Evet canım bende onu kastederek yazdımÖyle bir hadiste var zaten . Paylaşmak yasak olmasaydı paylaşırdım :))
bu zoe bende inanmıyorum,hatta tezim var,kınadığın başıan gelseydi,eşcinsel olurdu her yer,yada genelevınde çalışırdı herkesın karısı kızı,öyleye kendıne bılmeyen çok büyük kesım bunları kınar durur,yada herkes hırsız olurdu,kınadığım hiçbir şey başıma gelmiyor, denedim %100 çalışmıyor, ya da ben büyük konuşmayı bilmiyorum
Buyuk konusma degol bunlar fikir soyleme.Ama illa buyuk konustugunu dusundugun yerde dilini isirAslında dert değil de merak ettiğim bir konu bu.
Büyük konuşmak denilen şey nedir tam olarak? Ben fikrimi beyan ettiğimde neden büyük konuşmuş oluyorum gerçekten anlam veremedim buna.
Geçenlerde kuzenlerimle birlikteydik mesela. Kuzenimin 9 yaşında bir oğlu var 5 yaşında da kızı. Oğlan şımarık terbiyesiz yetiştirilmiş her söylenene cevap veren ve ben erkeğim sen sus diye kız kardeşine baskı uygulayabilen bir çocuk. Büyükler konuşurken lafa atlayıp bana bir şey söyledi. Sinirlenip bu evde de mi böyle sürekli dedim annesine. Bunu söyledim diye büyük konuşmuş olmuşum da çocuğum da öyle olacakmış.
Nişan düğün konusunu gereksiz görmem büyük konuşmakmış.
Kuzenim kaynanan ölsün diye bir şey söyledi mesela, ben de neden öyle söylüyorsun ölmesin iyi biri olsun da güzel anlaşalım ben severim büyüğü dedim yine büyük konuşmuş oldum.
Evlat edinme konusu oldu çocuğu olmayan bir tanıdık hakkında konuşurken. Ben olsam düşünürdüm dedim diye tepki gösterdiler.
Aklıma gelen örnekler bunlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Cidden büyük laflar mı ediyorum anlam veremedim.
Sen bekarsın sus diyorlar habire. Bekarlar bişey söylerse başa gelirmiş. Ay bu nedir ya darlandım valla
Haha bende kiyafetine laf etmistim 8yildir evliyizsizin söylediklerinizde bir şey yok ki
ben kendimden örnek vereyim,
lisede şu an ki erkek arkadaşımın fotoğrafını gösterdiler bana. çok yakışıklı falan dediler. ayy dünyadaki son erkek olsa bakmam dedimşu an 14 aydır beraberiz. ve benim gözümde en yakışıklım o
Evet konunuzu biliyorum kötü bir tecrube olmuş sizin için. Sağ salim atlatkrsınız bu günleri inşallah.İkinci örnek de şu:
Benim büyük konuştuğum konu şöyleydi.
.
İlk evlendim tayin nedeniyle eşimin yanına gidemedim ben.
O da bana söz verdiği halde benim yaşadığım şehir de iş şartları tehlikeli ve zor olduğu için
gelmek yerine 1 yıl bekleyelim sen yanıma gel demişti.
Ve biz bu konu yüzünden çok büyük tartıştık, boşanmayı bile düşündüm o sıra.
2 aylık evliyim tabi canım o kadar yandı ki verdiği sözü tutmadı diye.
1 yıl ayrı kaldık ve bu konuyu anlatırken, beni teselli eden insanlar oldu.
Bu nedir, eşinin kötü bir alışkanlığı yok millet nelerle savaşıyor.
Ya içkisi, kumarı olsa ne yapacaktın demişti biri..
Ben de o üzüntümle 'Kumarı olsaydı bundan daha büyük hayal kırıklığı yaşamazdım, bu çok büyük darbe oldu bana' demiştim..
O kişi öyle demek ahh kızım başa gelse bilirsin o ne zor bir şeydir demişti de.
Hiç oralı olmamıştım. Eee herkes yaşadığının acısını biliyor sonuçta
Başıma geldi ve biliyorum artık
Evet konunuzu biliyorum kötü bir tecrube olmuş sizin için. Sağ salim atlatkrsınız bu günleri inşallah.
Görümceniz cidden dili büyüklük etmiş. O kadarı fazla elbette, buna ben de büyük konuşmak derim tabii ki.
