paranoyak, kinci, intikamcı, empati kuramayan, suc bastıran, narsist bi adam.. benim degerlerimin cevremin önemi yok hiç onun için.. kendi basit annesinin gönlü olsun da ne olursa olsun.. gelinleri baba evine göndermenin marifet sayıldıgı bi ortam, oylesine ayak altı insanlar, yani mesele maddiyat degil asla.. ve eşim beni sucum olmadıgı halde en ufacık seylerde boşanmayla korkuttu ve evlilik yıldonumunde tartisarak baba evime geldik.. 1 hafta gecmeden de perişan halde elime ayagıma dustu, hatasini herseyi anladıgını benden baska kimsesinin olmadıgını vs vs söyledi, ben davamı actım ve vazgecmeye niyetim yokken, duygusallıgımın etkisiyle bi umit dinledim soylediklerini ama konuşmalarından az bucuk görüyorumki, o kompleks kibir empatisizlik yine duruyo aynı yerinde ve kesin olarak boşanma kararı alıp irtibatı kestim.. ilerisinden, belirsizlikten korkuyorum, ama Rabbime sıgınıyorum.. inşaAllah daha kötü şeyler yaşamam..
ama size tavsiyem, asla ve asla evlilik kararını aceleye getirmeyin, yani süre açısından değil, aşıkken her hatasına kör oluyosunuz, simdi ben ozamanları düşününce kendini o gunlerde de belli ettigini görüyorum, ama ben örtbas etmişim hep, hersey acıkca belliymiş.. insanlara kuşkuyla yaklaşın demiyorum asla ama hemen de mükemmel biri diye emin olmayın, ailesini tanıyın, aileler bir araya gelsin, uyuma önem verin.. ve aileci, kibirli, kompleksli, takintili, SUC BASTIRAN insanlardan uzak durun.. dualarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun,
nasıl mutlu olacaksanız dilerim o yönde gelişir her şey,
aslında nişanlıyken ayrılmak olağanüstü hal olarak algılanmasa
bunca kalp kırıklığı olmadan da devam edilebilir hayata..
yolunuz açık olsun..

Ah canim benim ya, yasadiklarinin bazilarini ben de yasadim. Atlatmasi o kadar zor oldu ki. Benim sansim esimdi. O insanla evlenmen ne kadar yanlis bir kararsa bosanma kararin da o kadar dogru bir karar. Hicbir seyden korkma. Acin her gecen gun hafifleyecek, cok sukur ki unutma ve alisma var. Allah yardimcin olsun. Cok guzel gunlerin olsun.

Hayirli olur inşallah boşanma karar iniz. Ben de gecen yilina sonunda uç yillk bi evlilik bitirdim ve bir sans daha verip geri donmustum ben de ilk yil. Keşke o yil bosansaymsm. Sevginiz bittiyse pişman olmazsnz ben boşandıktan sonra hic pişman olmadim ..

hepinize cok tesekkur ederim, amin, Allah razi olsun.. ben hep bosanma sonrasi bosluktan, onu ozlemekten, evimi ozlemekten, pismanliktan korktugumdan ayrilmak istemedim ama goruyorum ki saygi ve guven yok, sevgi de bitecek ve o batak ailenin icinde yitip gidecegim Allah korusun.. esim beni babaevine getirmese yine de cesaret edemezdim, belki de bana iyilik etti.. dusunun, askini sevgisini soyleyip haftalardir yalvariyor ama hicbsy yokken evlilik yildonumunde
babaevine getiriyor, ne sucum vardi deseniz seytana uydum diyor, yani masum oldugumu biliyor, dusunebiliyomusunuz, ne kadar onur kirici baba evine getirilmek

Yaşadıklarınız kolay şeyler değil..Umuyorum bundan sonraki hayatınızda çok mutlu olursunuz, size ve ailenize yakışır insanlarla karşılaşırsınız..

Hayirli olur inşallah boşanma karar iniz. Ben de gecen yilina sonunda uç yillk bi evlilik bitirdim ve bir sans daha verip geri donmustum ben de ilk yil. Keşke o yil bosansaymsm. Sevginiz bittiyse pişman olmazsnz ben boşandıktan sonra hic pişman olmadim ..
aslinda biz hep duygusallik ve iyi niyetl duzelecegine inanmaya calisiyoruz ama İNSANLAR ASLA DEGİSMİYOR..bu cok net

Oy oy oy :/
Bunlar nasıl şeyler ya. İnsanlıktan hiç nasiplerini almamışlar! :/ Çok üzüldüm adına..
İnşallah bundan sonra Allah hayırlı insanları karşına çıkarır.

