Büyük Konuşmak

Normalde sallamam ama sıkıcı olmaya başladı her söylediğime büyük konuşma denmesi. Napayım susayım mı sürekli anlamadım.
kız kısmısı çok konuşmaz tabii
hayır evlenince konuşturacaklar sanki
sen konuş, aklındakini söyle, kimseye iftira atmadığın sürece doğru bildiğini söylemeye devam et ama kınama
kınadığın başına gelmeden ölmezsin (hadisi şerifi bile var)
BÜYÜK KONUŞAN BÜYÜK LAFLAR EDEN İNSANLARI SEVERİM ÇÜNKÜ GENELİ DEDİĞİNİ YAPAR.

Anladım söylemek istediğinizi. En azından iki kere düşünürüm acaba doğru söylüyor olabilir mi diye. Ama genelde haklıyım kendime göre. Atıp tutmuyorum sonuçta.

Kaynana ölmesi sakasindaki olay ise tamamen alakasız. Hatta iyi niyet göstergesi olup, gelecekte nasip olur da gelinin olursa o da senisever
Şok oldum zaten. Tamam kendi kaynanasını sevmiyor ama benimkini niye öldürdün arkadaş

Bazen savunma mekanizmasi olarak kullaniliyor. O sihirli kelimeyi söylersen hemen karsidaki bi afalliyor ya isine geliyor bazilarinin.

--Anneanne niye annemi bu adamla evlendirdin?
--Büyük konusma kizim. Kader iste
Tam olarak bu galiba. Öyle söyleyince kalıyorum işlerine geliyor galiba. Hiç düşünmemiştim bu yönden.

bunlar büyük konuşmak değil
eleştirilmek işlerine gelmediği için size öyle tepki veriyorlar
eğer konu ile ilgili irade ile verilmiş bir karar varsa o büyük konuşmak olmuyor
ama hastalık kaza vs. durumlarında büyük konuşmak var bence

Ya valla sorarken Allahım sen koru diye geçirdim aklımdan. Belki bu ne böyle diyen bir tavırla sormuş olabilirim emin değilim ama ters bir şey söylemedim kesinlikle.

Güldürdünüz beni valla kendimi öyle hayal ettim de bir an

ben büyük konuşma ve kınamaya inanırım,
çokça da şahit olmuşluğum var.
Ama sizin durumunuz da böyle bir hal göremedim.
Onun için sıkma canını,

Hadi yine yırtmışsın, çocugun böyle olmayacak :)))
(allah bilir tabi,latife yapıyorum)

Amanın tırstım şuan, ya benim başıma gelirse

ben bu hayatta ne kadar büyük konuşma yaptıysa hepsi başına gelmiş biriyim .
ama bu anlattıklarınız tamamen karşınızdakilerin eleştiriye gelememiş olmasından kaynaklanmış. yine de asla demeyin konuşurken :)

bu büyük konuşma demelerin çoğu hani olurda söylediğinin tersi çıkarsa biz sana demiştik diye çemkirmek için.zemin hazırlıyorlar :)

O degil de Kaynanan ölsün nedir ya

Yöresel bi temenni aslında bu. Nasıl da kaynana sever bir toplumsak birine kızar gibi yaptığında öyle söylüyor insanlar. Ben de hiç sevmem o cümleyi. Ordan giriştik mevzuya sonuç büyük konuştu oldum.

bu büyük konuşma demelerin çoğu hani olurda söylediğinin tersi çıkarsa biz sana demiştik diye çemkirmek için.zemin hazırlıyorlar :)
Aynen ya çemkirme alt yapısı. Bak ben sana söylemiştimin ön taslağı bu oluyor.

Rahatladım valla dışardan çok mu sinir bozucu görünüyorum acaba diye düşünüyordum

Valla tırstıydım bir an.

Amin diyelim o zaman

Benim son zamanlarda duymaktan baya bi nefret ettigim söz oldu bu ' büyük konustun gör bak iste'.
Konuda su; esimin abisi cocugunu uyutmak icin gece arabayla gezdirirmis, esimde öyle cocukmu uyutulur gece gece arabayla tur atip duruyonuz demis. Simdi bizim bebegimiz oldu, herhangi bi yere gidince cocuk uyuyo arabada hemen, neymis efendim zamaninda öyle demiste esim, ondan uyuyomus bu cocuk. Ben bile bu yasima geldim uyuklarim bi yere giderken ne alaka yani büyük konusmayla, sanki özel cocuk uyusun diye geziyoz, gitmemiz gereken yerlere gidiyoruz, birde hangi bebek uyumazki arabada

Öncelikle büyük konuşma sözü o kuzeninizin çok kullandığı bir söz müş gibi geldi.

Diğer konuda evet oğlan şımarık ama cocuktur. Senin oluncada şımaracak. ' ben erkeğim' diye değil de ' ben fenerbahceliyim' yada ' ben dedemin torunuyum' deyecek. Buda bir başkasına şımarıklık gelecek.

Sen büyük konuşmamışsın ki sana böyle tepki vermeleri gereksiz geldi. Ben çok büyük konuştum hep de başıma geldi. Asla asla deme yeter

Dikkat etmedim belki de sık kullanıyordur başkalarına karşı nasıl bilmiyorum.

Sen erkeksin böyle yaparsın böyle iyisin diye çocuk yetiştirmek bana doğru gelmiyor ama. Yoksa elbette şımarabilir çocuk bu.

Büyük konuşmak gerçekten var ama sizin durum bence büyük konuşmak değil

Kendi yaşadığım bir şeyi söyleyeyim. Küçüklüğümden beri -- ilerde çocuğum olmazsa evlatlık alırım diye düşünürdüm hep.Hatta eşimle evlenmeden önce, ona da söylemiştim. alırız dimi diye :) (bu fikre nereden kapıldım bilmiyorum)
Şuan 8,5 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor ama evlatlık düşünmüyorum. Yani insan bazı şeyler başına gelmeyince atıp tutuyor, Ben şöyle yapardım, böyle yapardım diyoruz ama aslında bazen bizim düşündüğümüz gibi olmuyor. İşte bana göre benim yaşadığım tamda büyük konuşmak :)

Birde bir akrabamı yaptığı bir yanlışta çok kınadım. o zamanlar cahildim belkide, yaptığı yanlışı ortaya çıkardım. Ve kısa bir süre sonra tam olarak ta aynısını yaşadım. Asla yapmam dediğim şeyleri yaptım malesef.

Yani özetle; her konuda fikir beyanında bulunabiliriz tabiki ama çenemizi tutmak bizim için daha faydalı olacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…