Sanırım bu konuda sizin bekar haliniz gibiyim ben. Evlat edinme konusu açıldığında bana normal geldi neden olmasın dedim. Hatta facebook kullandığım dönem Elif Adanın Annesi diye bir sayfa vardı oraya bakardım ne güzel işte diye örnek vermiştim.Büyük konuşmak gerçekten var ama sizin durum bence büyük konuşmak değil
Kendi yaşadığım bir şeyi söyleyeyim. Küçüklüğümden beri -- ilerde çocuğum olmazsa evlatlık alırım diye düşünürdüm hep.Hatta eşimle evlenmeden önce, ona da söylemiştim. alırız dimi diye :) (bu fikre nereden kapıldım bilmiyorum)
Şuan 8,5 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor ama evlatlık düşünmüyorum. Yani insan bazı şeyler başına gelmeyince atıp tutuyor, Ben şöyle yapardım, böyle yapardım diyoruz ama aslında bazen bizim düşündüğümüz gibi olmuyor. İşte bana göre benim yaşadığım tamda büyük konuşmak :)
Birde bir akrabamı yaptığı bir yanlışta çok kınadım. o zamanlar cahildim belkide, yaptığı yanlışı ortaya çıkardım. Ve kısa bir süre sonra tam olarak ta aynısını yaşadım. Asla yapmam dediğim şeyleri yaptım malesef.
Yani özetle; her konuda fikir beyanında bulunabiliriz tabiki ama çenemizi tutmak bizim için daha faydalı olacaktır
Ahaha bana niye görümce gibi geldi acabaGörümcem değil kardeşim. :)
Ama görümcemin dili de küçük sayılmaz
Off off tüm dili büyükler de beni buldu anacım.
Amin inşallah bu arada teşekkür ederim
sizin söylediklerinizde bir şey yok ki
lisede şu an ki erkek arkadaşımın fotoğrafını gösterdiler bana. çok yakışıklı falan dediler. ayy dünyadaki son erkek olsa bakmam dedimşu an 14 aydır beraberiz. ve benim gözümde en yakışıklım o
sizin söylediklerinizde bir şey yok ki
Benim Annem de babam için ayy bu ne kim evlenir ki bunla demiş (nerden aklıma geldi o an bilmiyorum bile diyor) . Bir kaç ay sonra nişanlanmışlar 22 yıllık evlilerHaha bende kiyafetine laf etmistim 8yildir evliyiz
Sanırım bu konuda sizin bekar haliniz gibiyim ben. Evlat edinme konusu açıldığında bana normal geldi neden olmasın dedim. Hatta facebook kullandığım dönem Elif Adanın Annesi diye bir sayfa vardı oraya bakardım ne güzel işte diye örnek vermiştim.
Bana bu büyük konuşma gibi gelmemişti ama öyle görülebiliyor demek, yaşamak lazımmış.
kendilerini tasdik etmediğin için büyük konuşma diyerek seni susturmaya çalışıyor...Aslında dert değil de merak ettiğim bir konu bu.
Büyük konuşmak denilen şey nedir tam olarak? Ben fikrimi beyan ettiğimde neden büyük konuşmuş oluyorum gerçekten anlam veremedim buna.
Geçenlerde kuzenlerimle birlikteydik mesela. Kuzenimin 9 yaşında bir oğlu var 5 yaşında da kızı. Oğlan şımarık terbiyesiz yetiştirilmiş her söylenene cevap veren ve ben erkeğim sen sus diye kız kardeşine baskı uygulayabilen bir çocuk. Büyükler konuşurken lafa atlayıp bana bir şey söyledi. Sinirlenip bu evde de mi böyle sürekli dedim annesine. Bunu söyledim diye büyük konuşmuş olmuşum da çocuğum da öyle olacakmış.
Nişan düğün konusunu gereksiz görmem büyük konuşmakmış.
Kuzenim kaynanan ölsün diye bir şey söyledi mesela, ben de neden öyle söylüyorsun ölmesin iyi biri olsun da güzel anlaşalım ben severim büyüğü dedim yine büyük konuşmuş oldum.
Evlat edinme konusu oldu çocuğu olmayan bir tanıdık hakkında konuşurken. Ben olsam düşünürdüm dedim diye tepki gösterdiler.
Aklıma gelen örnekler bunlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Cidden büyük laflar mı ediyorum anlam veremedim.
Sen bekarsın sus diyorlar habire. Bekarlar bişey söylerse başa gelirmiş. Ay bu nedir ya darlandım valla
Allah hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin sizeAllah yaşatmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?