Büyük konuşma sorunum :(

Hz. Yusuf insallah demedigi icin yillarca zindan da kaldi.Insallah yapmam,insallah yapacagim demek gerekiyor .Bu konu da ben de cok muzdarip oldum, yapmam, istemem dedigim kınadıgım işler de hemen karsiligini görürüm.

Ben sirf basima gelecek korkusuyla agzimi acmamaya calisiyorum yoksa ne soylersem hemen olur yani bide yakin gelecekte olur
Ay bazilarina bakiyorum egzina geleni soyluyor yillar geciyor ama hic bisey olmuyor hayret ediyorum dogrusu

Bir şey söylerken kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyun.Aklınızda hep bu düşünce olsun.Ben de bazen ufak ufak söylüyordum ,sonra düşününce dedim ki "Ya bana söylense ne kadar üzülürüm,bunu insanlara yapmaya hakkım yok."
Öyle öyle ufak ufak demelerim de bitti.Direk bana söylense ne düşünürüm diye düşünüyorum.

Hz. Yusuf insallah demedigi icin yillarca zindan da kaldi.Insallah yapmam,insallah yapacagim demek gerekiyor .Bu konu da ben de cok muzdarip oldum, yapmam, istemem dedigim kınadıgım işler de hemen karsiligini görürüm.

Gördüm, en acı şekilde anladım.
Bu halimden memnun değilim.
Artık azaltsam da tam olarak düzelemedim maalesef
Tam düzelmem için yeni bir felaket yaşamam gerekmez umarım.

Ben sirf basima gelecek korkusuyla agzimi acmamaya calisiyorum yoksa ne soylersem hemen olur yani bide yakin gelecekte olur
Ay bazilarina bakiyorum egzina geleni soyluyor yillar geciyor ama hic bisey olmuyor hayret ediyorum dogrusu

Hemen değil ama 3 yıl sonra oldu bana ve 3 yıl önceki cümlemi dün gibi hatırladım

Benim sorunum bu ama..
Başkaları için pek kırıcı olamam aslında.

Ne kadar büyük konuştuysam benim de başıma geldi ,
hatta arkadaşlarım dalga geçer sen böyle böyle demiştin diye.

1)Üniversite için istediğim bölüm olmazsa hayatta başka bölüm okumam dedim (Çok başka bir bölüm bitirdim)
2)Birini yıllarca hayatta beklemem dedim( Bekliyorum )
3)Üniversite okurken çalışmam, öğrenciliğimi yaşarım dedim ( deli gibi özel ders verdim)
4)Atamam doğu ya da terör bölgesi olursa kesinlikle istifa ederim dedim(2 yıldır güneydoğudayım )

Aklıma gelenleri yazdım umarım başka yoktur ya

Üzgün müyüm değilim ,açıkcası hepsi tecrübe oldu ama planladığım gibi olmadı.

Bu arada ben çözümü "Hayırlısı" demekle buldum, hiçbir şeye öyle keskin yorumlar yapmamaya çalışıyorum.

Tam olarak anlamadım ama büyük konuşmaman iyi bir şey
Bak canim birazda soyle düşün Allah seni bu huyunla imtihan ediyo bu huyunun farkina varip duzeltmen hoş bi davranış bu senin için çok zor sanirim duayla başa cikabilirsin surekli bu huyun aklina geldikce Allahim sen kibiri büyük konusani sevmezsin senin sevebilecegin sana layık kül olmak istiyorum bu:huyumu duzeltmem için bana yardim et:deyip dua et:aklına geldikce er rasit zikrini de çekebilirsin

Ama çok kötü bi huy inşAllah kurtulursun bana çok tehlikelizararlii hiç büyük konuşacak kadar cesaretli olamadim

Bir ayet varya bakara suresinde Allah bilir siz bilmezsiniz o günden beri haddim değil dedim

Bende öyleyim. ..Hiç sevmiyorum bu huyumu..ve bu yüzden benimde başıma geldi birçok şey. .takipteyim çare bulunsun lütfen. ..