Oy oy oy :/
Bunlar nasıl şeyler ya. İnsanlıktan hiç nasiplerini almamışlar! :/ Çok üzüldüm adına..
İnşallah bundan sonra Allah hayırlı insanları karşına çıkarır.
amin inşaallah, cok sagolun.. inanın bu olayları yasayana kadar hep derdim ki, iki tarafı da dinlemek lazım, diger tarafta da hata vardır.. ama size samimyetle söylüyorum, bu kadar rezillikte bizim iyi niyetten ve alttan almaktan baska sucumuz yok..
size nasıl insanlar olduklarını özetle söyleyim, öylesine benciller ki, kendi kızları rahat etsin huzurlu olsun sosyal hayatları olsun, ama gelinler onların izin verdiği kadar nefes alsın

sizlerin fikirleri benim için önemli ve gercekten Allah ın izniyle rahatliyorum.. teşekkürler hepinize

eşimle tanıştıgımda, iyiki bu zamana kadar kimse olmadı hayatımda diye düşündüm hep, öylesine büyük bi aşkla baglandık birbirimize, hemen evlilik kararı aldık, hersey güzel gibi giderken işin rengi onun kalitesiz ve aşağılık kompleksli ailesiyle tanışmayla değişmeye basladı.. inanın, fitne yalan iftira kompleks her türlü çamura sahip olan insanlardı ve yanlış anlasılmasın, zengin degiliz fakat görgülü bi aileden geliyorum, toplum içinde insanlıgından dolayı parmakla gösterilen babam annem, bu kalitesiz insanların ilk hedefi oldu.. ablası kardesini, annesi oglunu kaybedecem korkusuyla beni ve ailemi acıtmak için her türlü oyuna basvurdular ve benim o çok guvendigim sevdiğim ne yaptı? mutlaka ama mutlaka onları haklı cıkaracak bişey buldu, rezilliklerini örtmek için beni kırdı.. en acısı da eşimin annesi ve ablasından bi farkı olmadıgını ve hatta onlardan 5 adım önde oldugunu görmek oldu.. düğüne kadar pürüzler cıksa da, olsun nişan sürecinde yaşanır böyle seyler diyerek iyi niyetle hep kapattık.. yalnız kısa nişan dönemimizde o aileyle ne zaman bir araya gelsek, bizce bi sorun yokken, arkadan bişeyler üretip hep kıyameti kopardılar.. düğünde güya sorun yokken, benim her türlü cömertliği ve fedakarlığ yapan ailemi altın çalmakla sucladılar ve babam bunu kaldırmayınca (normal olarak) bi sürü sıkıntı yasandı.. balayında anne ve ablasının kışkırtmasıyla sevgili eşim bana bir sürü hakaret saydı.. öyle bi şoktaydım ki, ne oldugunu bile anlamadm. daha başındayız dedim.. attan aldım ama sustukca esim de ailesi de kendilerini haklı sandılar.. eşim babama hakaret dolu msjlar yazdı, bana sürekli psikolojik baskı uyguladı.. affettik, şans verdik ama öyle tuhaf ve korkunc insanlar ki, kendilerine yapılmayan şeyleri üretip kriz çıkarırken, insanlara yaptıkları rezillikleri amaaan ne var sanki diye görürler.. suc bastırma ve yalandan aglayıp acındırma had safhada.. ve eşimin aşağılık kompleksi beni ondan uzaklaştırdı.. hep sefkatle sarmaya calıştım ama içimden bana ait olmadıgını ve her an yine kırabilecegini atamadım hiç, zaten hiç yanıltmadı.. dengesiz, kompleksli, paranoyak, kinci, intikamcı, empati kuramayan, suc bastıran, narsist bi adam.. benim degerlerimin cevremin önemi yok hiç onun için.. kendi basit annesinin gönlü olsun da ne olursa olsun.. gelinleri baba evine göndermenin marifet sayıldıgı bi ortam, oylesine ayak altı insanlar, yani mesele maddiyat degil asla.. ve eşim beni sucum olmadıgı halde en ufacık seylerde boşanmayla korkuttu, haya eder utanır gidemez diye kovdu ve aldı evlilik yıldonumunde baba evime getirdi.. 1hafta gecmeden de perişan halde elime ayagıma , herseyi anladıgını benden baska kimsesinin olmadıgını vs vs söyledidi, ben davamı actım ve vazgecmeye niyetim yokken, duygusallıgımın etkisiyle bi umit aradım ama konuşmalarından az bucuk görüyorumki, o kopmmpleks kibir empatisizlik yine duruyo aynı yerinde ve kesin olarak boşanma kararı alıp irtibatı kestim.. ilerisinden, belirsizlikten korkuyorum, ama Rabbime sıgınıyorum.. inşaallah daha kötü şeyler yaşamam..
ama size tavsiyem, asla ve asla evlilik kararını aceleye getirmeyin, yani süre açısından değil, aşıkken her hatasına kör oluyosunuz, simdi ben ozamanları düşününce kendini o gunlerde de belli ettigini görüyorum, ama ben örtbas etmişim hep, hersey acıkca belliymiş.. insanlara kuşkuyla yaklaşın demiyorum asla ama hemen de mükemmel biri diye emin olmayın, ailesini tanıyın, aileler bir araya gelsin, uyuma önem verin.. ve anacı, kibirli, kompleksli, SUC BASTIRAN insanlardan uzak durun.. dualarınızı bekliyorum

