Büyür İnşallah!

choccywhoccydoodah

Nirvana
Pro Üye
19 Kasım 2013
18.857
34.036
798
Merhaba,
Uzun zamandır çok bilmiş yaşlı teyze muhbettine maruz kalmamıstım,oh ne rahatım,çocuk büyüdü derken,olanlar oldu yine.
Dün akşam kızımın arkadaşına hediye almak için avm'ye gittik okul çıkışı.
Hediyeyi ve kızıma oyuncak bebeği aldık,oyuncakçının yakınında avm'nin ortak alanında oturup oyuncağı açıyorduk kızımla.
İşte tamda o anda onu gördüm,uzaktan konuşa konuşa geliyordu,kızıma döndü "aaa benim torunum araba seviyor,sende araba alsaydın ya"dedi,içimden hasbinallah çattık dedim,oralı olmadım. Ama kurtuluş yoktu biliyorum o her ne olursa olsun misyonunu gerçekleştirecekti,adeta bir görevdi,yaşama sebebiydi onun için.
Sonra bana döndü "kaç yaşında"dedi bingo,beklenen soruda geldi. Yarım ağız 4.5 dedim ama hızlı hızlı kutuyu açmaya çalışıyorum,bir an önce çıkmalıyım ordan. Duymadı yada duymamış gibi yapıp 2.5 var mı dedi. Ben yine içimden sabır çektim. Bastıra bastıra 4.5 yaşında dedim. Döndü ne dese beğenirsiniz "büyür inşallah "dedi. Dişlerimi sıktım zira kızımın yanında kimseyle kavga etmemek gibi bir kararım var. Dişlerimin arasından hafifçe kulağına eğilip,kızımın duymayacağı şekilde "Allah sizin gelininize/kızınıza sabır versin,rahatlamışsınızdır herhalde,bugünlük dedim,ha birde boyunuz uzadı mı bunu söyleyince merak ettim"dedim. Neye uğradığını şaşırdi,kalakaldı,ben işimi bitirip kızımıda alıp çıktım.
Kimdi bu diyeceksiniz. Bu kimdi biliyormusunuz? Hepimizin hayatında vardır bunlardan ama komşu teyzedir ama hiç tanımadığınız biri,ama bir misyon yüklenmiştir kendine,herkese umurunda mı değilmi demeden fikrini söyler,çocuğa bile söyler yani o derece.
Benim hiç tanımadığım biriydi,saniyeler içinde oldu bunlar.
Ordan çıkınca kızım"anne ben büyümüyormuyum ki"dedi. Hayır annecim gayette büyüyorsun bak 4.5 yaşındasın artık. Eski giysilerin,ayakkabıların olmuyor hatırlamıyormusun vs diyerek birde kızımı dakikalarca büyüdüğüne ikna ettim,etmeye çalıştım.
Hayır bebekken çok duyardım ay çok minik,ay şoyle böyle diye artık alışmıştım,uzun zamandır duymamıstım ondan herhalde bir tuhaf oluşum. Adeta eski günlere döndüm.
Velhasil kelam ben artık anlayamıyorum bu insanları,fikrini içinde tut,sana sorduk mu yani,nedir bu olur olmaz konuşma merakı?
Boyunuz mu uzuyor,yada madalya mı takıyorlar bunu yapınca ? Amaç ne?
O anne zaten biliyordur evladının nasil olduğunu. Ayrıca belki bir rahatsızlığı var,neden bu kadar düşünmeden konuşmak?

Harikasınız cevabını vermişsiniz valla taktir ettim...

Eminim ki kiziniz tam yasinda gorunuyordur.benim kizim 9 yasinda 3.sinifta boyu yasitlarina gore oldukca uzun cunku 3 yasindan beri her hafta sonu saatlerce yuzer baskete gider vs.ve yasi itibari ile erken ergenlik modunda.
Bize o sekilde klasik teyzelerden birisi ahh tatlim sen anaokuluna mi gidiyorsun 1.sinifa ne zaman baslayacaksin dedi yakin zamanda.
Kaldim o sekilde ben.ve 2 haftadir kizim bunalimda kompleksleri olustu.kucugum kisayim oleyim boleyim diye.
Vitaminlerden nefret eden cocuk sabah aksam icir anne hadi diyor.elinde kalem hadi boyumu olc diyor.hoslandigi bir cocuk var mesela sinifta ay komedi bu yaslar sirf o da ayni dusunuyor diye okula gitmek istemiyor.
Dillerini tutmaktan aciz herkese laflari olup herseye burunlarini sokan insanlar kucucuk cocuklarin beyinlerinde tramvaya sebep oluyor.

Allah bağışlasın,sağlıkla büyütün sizde evladınjzı.
Evet arkadaşlarıyla aynı aslında boyu,sadece kilolu değil,olmadı hiç. Birdr geçen haftalarda rahatsızlandı,serum takıldı,o dönem 1.5 kg kadar verdi ama öyle kısa kemikleri sayılan bir çocuk değil. Kaldı ki öyle olsa bile kime ne?
Söylemesen olmuyormu yani?
Sizin olay zaten şaka gibi,iyice abatmış,o yaşta anaokulu ne alaka? Yazık eskiden sadece anneleri uzüyorlardı şimdi çocuklarımıza sirayet ediyor.

