Büyük Konuşmak

Bu çok hassas bir konu aslında.
Böyle okurken ya da söylerken büyük konuşmak bunun neresine yahu diye düşünüyoruz.
Okurken bana da gayet doğal geldi tepkileriniz.

Ama sana büyük konuşup lafını yutma konusunda iki örnek vereceğim anlaman açısından.

Ben eşimin ailesi ile sorunlar yaşıyorum, anlaşamıyorum.
Zerre kadar sevilmiyorum ve sevmiyorum da.

Bu sebeple kardeşim evlenirken onun kvsi birlikte oturmak istiyordu.
Kardeşim de salaklık bu ya sorun olarak görmüyordu bunu.
İlle kazığı kendi yiyecek çünkü başkasının tecrübeleri pek dinlenilmiyor malum

Ben yapma etme birlikte yapamazsın dedim.
Bak bana yoktan yere kötü oldum, annene kendi kardeşine katlanamayıp kavga ettiğin oluyor.
Elin ufacık lafı batmayacak mı sanıyorsun dedim.

Bana verdiği cevap: Sen sivri dillisin ondan anlaşamadın, ben anlaşırım sorun yaşamam dedi.

Öyle mi çok güzel! Yaz bu dediğini kenara dedim sustum.

Sonuç: Bizim çabalarımızla aynı evde bile değil yan binada oturdular.
Kvsi her gün gelmiyor diye sorun çıkardı, huzursuzluk yüzünden kocası ile hep kötü oldu.

Kv sini istemediğini sevmediğini, nefret ettiğini söyleyip durdu.

Yan binada bile anlaşamadı, aynı evde birbirlerini öldürürlerdi sanırım.

Al sana büyük konuşma ve yutma..

sizin söylediklerinizde bir şey yok ki
ben kendimden örnek vereyim,
lisede şu an ki erkek arkadaşımın fotoğrafını gösterdiler bana. çok yakışıklı falan dediler. ayy dünyadaki son erkek olsa bakmam dedimşu an 14 aydır beraberiz. ve benim gözümde en yakışıklım o

İkinci örnek de şu:

Benim büyük konuştuğum konu şöyleydi.
.
İlk evlendim tayin nedeniyle eşimin yanına gidemedim ben.
O da bana söz verdiği halde benim yaşadığım şehir de iş şartları tehlikeli ve zor olduğu için
gelmek yerine 1 yıl bekleyelim sen yanıma gel demişti.

Ve biz bu konu yüzünden çok büyük tartıştık, boşanmayı bile düşündüm o sıra.
2 aylık evliyim tabi canım o kadar yandı ki verdiği sözü tutmadı diye.

1 yıl ayrı kaldık ve bu konuyu anlatırken, beni teselli eden insanlar oldu.
Bu nedir, eşinin kötü bir alışkanlığı yok millet nelerle savaşıyor.

Ya içkisi, kumarı olsa ne yapacaktın demişti biri..

Ben de o üzüntümle 'Kumarı olsaydı bundan daha büyük hayal kırıklığı yaşamazdım, bu çok büyük darbe oldu bana' demiştim..

O kişi öyle demek ahh kızım başa gelse bilirsin o ne zor bir şeydir demişti de.
Hiç oralı olmamıştım. Eee herkes yaşadığının acısını biliyor sonuçta

Başıma geldi ve biliyorum artık

Bazen büyük konuşma diyenlere sinir oluyorum. Ben öyle yapmam, böyle yapmam, şu beklentiye girmem gibi cümleler kurduğumda veya birileri kurduğunda deniyor bu laf. Ama insanın bir karakteri vardır değil mi, çocuk değiliz. Yapmayacağım diyorsam yapmam yani, niye ileride anlarsın, büyük konuşma diye üste çıkıyorsun ki? Sen bugün yaptığın şeyi çok eskiden beri destekleyici şekilde davranmışsın; senin yapın bu. Ben yapmam deyince niye gücüne gidiyor? Bunu sanki olduğu durumdan memnun olmayıp ve karşısındaki kişiye verecek cevabı olmayıp, sen şimdi anlamazsın şeklinde bir küçük düşürme ile üste çıkma çabasıymış gibi geliyor. Aciz bir cevap. O yüzden bu lafı çok kuranları çok da ciddiye almamak, çok muhatap olmamak gerek. Çünkü kimileri ezikliğinden böyle cevap verirken kimileri de savunduğumuz düşüncenin gerçekten bize ait ve kolay kolay değişmeyecek bir düşünce olduğunu idrak edemediği için böyle diyor.
Ama diğer yandan bazıları da öyle iddialı konularda ahkam kesiyor ki, nadiren de olsa ben de birilerinin büyük konuştuğunu düşünmüşümdür. Ama bunu en çok birilerini yargılananlar için düşünüyorum. Hoşlanmadıkları bir şeyi öyle bir aşağılayıp eleştiriyorlar ki, örneğin eşcinsel genç evlat diyelim. Öyle aşağılıyorlar ki içimden büyük konuşuyorsun arkadaş, yavaş, başına gelmesin diyebiliyorum.

