her negatif tecrübe bilinç altını kirlettiği ve insana güvensizlik, şüphe, endişe gibi negatif duygular yüklediği için, zaman ve yaşanmışlıklar sonucu masumiyetle birlikte mutlu olma seviyesi de düşüyor haliyle.. adına da olgunluk diyoruz
1 buçuk ay oldu ayrılalıRABBİM'E DUAM OLSUN İNŞALLAH BİR GÜN BİRİSİ ÇIKAR GELİR DE TÜM GİDENLERE TEŞEKKÜR EDERİM
Çok sevdiğim bir sözdür:''Göz renklerimiz farklı olsa da,gözyaşlarımız aynı renk...''sözü.Burayı okurken bu sözü ta içimde hissettim.Hem eski yaralarım kanadı,hem umutlarım yeşerdi.Umarım birgün ben de buraya yazıp;o günlerde çektiğim acı,şu anki tarifsiz mutluluğumun ön ödemesiymiş derim
okudum.. bu mesajı ben mi yazdım acaba dedimbirebir aynı duyguları yaşadım bende :uzun uzun anlatsam bende aynı cümleleri kullanırdım
bende 6 yıl, kocaman bir 6 yıl öyle alışmışım ki mutsuzluğa,kavgaya hergün gözyaşı dökmeye şimdi garipsiyorum mutluluğu.. durduk yere huzursuz oluyorum sıkıntıya düşüyorum... oysa herşey yolunda hatta seninde dediğin gibi çok fazla yolunda:) şükürler olsun rabime5 ayda 5 dakika üzmedi beni :) garipsiyorum hala.. sonrada böyle insanlar var mıydı diyorum ben dünyada sadece odunlar vardı sanırdım 4 saatlik yoldan 2 sene yanıma gelmeyen bi adamdan 18 saatlik yoldan herhafta sonu yanıma gelen bi adamla birlikte olmayı bünyem kaldırmıyor sanırım :))) eğer kendi denginizi bulursanız herşey su gibi akıp gidiyor ben bunu çok iyi anladım... Allah herkesin gönlüne göre versin... inşallah dökülen her damla gözyaşı hepinize çoook mutlu bir gün olarak geri döner:)
bu konuyu gördüm veeeee balıklama atladımmmmmmmmmeraba arkadaşlarrrrrrrr. ben tam oolarak bu duygunun etkisinden çıkmadık halaaa benım de 3 yıllık bir ilşkim vardıııııı. irenç ve hatta ötesiiiiiiiiiii. ve benden sıze tavsiye balık baştan kokarrrrrrrrr... bunu hep soyluyorum...... ha balık baştan kokar dıyorum ama hemen baştan karar vermek de olmaz... önyargı olur. ama en azından başta muutlaka afedrsınız bı b***kluk varsa görünür tabı bız bunu başta göremeyız... ben küçüktüm 15 yaşndaydım ılk ılıskımde... o çok büyüktü 6 yaş falan. bıde o yaşlarda okdr büyk olması anormal... ama başta bebeği gibi seviyodu sonradan hep değişti. ama bırakmıyodu da... meğer herşey ben küçüğüm kendime kötü bişey yaparım dıyeymiş. ben de dıyorum ilişkim bu kadar irenç gidiıoken neden benden ayrlmıo dmekkı sevıo. hemen toparlıodu kendıne zarar verme dıodu. ben de cıdden ayrlmaktan çok korkuodum yaşım küçük ya hep ölürüm yapamam edemem gıbı gelıo o yaşlarda...... nyse kızlar uzatmıyım o insanla 3 yıl kadar bir süre bırlkteydık. taki birgece yarısı telefon çalana kadar. bı kız aradı ve beddualar sayıo gecenın bır yarısı.... ''Allah senı bıldıgı gıbı yapsın.. senın yüzünden onu 2 yıldr beklıorummm senı bıraksın dıe.. bız bırbırımızı cok sevıoruz artık düş yakamzdan.. sen ınthar edersın dıe bıtıremıo falan'''' ve benım bundan yepyenı haberım