çok geçmiş olsun size.yaşadiklariniz çok üzücü.bu saatten sonra kendinizi düşünün.mutlu olmaya bakin.kendinizi mutlu edecek şeylerle ilgilenin.ailenizle vakit geçirin.etrafa hep gülümseyin.herkes sizin ve ailenizin ne kadar güçlü olduğunu görsün.elbette biraz zaman alacaktir bu dediklerim.size acınızı yaşamayin demiyorum ama yaşarken kimseye belli etmeyin.içinizde yaşayin bunu.bakiminiza her zamankinden daha fazla önem vermeyi unutmayin.salmayin kendinizi..karşi tarafa gelince emin olun sürünecek.......pişman olacaklar...içimden bir ses nedense bir müddet sonra eşinizin sizi arayacağini yalvaracağini söyluyor.ama sizi haketmiyorlar.
Bu süre içerinde diliyorum ki Allah yar ve yardiniz olsun.

amin inşaallah, cok sagolun.. inanın bu olayları yasayana kadar hep derdim ki, iki tarafı da dinlemek lazım, diger tarafta da hata vardır.. ama size samimyetle söylüyorum, bu kadar rezillikte bizim iyi niyetten ve alttan almaktan baska sucumuz yok..
size nasıl insanlar olduklarını özetle söyleyim, öylesine benciller ki, kendi kızları rahat etsin huzurlu olsun sosyal hayatları olsun, ama gelinler onların izin verdiği kadar nefes alsın

Malesef öyle oluyor. Erkek anneleri genelde gelinleri potansiyel düşman olarak görüyolar, kendi kızlarını ise prenses. Damatları kendi kızlarını böyle bir duruma düşürseler neler olur Allah bilir. Birazcık ya cok değil empati yapmak çok zor olmasa gerek. Ama yine de Allahın sevgili kuluymuşsun ki kendi ailen çok iyi insanlarmış. Hep senin hatrına alttan almışlar. ve şuan sana sahip çıkıyolar. Buda senin kaderin çekeceksin demiyolar.
Ve mutlu ol ki geçte olsa kurtulabildin, Yolun başında. Çocuk olsaydı belin bükülecekti.
Artık mutlu olma zamanı. Kötü günler geride kaldı ;)

Malesef öyle oluyor. Erkek anneleri genelde gelinleri potansiyel düşman olarak görüyolar, kendi kızlarını ise prenses. Damatları kendi kızlarını böyle bir duruma düşürseler neler olur Allah bilir. Birazcık ya cok değil empati yapmak çok zor olmasa gerek. Ama yine de Allahın sevgili kuluymuşsun ki kendi ailen çok iyi insanlarmış. Hep senin hatrına alttan almışlar. ve şuan sana sahip çıkıyolar. Buda senin kaderin çekeceksin demiyolar.
Ve mutlu ol ki geçte olsa kurtulabildin, Yolun başında. Çocuk olsaydı belin bükülecekti.
Artık mutlu olma zamanı. Kötü günler geride kaldı :KK66:

cok teşekkür ederim, inşaallah daha buyuk sıkıntılar yasamayız.. dua edin.. cocuk dusunemedimki guvensizlikten, öyle buyuk hayallerim vardı ki, isim bile hazırdı :) ama ne yazık ki belimizi dogrultamadık, belki de hayırlı oldu bu..
ailemin eksikliğini göstermesin Rabbim, benim mutlulugumdan baska dertleri olmadı hiç ve hep sahip cıktılar, sen dogdugun gun ne isen osun bizim için dediler hep, cok uzuluyolar benim hayallerimin yıkılmasına ama elden ne gelir.. buna hamdolsun demek lazım

çok geçmiş olsun size.yaşadiklariniz çok üzücü.bu saatten sonra kendinizi düşünün.mutlu olmaya bakin.kendinizi mutlu edecek şeylerle ilgilenin.ailenizle vakit geçirin.etrafa hep gülümseyin.herkes sizin ve ailenizin ne kadar güçlü olduğunu görsün.elbette biraz zaman alacaktir bu dediklerim.size acınızı yaşamayin demiyorum ama yaşarken kimseye belli etmeyin.içinizde yaşayin bunu.bakiminiza her zamankinden daha fazla önem vermeyi unutmayin.salmayin kendinizi..karşi tarafa gelince emin olun sürünecek.......pişman olacaklar...içimden bir ses nedense bir müddet sonra eşinizin sizi arayacağini yalvaracağini söyluyor.ama sizi haketmiyorlar.
Bu süre içerinde diliyorum ki Allah yar ve yardiniz olsun.
cok sağolun tavsiyeleriniz iç,n.. eşim ii bucuk aydır aglıyor yalvarıyor, akrabalarıma kadar rica ediyor aracı olun diye ama olmayacak, degişmez o biliyorum, ne yapar eder bi şekilde olaylar cevirir ve beni suclu eder, ben de fıtrat geregi alttan alırım huzursuzluk olmasın diye.. düşünün, ailesi ailemle sebepsiz küs, ellerinden gelse yollamayacaklar, eşim deseniz içten içe kıskanıyo ve kompleks yapıyo ailemi, arkamda sözde, hiç yuzyuze getirmedi beni onlarla ama en cok yaralayan o beni.. o yuzden de artık cok gec

benzer şeyler yaşamışız. ayrılmana mutlu oldum inan. çünkü ben o aileden kurtulduğuma acayip mutluyum.. ve boşandığıma tek bir gün dahi pişman olmadım. çünkü bir insanla yürüyüp yürümeyeceğini anlıyorsun bir şekilde ki sen de anlamışsın sanıyorum. hakkında hayırlısı olsun. mümkün olan en kısa sürede kurtulmaya bak ki daha çabuk iyileşesin. ben 2 yıl süreci uzattım. süründüreyim derken kendim de sürünmüş oldum mahkemelerde. adalet sistemimiz sağ olsun hakkımı da koruyamadılar.

şimdi hayat çok daha güzel. beni gerçekten hak edecek birini bekliyorum. belki de öyle biri hiç olmayacak ama ben en azından görmüş geçirmiş ailemin yanında olacağım. biz de zengin değiliz. çok zor günlerimiz de oldu çok iyi günlerimiz de. ama ailem öyle bi insanı üç beş kuruşa harcayacak adiler değil şükür ki.

sen de hep iyi yanlarından bakarsan rahat atlatırsın inş. haydi geçmişler ola arkadaşım :)

aslinda biz hep duygusallik ve iyi niyetl duzelecegine inanmaya calisiyoruz ama İNSANLAR ASLA DEGİSMİYOR..bu cok net
Aynen canm boşver mutlu olacagin yol buysa sakin vazgeçme insan sagligindan oluyor sonra yok koca yok kaynana yok görümce derken... Mis gibi ailelerden cikip fitne fesat yuvasina düşmek en zor imtihan ..bosandktan sonra zamanla insan evlenms oldgnu bile unutyor çocuk olmayınca bekarliga geri donuyosun. Ben sanki bi dizi izlemisim de onu anlatyomusum gibi zerre etkilenmiyorum eski es ve yaşananlardan başkalarına bahsederken :)

Back
X