valla bazen ben de endıse duyuyorum.acaba buyuk konusmusmu oluyorum sonra lafı toparlamak ıcın şu ankı dusunceme göre bunu asla yapma ama ılerde ne olur bılemem.ınsanız sonucta hata yapıp seytana uyayblırım ben ssadece su an yapmamayı dusundugum ıcın fıkrı beyan ettım tarzında acklama yapmak ınsanı bıraz rhtlatıyor

Görümcem konuşur konuşur habire kınar birilerini.
Söz sana gelir fikrini söylersin
Ay büyük konuşma döner beni bulur der
Ay benim ettiğim laf onu niye bulcaksa
Herhalde başına gelse sen dedin diye demek için diyo aklıma bi bu geliyo

kınadığım hiçbir şey başıma gelmiyor, denedim %100 çalışmıyor, ya da ben büyük konuşmayı bilmiyorum
bu zoe bende inanmıyorum,hatta tezim var,kınadığın başıan gelseydi,eşcinsel olurdu her yer,yada genelevınde çalışırdı herkesın karısı kızı,öyleye kendıne bılmeyen çok büyük kesım bunları kınar durur,yada herkes hırsız olurdu,

Büyük konusmak aslinda elestirmektir , kinamaktir. Örnegin cocuklar icin sen demis olsaydin ki " ayy bunlar ne bicim cocuk boyle benim cocugum böyle olsa onu söyle yaparim böyle yaparim " gibi gibi bu büyük konusmaktir iste...

Öyle her konustugumuzu allah basimiza birebir verseydi ooooo yani...

Buyuk konusma degol bunlar fikir soyleme.Ama illa buyuk konustugunu dusundugun yerde dilini isir

Haha bende kiyafetine laf etmistim 8yildir evliyiz

Evet konunuzu biliyorum kötü bir tecrube olmuş sizin için. Sağ salim atlatkrsınız bu günleri inşallah.

Görümceniz cidden dili büyüklük etmiş. O kadarı fazla elbette, buna ben de büyük konuşmak derim tabii ki.

Görümcem değil kardeşim. :)

Ama görümcemin dili de küçük sayılmaz

Off off tüm dili büyükler de beni buldu anacım.

Amin inşallah bu arada teşekkür ederim

Sanırım bu konuda sizin bekar haliniz gibiyim ben. Evlat edinme konusu açıldığında bana normal geldi neden olmasın dedim. Hatta facebook kullandığım dönem Elif Adanın Annesi diye bir sayfa vardı oraya bakardım ne güzel işte diye örnek vermiştim.
Bana bu büyük konuşma gibi gelmemişti ama öyle görülebiliyor demek, yaşamak lazımmış.

Görümcem değil kardeşim. :)

Ama görümcemin dili de küçük sayılmaz

Off off tüm dili büyükler de beni buldu anacım.

Amin inşallah bu arada teşekkür ederim
Ahaha bana niye görümce gibi geldi acaba

Final çalışması arası bakınca öyle oldu demek

Haha bende kiyafetine laf etmistim 8yildir evliyiz
Benim Annem de babam için ayy bu ne kim evlenir ki bunla demiş (nerden aklıma geldi o an bilmiyorum bile diyor) . Bir kaç ay sonra nişanlanmışlar 22 yıllık evliler

Allah yaşatmasın

kendilerini tasdik etmediğin için büyük konuşma diyerek seni susturmaya çalışıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…