olmştuuuuuuuuuuuu.... dırek bayılmşım o şok anında.... halbukı benımle 3yıldr bırlkteydı ve ben bılsem kı 1. yılımzdan sonrasında bir başkasıyla ciddi ilişkisi var ben bırakırdımmmm... neyse kızlar kendıme geldıgım gıbı çocugu arayıp Allah senı kahretsın dıyerek telefonu kapattım. ama günlerceeeeeeeee kendımde değildım. bana hep 18 yaşında gelın olacaksın çok güzel şeyler olacak derdı ben de cocuk gıbı kanardım ama 18ınde aldatldıgmı ogrencekmısım meğer neyse işte bunlar zaten ilişkilerıne devam ettı suan sorunlu bır nişan dönemı geçırıolar. ben de zamanla toparlandım. dersaneye başlaadım ünive hazırlandm....ara ara aklıma geldkçe fena oluodum sadece. çünkü nolursa olsun erken yaşta büyük olaylar atlattım.... sonra bır gün sabah namazında çok çaresız bır anımda dua edıp uyudum... ve ruya gördüm... sarışın renklı gozlu bırıyleyım ve evlenıyoruz bır sandaldayız. annem bıze hayranlkla bakıo.. hep boyle mutlu olun dıo ve guya evlencegım ınsan da onu hıc uzmeyecem anne söz verıyorumdıo. uyandımmmm. hüngür hüngür ağladım. ruyamda bı başkasını gordum üstelık sarışın bırı ben sarışınları sevmem dedım. anneme anlattım. sonra en yakın arkadsma soyledım neysekı onlar bu mucizeme şahitler size yemın ederım aradan 2 ay geçtiiiiiiiiii hayatımın erkeğiyle tanıştımmmmm hem de ruyamdakı gıbı sarısın renklı gozlu kişiiiiiii. aynısının tıpkısı.... hem de ben daha ünivi kazanmadan o okuyodu... sonra tercıhlerımde aynı yerı yazdm. onunla aynı şehırdeydık.. ve 4 yıl boyunca bir kez olsun benı ıncıtmedı. zaten bizim 2 yıldan sonra sözümüz kesıldı... nikahımız oldu... evlenecektık. ama babam askere gıtmeden düğün olmasın dedi.. askerden döndü ve yaklaşık 2 aydırrrrrrrrrr aynı evdeyız kocamlaaaaaaaaaaaaa...... :123: Rabbım ıyı kı de o illet insanı benden koparıp kocamı karşıma çıkarmışşşşşşşşş iyikiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii .. ne kadar şükretsem az :123: Allahım inşaalah herkese hayrlı eşler nasıp etsın. ve şunu anladım yeterki için temız olsun.. saf yaşa.. sevgin niyetın herşeyın saf ve temız olsun Allah verıyo muukafatnı..
coook guzel Allahim mutlulugunuzu daim etsin :))) tuylerim diken diken oldu okurken
bu konuyu gördüm veeeee balıklama atladımmmmmmmmmeraba arkadaşlarrrrrrrr. ben tam oolarak bu duygunun etkisinden çıkmadık halaaa benım de 3 yıllık bir ilşkim vardıııııı. irenç ve hatta ötesiiiiiiiiiii. ve benden sıze tavsiye balık baştan kokarrrrrrrrr... bunu hep soyluyorum...... ha balık baştan kokar dıyorum ama hemen baştan karar vermek de olmaz... önyargı olur. ama en azından başta muutlaka afedrsınız bı b***kluk varsa görünür tabı bız bunu başta göremeyız... ben küçüktüm 15 yaşndaydım ılk ılıskımde... o çok büyüktü 6 yaş falan. bıde o yaşlarda okdr büyk olması anormal... ama başta bebeği gibi seviyodu sonradan hep değişti. ama bırakmıyodu da... meğer herşey ben küçüğüm kendime kötü bişey yaparım dıyeymiş. ben de dıyorum ilişkim