Büyük Konuşmak

tantanis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
7.195
9.105
118
Aslında dert değil de merak ettiğim bir konu bu.

Büyük konuşmak denilen şey nedir tam olarak? Ben fikrimi beyan ettiğimde neden büyük konuşmuş oluyorum gerçekten anlam veremedim buna.

Geçenlerde kuzenlerimle birlikteydik mesela. Kuzenimin 9 yaşında bir oğlu var 5 yaşında da kızı. Oğlan şımarık terbiyesiz yetiştirilmiş her söylenene cevap veren ve ben erkeğim sen sus diye kız kardeşine baskı uygulayabilen bir çocuk. Büyükler konuşurken lafa atlayıp bana bir şey söyledi. Sinirlenip bu evde de mi böyle sürekli dedim annesine. Bunu söyledim diye büyük konuşmuş olmuşum da çocuğum da öyle olacakmış.

Nişan düğün konusunu gereksiz görmem büyük konuşmakmış.

Kuzenim kaynanan ölsün diye bir şey söyledi mesela, ben de neden öyle söylüyorsun ölmesin iyi biri olsun da güzel anlaşalım ben severim büyüğü dedim yine büyük konuşmuş oldum.

Evlat edinme konusu oldu çocuğu olmayan bir tanıdık hakkında konuşurken. Ben olsam düşünürdüm dedim diye tepki gösterdiler.

Aklıma gelen örnekler bunlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Cidden büyük laflar mı ediyorum anlam veremedim.

Sen bekarsın sus diyorlar habire. Bekarlar bişey söylerse başa gelirmiş. Ay bu nedir ya darlandım valla

:)

ya olur öyle, bir konu gelir ki, ben de size büyük konuşma diyebilirim.
bazen çünkü insanlar yaşamadığı durumlara empati yapmakta zorlanabiliyorlar, bu yüzden anlaşılmadığınızı düşünebiliyorsunuz, o zaman da karşınızdakine "büyük konuşuyorsun" diyorsunuz.
siz gene bildiğinizi yapın, ama büyük konuşma diyenlere de kulak verin :)

büyük konuşanların en önde gideni benimdir sanırım ne zaman şunu asla yapmam desem kendimi yapmış olarak buldum senin söylediğin büyük konuşmak değil tatlım

Büyük konuşmak ağzından çıkan sözlerden ziyade onları söylerkenki niyetinle alakalı bir olay. Söylerken mesela kendi çocuğuna(hayal ettiğin de olur ) kıyaslama, nişan düğün olaylarında küçümseme, hor görme vs duygularını katarsan büyük konuşma olur :)

Senın dediklerin o kadar buyuk konuşmalar değil aslında.
Ben daha çok kınama olaylarına falan karşıyım mesela '' ayy ne kadar kötu ev hayatta bu evde yaşamam'' gibi.
Hayır öyle konuşmuyorum ben olsam yapmazdım derim ama Ayy asla yapmam demem insanlık sonuçta.

Kaynana ölmesi sakasindaki olay ise tamamen alakasız. Hatta iyi niyet göstergesi olup, gelecekte nasip olur da gelinin olursa o da senisever

Büyük konuşmamak için hiçbir şeye yorum yapmamak lazım o zaman :)
O zaman da iddiasız renksiz silik bir tip olarak görülüyor insan

Hayır öyle konuşmuyorum ben olsam yapmazdım derim ama Ayy asla yapmam demem insanlık sonuçta.

Desen ne olur ki
Diyelim ki ben dedim "ayy ne kadar kötu ev hayatta bu evde yaşamam"

sonra kaza geçirdim, işten atıldım, param bitti ve o evden daha da kötüsünde yaşamak zorunda kaldım.

Ne olacak yani

Kime ne?

Yanı örnek verdım bana göre buyuk konuşmak bu.
Senın konuştukların gayet mantıklı yanı bildiğinden şaşma :)

Evet kuzenin oğlu için bir kıyas durumu oldu yetiştirme tarzı hiç bana göre değildi çünkü. Çocuğu bencil ve ataerkil bir yapıda yetiştiriyorlar. Tepkim biraz da nasıl buna izin veriyorsunuz şeklindeydi.
Nişan konusunda da tam tersi gereksiz şatafat olduğunu düşündüğüm için karşı çıkıyorum. Şimdiden söylemezsem günü geldiğinde onu da yap bunu da diye tepeye binecekler biliyorum, bu yüzden ara ara söylüyorum.

İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş.
Ama seninki kınamak değil sadece fikrini beyan ediyorsun.
Ve genelde insanlara olumsuz bir eleştiri yaptığın zaman cevap bulamadıklarında büyük konuşma derler.
Önemli olan niyet, bence çok takılma bunlara.
Susma da konuşmaya devam.

Bir de "kınadığın şeyi yaşamadan ölmezsin" saçmalığı var. Kınadığı şeyi yaşamadan ölen bir sürü kişi tanıyorum ben, n'olcak şimdi?
Tükürdüğünü yalamamak için çok fazla atıp tutmamak, asla dememek, empati yapabilmek iyidir ama...

*Evde de mi bu böyle.
Bu büyük konuşmuş olmak değil, sadece soru sormuşsun :)

-Ayyy bu ne böyle, benim olsa çarparım agzına bir tane soracağı varsa da soramaz,
-Bu ne beee bik bik bik nasıl sabrediyorsunuz hayret bişey ya.

İşte bunlar büyük konuşmuş olmaya aday gösterilebilir.

Çünkü yıllar geçer, kuşlar öter, çiçekler açar,
Tantanis evlenir, anne olur,
bir bakarsın o da ne,
Aynen böyle bir oğlu olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…