- 21 Ekim 2015
- 2.545
- 5.235
- 78
Of ne büyük konuşması, büyük falan konuşmuyorsun abartmışlar, sadece durumlara alternatif çözümler üretmişsin, büyük konuşmak ben asla yapmam, ben asla böyle olmam demektir, senin dediklerin bunun içine girmiyor, rahat olAslında dert değil de merak ettiğim bir konu bu.
Büyük konuşmak denilen şey nedir tam olarak? Ben fikrimi beyan ettiğimde neden büyük konuşmuş oluyorum gerçekten anlam veremedim buna.
Geçenlerde kuzenlerimle birlikteydik mesela. Kuzenimin 9 yaşında bir oğlu var 5 yaşında da kızı. Oğlan şımarık terbiyesiz yetiştirilmiş her söylenene cevap veren ve ben erkeğim sen sus diye kız kardeşine baskı uygulayabilen bir çocuk. Büyükler konuşurken lafa atlayıp bana bir şey söyledi. Sinirlenip bu evde de mi böyle sürekli dedim annesine. Bunu söyledim diye büyük konuşmuş olmuşum da çocuğum da öyle olacakmış.
Nişan düğün konusunu gereksiz görmem büyük konuşmakmış.
Kuzenim kaynanan ölsün diye bir şey söyledi mesela, ben de neden öyle söylüyorsun ölmesin iyi biri olsun da güzel anlaşalım ben severim büyüğü dedim yine büyük konuşmuş oldum.
Evlat edinme konusu oldu çocuğu olmayan bir tanıdık hakkında konuşurken. Ben olsam düşünürdüm dedim diye tepki gösterdiler.
Aklıma gelen örnekler bunlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Cidden büyük laflar mı ediyorum anlam veremedim.
Sen bekarsın sus diyorlar habire. Bekarlar bişey söylerse başa gelirmiş. Ay bu nedir ya darlandım valla
bu zoe bende inanmıyorum,hatta tezim var,kınadığın başıan gelseydi,eşcinsel olurdu her yer,yada genelevınde çalışırdı herkesın karısı kızı,öyleye kendıne bılmeyen çok büyük kesım bunları kınar durur,yada herkes hırsız olurdu,
Aynen katiliyorum, toplumun buyuk bolumu ateistleri, escinselleri, hayat kadinlarini vs kiniyor. Ben de hep kimseye yardim etmeyen zenginleri kiniyorum ama bir türlü zengin olamadim
Habire aynı şeyleri duyunca aklım karıştı benim de. Rahatladım sayenizde valla sağ olunOf ne büyük konuşması, büyük falan konuşmuyorsun abartmışlar, sadece durumlara alternatif çözümler üretmişsin, büyük konuşmak ben asla yapmam, ben asla böyle olmam demektir, senin dediklerin bunun içine girmiyor, rahat ol
Kız bu kınama işine inanmadığım için hiç aklıma gelmedi zengınler,ama herkese yukarıdakı cevabı verıyom,acıklayın dıyorum,zınk kalıyorlarAynen katiliyorum, toplumun buyuk bolumu ateistleri, escinselleri, hayat kadinlarini vs kiniyor. Ben de hep kimseye yardim etmeyen zenginleri kiniyorum ama bir türlü zengin olamadim
Aslında dert değil de merak ettiğim bir konu bu.
Büyük konuşmak denilen şey nedir tam olarak? Ben fikrimi beyan ettiğimde neden büyük konuşmuş oluyorum gerçekten anlam veremedim buna.
Geçenlerde kuzenlerimle birlikteydik mesela. Kuzenimin 9 yaşında bir oğlu var 5 yaşında da kızı. Oğlan şımarık terbiyesiz yetiştirilmiş her söylenene cevap veren ve ben erkeğim sen sus diye kız kardeşine baskı uygulayabilen bir çocuk. Büyükler konuşurken lafa atlayıp bana bir şey söyledi. Sinirlenip bu evde de mi böyle sürekli dedim annesine. Bunu söyledim diye büyük konuşmuş olmuşum da çocuğum da öyle olacakmış.
Kuzenim kaynanan ölsün diye bir şey söyledi mesela, ben de neden öyle söylüyorsun ölmesin iyi biri olsun da güzel anlaşalım ben severim büyüğü dedim yine büyük konuşmuş oldum.
Evlat edinme konusu oldu çocuğu olmayan bir tanıdık hakkında konuşurken. Ben olsam düşünürdüm dedim diye tepki gösterdiler.
Aklıma gelen örnekler bunlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Cidden büyük laflar mı ediyorum anlam veremedim.
Sen bekarsın sus diyorlar habire. Bekarlar bişey söylerse başa gelirmiş. Ay bu nedir ya darlandım valla
Aslında dert değil de merak ettiğim bir konu bu.
Güzel bir bakış açısı sevdim bunu. Ben de az kınayayım bari zenginleri belli mi olur döner bulur belki beni
Kız bu kınama işine inanmadığım için hiç aklıma gelmedi zengınler,ama herkese yukarıdakı cevabı verıyom,acıklayın dıyorum,zınk kalıyorlar
Çocuklar konusunda büyük konuşma değilde kusur bulursan aynısı başına gelir derler. Benim geldi söyledi eltim in çocuğu suyu bile ağlayarak isterdi sinir olurdum. Oğlumda öyle oldu ama ben onlar gibi yapmadım. Ağladığın zaman ne söylediğini anlamıyorum bu yüzden yapamıyorum dedim ve oğlum bir kaç ayda bu davranışı tamamen bıraktı. Aslında o sevmediğiniz haller her çocuğun doğal süreci aile bunu engellemez ise bu huy devam edip gidiyor.Aslında dert değil de merak ettiğim bir konu bu.
Eskiler büyük sözüme tövbe diye başlar cümleyeHayır öyle konuşmuyorum ben olsam yapmazdım derim ama Ayy asla yapmam demem insanlık sonuçta.
Ha evet "tövbe büyük sözüme" "büyük konuşmak gibi olmasın" dediysen özgürsün artık :))Eskiler büyük sözüme tövbe diye başlar cümleye
Hahaha bugün bana kv den gözüktü ler zaten dün gece rüyamda gördüm dudağım da koca bir uçuğum var dedi kodu gibi olmasın. :)))Ha evet "tövbe büyük sözüme" "büyük konuşmak gibi olmasın" dediysen özgürsün artık :))
Bir de bunun "dedikodu yapmak gibi olmasın" versiyonu var:)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?