bu kadar irenç gidiıoken neden benden ayrlmıo dmekkı sevıo. hemen toparlıodu kendıne zarar verme dıodu. ben de cıdden ayrlmaktan çok korkuodum yaşım küçük ya hep ölürüm yapamam edemem gıbı gelıo o yaşlarda...... nyse kızlar uzatmıyım o insanla 3 yıl kadar bir süre bırlkteydık. taki birgece yarısı telefon çalana kadar. bı kız aradı ve beddualar sayıo gecenın bır yarısı.... ''Allah senı bıldıgı gıbı yapsın.. senın yüzünden onu 2 yıldr beklıorummm senı bıraksın dıe.. bız bırbırımızı cok sevıoruz artık düş yakamzdan.. sen ınthar edersın dıe bıtıremıo falan'''' ve benım bundan yepyenı haberım olmştuuuuuuuuuuuu.... dırek bayılmşım o şok anında.... halbukı benımle 3yıldr bırlkteydı ve ben bılsem kı 1. yılımzdan sonrasında bir başkasıyla ciddi ilişkisi var ben bırakırdımmmm... neyse kızlar kendıme geldıgım gıbı çocugu arayıp Allah senı kahretsın dıyerek telefonu kapattım. ama günlerceeeeeeeee kendımde değildım. bana hep 18 yaşında gelın olacaksın çok güzel şeyler olacak derdı ben de cocuk gıbı kanardım ama 18ınde aldatldıgmı ogrencekmısım meğer neyse işte bunlar zaten ilişkilerıne devam ettı suan sorunlu bır nişan dönemı geçırıolar. ben de zamanla toparlandım. dersaneye başlaadım ünive hazırlandm....ara ara aklıma geldkçe fena oluodum sadece. çünkü nolursa olsun erken yaşta büyük olaylar atlattım.... sonra bır gün sabah namazında çok çaresız bır anımda dua edıp uyudum... ve ruya gördüm... sarışın renklı gozlu bırıyleyım ve evlenıyoruz bır sandaldayız. annem bıze hayranlkla bakıo.. hep boyle mutlu olun dıo ve guya evlencegım ınsan da onu hıc uzmeyecem anne söz verıyorumdıo. uyandımmmm. hüngür hüngür ağladım. ruyamda bı başkasını gordum üstelık sarışın bırı ben sarışınları sevmem dedım. anneme anlattım. sonra en yakın arkadsma soyledım neysekı onlar bu mucizeme şahitler size yemın ederım aradan 2 ay geçtiiiiiiiiii hayatımın erkeğiyle tanıştımmmmm hem de ruyamdakı gıbı sarısın renklı gozlu kişiiiiiii. aynısının tıpkısı.... hem de ben daha ünivi kazanmadan o okuyodu... sonra tercıhlerımde aynı yerı yazdm. onunla aynı şehırdeydık.. ve 4 yıl boyunca bir kez olsun benı ıncıtmedı. zaten bizim 2 yıldan sonra sözümüz kesıldı... nikahımız oldu... evlenecektık. ama babam askere gıtmeden düğün olmasın dedi.. askerden döndü ve yaklaşık 2 aydırrrrrrrrrr aynı evdeyız kocamlaaaaaaaaaaaaa...... :123: Rabbım ıyı kı de o illet insanı benden koparıp kocamı karşıma çıkarmışşşşşşşşş iyikiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii .. ne kadar şükretsem az :123: Allahım inşaalah herkese hayrlı eşler nasıp etsın. ve şunu anladım yeterki için temız olsun.. saf yaşa.. sevgin niyetın herşeyın saf ve temız olsun Allah verıyo muukafatnı..
Kötü seyler yasadıktan sonra aşka inancınızı tamamen yitirdiniz mi ?
bir daha aşık olabildiniz mi ? ...kısacası mutlu olmak mümkün mü ?...
büyük acılardan;mutsuzluklardan sonra masal gibi bir ask yasadınız mı ?.......