Bu saydıklarından daha büyük bir şey yaşadım ben ama ben bu yüzden çok üzülüyorum
Evet tam da bu, hayırlısı olsun vardır bunda da bir hayır deyip geçebilmek istiyorum aslında.
Ama tam da acım tazeyken de bunu diyebilmek önemli işte..
Başaramadığım, dilimin coştuğu zaman da o taze acılı dönemler

Doğrudur.
Teselli olur mu ama çok üzüldün, çok kırıldın, neler yaşadıysan
emin ol bir daha bu kadarını yaşamazsın çünkü tecrübe kazanıyorsun.

Ya yaşamadan önce hissedersin önlem alırsın temkinli olursun
ya da bir daha yaşanırsa bu kadar için parçalanmaz.

Ne olduğunu bilmiyorum ama umarım bir daha bunları yaşamazsın :/.

Yok sitede anlattım zaten bilmeyen kalmadı :)

İki aylık evliyken eşim bir konuda beni hayal kırıklığına uğratmıştı.
Kendimce o kadar üzülüp büyütmüştüm ki sürekli ağlıyordum.
Bu başkaları için çok küçük ama benim için çok büyük bir meseleydi.

O ağlamalarımın üzerine yaşlı bir teyze kızım neden bu kadar üzüyorsun kendini.
Senin eşin seni aldatmadı, içkisi yok, kumarı yok, kötü bir insan değil neden bu kadar büyütüyor, yerin
dibine sokuyorsun demişti de ona ' Keşke kumar oynasaydı da bana bunu yaşatmasaydı, bundan çok koymazdı gerçekten' demiştim.

Ve 6 ay kadar evvel hiç ummadığım eşimden bunun şokunu yaşadım ben...
İddaa yolunda bir sürü borç yaptı ve ondan çok kendime kızıyorum.
Çünkü benim dilim yüzünden bunu yaşadık gibi geliyor

Teşekkür ederim bu arada yorumun için..

Sen ne yaşıyorsun bilmiyorum ama bennn öyle büyük konusuyordum kii bir konu hakkında ama öyle böyle değil.
Mangalda kül birakmiyordum...
Olmaz diyordum olamaz olmamalı diyordumm.
Yapanlar hakkında ooo ooo neler neler diyordum.....
Ama unuttuğum beşerî olduğumuz bir ilâhî gücün var olduğu imiş....

Sonra gel zaman gitt zaman baktım kii ben o ahkam kestiğimm Mangalda kül birakmadigim konunun tamm da ortasindayim....

Vee anladım kii kimseyi kinamamak lazımmış....
Büyük konuşmamak lazımmış...
Rabbim bana öyle güzel bir ders verdi kii.....
Haaa bitti mi hâlâ dersenn yokk çok şükür kii devam ediyor....
Yaşadığım olayy beni Rabbime götürdü....
Inancım arttı....
Şimdi kim ne yasiyorsa yapıyorsa vardır bir sebebi diyorum....
Dilimi isiriyorum Rabbim yardım etsinn diyorum yaşayanlara....

Verdiği herşeye sukretmeyi öğrendim....
" Ya Rab!!!! Kahrın da Hoş.... Lütfun da Hoş...."

Tam da bunu yaşadım..
Hala da çekiyorum.
3 yıl kadar da çekeceğim..

Ama sizin ne güzel bunları söylemeniz.
Böyle düşünmeniz.

Bense kendime o kadar kızgınım ki..
Dilimle kendi kendime bunu etmişim gibi geliyor.

Şimdi yaptığım tek şey dilimden korkmak..
Şükürsüzlüğüm için utanmak..

Ne kadar ders aldım onu bile bilmiyorum.
İnşallah almışımdır

Boş bulunmuşlukla alakalı bir durum.
Ben de ayni şeyleri yaşadım.
Büyük konuştuğum ne varsa başıma geldi.

Daha dikkat ediyorum. Konuşmanın başına büyük konusmak gibi olmasın lafını ekliyorum bazen
Ya da içimden allahım büyük konusmadim yanlış anlaşılma olmasın diyorum

Bilinçaltina yerleştirirsen zamanla düzelir.
Aklına gelir konuşmadan önce ve yapmamaya başlarsın

İnşallah başarırım.

Ben de geçen yine ağzımdan kaçtı.
Allah'ım tövbe tövbe gerçekten tövbe, sen biliyorsun aslında öyle demek istemedim dedim ama
dedikten sonra umarım geçerli olur :)

diyeceğin zaman allahım büyük konuşmaktan sana sığınıyorum de hem dua olur hemde kendini telkin etmiş olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…