kız kısmısı çok konuşmaz tabiiNormalde sallamam ama sıkıcı olmaya başladı her söylediğime büyük konuşma denmesi. Napayım susayım mı sürekli anlamadım.
Anladım söylemek istediğinizi. En azından iki kere düşünürüm acaba doğru söylüyor olabilir mi diye. Ama genelde haklıyım kendime göre. Atıp tutmuyorum sonuçta.:)
ya olur öyle, bir konu gelir ki, ben de size büyük konuşma diyebilirim.
bazen çünkü insanlar yaşamadığı durumlara empati yapmakta zorlanabiliyorlar, bu yüzden anlaşılmadığınızı düşünebiliyorsunuz, o zaman da karşınızdakine "büyük konuşuyorsun" diyorsunuz.
siz gene bildiğinizi yapın, ama büyük konuşma diyenlere de kulak verin :)
Şok oldum zaten. Tamam kendi kaynanasını sevmiyor ama benimkini niye öldürdün arkadaşKaynana ölmesi sakasindaki olay ise tamamen alakasız. Hatta iyi niyet göstergesi olup, gelecekte nasip olur da gelinin olursa o da senisever
Tam olarak bu galiba. Öyle söyleyince kalıyorum işlerine geliyor galiba. Hiç düşünmemiştim bu yönden.Bazen savunma mekanizmasi olarak kullaniliyor. O sihirli kelimeyi söylersen hemen karsidaki bi afalliyor ya isine geliyor bazilarinin.
--Anneanne niye annemi bu adamla evlendirdin?
--Büyük konusma kizim. Kader iste
Aslında dert değil de merak ettiğim bir konu bu.
Büyük konuşmak denilen şey nedir tam olarak? Ben fikrimi beyan ettiğimde neden büyük konuşmuş oluyorum gerçekten anlam veremedim buna.
Geçenlerde kuzenlerimle birlikteydik mesela. Kuzenimin 9 yaşında bir oğlu var 5 yaşında da kızı. Oğlan şımarık terbiyesiz yetiştirilmiş her söylenene cevap veren ve ben erkeğim sen sus diye kız kardeşine baskı uygulayabilen bir çocuk. Büyükler konuşurken lafa atlayıp bana bir şey söyledi. Sinirlenip bu evde de mi böyle sürekli dedim annesine. Bunu söyledim diye büyük konuşmuş olmuşum da çocuğum da öyle olacakmış.
Nişan düğün konusunu gereksiz görmem büyük konuşmakmış.
Kuzenim kaynanan ölsün diye bir şey söyledi mesela, ben de neden öyle söylüyorsun ölmesin iyi biri olsun da güzel anlaşalım ben severim büyüğü dedim yine büyük konuşmuş oldum.
Evlat edinme konusu oldu çocuğu olmayan bir tanıdık hakkında konuşurken. Ben olsam düşünürdüm dedim diye tepki gösterdiler.
Aklıma gelen örnekler bunlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Cidden büyük laflar mı ediyorum anlam veremedim.
Sen bekarsın sus diyorlar habire. Bekarlar bişey söylerse başa gelirmiş. Ay bu nedir ya darlandım valla
Ya valla sorarken Allahım sen koru diye geçirdim aklımdan. Belki bu ne böyle diyen bir tavırla sormuş olabilirim emin değilim ama ters bir şey söylemedim kesinlikle.*Evde de mi bu böyle.
Bu büyük konuşmuş olmak değil, sadece soru sormuşsun :)
-Ayyy bu ne böyle, benim olsa çarparım agzına bir tane soracağı varsa da soramaz,
-Bu ne beee bik bik bik nasıl sabrediyorsunuz hayret bişey ya.
İşte bunlar büyük konuşmuş olmaya aday gösterilebilir.
Çünkü yıllar geçer, kuşlar öter, çiçekler açar,
Tantanis evlenir, anne olur,
bir bakarsın o da ne,
Aynen böyle bir oğlu olmuş
Ya valla sorarken Allahım sen koru diye geçirdim aklımdan. Belki bu ne böyle diyen bir tavırla sormuş olabilirim emin değilim ama ters bir şey söylemedim kesinlikle.
Güldürdünüz beni valla kendimi öyle hayal ettim de bir an
O degil de Kaynanan ölsün nedir ya
Aynen ya çemkirme alt yapısı. Bak ben sana söylemiştimin ön taslağı bu oluyor.bu büyük konuşma demelerin çoğu hani olurda söylediğinin tersi çıkarsa biz sana demiştik diye çemkirmek için.zemin hazırlıyorlar :)
Valla tırstıydım bir an.ben büyük konuşma ve kınamaya inanırım,
çokça da şahit olmuşluğum var.
Ama sizin durumunuz da böyle bir hal göremedim.
Onun için sıkma canını,
Hadi yine yırtmışsın, çocugun böyle olmayacak :)))
(allah bilir tabi,latife yapıyorum)
Amanın tırstım şuan, ya benim başıma gelirse
Dikkat etmedim belki de sık kullanıyordur başkalarına karşı nasıl bilmiyorum.Öncelikle büyük konuşma sözü o kuzeninizin çok kullandığı bir söz müş gibi geldi.
Diğer konuda evet oğlan şımarık ama cocuktur. Senin oluncada şımaracak. ' ben erkeğim' diye değil de ' ben fenerbahceliyim' yada ' ben dedemin torunuyum' deyecek. Buda bir başkasına şımarıklık gelecek.
Ve kınanan herşeyde başa gelir gerçektenSenın dediklerin o kadar buyuk konuşmalar değil aslında.
Ben daha çok kınama olaylarına falan karşıyım mesela '' ayy ne kadar kötu ev hayatta bu evde yaşamam'' gibi.
Öyle bir hadiste var zaten . Paylaşmak yasak olmasaydı paylaşırdım :))Ve kınanan herşeyde başa gelir gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?