teşekkür ederim canım... bu anlatıkklarım daha özetiii.. en yakın arkadaşlarım kötü bişey yaşadıklarında hemen benı gozonunde bulundururlar mesela..yani bir de kötü şeyler yaşadıktan sonra da iyi şeyler yaşayınca ınsan noldugunu şaşırıo herşey şuan masal gibi eşimle.. :) en ufak bır mutluluk bıle koskocaman gelıo. ve aıle saadetı de polyannalıkla oldugu ıcın mutlu bı yuva kuruluyo. yanı aslında kötü olaylar ınsanlarda buyuk tecrübeler yaratıp mutluluga goturuo. ben mesela kötü biriyle uyumsuz oldugum bıırıyle daha önce tanıştıgım ve uzun sure onunla yaşayıp herşeyı bıldıgım ıcın iyiyi çok rahat gorebıldım... boyle olursa mutsuz olurum boyle olursa mutlu olurum dıyebldm. cunku yaşamıştım ve tecrubem vardı.. o yuzden her şerde bır de hayır var.... Rabbım ınsaalah herkesı iyiyle mükafatlandırsın... inşaalah temız ınsanlarla karşılaştırsın...
amin cnm insallah... Bende artik geriye tecrübe olarak bakmayi ögreniyorum zor oluyo tabiki ama diyorum cekmem lazimmis demekk Ki insallah gelecek o kocaman mutlulugun on habercisidir Allah hepimize senin gibi mutluluklar versin :))
Bazı insanlar nasıl evlenecekleri kişiyi görebiliyor rüyasında hayret ve gıpta ediyorum. Bizler de kimle evleneceğimizi rüyamızda görebilsek de ona göre yol izlesek...
direk kendılıgınden goremıosan ıstıhhareye yat canım. kuranda da geçio... eğer bır ınsanın sizin için ebedıyen hayrlı olcagını bılmıosanız ıstıharyee yatın dıyor peygamberımız (S.A.V). valla ben o ruyayyı gordugum halde ıstıharyee de yttım. ileriki zamnlarda sıze ıstıharede gordugum şeylerı de anlatıp şoke edecem :) eskisi için de yatmıştım ama artık çok geçtiiiiiiiiiiistihareyi dıkkate almayıp devam etmıstım ve sonra olanları görüp pişman oldumm o yuzden artık onemlı işlerımde önce Allaha danısırm yapıyım mı yapmıyım mı dıye... bak sana kuran kaynaklarını da atıyım :
'İstihareye yatan, mahrum kalmaz, pişman olmaz dara düşmez.''
Ey Ali istihare eden (ALLAHtan hayır dileyen) kimsenin oku asla taşa değmez ve istıhare eden asla pişman olmaz
Allah tan hayır dilemeden istihare etmeden hiçbir işe koyulma.Çünkü niceleri vardır ki ALLAH tan hayır dilemeden iş yapmışlardır ama mahvolmuşlardır
''Sen O, mutlak galip ve engin merhamet sahibine güvenip dayan ona danış.''
(Mutluluk, istihare namazı kılmakla gerçekleşir.)
Âdem oğlunun Allahtan hayır dilemesi istihâreye yatması saâdetindendir. Allahın hükmüne razı olması da saâdetindendir. Allahtan hayır istemeyi terketmesi ise onun bedbaht olmasındandır. Allahın hükmüne razı olmaması da, Âdemoğlunun bedbahtlığındandır
"Rasulüllah bize Kurân'dan bir sureyi öğrettiği gibi bütün işlerimizde istihareyi de öğretirdi ve buyururlardı ki, "biriniz bir iş yapmaya niyet ettiğinde, farz dışında iki rekat namaz kılsın, ardından da şöyle dua etsin: Allahım! Senin ilmine göre hayrını diliyorum, kudretinden güç istiyorum, senin büyük fazlını diliyorum. Zira sen kadirsin, ben kadir değilim, sen bilirsin ben bilmem, sen gizlileri bilirsin. Allahım eğer bu iş, benim dinim, geçmişim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında hayırlı ise bunu bana takdir eyle, kolaylaştır. Eğer bu işim benim dinim, geçimim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında şerli ise bunu benden, beni de bundan çevir, hayır nerede ise bana onu nasip eyle, sonra beni onunla hoşnud eyle.
canım ben daha önce denedim, 4-5 kere yattım ama bir şey göremedim, bana hiçbir şekilde malum olmuyor galiba...
ılk gun gormeyınce 7 güne kadar devam edıosun cnm. ayrıca bayaaaa bi hüşuyla yatman gerekıo. kmseyle konusmadan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?