Bu konudan hepimiz en az birkere mağdur olmuşuzdur. İyi yapmışsınız.
Maalesef ugramadan geçmiyor. Haketti. Sonra kadını yeniden gördum yaninda bir kadın ve bebek arabasında 3 yaşlarında bir kız vardı. Araba seven torunu oydu muhtemelen. Benim yüruyen,konuşan kizimla onu bir tuttu.
Çocuğun hal ve hareketlerinden, konuşmasından belli olur zaten. 2,5 ile 4,5 arası epey fark var gelişimsel olarak...

Ama bilerek yapıyor bence bazıları
Muhtemel. Sonradan gördüm torunu bebek arabasında 3 yaşlarında çocuktu.
Ama fena afalladı. Neye uğradığını sasırdı. Yüzündeki ifade şok olmuştu.

Bana biraz fazla geldi 2 kızım var bazen diyorlar gülerek büyüdü teyzesi kızım kocamam oldu diyp geçiyorum kendinizi çok germişsiniz
Neden abatmış oluyorum ki anlamadım?
4.5 yaşında bir çocuğa 2.5 yaşında var mı demek normal değil yani.
Kendimden örnek veriyorum ama başka hasta bir çocuğada yapabilirdi bunu,hoş mu?
Büyüdü demek istemedi yada büyüsün anlamında söylemedi,gayette küçük kalmış bu çocuk anlaminda söyledi.

Bunu ben de çok yaşıyorum üstelik dıdının dıdısından ve yaşlılardan değil mesela geçen ay kuzenimden duydum,ayyyy çok zayıf, kendisi hem emzirip hem arı mama dayayıp balon gibi yaptığı için 2 çocuğunu da, benimki cok zayıf geliyo ona, ha zayıf mi evet, anne baba zayıf çocukta haliyle zayıf, bakmıyoruz yedirmiyoruz diyorum bende

Malesef buyukler bazen uzerine vazife olmayan seyler hakkinda yorum yapmayi bir gorev sayiyorlar,cocuklarin psikolojisini etkilediklerinin sanirim farkinda degiller.

Ben de ilkokula giderken patavatsiz teyzenin birinin "bu kiz yasitlarindan buyuk duruyor hormonlu diyede alay etmisti" suan bile aklimda

Kendilerine vazife görüyorlar. Ne hakları varsa.

O teyzeler için yürümesi konuşması soru sorması duygusal zekası falan önemli değil,sen kilodan haber ver, ne kadar iri ne kadar boğum boğum

Pembe elbise giyen kızıma bebekken kız mo diye sordular 25 30 yaşında biri sonra farketti boş bulundum kusura bakmayım dedi gitti yaşlılar toparlayamadıkları için böyle olıyor bazıları tamam dozunu aşıypr ama ben teyzede bişey göremedim siz rahatsız olmuşsunuz o ayrı benim fikrim sadece....

Verdiğiniz cevap içimin yağlarını eritti

Ben böyle insanları bozmak gerektiğini düşünüyorum, vay büyüktür vay yaşlıdır diye gereksiz saygı göstrecek değilim. Haddini bilsin herkes.
Böyle böyle tüketecez bu cins teyzeleri.
Kimsenin çocuğuna laf söyleme hakları olmadığını anlayacaklar.

Ne gerek var yani. Ne güzel keyifli vakit geçiriyorduk kadın geldi iki dakikada turp sıktı.
Geç git. Siz bu yaşta unutamamışsınız. Bende kilolu bir çocuktum,bana da denirdi bu tip şeyler. Haklısınız insan unutmuyor.

malesef düşüncesiz çok insanımız var
bir gün biriyle tanıştık ev ziyaretinde.
13 yaşında oğlu vardı çocuğun rahatsızlığı varmis 7-8 yaşlarında gösteriyor.
ben 13 yaşındayım dedi.
oo kocaman delikanlı olmuşsun sen dedim.
ama daha küçük gösteriyorum değilmi dedi.
hayır küçük felan göstermiyorsun tam 13 yaşında gözüküyorsun dedim.cocuk mutlu oldu..
çocuklar gercekten hassas bu tür konularda belki genetik belki hastalık bir sürü sebebi olabilir.
ama biz çevremizde kendimizden farkli olana çocuk dahi olsa kafasinı çevirip arkasından bakan çok insanla büyüdük.
insallh kendi çocuklarımız bu bilincsizlikten uzak buyutebiliriz.
saglikla büyütun çocuğunuzu..

Yaşlandıkça oturaklanır diye beklediğimiz çoğu teyzemiz ağız ishali oluyo adeta, ne gelirse diline tırt çıkıyo ordan,ben yaşlıyım benim kusuruma bakılmaz diye düşünüyo çoğu, işyerine kızının bir durumu için gelen teyze laf lafı açtı çocuğun var mı muhabbetini sündürdü korunma kızım bak yaşın 30u aşmış olmaz sonra dedi,odada 3 erkek var yuh dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…